Bærøy / Kragerø

Søndre Bærøyveien 38

Prisantydning
35 000 000 kr
Omkostninger
891 470 kr
Totalpris
35 891 470 kr
Formuesverdi
199 588 kr
Kommunale avgifter
37 965 kr / år
Byggeår
1968
P-rom
126 ㎡
Bruksareal
126 ㎡
Tomteareal
5 297 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Nydelig skjærgårdsidyll på over 5 mål med hytte, sjøhus, båthus, sandstrand og sol til sen kveld.

Om eiendommen

Innhold

Hovedhytte.
1. etasje: Gang, bad/vaskerom, kjøkken og stue.
2. etasje: Soverom og sove mesanin og kontorplass.

Bryggehytte.
1. etasje: Kjøkken, bad, 1 soverom og stue.
2. etasje: Soverom og alkove.

Sjøbod:
Enkel bad, kjøkkenanretning, soverom og alkove samt oppbevaring.

Båthus:
Båthusrom med et vannspeil inne i båthuset, som utgjør ca. 37 m² og er med i oppgitt BRA.

Standard

Hovedhytta har et bruksareal på ca. 75 kvm fordelt på to etasjer. Hytta ble oppført i 1968, og inneholder en entré, bad/toalett/vaskerom, 1 soverom, kjøkken og stue. Kebony dekke lagt ved inngangsparti 2018 med direkte adkomst til gang med bad og toalett. Det kan med enkle grep etableres flere soverom i hovedhytta.

Kjøkken.
Kjøkkenet er nytt i 2018 og har et klassisk og solid design med gode benke flater og med god oppbevaringsplass. Innredningen har malte, profilerte fronter og gyllen heltre benkeplate med nedfelt kum i stål. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert stekeovn og koketopp samt oppvaskmaskin og kjøls skap. Det er god plass til spisebord for både familie og feriegjester, og rommet har utgang til terrasse.

Stue.
Fra stuen er det panorama utsikt over fjorden og inn til Kragerø, og absolutt seneste kveldssol som gir rommet og huset en helt spesiell stemning.
Stuen oppleves som lun og romslig, og det tradisjonelle fargevalget gir rommet en helt spesiell sjarm og identitet. Veggene er malt i en lys tone som står godt til det mørke tregulvet.
Det er fin plass til sofagruppe med tilhørende møbler, lenestoler. Store sprossevinduer i to himmelretninger gir rommet godt med dagslys, og en to-fløyet balkongdør med vinduer leder ut til en sydvendt terrasse med trapp ned til hagen.

Bad/toalett.
Badet ligger i første etasje, og har malte slette vegger fliser på gulvet. Baderomsinnredningen i heltre med moderne servant. Videre er badet utstyrt med et dusjhjørne med glassvegger og vegghengt toalett.

Soverom og garderobe.
Soverommet er holdt i lys, delikate farge, og originalt heltregulvet beiset i matchende farger. Soverommet har 3 plassbygde senger (en dobbel seng og en enkel seng). I tillegg er det 2 plassbygde senger på mesanin over kjøkken.

Oppvarming - Teknisk.
Oppvarmet med vedfyring på kjøkkenet, panelovn montert på vegg i soverom og varmekabler i gulv på bad. Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra kokesonen på kjøkkenet. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer og måler med automatisk avlesning og hyttas varmtvannsbereder som rommer ca. 120 liter.

Bryggehytte.
Bryggehytta er godkjent tilknyttet vann/avløp og med eget kjøkken og bad, basert på at det er en akseptert beboelsessituasjon i sjøhusene i tillegg til hovedhytta. Det hvite sjøhuset har også stue, 2 soverom og sovealkove. Dette ble oppført på starten av 60-tallet, og er oppgradert rundt 2020 da det også ble lagt inn vann og avløp. Bryggehytta måler ca. 51 kvm i bruksareal.

Kjøkken
Kjøkkenet, som var nytt i 2020, har et moderne og funksjonelt design med gode benkeplater og mye oppbevaringsplass. I Innredningen har malte fronter og gyllen heltre benkeplate med nedfelt kum i stål. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert stekeovn (NEF) og koketopp samt oppvaskmaskin og kjøl- og fryseskap (Miele). Nedfelt design-biopeis montert i muren mellom kjøkken og stue.

Stue.
Stua har gjennomgående lys og tofløyet dør med glass mot utvendig repos og utemiljø ned mot sjøen. Rommet har skråtak med ekstra takhøyde og hvitmalt panel, samt trehvitt panel på veggene og heltre gulv. Det er god plass til en større sittegruppe, slik at man kan samle mange til sofahygge og spillekvelder.

