Solheia / Treungen

Solheia 11

Prisantydning
2 990 000 kr
Omkostninger
91 220 kr
Totalpris
3 081 220 kr
Formuesverdi
574 820 kr
Byggeår
1999
P-rom
80 ㎡
Bruksareal
81 ㎡
Tomteareal
1 899 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Meget tiltalende hytte med stor terrasse, fantastisk utsikt og svært god beliggenhet. Peis, badstue, hems og 3 soverom

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Entré/gang, bad, badstue, gang, 3 soverom og kjøkken/stue.
Hems: Gulvareal på ca. 15 kvm og lav takhøyde

Oppvarming

Hytta er elektrisk oppvarmet med panelovner. I tillegg er det murt peis med innsats i stuen. Ventilasjonen er naturlig med veggventiler, supplert med mekanisk ventilasjon. Sikringsskap utstyrt med automatsikringer. Varmtvannsbereder er på ca 200 liter.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det er god plass til parkering på egen gruset gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser

Beliggenhet

Hytta er en del av det regulerte Solheia Hyttefelt som ligger i naturskjønne omgivelser mellom Treungen og Gautefall i Nissedal kommune. Gautefall er en sann fritidsdrøm året rundt, og her er det vakker natur så langt øyet kan se. Gautefallheia er Drangedals største utfartsområde og strekker seg inn i nabokommunen Nissedal. Vinterstid byr området på flott skiterreng bestående av kilometervis med oppkjørte løyper, og skiføret kan på snørike vintre holde seg helt til mai måned.

Hytta ligger under kvarteret med bil fra et av Telemarks største skisentre, Gautefall skisenter. Her finner du blant annet en av Norges mest moderne 6-seters ekspressheiser, samt 7 heiser, 16 forskjellige nedfarter og eget langrenn-/skiskytteranlegg. Det er også kort vei til Gautefall turisthotell og Gautefall fjellkirke.

Om våren åpenbarer det seg et unikt turterreng med fine svaberg og glitrende vann. Her finner du utallige merkede stier og over 10 mil med sykkelløyper. Legg gjerne turen til Himmelriket, Jørundskårheia, Grønnlifjell og Reinsvassnuten. Er du glad i å fiske kan du prøve lykken i et flust av bekker og elver.

Turmulighetene til fots er mange, enten du velger korte rusleturer eller langturer til omkringliggende fjelltopper. Kommunen byr i tillegg på flotte strender og koselige badevann. Det anbefales å ta en tur til Sommarsletta, ett minutts kjøring fra Treungen sentrum.

Sommarsletta har en idyllisk beliggenhet og gode muligheter for sommeraktiviteter. I Ilekleiv og Eikholm ligger flotte Jettegryter, Nissedals "naturlige badeland", med naturlige sklier nedover elveleiet og badekulper i jettegrytene. De tøffeste hopper ned i den største gryta.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Prix og Spar i Treungen. I Treungen ligger også bakeri, Bygger'n og stemningsfulle Treungen gjestgiveri. Sistnevnte holder til i et flott hus i jugendstil. Z museum er et annet fint reisemål, hvor du kan vandre gjennom historien og se mange spennende ting fra en annen tid.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Eiendommen mangler ferdigattest/midlertidig brukstillatelse ifølge opplysninger fra Nissedal kommune. Manglende ferdigattest/brukstillatelse innebærer at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet vann og avløp.
Privat vei etter avkjøring fra offentlig vei.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritid, tilhører reguleringsplan "REGULERINGSPLAN FOR SOLHEIA HYTTEGREND", datert: 22.06.2017. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Viser til punkt 2.4 i gjeldende reguleringsplan hvor det står følgende:

"Hytter skal ikkje vera større enn 200 kvm. ikl. overbygd terrasse. Det kan settast opp eit ekstra bygg, frittståande eller som mellombygg mellom to hytter eller del av ei hytte. Areal max 50 kvm.

Hytter og tilleggsbygg /ekstra bygg skal ha saltak med takvinkel min. 22 grader, max. 30 grader.

Mest alle hyttene vert bygd på fjell, difor må plasseringa av kvar hytte gjerast med varsemd slik at ein skader terrenget minst mogeleg ved sprenging og opparbeiding."

For mer informasjon se reguleringsbestemmelser for området i vedlegg til prospekt.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3822/36/25:
19.01.1999 - Dokumentnr: 105 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3822 Gnr:36 Bnr:19

29.01.1999 - Dokumentnr: 202 - Målebrev
Dette målebrev erstattar tidlegare målebrev tgl. 19.01.1999
dagboknr. 105.

