Grimstad Øst  

Solberg 103

Kommunale avgifter
23 681 kr / år
Byggeår
2020
P-rom
250 ㎡
Bruksareal
274 ㎡
Tomteareal
701 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

BUD MOTTAT! Nyere, tiltalende, stor enebolig m. 5 soverom, isolert anneks og garasje. Populært og barnevennlig,

Om eiendommen

Innhold

1.etasje: Stue/kjøkken, Soverom, Bad, Toalettrom, Vaskerom, Hall m/trapp. 2.etasje: Bad, Soverom, Soverom 2, Soverom 3, Soverom 4, Soverom 5, Hall m/trapp, Stue
S-rom inkl.: 1.etasje: Garderobe , Garderobe 2. 2.etasje: Bod , Garderobe , Garderobe 2

Standard

1, etg;
Hele 1. etg har ekstra takhøyde på 2,55 m
Hall: Store, kvadratiske, lyse fliser. Malte, sletter vegger.  Hallen er meget romslig med praktisk garderoberom på innsiden.
Stue og kjøkken: Høytrykkslaminat på gulv, malte slette vegger. Stueområdet rommer god plass for både spisestue og flere sittegrupper. Her er utgang til terrasse og hage. Kjøkken har åpen løsning mot stue og inneholder en meget raust og romslig innredning fra anerkjente Strai. Fonter i hvit utførelse, med benkeplate i lys laminat. Kjøkkenet er utformet som en U, godt utstyrt med skuffer og skap samt integrerte hvitevarer bestående av keramisk koketopp, stekeovn, kombimicrobølge- og stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. I tillegg en stor kjøkkenøy med skuffer og skap for oppbevaring som også gir rom for sosialt samvær i forbindelse med matlaging.
Hovedsoverom: Høytrykkslaminat på gulv, malte, slette vegger. Stort og godt rom med god plass til dobbeltseng og garderobeløsning.
Bad: Store, fliser på gulv, fliser på vegger i lyse toner. Meget delikat og innbydende. Innredning fra Foss bad bestående av dobbel servant med skuffer og speil. Vegghengt wc og dusjnisje med to dusjesoner.
Walk-in garderobe: I forbindelse med badet er det er godt garderoberom innredet med garderobeoppheng.
Gjeste wc: Fliser på gulv, malte, slette vegger. Innredning bestående av servant med speil samt vegghengt wc. Dette rommet har adkomst fra hallen.
Vaskerom: Fliser på gulv, malt smartpanel på vegger. Rommet er innredet med innredning for oppbevaring samt god arbeidsbenk over vaskemaskin og tørketrommel.


2. etg:
Loftstue: Høytrykkslaminat på gulv, malte slette vegger. Her er opplegg for tv og god plass til sofagruppe.
4 soverom: Alle med høytrykkslaminat på gulv og malte, smartpanel på vegger. 2 av rommene har walk-in garderober. Alle har god plass til store senger og soveromsmøbler.
Bad: Fliser på gulv og vegger. Innredning bestående av servant med skuffer og speil. Dusj med stillbare dører i herdet glass og vegghengt wc.
I tillegg bod og loft for bortsetting.

Både anneks og garasje er isolert i samme teknisk utførelse som boligen. Plassbygs garasje med ekstra takhøyde for lagring.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 250 kvm, Bruksareal: 274 kvm Sekundærrom: 24 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 137 m²  - 2. etg. 137  m².
P-rom inkl: 1.etasje: Stue/kjøkken, Soverom, Bad, Toalettrom, Vaskerom, Hall m/trapp. 2.etasje: Bad, Soverom, Soverom 2, Soverom 3, Soverom 4, Soverom 5, Hall m/trapp, Stue
S-rom inkl.: 1.etasje: Garderobe , Garderobe 2. 2.etasje: Bod , Garderobe , Garderobe 2

Kommentar takstmann: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Plantegning oppe samsvarer ikke med tegning.
Kommentar fra selger: Det er gjort endringer av planløsningene i 2. etg, men dette ikke er søknadspliktige endringer. Derfor stemmer det ikke med byggemeldingen.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2020 i følge Grimstad kommune.

Oppvarming

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Forøvrig har boligen 2 Mitsubishi varmepumper, en i hver etasje og elektriske varmekabler i hall, stue, kjøkken, og begge bad, gjeste wc og vaskerom. Det er mulig å installere ildsted. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den 10.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse: Enebolig bygget 2021. Nyere område med mange gode kvaliteter. Romslig bolig med moderne farger og materialvalg. Boligen fremstår i god teknisk stand utfra det som er mulig å kontrollere. Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er.