Bad og toalettrom
Badet har hvitmalt plater på veggene, fliser på gulv og i dusj sone. Innredningen har hvite fronter med benktopp i heltre samt dobbelt speilskap. Videre er badet utstyrt med et dusjhjørne og veggheng toalett.

Soverom og garderobe
Det er to pene soverom i Bryggehytta er begge med gode vinduer som sørger for rikt, naturlig lysinnslipp og gode luftemuligheter. Hovedsoverommet er en attraksjon i seg selv med panorama utsikt gjennom store vindusflater og har lyse vegger mot heltregulv samt skyvedørsgarderobe på den ene kneveggen.  På det andre soverommene er det lysmalte vegger og tregulv. Bryggehytta har en sovehems med oppbevaringsplass.

Oppvarming - Teknisk.
Oppvarmet med varmekabler i alle gulv på grunnplan. Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra kokesonen på kjøkkenet. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer og måler med automatisk avlesning og hyttas varmtvannsbereder som rommer ca. 120 liter. Det gjenstår noen mindre avslutningsarbeider etter oppussing i 2020, (inkl. mindre listverk, etablere håndløper/håndtak i trapp, etc.), samt at selger ville justert trapp opp til hovedsoverom for en forbedret opplevelse.

Arealer med beskrivelse

Hovedytta:
1. Etasje: BRA 58 kvm, P-ROM 58 kvm.
2. Etasje: BRA 17 kvm, P-ROM 17 kvm.
Totalt: BRA 75 kvm, P-ROM 75 kvm.

Bryggehytta:
1. Etasje: BRA 41 kvm, P-ROM 41 kvm.
2. Etasje: BRA 10 kvm, P-ROM 10 kvm.
Totalt: BRA 51 kvm, P-ROM: 51 kvm.

Sjøbod:
1. Etasje: BRA 30 kvm, S-ROM 30 kvm.

Båthus:
1. Etasje: BRA 58 kvm, S-ROM 58 kvm.

Byggeår og byggemåte

1968 ifølge Kragerø kommune.

Påkostning og modernisering

Hovedhytta og bryggehytta har gjennomgått oppgradering de siste årene. Hovedhytta er oppusset innvendig med nytt el- og vann/avløp, nytt kjøkken og bad, og overflatebehandling, i 2018. Utvendig står huset foran oppgradering av både fasader, vinduer og tak. Bryggehytta er oppusset innvendig og utvendig med nytt vann/avløp og elektrisk opplegg, nytt kjøkken og bad, og stue, 2 soverom og sovealkove - alt i 2020. Det gjenstår å skifte tak og taknedløp ila de nærmeste årene. Alle omsøkt arbeider er godkjent av Kragerø kommune etter søknadsprosesser med forhåndskonferanse og befaring på eiendommen, se også vedtak inntatt i prospektet. Ferdigattest er under innhenting.  Det er tilrettelagt for og etablert utedusj utenfor Bryggehytta som ikke er avklaret ift. søknadsplikt.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Ingen hengende lamper medfølger salget.
Stort anker i forkant av sjøbod medfølger salget.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Knut Ramberg den 12.09.2022, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler hovedhytta. Øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Bygningen (hovedhytta) er av en eldre dato med en del avvik som det går fram av rapporten. Bygget trenger oppgraderinger og vedlikehold, spesielt gjelder dette utvendige forhold.
Generelt ønsker takstmannen å presisere at dette er en eiendom som har et stort potensiale selv om bygningsmassen er av en eldre dato.

Det er en del punkter som har fått TG: 2 og TG: 3, en nevner ikke disse spesifikt her men viser til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

HOVEDHYTTE:
TG3: Store eller alvorlige avvik.
Nedløp og beslag: Takrenner/nedløp har store lekkasjer. Tiltak: Utskifting av takrennesystemer må påregnes.

Vinduer: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Tiltak: Vinduer må justeres. En må påregne total oppgradering av vinduer.

Branntekniske forhold: Det ble på befaringsdagen ikke registrert noen form for synlige eller merket brannslukningsapparater, husbrannslange eller andre tiltak for å ivareta sikkerheten ved brann.

TG: Avvik som kan kreve tiltak:
Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det er registrert en del groe og alderssvekkelser. Tiltak: Taket står foran full renovasjon/oppgradering.

