Tåtøy / Kragerø skjærgård

Søndre Tåtøy 12

Prisantydning
19 500 000 kr
Omkostninger
503 370 kr
Totalpris
20 003 370 kr
Formuesverdi
753 120 kr
Kommunale avgifter
28 000 kr / år
Byggeår
1992
P-rom
135 ㎡
Bruksareal
140 ㎡
Tomteareal
9 000 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Stor fritidsbolig med lang strandlinje, gode solforhold fra morgen til kveld, egen sjøbu med skiferlagt brygge

Om eiendommen

Innhold

Entré, stue/spisestue med utgang til overbygget terrasse, kjøkken i åpen løsning, 4 soverom, flislagt dusjbad og separat wc med vask og opplegg vaskemaskin. Boder.

I tillegg båthus og stor støpt brygge med plass til større båter.

Det medfølger Jacuzzi.

Standard

Entré
Hytta har et overbygd, lunt og koselig inngangsparti med støpt, skiferlagt trapp.

Kjøkken
Kjøkkenet er av god størrelse, og innbyr til spennende kokkelering såvel som hyggelige måltider med familie og feriegjester. Det er god plass til langbord.

Kjøkkeninnredningen har lyse, profilerte fronter, skap og godt med benkplass. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, benkebelysning og benkestikk, oppvaskmaskin og nisje for kjøleskap.

Stue
Stuen oppleves som romslig og innbydende, og store sprossevinduer i to himmelretninger sørger for unik, naturlig lyssetting og luftig atmosfære. Rommet har god møbleringsfrihet, og det er utgang til en skiferlagt uteplass med gode solforhold og flott sjøutsikt. Høyt under taket.

Bad/wc/vaskerom (to rom)
Bad med flis på veggene og matchende fliser på gulv. Videre utstyrt med et toalett, dusj og opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom og garderobe
Det er fire gode soverom i hytta. Alle rommene får rikelig med naturlig lys. Det ene soverommet har egen servant.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 135 kvm, Bruksareal: 140 kvm
P-rom inneholder:
1. etasje: 2 x gang, kjøkken, stue, 3 x soverom, wc, bad/wc.
2. etasje: Soverom med utgang til terreng.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1992 i følge Kragerø kommune.

Oppvarming

Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra kokesonen på kjøkkenet. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer og måler med automatisk avlesning.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er utarbeidet ett soldiagram.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 03.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Sunniva og Arve Aanes Johansen for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte med adresse Søndre Tåtøy 12 i Kragerø Kommune. Alle arealer er tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er noen punkter som har fått TG: 2 og TG: 3, en nevner ikke disse enkeltvis her men viser til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Hytten fremstår med et hovedinntrykk som er bra, men med noen avvik. Ut over dette er det generelt registrert lette symptomer på bruksslitasje. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Utvendige trapper
Våtrom > Generell > Bad
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Vinduer - 2
Innvendig > Pipe og ildsted
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
TG2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Veggkonstruksjon .
Utvendig > Dører
Utvendig > Andre utvendige forhold
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Tomteforhold > Drenering

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Det er båtadkomst. Det er også ferge som går til Tåtøy, men det er ikke bilvei frem til eiendommen.

Dagens eier leier båtplass og parkering på Sandtangen. (ca. 7-8 min. båttur fra eiendommen.)

Beliggenhet

Fritidseiendommen har beliggenhet på sydsiden av idylliske Tåtøy i Kragerøs vakre skjærgård. Øya byr på naturskjønne omgivelser med upåklagelige muligheter for et avslappende ferieliv med bading, båtturer, fiske og vannaktiviteter. Tåtøy er perfekt for sykling, gå- og løpeturer, og her kan du oppleve spennende kulturminner.

Turistforeningen i Kragerø har arrangert turer på Tåtøy hvor man har fått muligheten til en omvisning på gården, Tåtøy Vestre, en fantastisk flott gård. Besøk gjerne det gamle kystfortet Krikken på Skåtøy, hvor du finner flere gruveganger. Ytterst på øya ligger Korset, og like ved ligger Skjærgårdskatedralen - en av Norges største trekirker. Skåtøy kafé & galleri serverer mat og drikke i sjarmerende omgivelser.

Med båt er det kort vei til de mange øyene i den vakre skjærgården, som for eksempel velkjente Jomfruland. Jomfruland har flere kunstutstillinger, Galleri-Skagerak og trolsk natur, der Tårntjernet, foreviget i Theodor Kittelsens "Nøkken", er viden kjent. Tåtøy var et av Erik Werenskiolds faste tilholdssteder i Kragerø. Han malte sagbruket på Tåtøy i tåke og dis, og han malte gjetergutter og jenter i hverdagsklær på saftiggrønne jorder.

