Hellemyr

Solkollen 45

Prisantydning
5 190 000 kr
Omkostninger
145 620 kr
Totalpris
5 335 620 kr
Formuesverdi
1 221 203 kr
Formuesverdi sekundær
4 396 332 kr
Kommunale avgifter
14 209 kr / år
Byggeår
2006
P-rom
156 ㎡
Bruksareal
193 ㎡
Tomteareal
353 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Flott enebolig med barnevennlig og populær beliggenhet I Stor, solrik og usjenert uteplass I Garasje med el-lader

Om eiendommen

Standard

Boligen har en attraktiv beliggenhet på Hellemyr med en "lettstelt", flott, opparbeidet tomt og meget gode solforhold!

Boligen går over to etasjer, med et bruksareal på hele 193 kvm.

Fra inngangspartiet kommer man inn i boligens hovedetasje. Denne etasjen er på 131m². Her er det vindfang med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko i garderobe, samt videre inngang til gang/trapperom.

Kjøkkenet er praktisk plassert i etasjen, like ved stuen. På kjøkkenet er det godt med benke- og skapplass samt skyvedør ut til den nydelige uteplassen. Det er delvis åpen løsning mot stuen.
I overgangen mot stuen er det plass stort spisebord. Stuen er enkel å innrede med plass til sofagruppe og tilhørende møblement. . Det er peisovn som sørger for rikelig med varme og hygge på kaldere dager. I stuen er det godt med lysinnslipp fra vindusflatene.

Videre i etasjen er det to soverom. Hovedsoverommet har plass til stor seng med tilhørende møblement samt garderobe. Sov II i etasjen passer utmerket som barnerom, kontor, gjesterom mm.
Baderommet er plassert mellom soverommene. Baderommet er innredet med toalett og servant med oppbevaring. Det er opplegg for dusj bak skapet som er plassert i hjørnet av rommet. Fra baderommet er det videre inngang til vaskerom. Et praktisk rom med adkomst  til garasjen.

Boligens 2. etasje er 62m². Her har man tre gode soverom. Alle rommene har plass til seng med tilhørende møblement og godt med oppbevaringsplass. Et av soverommene benyttes idag som tv-stue. Videre er det i etasjen et romslig, flislagt baderom. På baderommet er det toalett, badekar, dusjkabinett og servant med oppbevaring.
I boligens 2. etasje er det godt med oppbevaringsplass i to boder, samt i knevegg.

Tomten er pent opparbeidet. Ved inngangspartiet er det brostein. Uteplassen på baksiden har skifer og terrasse. Her det det plass til flere sittegrupper og sol fra morgen til kveld. Uteplassen er svært usjenert og opparbeidet i ulike nivåer. Deler av terrassen overbygd. Her kan man nyte sene sommerkvelder.

Romslig garasje med el-billader tilknyttet boligen. Her er det plass til stor bil og masse oppbevaringsplass.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 156 kvm, Bruksareal: 193 kvm
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 131 m²  - 2. etg. 62 m².
P-rom 1. etasje: Gang, stue/kjøkken, entrè, trapperom, soverom, soverom, bad, vaskerom
S-rom 1. etasje: Bod, garasje
P-rom 2. etasje: Trapperom, gang, bad, soverom x 4
S-rom 2. etasje: Bod