Utvendig veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Eldre konstruksjoner. Det er registrert alder og vær slitasje. Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Konstruksjonen må vurderes ut fra vanlig alders og vedlikeholds intervall.

Utvendig takkonstruksjon/loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Undertak og konstruksjoner av eldre dato. Tiltak: Taket står foran full oppgradering.

Innvendig trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. ? Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er også for lav rekkverkshøyde i 2 etasje. Tiltak: Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold
anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet.
Våtrom overflater gulv bad: Det er ikke laget hoppkant som tåler fukt/vann på deler av gulv. Tiltak: Det bør etableres en fukt sikker kant nede rundt gulv.

Avtrekk kjøkken: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres.

TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak.
Innvendig overflater: Det er registrert noe bruksslitasje og aldersslitasje. Tiltak: Oppgraderinger vurderes etter smak og ønske av standard.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasje skille er av eldre dato og en må påregne skjulte feil og avvik, særlig gjelder dette ned mot krypkjeller som ikke har noen inspeksjons mulighet. Tiltak: Det er ikke behov for noen umiddelbare tiltak, men vurder konstruksjonen om det skal foretas større arbeider på bygget.

BRYGGEHYTTE:
Trebygning med materialvalg som er godt tilpasset bruken. Dette er et eldre bygg der det i dag er de eldre bærende konstruksjoner står igjen. Det er foretatt mye arbeider i 2020. Det er nye flater utvendig og innvendig i 2020. Det er nye vinduer og dører i 2020. Tekniske anlegg er nytt i 2020. Bad og kjøkken er nytt i 2020.

Det er hovedkonstruksjoner i tre og utvendig så er stående tre kledning og vinduer og dører i tre. Taket har tegl stein og renner i metall, taket er kontrollert tett men står foran full rehabilitering på litt sikt.

Innvendig så er det overflater i tre. Kjøkken og bad er moderne utført og godt tilpasset bruken.
Bygget er ikke vurdert på tilstandsnivå, men det er ved en rask visuelt overblikk ikke registrert noen vesentlige avvik ut over kommentarene på tak.

SJØBOD:
Bygning i tre, med materialvalg som er enkelt tilpasset bruken. Bygget er ikke vurdert på tilstandsnivå, men bygget er av eldre dato. En må påregne vedlikehold, eller så kan oppgradering eller total fornying vurderes ut fra ønsket sluttresultat. Eier opplyser at gulvnivå på bygget kan komme under vann ved springflo. Byggeår er rundt 1860 og basert på opplysninger fra eier, som er noe usikker på årstallet.

Bygget har gjennomgående lav standard. Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger.

BÅTHUS:
Bygning i tre, med materialvalg som er enkelt tilpasset bruken. Bygget er ikke vurdert på tilstandsnivå, men bygget er av eldre dato. En må påregne vedlikehold, eller så kan oppgradering eller total fornying vurderes ut fra ønsket sluttresultat. Byggeåret er rundt 1900 basert på opplysninger fra eier, som er noe usikker på årstallet.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon. Det er noen mindre avvik mellom omsøkt og utførte tiltak som avklares i forbindelse med søknad og innhenting av ferdigattest. Det oppfordres interessenter å lese selgers egenerklæring før budgivning.
I tillegg presiserer selger følgende:
- nytt bryggedekke viste seg å bli utført for det meste av en hjelpemann. Utførelsen bærer preg av det.
- repos utenfor bryggehytte har uavklart status ift. søknad/godkjenning.
- det bør etableres lufteventiler i bryggehytta.
- alle materialer som er lagret ulike steder på eiendommen følger salget.
- skipsklokke montert på rød sjøbod/anneks monteres ned og tas med av selger.

Beliggenhet

Adkomst

Med egen båt fra Kragerø eller andre fastlandsforbindelser. Evt. kan man også komme til øya med fergen fra Kragerø eller med taxibåt.

Beliggenhet

Fritidseiendommen har en misunnelsesverdig beliggenhet på sydsiden av idylliske Bærøy i Kragerøs vakre skjærgård. Øya byr på naturskjønne omgivelser med upåklagelige muligheter for et avslappende ferieliv med bading, båtturer, fiske og vannaktiviteter. Bærøy er perfekt for sykling, gå- og løpeturer, og her kan du oppleve spennende kulturminner.