Følgende avvik har fått  TG2:
Utvendig > Dører. Det er avvik: Mangler utv trapp til vaskeromsinngang og noe høyt trinn ved inngang.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom. Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall).

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Sørmegleren kontor i Grimstad sentrum: Følg Storgaten til den går over i Opplandsveien. Følg denne videre oppover, forbi Kryssen. Ta til høyre, inn til Solberg i begynnelsen av sletten. Følg veien inn i feltet, ta så 2. vei til høyre. Boligen ligger som nr. 2 på høyre hånd. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært og veletablert boligområde. Her er kort vei til flotte rekreasjonsområder som lysløype og vakre Fjæreheia med sitt nett av  turstier. Rorestranden ligger også kun en kort sykkeltur unna.  Det er et godt utbygget nett av gang- og sykkelstier i området som går mot sentrum og til både Frivold og Landvik skole.

Tomt

Areal: 701 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er pent opparbeidet med plent, forstøtningsmurer og beplantning.

Parkering

I garasje samt biloppstillingsplass på egen tomt. Garasjen er isolert og har ekstra takhøyde for lagring.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 19.05.2023. Ferdigattesten gjelder Bolig og garasje At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger tillatelse til oppføring av enebolig, garasje og uthus/ anneks datert 04.01.2021.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. I 2 etasje er det flyttet på noen vegger og rominndelingen ved loftstue og kontor er endret. Det er innredet 2 walk in på det ene soverommet .

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Boligbeb. - frittliggende småhusbebyggelse, tilhører reguleringsplan Solbergåsen Vest Boligområde, datert 03.04.2018, med tilhørende bestemmelser. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei. Vei til eiendommen etablert over naboeiendommen gnr 7 og bnr 563. Veiretten er tinglyst.
Tilknyttet offentlig vann og avløp. Det er fremført vann og avløp til annekset, dette foreligger det ikke dokument
Eiendommen har ikke vannmåler

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1943/33-1/37  Erklæring/avtale. Tinglyst 13.01.1943  - Digitalarkivet
Vedtak av det offentliges vilkår for statstilskudd i forbindelse med vanningsanlegg.
Overført fra: 4202-7/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1954/1043-1/37  Erklæring/avtale. Tinglyst  20.07.1954 
RETTIGHETSHAVER: TELEVERKET
BESTEMMELSER OM TELEFONLEDNINGER/STOLPER/KABLER/GRØFTER M.V.
Overført fra: 4202-7/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1961/345-1/37  Rettsbok. Tinglyst  23.02.1961 
GRENSEGANGSSAK Overført fra: 4202-7/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1968/691-2/37  Bestemmelse om veg. Tinglyst  22.03.1968 
Rettighetshaver:Knr:4202 Gnr:7 Bnr:269  
Overført fra: 4202-7/66
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1969/1081-1/37  Skjønn. Tinglyst  25.04.1969 
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Overført fra: 4202-7/66
Gjelder denne registerenheten med flere
Heftelsen er bestilt fra Kartverket, men ikke mottatt
 
1990/2969-2/37  Erklæring/avtale. Tinglyst  14.05.1990 
Godkjenning av grenser.
Overført fra: 4202-7/66
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Rettigheter på 4202-7/563

2020/3236448-1/200  Bestemmelse om veg. Tinglyst  27.10.2020 
Rettighetshaver:Knr:4202 Gnr:7 Bnr:492

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter A

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 175 000,- (Dokumentavgift) 191 470,- (Omkostninger totalt) 7 181 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 23 681 pr. år

Beløpet inkluderer eiendomsskatt, abonnementsgebyr vann og avløp, forbruk vann og avløp

Renovasjonsgebyr årsporgnose for 2023 kr. 4.589 ,-. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 10.800,- pr. år 2022 for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 823 869,- for år 2021. Sekundær: Kr. 6 565 927,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Solberg 103, Gnr. 7 Bnr. 492 i Grimstad kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Kjøleskap/ kombiskap, oppvaskmaskin, fryseskap/ - boks, komfyr/ stekeovn/ koketopp medfølger i handelen.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 91 34 85 90.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

September er ønskelig.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

21-23-0074

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/21-23-0074. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Dajmi E. Birkedal, tlf. 91 34 85 90

Vederlag

Enkeltannonse GAT 20.05.23 (Kr.2 500) Grunnpakke markedsføring (Kr.8 350) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.60 000) Tilrettelegging (Kr.15 900) Totalt kr. (Kr.97 235)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3069259