KRAGERØ - ØRVIK/STABBESTAD

Solhellinga 22

Prisantydning
4 750 000 kr
Omkostninger
52 000 kr
Totalpris
4 802 000 kr
Byggeår
2023
Internt bruksareal (BRA‑i)
84 ㎡
Bruksareal
84 ㎡
Tomteareal
627 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Ny, lekker fritidsbolig med nydelig utsikt og svært gode solforhold. Mulighet til båtplass.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Svært funksjonell og arealeffektiv planløsning med alt på èn flate.

Inneholder: Entrè, stue-/spisestue, kjøkken med åpen løsning til stuen, 3 soverom, bad og ekstra toalettrom.

Oppvarming

Peisovn med stålpipe og elektrisk oppvarming. Varmekabler i gulv i entrè, ekstra toalettrom og på bad.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Oslo: Kjør E-18 sørover og ta andre avkjørsel til Kragerø v/Tangen i Sannidal. Fra Tangen følges Kjølebrøndveien videre til avkjøring til Kragerøfjorden hyttegrend er skiltet til høyre. Se også kartskisse.

Parkering

Parkering på egen tomt. Ca. halvparten av gruset areal på høyre side av hytta tilhører eiendommen og her er det plass til 2 biler etter hverandre. Se situasjonskart i salgsoppgaven.

Beliggenhet

Kragerøfjorden hyttegrend er et nyere hyttefelt som ligger høyt og fritt med nydelig utsikt utover kragerøfjorden og Kilsfjorden. Meget solrikt, barnevennlig og fredelig område. Umiddelbar nærhet til merkede skogsløyper og omgitt av nydelig natur. Kun 10 minutters gange fra hytta (vis à vis avkjøringen til hyttefeltet) ligger Kragerøfjorden camping med flott småbåthavn hvor man kan kjøpe/leie seg båtplass. Her er det også en flott badestrand og aktivitetsområder som er fritt tilgjengelig. Med båt har man umiddelbar adkomst til en av Norges flotteste skjærgårder og kort båttur unna Kragerø sentrum med "alt" av servicefunksjoner, kulturtilbud, utesteder, restauranter og et yrende folkeliv sommerstid. Det er også kun 20 min. inn til Sannidal med Alti Kragerø kjøpesenter med dagligvare, klesforretninger, apotek mv. Fra Stabbestad går det også bil-/passasjerferge inn til både sentrum og øvrige øyer i skjærgården som har ferjeforbindelse (f.eks Jomfruland, Bærøy, Skåtøy). Skjærgården i Kragerø er stor og særdeles variert. Her kan man ferdes i mange år og allikevel oppdage ny holmer og idylliske naturhavner man ikke har registrert tidligere. Kun ca. 5 min. med bil, eller en sykkeltur unna, ligger velkjente Kragerø Resort hvor tilbudet er stort. Det kan nevnes en fantastisk og svært attraktiv golfbane, SPA, svømmebasseng, treningsfasiliter, padel-/tennisbane m.m. Beach Club på Stabbestad (like ved ferjeleiet) med restaurant, badeanlegg i sjøen og ikke minst kulturelle innslag og større konserter med attraktive artister.

Noe av det beste med hyttefeltet er at man her kan kjøre helt frem og parkere på egen tomt. Området er avstengt med bom som man ringer for å åpne, og enkelt kan slippe inn ønskede gjester. Det er et rolig hyttefelt, men allikevel en fin nærhet til aktiviteter når man skulle ønske det.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det er utstedt ferdigattest datert 13.02.2023.

Vei, vann og avløp

Privat, regulert vei frem til hytta. Tilknyttet kommunalt vann og avløp via private stikkledninger.

Det er private vann- og avløpledninger fra hovedveien og opp til hyttene. Det er p.t grunneier som er ansvarlig for disse, men han er i dialog med Kragerø kommune som skal ta over disse på sikt. Inntil kommunal overtakelse er gjennomført er hytteeiere solidarisk ansvarlig for sin deltakelse i det private vann og avløpsanlegget.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et regulert område ("Hasseleidet-Ørvik", ikrafttredelse 10.03.2005), vist som fritidsbebyggelse. Reguleringskart og bestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven.