Eiendommen ligger solrikt og idyllisk til i en fredelig vik i Breibukta. Annekset ligger helt ned til sjøen med romslig platting nedenfor. Den andre hytta ligger høyt og fritt med unik utsikt mot Kragerø, skjærgården og Bærøfjorden. Nede ved brygga, som har noe tredekke og noe skiferlagt område er det en strand og på holmen utenfor er det fine svaberg og badebrygge. Eiendommen ligger meget solrikt til med sol til sen kveld.

På øya er det mange turområder med stier og veier. Det er kort båttur over fjorden og inn til sommerbyen Kragerø. Skjærgården i området er variert og vakker. Fergen som går mellom øyene gir mulighet for såkalt øyhopping, for eksempel til Jomfruland. På Stabbestad er det 18 hulls golfbane og spa hotell.

Kragerø har en vakker skjærgård med nesten 500 holmer og skjær som kan nås på få minutter. Med båt er det kort vei til for eksempel velkjente Jomfruland. Her kan du besøke Tårnbrygga cafe med utsøkt sjømat.. Jomfruland har flere kunstutstillinger, som f.eks. Galleri-Skagerak. På øya er det også en trolsk natur, der Tårntjernet, foreviget i Theodor Kittelsens "Nøkken", er viden kjent.  Øya besøkes av titusener av mennesker i sommerhalvåret, som kommer for å se det enestående landskapet rundt Eikeskogen, den nydelige rullesteinstranda og den spektakulære utsikten fra fyrtårnene.

Fra eiendommen er det heller ikke lange båtveien til Skåtøy - den største øya i Kragerø. På øya er det 250 fastboende, et blomstrende kulturliv og en herlig atmosfære du sjelden finner maken til. Krikken kystfort ligger ytterst på øya, og er absolutt verdt et besøk. Skåtøy Kafé og Galleri er et populært samlingspunkt for både feriefolk, hytteeiere og fastboende.

Det er ellers kort vei til Kragerø med et yrende folkeliv sommerstid. Her arrangeres festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres i Kragerø sentrum. Spar i Kirkebukta har flere båtplasser, noe som gir mulighet til å gjennomføre handleturen med båt. Ved brygga finner du også Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er også kort vei til Amfi Kragerø i Sannidal som innehar 20 butikker og virksomheter.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder som f.eks. Tollboden, Bakhagen, Din Sushi, Nordraaks Hus - er noen eksempler med utsøkt mat og atmosfære. Sommerstid er det et yrende folkeliv i gatene i Kragerø. Her kan du finne trange smug med sjarmerende kafeer, spise reker rett fra fiskebrygga og besøke de ulike kulturaktivitetene som arrangeres gjennom året. Kragerø Fjordbåtselskap kjører rutebåt og bilferge i skjærgården mellom Skåtøy, Stabbestad, Bærøy, Tåtøy, Jomfruland, Gumøy, Langøy og Kragerø by.

Tomt

Areal: 5 297 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er ikke eksakt oppmålt og det kan forekomme avvik mellom skylddeling og eventuelt ett målebrev. Den parkmessige hagen - med gamle murer, storslåtte eiketrær, ulike frukttrær og bærbusker, bortgjemte og romantiske sitte-/solplasser, store plener til ballspill, trampoline osv. og med så mange syriner som ingen har sett før.

Fritidseiendommen ligger solrikt og idyllisk til på en skrånende, sydvendt tomt på i underkant av 5 mål helt nede ved vannkanten, og det er adkomst via båt som kan fortøyes i eget båthus. Den store, vakre tomten er pent opparbeidet med fine uteplasser, plen og prydbusker rundt bygningene, og for øvrig er det naturtomt med skjermende trær.
Upåklagelige solforhold og misunnelsesverdig sjøutsikt kan nytes til det fulle på store utearealer rundt og mellom bygningene, samt på brygger og lune, koselige plasser innunder trærne. Ved og rundt hytta og anneks er det trebelagte terrasser. Meget solrik eiendom med sol fra morgen til sen kveld.
Eiendommen har to brønner som back-up og egenforsyning av vann. Det er en relativt ny pumpe installert på den øverste brønnen, med vannforsyning ut til eiendommens bebyggelse. Tidligere representerte dette hovedvannet på eiendommen, men kan nå fungere som back-up og kilde for vanning i tørre perioder.