01.01.2020 - Dokumentnr: 792701 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0830 Gnr:36 Bnr:25


Kommentar konsesjon

Nissedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Kommentar odelsrett

Ingen odel.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-))

91 220,- (Omkostninger totalt)

3 081 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 2 188,- pr. år for denne eiendommen (Årsprognose for 2023). Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Entré
Hytta har et meget trivelig inngangsparti med gresskledd overbygg, tilknyttet utebod og adkomstterrasse på 6 kvm. Vel inn blir du møtt av en entré med skifer på gulv, rundtømmerpanel på vegger og hvit inngangsdør med glassfelt. Her er det montert en praktisk knaggrekke rett innenfor døren og rommet har plass til oppbevaringsmøbel.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger åpent mot stuen og har trivelig innredning fra 2022. Innredningen har hvite, profilerte fronter, benkebelysning og benkeplate med enkel oppvaskkum. I kjøkkeninnredningen er det avsatt plass til hvitevarer og det er montert ventilator over kokesonen. Vindu over benken gir en lys, hyggelig arbeidsflate.

Stue
Stuen er et flott rom, hvor kombinasjonen av parkettgulv, rundtømmerpanel på vegger, sprossekledde vinduer og ekstra takhøyde gir rommet både en tradisjonell stil og samtidig luftig atmosfære.
Vindusflater på to sider ivaretar lys og utsikt, og det er utgang til stor terrasse der utsikten kan nytes til fulle. Stuen er også utstyrt med massiv, steinkledd peis som gir et herlig blikkfang, bidrar til den deilige hyttestemningen og i tillegg gir lun varme på kalde vinterkvelder.

Bad/wc/vaskerom
Badet har flislagt gulv, vegger med hvite plater og brystningspanel, samt elektrisk avtrekk i vegg. Innredningen er hvit med glatte fronter, heldekkende servant og speil med belysning i overkant. Badet har i tillegg toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

Badstue
Innenfor badet har hytta en badstue - et kjærkomment rom etter en lang dag ute i vinterkulda. Badstuen er i tradisjonell stil med panelte overflater, plassbygde benker, belysning og elektrisk badstueovn.

Soverom og garderobe
Hytta har tre koselige soverom, som alle ligger i den ene enden av hytta tilknyttet en egen gang. Hytta har også trapp opp fra stue og kjøkken til en trivelig hems med skråhimling, vindu på endeveggen og gulvareal på 15 kvm. Lagringsplass er i en utebod i tilknytning til inngangspartiet og en stor, frittstående utebod på 15 kvm som ble oppført i 2017.

Diverse

- Tiltalende hytte i tradisjonell stil.
- Flott beliggenhet, vakker utsikt.
- Under 15 min å kjøre til skisenter.
- Parkering på gruset gårdsplass.
- Delvis overbygd 99 kvm terrasse.
- Terrassen ble renovert i 2022.
- Koselig entré med skifer på gulv.
- Stor stue har ekstra takhøyde.
- Skiferkledd peis med innsats.
- Hvit kjøkkeninnredning fra 2022.
- Trapp fra kjøkken opp til hems.
- Hems har gulvareal på 15 kvm.
- Bad er utstyrt med dusjkabinett.
- Opplegg for vaskemaskin i bad.
- Badstue med ovn og benker.
- Tre soverom i egen del av hytta.
- Utebod fra 2017 på 15 kvm.
- Utebod i tilknytning til inngang.

Boligselgerforsikring

Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter. Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-23-0019. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3822/36/25:
19.01.1999 - Dokumentnr: 105 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3822 Gnr:36 Bnr:19

29.01.1999 - Dokumentnr: 202 - Målebrev
Dette målebrev erstattar tidlegare målebrev tgl. 19.01.1999
dagboknr. 105.

01.01.2020 - Dokumentnr: 792701 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0830 Gnr:36 Bnr:25


Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter: kr. 15 983,- (Årsprognose for 2023).

Kommunale avgifter inkluderer følgende:
- Avløp
- Feiing
- Eiendomsskatt
- Renovasjon
- Vann

Byggemåte

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 06.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst v/Knut Ramberg ble kontaktet av Marius Echoldt for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte med adresse Solheia 11 i Nissedal Kommune. Alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er noen punkter som har fått TG: 2 og TG:3: Det er f.eks vinduer og dører i yttervegg på grunn av alder, radon, deler av innvendige overflater på gulv, baderom og innvendig trapp. Ut over dette viser en til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Hytten fremstår med noen avvik, ut over dette er det et hovedinntrykk som er bra. Ut over dette er det generelt registrert noe symptomer på bruksslitasje. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 / Store eller alvorlige avvik
Våtrom > Generell > Bad 1 etasje

TG2 / Avvik som kan kreve tiltak
Innvendig > Overflater
Innvendig > Radon
Innvendig > Innvendige trapper
Tekniske installasjoner > Vannledninger

TG IU / Konstruksjoner som ikke er undersøkt
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft

TG2 / Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Info strømforbruk

Strøm: ca. kr. 2 500- 2 700,- pr. mnd. Varierer etter bruk.

TV/Internett/Bredbånd

Internett/ TV: ca. kr. 649,- pr. mnd.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital grunnpakke (Kr.7 600)
Energimerking av eiendom (Kr.500)
Oppgjør (Kr.10 900)
Overtakelse av eiendom (Kr.500)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 2 990 000,-) (Kr.95 680)
Tilrettelegging (Kr.19 900)
Totalt kr. (Kr.135 665)
Produktnr: 40376ECE-A700-4220-B1B8-505345CA3DFF