Det er ellers kort vei til Kragerø med et yrende folkeliv sommerstid. Her arrangeres festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres i Kragerø sentrum. Spar i Kirkebukta har flere båtplasser, noe som gir mulighet til å gjennomføre handleturen med båt. Ved brygga finner du også Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er også kort vei til Amfi Kragerø i Sannidal som innehar 20 butikker og virksomheter.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder, og på sommerstid er det et yrende folkeliv i gatene. Her kan du finne trange smug med sjarmerende kafeer, spise reker rett fra fiskebrygga og besøke de ulike markedene som arrangeres. Kragerø Fjordbåtselskap kjører rutebåt og bilferge i skjærgården mellom Skåtøy, Stabbestad, Bærøy, Tåtøy, Jomfruland, Gumøy, Langøy og Kragerø by.

Tomt

Areal: Ca. 9 000 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er ikke eksakt oppmålt og det kan forekomme avvik mellom skylddeling og eventuelt ett målebrev.

Fritidseiendommen ligger solrikt og idyllisk til på en skrånende, sydvendt tomt på 8-10 mål (ref. skylddelingsforretninger) helt nede ved vannkanten, og det er adkomst via båt som kan fortøyes ved egen brygge. Den store, vakre tomten er pent opparbeidet med skiferlagte uteplasser, plen og prydbusker rundt bygningene, og for øvrig er det naturtomt med svaberg og skjermende trær.

Upåklagelige solforhold og misunnelsesverdig sjøutsikt kan nytes til det fulle på store utearealer rundt og mellom bygningene, samt på brygger, svaberg og lune, koselige plasser innunder trærne. Ved og rundt hovedhytta er det skifer- og trebelagte terrasser.

Parkering

Det er mulighet å kjøpe/leie parkering i
Kragerø (Skrubben havn).

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse.

Byggegodkjent søknad og tegninger samsvarer med faktiske forhold. Dette gjelder også sjøbu.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF (Natur-, landbruk- og friluftsområder), og er en del av kommuneplanens arealdel. I områder som er lagt ut til LNF er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m.

Reguleringsplaner under arbeid: Oppheving av gammel plan.
Kommentar: Ny kommuneplan er under utarbeidelse.

Vei / Vann / Avløp

Privat avløp med toalett-kvern og 2 kummer på brygga før gradvis ut i sjøen på dypt vann.

Det er kommunalt vann. Vintestenges i samråd med rørlegger.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
 
Grunneiendom: Gnr: 12 Bnr: 475
1924/900119-1/31  Fredningsvedtak   27.10.1924  - BYGNINGENE PÅ BNR 3
1959/1315-3/31  Bestemmelse om veg   24.09.1959  for parseller utskilt fra bnr.3.
1959/1315-2/31  Bestemmelse om veg  
24.09.1959 rettighetshaver:Knr:3814 Gnr:12 Bnr:475

Grunneiendom: Gnr: 12 Bnr: 686
1965/19-1/31  Best. om adkomstrett  
06.01.1965 rettighetshaver:Knr:3814 Gnr:12 Bnr:686  Med flere bestemmelser

Grunneiendom: Gnr: 12 Bnr: 472
1924/900116-1/31  Fredningsvedtak   27.10.1924  BYGNINGENE PÅ BNR 3
1958/1302-2/31  Bestemmelse om veg  - 27.10.1958  For østenfor liggende tomter.
rettighetshaver:Knr:3814 Gnr:12 Bnr:470, rettighetshaver:Knr:3814 Gnr:12 Bnr:472

Grunneiendom: Gnr: 12 Bnr: 470
1958/1302-1/31  Bestemmelse om veg  27.10.1958 
rettighetshaver:Knr:3814 Gnr:12 Bnr:470  
rettighetshaver:Knr:3814 Gnr:12 Bnr:472  
Bestemmelse om vannrett, Med flere bestemmelser

- Det er bruksrett og gangrett til strand for naboeiendommen. (Søndre Tåtøy 11).

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Radonmåling

ikke radonmålt.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Det er ikke odel

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

19 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 487 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 19 500 000,-)) 503 370,- (Omkostninger totalt) 20 003 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 28 000 pr. år inkl. eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Inkl. i de kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Strøm: Ca. 10-15 000 kWt pr. år (avhengig av bruk og husholdning.)
Internett: ca. 700,- til 1200,- pr. mnd.

Formuesverdi

Kr.  753 120,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Søndre Tåtøy 12, Gnr. 12 Bnr. 470 og Gnr. 12 Bnr. 472 og Gnr. 12 Bnr. 475 og Gnr. 12 Bnr. 686 i Kragerø kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler
på tlf 48 85 55 51.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0091

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0091. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Kent Andersen, tlf. 48 85 55 51

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.5 990) Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 19 500 000,-) (Kr.292 500) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.331 875)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3061192