Parkering

Det er ingen parkering tilknyttet eiendommen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på hovedhytta datert 20/6-1968.
Eiendommen mangler imidlertid ferdigattest/midlertidig brukstillatelse på tiltak godkjent i 2018 ifølge opplysninger fra Kragerø kommune. Manglende ferdigattest/brukstillatelse innebærer at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Hovedhytte: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Teknisk rom og arealer der bad og inngangsparti er fremkommer ikke på tegning. Avvikene er etter nåværende eiers opplysning utført av tidligere eiere på ukjent tidspunkt og noe nåværende eier ikke vet om er omsøkt og godkjent.

Bryggehytte:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Ferdigattest for utførte tiltak er i prosess parallelt med salg. Se ellers informasjon ovenfor.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbolig med unntak av "Stripa" som er regulert til fellesområde for lek, ballspill og badeplass i henhold til reguleringsplan for sone 1 og 2 i strandplan for Bærøy datert 02.07.1992 med tilhørende reguleringsbestemmelser for Bærøy sone 1 og 2, vedtatt 27.05.92.. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser ligger vedlagt prospekt.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløpsnett via private stikkledninger.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
1970/679-1/31 Jordskifte 17.04.1970
Gjelder denne registerenheten med flere
Fastsettelse av grense mellom Gnr 31, Bnr 16 og 164

1978/3195-1/31 Erklæring/avtale 22.12.1978
STRANDPLAN OVER BÆRØ,GODKJENT 06.10.1978.
Gjelder denne registerenheten med flere.
Planformen bygger på det prinsipp at hovedrammer fastlegges når det gjelder arealbruk, begrensninger, utbyggingsrettigheter, betingelser og forpliktende avtaler. Likedan trekker planen opp hovedprinsipper for vannforsyning, privat avløp og elektrisitetsforsyning. Strandplan for Bærøy ligger vedlagt prospekt.

1990/2047-2/31 Best. om adkomstrett 27.06.1990
rettighetshaver:Knr:3814 Gnr:31 Bnr:247
rettighetshaver:Knr:3814 Gnr:31 Bnr:248
Det bemerkes at bnr. 247 og 248 har tinglyst rettighet til å gå over bnr.16 for å komme inn på øya.
1969/2042-1/31 Grensejustering 31.10.1969
Gjelder denne registerenheten med flere.
Oppløsing av tidligere sameie hvor eiendommen med Gnr. 31, Bnr 16 er delt opp i 3 parseller. De har fått Gnr. 31, Bnr. 16, 247 og 248.I den forbindelse er det gitt adkomstretter mellom eiendommene. Se dokument vedlagt prospekt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

1990/2047-4/31 Best. om adkomstrett 27.06.1990
rettighetshaver:Knr:3814 Gnr:31 Bnr:16
rettighetshaver:Knr:3814 Gnr:31 Bnr:247

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

35 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl. gebyr pantedokument)
585,- (Tingl. gebyr skjøte)
875 000,- (Dok.avgift forutsatt salgssum: 35 000 000,-)

890 870,- (Omkostninger totalt)

35 890 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 37 965 pr. år Kommunale avgifterinkluderer: Renovasjon fritid, Feieravgift fritid, vann- og avløpsavgift samt eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 25.929,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Strøm: Ca. 10-12000 kWh. 
Bredbånd/TV: Dette avhenger av valg av bredbåndleverandør. Estimert til kr. 6-800,- pr. mnd.
Eiendommen er forsikret i Fremtind med polisenummer 21602820 til en kost på kr. 8.263,- pr. år.

Beløpene kan variere ut fra forbruk og valgt leverandør. Øvrige spesifiserte kostnader, herunder kommunale avgifter og eiendomsskatt vil komme i tillegg.

Formuesverdi

Primær: Kr. 199 588,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Søndre Bærøyveien 38, Gnr. 31 Bnr. 16 og Gnr. 31 Bnr. 246 i Kragerø kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Visning kun etter særskilt avtale med megler. Siste visningstidspunkt er mandag 5. Juni kl. 18:00. Bud kan ikke ha kortere budfrist enn 6. Juni kl. 12:00.
Kontakt megler på tlf. 40 40 19 77 for å avtale.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.  Visning kun etter særskilt avtale med megler. Siste visningstidspunkt er mandag 5. Juni kl. 18:00. Bud kan ikke ha kortere budfrist enn 6. Juni kl. 12:00.

Kontakt megler på tlf. 40 40 19 77 for å avtale.
Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.
Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0161

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0161. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Bjørn Helliksen, tlf. 40 40 19 77

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr. 6 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Tilrettelegging (Kr. 15 900)

Totalt utlegg kr. 23 385 + provisjon av salgssum
Provisjon: 1,0 % av salgssum

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3063235