Adgang for utleie

Hytta har ikke utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4014/2/152:
17.10.1959 - Dokumentnr: 1440 - Elektriske kraftlinjer
Overført fra: Knr:4014 Gnr:2 Bnr:6
Gjelder denne registerenheten med flere

29.01.2019 - Dokumentnr: 120725 - Jordskifte
Jordskiftesak 0800-2013-0036 ØRVIKLIA
Saken gjelder bruksordning for veg og bryggeanlegg
Overført fra: Knr:4014 Gnr:2 Bnr:6
Gjelder denne registerenheten med flere

03.12.2020 - Dokumentnr: 3428746 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4014 Gnr:2 Bnr:6

Ovennevnte erklæringer/avtaler kan om ønskelig fåes av megler på forespørsel.

Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum (kun av tomteverdi kr 1 400 000,-, da hytta er ny og ikke tatt i bruk): kr. 35 000,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 52 000,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Frittliggende fritidsboligbebyggelse.

Standard

Hytta er nyoppført i 2022/23 og ikke tatt i bruk. Kvalitetshytte som ble oppført for utbygger av Tinde Hytter AS, modell "Sikt". Topp standard og fremstår som svært tiltalende og med en meget god planløsning med alt på èn flate.

Romslig entrè med flislagt gulv og varmekabler. Panelte vegger og panelt himling.

Stor og fin stue-/spisestue med utgang til terrasse og hage i begge retninger. Store vindusflater som sikrer den fantastiske utsikten og gir mye naturlig belysning inn i hytten. Dekorativ og effektiv peisovn med stålpipe.

Stilrent kjøkken fra Sigdal med slette flater. Rikelig med både skap- og benkplass hvor det også er etablert kjøkkenøy som gir en naturlig avgrensning mot stuedelen. Komplett utstyrt med hvitevarer fra Electrolux, det vil si induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombiskap (kjøl m/frys).

3 gode soverom i hytta hvor alle har montert panelovn på vegg som ekstra varmekilde ved behov.

Stort delikat bad med flislagt gulv og varmekabler. Panelt himling med downlights samt panelte vegger. Dusjnisjen har flislagte vegger og glassvegger. På badet er det i tillegg til dusjnisje med fossefall, vegghengt toalett med innebygget sisterne og servant i flott innredning. Her står også varmtvannsberederen og det er avsatt plass m/opplegg til vaskemaskin. I tillegg til badet er det ekstra gjestetoalett med vegghengt wc og servant i innredning.

Der gulvene ikke er flislagt er det 1 stav eikeparkett. Vegger og himlinger har furupanel, overflatebehandlet med beis ("morgendis").

Full FDV dokumentasjon vil følge ny eier.

En meget smakfull hytte med en fantastisk utsiktstomt!

Velkommen til visning!

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kombinert kjøleskap/frys, oppvaskmaskin, induksjonstopp og stekeovn.

Diverse

-Mulighet for kjøp/leie av båtplass ved Kragerøfjorden Camping, ca. 10 min. gange fra eiendommen. Dette er en flott småbåthavn/flytebryggeanlegg av nyere dato.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring (ikke anledning, profesjonell utbygger).

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4014/2/152:
17.10.1959 - Dokumentnr: 1440 - Elektriske kraftlinjer
Overført fra: Knr:4014 Gnr:2 Bnr:6
Gjelder denne registerenheten med flere

29.01.2019 - Dokumentnr: 120725 - Jordskifte
Jordskiftesak 0800-2013-0036 ØRVIKLIA
Saken gjelder bruksordning for veg og bryggeanlegg
Overført fra: Knr:4014 Gnr:2 Bnr:6
Gjelder denne registerenheten med flere

03.12.2020 - Dokumentnr: 3428746 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4014 Gnr:2 Bnr:6

Ovennevnte erklæringer/avtaler kan om ønskelig fåes av megler på forespørsel.

Info kommunale avgifter

De kommunale avgiftene er fordelt på flere terminer og inkluderer eiendomsskatt (grunnlag kr 3 230 000,- som utgjør kr. 11 305,- pr .pr), renovasjon, feieavgift, vann og avløp.

Byggemåte

Hytta er oppført i isolert bindingsverk, utvendig kledd med stående panel. Sadlet takverk som er tekket med papp. Støpt, isolert såle. Hytta er oppført/ferdigstilt i 2023 og ikke tatt i bruk.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern
Produktnummer: 5A6DB65F-D5A2-4F58-BF64-24FFB92AEFCC