NB: Garasje er medtatt i samlet arealmåling.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2006 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 17.08.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Boligen er bygd i 2006 og er i bra stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig har dobbelkrummet betongtakstein, takrenner og beslag normal slitasje. Takstige er montert til pipe, lekkasje i takrenne ved sørveggen. Vinduer og dører er i bra stand, inngangsdør er fra 2022. Stående kledning har normal slitasje, råte/slitasje noen steder da spesielt på sørveggen ved inngangsdøra. Vannbord utenpå kledningen over garasje er ufagmessig utført, og det kommer vann inn her ved kraftig regnvær iflg. eier. Terrasse med fliser på gulvet trenger utbedringer da det er hulrom mange steder. Treterrasse med tak over er ca. 4 år gammel. Innvendig var loft tørt og bra. Sanitærrom holder standard fra byggetid, vanlig vedlikehold mht. membran bør beregnes. Dusjkabinett og elektrisk vifte på bad er en god løsning mht. fukt. Hulltaking ble utført 2 steder inn mot sanitærrom, ingen synlig eller målbar fukt ble oppdaget. Strai kjøkkeninnredning med stein benkeplate er i bra stand, keramisk platetopp er montert. Gulvhøyder ble kontrollert i enkelte rom, ingen store avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer. Røropplegget ligger rør i rør. Innvendig stoppekran er montert på vaskerom. Ved og elektrisk til oppvarming. Klebersteinovn er montert i stua. Panasonic varmepumpe er fra 2019. Garasje er medtatt i samlet arealmåling for boligen. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått  TG2:
Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er avvik: Se rapport.
Utvendig > Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er avvik: Hulrom under gulvfliser som løsner.
Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Innvendige trapper:  Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Innvendig > Andre innvendige forhold: Det er avvik: Skade på parkettgulv i soverom/TV-stue.
Våtrom > Overflater Gulv - Bad: Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall).
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
Våtrom > Overflater Gulv - Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under)
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Våtrom > Overflater Gulv: Vaskerom:  Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall).
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt - Vaskerom: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Våtrom > Ventilasjon -Vaskerom: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt 6: Ved store mengder nedbør kan det komme litt vann på gulvet i garasjen. Kommer litt under porten og litt pga stående kledning som garasjen står mot.
Pkt. 13: EVlink 11 kw lader, montert av faglært elektriker juli 2019. Satt inn egen kurs til denne.
Pkt 16:  Tømrer Øyvind Larsen AS, har bygd terrasse og pergola bak huset, i tillegg til å skifte inngangsdør.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Boligen har en ypperlig beliggenhet på Hellemyr en kort kjøretur fra Kristiansand sentrum. Fre boligen har du gang- og sykkelavstand til barnehage, skole, dagligvarebutikk, samt til flotte gå- og turområder med lysløype like ved. Det er også en gang- og sykkelsti som tar deg enkelt til Suldalen på få minutter, deretter videre til Grim og Kristiansand sentrum.

Nabolaget er kjent for gode oppvekstvilkår med flere barnefamilier. På Hellemyr holder FK Vigør til, hvor de tilbyr flere idrettstilbud som fotball, curling, innebandy, squash, barneidrett og fotballfritidsordning.

Tomt

Areal: 353 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Romslig garasje med el-billader tilknyttet boligen. Forøvrig, godt med parkeringsplasser like nedenfor boligen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 25.08.2022. Ferdigattesten gjelder enebolig.  Ferdigattest for garasje er utstedt 18.01.2022.
At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr 703, Vestheiene nord/Tinnheia Felt O, datert 28.08.1996. samt plan nr 780 - bebyggelsesplan for felt Hellemyr nord felt D3, datert 07.09.2000.  På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 23316 - Tinglyst: 24.10.2006 - Bestemmelse iflg skjøte
Dagboknr.: 393423 Tinglyst: 16.05.2014 - Best. om vann/kloakkledning.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 129 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 190 000,-)) 145 620,- (Omkostninger totalt) 5 335 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 14 209 pr. år
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 3.035,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5.904,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 221 203,- for år 2020. Sekundær: Kr. 4 396 332,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Solkollen 45, Gnr. 151 Bnr. 2821 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Følgende medfølger ikke:
- Vegghengt trommel med hageslange
- Hvitt høyskap bad nede
- 2 trekasser på vegg i stue
- Overskap på vegg i vaskerom

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 47 31 35.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0301

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0301. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Johan Elieson, tlf. 46 47 31 35

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 5 500 000,-) (Kr.71.500)
Tilrettelegging (Kr.14 500)
Totalt kr. (Kr.103.335)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3063283