Kristiansand-Randesund/Søm

Sømsveien 191

Prisantydning
6 950 000 kr
Omkostninger
190 220 kr
Totalpris
7 140 220 kr
Formuesverdi
1 457 254 kr
Formuesverdi sekundær
5 246 115 kr
Kommunale avgifter
17 351 kr / år
Byggeår
2010
P-rom
185 ㎡
Bruksareal
202 ㎡
Tomteareal
540 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

SØM - Lekker og innholdsrik nyere moderne enebolig med flott sjøutsikt. Energivennlig hus med lavt strømforbruk.

Om eiendommen

Innhold

Lekker og meget tiltalende funkisbolig over 3 plan med følgende planløsning:

Hovedplan:
Romslig skiferbelagt hall med downlights i tak, praktisk innredet skiferbelagt garderoberom, separat flislagt toalett med downlights i tak, romslig stue med downlights i tak og store gode vindusflater i front gjør stuen særdeles lys og luftig. Noe sjøutsikt. Stort og romslig kjøkken/allrom (åpen løsning mot stue) med downlights i tak, lekker hvit høyglans Strai kjøkkeninnredning med god skap/benkeplass, integrerte høykvalitets hvitevarer ( damp/stekeovn, stekeovn, kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin og koketopp). God spiseplass. Lekkert flislagt bad/wc med Porsgrund Showerama dusjkabinett og romslig baderomsinnredning. Romslig soverom med skyvedørsgarderobe og med utgang til stor solrik, lun usjenert platting. Det er direkte inngang til bad fra soverom.

2. etasje:
Loftstue/soverom med nydelig utsikt og utgang til stor solrik takterrasse med nydelig sjøutsikt og sol fra morgen til kveld.

Underetasje:
Stor stue med utgang til terrasse og hage, flott flislagt bad/wc med downlights i tak, Porsgrund Showerama dusjkabinett og servant med innredning. 3 gode soverom hvorav 2 har garderobeskap. Seperat flislagt vaskerom med vask, godt med innredning og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. Stor bod/garderoberom og teknisk rom/bod.

Stor dobbel garasje..

Standard

Boligen kjennetegnes med gjennomgående meget høy standard, store gode rom og en meget god og funksjonell planløsning. Flott sjøutsikt og lite innsyn. Vannbåren gulv varme i alle rom, utstrakt bruk av downlights. Flotte 1 stavs Boen parkett i stue/kjøkken og stue i underetasje. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjennvinning. Lekker påkostet kjøkkeninnredning fra kvalitetsleverandøren Strai med integrerte hvitevarer. Royalimprignert kledning, som krever minimalt med vedlikehold.

Boligen har energi kl B, vannbårenvarme (vann til Vann ) og selger har brukt ca. 13500 kwt pr år. Noe som er meget lave strømutgifter.

Dette er en bolig som bør sees for å få det rette inntrykket!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 185 kvm, Bruksareal: 202 kvm

Bra. pr. etg.: U. etg.: 90 kvm. 1. etg.: 94 kvm. 2. etg.: 18 kvm.

P-rom 2. etg.: Loftstue/soverom.
P-rom 1. etg.: Gang, toalettrom, stue/kjøkken, soverom og bad.
P-rom u. etg.: Trapperom, vaskerom, oppholdsrom, bad og 3 soverom.
S-rom 1. etg.: Garderoberom.
S-rom u. etg.: Bod og teknisk rom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2010 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i alle rom utenom loftstue. Bergvarme (vann til vann).

Lave strømutgifter. Selger har hatt et snitt på 13.500 KwH pr år de siste 10 årene.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Boligen er oppført av HSH entreprenør som leverer god kvalitet. Stor takterrasse på ca. 50 kvm.
- Nyere enebolig som passer både for etablerte familier eller småbarnsfamilier.
- Utvendige elektriske Screens.
- Vannbåren varme vann til vann.
- Huset er bygd etter TEK 10 
- Sentralstøvsuger.
- Takterrassen har vannuttak og terrassen skal tåle Jacuzzi

- Stor underetetasje som er klargjort for kjøkken med vann/avløp i vegg.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas A. Olsen, takstmann den 10.03.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse:
Boligen ble oppført i 2011 med dobbel garasje. Boligen fremstår i normal god stand og vedlikeholdt, bygningsdeler er i fra byggeår, samt våtrommene og kjøkkeninnredningen. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak er ikke opplyst her. Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Kontroll av el.tilsynet 18.02.2022, utført av Rejlers Elsikkerhet AS.

- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja. Bruksendring av loftstue til soverom.

- Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja. Godkjent av Kr.sand kommune, se prospekt.

- Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
avtaler)?
Ja. Januar 2019 oppdaget vi fukt i trappegang i kjeller, lekkasje fra inspeksjonsluke i avløpsrør mellom etasjene.
Forsikringssak, arbeid utført av Rekover.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand: Kjør østover og ta til høyre mot Søm rett etter Varoddbrua. Ta til venstre inn på Sømsveien og følg denne til du får Sømsveien 195 på venstre side rett før Korsvikfjorden. Det vil bli godt skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Praktfull beliggenhet høyt og fritt på solrik og flott usjenert parkmessig opparbeidet eiertomt med nydelig utsikt over sjøen.

Meget barnevennlig med umiddelbar nærhet til sjøen, Korsvikkilen småbåthavn, butikk, barnehage, skoler, golfbane, etc. Ca. 8 km. til sentrum.

Flotte tur- og friluftsområder i umiddelbar nærhet. Området rundt Sukkevann er et eldorado for barnefamilier. Rikelig med idretts- og aktivitetstilbud i regi av lokale lag og foreninger. Sukkevann idrettspark har idrettshall, tennisbaner og flere fotballbaner. Kort vei til Kristiansand golfklubbs bane ved Dvergsnesveien.

Gode bussforbindelser til øvrige bydeler med M2 og rute 17.

Det er kort avstand til flere av byens største arbeidsplasser, blant annet National Oilwell, Aker Solution. Ca. 10 minutters kjøretur til Kristiansand lufthavn, og omtrent tilsvarende til Kristiansand sentrum.

Skoler i nærområdet: Vardåsen skole (1-7 kl.), Strømme skole (1-7 kl.), Dvergsnes skole (1-7 kl.), Haumyrheia skole (8-10 kl.), Holte skole (8-10 kl.)

Barnehager i nærområdet: Liantjønn barnehage, Askeladden barnehage (1-5 år), Veslefrikk barnehage (1-5 år).

Tomt

Areal: 540 kvm, Eierform: Eiet tomt
Flott, opparbeidet tomt med sjøutsikt og meget gode solforhold. Utearealet er opparbeidet med plen og plattinger. Belegningsstein på gårdsplass.
Usjenert bakgård med utepeis kledd med skifer og terrasse med plass til paviljong.Stor solrik takterrasse med utgang fra loftsstue/soverom med nydelig utsikt. Takterrassen har vannuttak og terrassen skal tåle Jacuzzi ifølge selger. Felles lekeplass for dette huset og 2 nabohus.

Parkering

Stor dobbel garasje og rikelig med biloppstillingsplasser på tomten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 08.02.2011. Ferdigattesten gjelder enebolig og garasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest datert 02.09.2011. Ferdigattesten gjelder Mur/støttemur.

Det foreligger tillatelse til bruksendring av rom fra tilleggsdel til hoveddel. Det fremgår av søknaden at det søkes om bruksendring av en utestue og bod i loftsetasjen til soverom. Arealet som søkes bruksendret er i originale byggetegninger oppgitt til 11,1 m2. Takhøyden er oppgitt til 2,4m, med skråtak. Rommet som søkes bruksendret har skyvedør med utgang til balkong og i tillegg et vindu som tilfredsstiller kravene til rømningsvei der vinduet er mindre enn 5 meter fra bakkenivå. Tiltaket godkjennes etter plan- og bygningslovens (pbl.) § 20-2, og arbeidet kan igangsettes. Ferdigattest foreligger for tiltaket.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 1062. Reguleringsbestemmelser for reguleringsplan Sømsveien 195, datert 15.05.2006. Mindre vesentlig reg. endring godkjent av plan- og bygningssjefen 17.09.2009. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Det planlegges for 2 eneboliger på gnr 55 bnr 39. Dvs på østsiden av boligen, mellom 191 og 207. Det vil ikke påvirke Sømsveien 191 i da disse blir liggende en del lavere enn nr 191 ligger og det er også innkjøring fra veien som er direkte til denne eiendommen. Konferer megler for ytterligere opplysninger.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei. Tilknyttet offentlig vann og avløp.
 

Heftelser / Rettigheter

Ingen heftelser følger.

Rettigheter på 4204-55/1, 4204-55/48:
Dagboknr.: 5886. Tinglyst: 22.04.1996 - Bestemmelse om veg.
Dagboknr.: 344190. Tinglyst: 12.05.2010 - Bestemmelse om veg. Bestemmelse om adkomstrett.
Dagboknr.: 539731. Tinglyst: 08.07.2011 - Bestemmelse om veg. Rettighetshaver: Knr.: 4204, Bnr. 55, Bnr. 26.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Selger har fremlagt energiattest for eiendommen. Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 173 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 950 000,-)) 190 220,- (Omkostninger totalt) 7 140 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 17 351 pr. år
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 4035,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Kr. 8674,- for år 2023 er inkludert i de årlige kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 457 254,- for år 2020. Sekundær: Kr. 5 246 115,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Sømsveien 191, Gnr. 55 Bnr. 26 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0063

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0063. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Fornyelse annonse Finn.no jan. 2023 (Kr.2 200) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 6 950 000,-) (Kr.90 350) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.124 385)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3057903