Frogner

Sneltvedtvegen 2

Prisantydning
6 200 000 kr
Omkostninger
170 870 kr
Totalpris
6 370 870 kr
Formuesverdi
800 723 kr
Kommunale avgifter
26 790 kr / år
Byggeår
1939
P-rom
156 ㎡
Bruksareal
221 ㎡
Tomteareal
3 919 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Utviklingseiendom i attraktivt boligområde. Eldre hus på stor tomt. Fin utsikt og gode solforhold.

Om eiendommen

Innhold

1. Etasje: Gang, stue, spisestue, hall, kjøkken og bad.
2. Etasje: Gang, 2 stuer, 2 soverom og wc.
Kjeller: Gang, 2 kjellerrom, 2 boder og vaskekjeller.

Garasje og uthus.

Standard

1. Etasje
Gang med muligheter for å henge og sette fra seg yttertøy og sko. Parkett på gulv.

Praktisk stue som er delt inn i to soner med skillevegg. Stuen har god plass til sofagruppe og øvrig møblement. Det store vinduet gir rommet rikelig med naturlig lysinnslipp, samtidig som man kan nyte utsikten mot Gjerpensdalen. Spisestuedelen er innredet med varmepumpe og har plass til spisegruppe og øvrig møblement.

Kjøkkenet er romslig, med plass til spisegruppe. Enkel kjøkkeninnredning med slette malte fronter og malt laminat benkeplate. Laminat på gulv og malte overflater på vegger og i himling. 

Baderommet har innredning med servant, dusjkabinett, toalett og opplegg til vaskemaskin. Belegg på gulv, våtromsplater på vegger og malt himling.

2. Etasje
Stor stue som kan brukes som ekstra tv-stue, kontor eller barne- og ungdomsavdeling. Fra stuen er det utgang til altan. Rommet er innredet med en eldre kamin. Malte overflater på vegger og plater i himling.

Boligen har to soverom. Hovedsoverommet har plassbygd garderobeløsning, og god plass til dobbeltseng. Rommene har tapet på vegger og slett/plater i himling.

Toalettrommet er innredet med toalett. Teppe på gulv, tapet på vegger og malt himling.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 156 kvm.
Bruksareal: 221 kvm.
Sekundærareal: 65 kvm.

Garasje på 13 kvm og uthus på 13 kvm.

P-rom inneholder:
1. Etasje:  Gang, stue, spisestue, hall, kjøkken og bad.
2. Etasje: Gang, 2 stuer, 2 soverom og wc.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som

Byggeår og byggemåte

1939 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Eldre kamin i stue og varmepumpe i spisestuen. Forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er mulig med adkomst både fra Sneltvedtvegen og Frognerlig - må avklares med kommunen i prosessen. Adkomst/utvikling kommmer helt an på hvordan ny eier ønsker å utvikle denne eiendommen. På generelt grunnlag bes interessenter å undersøke med kommunen for å få til en best mulig løsning.

Det foreligger ikke tegninger for boligen i følge Skien kommune. Da det ikke foreligger tegninger som viser hva som er godkjent i kommunen, er det derfor ikke mulig å kontrollere hvilke rom som er godkjent i kommunens Byggesakskontor.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstforum Telemark AS den 09.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Enebolig i 2 etasjer + kjeller. Grunnmur har noen sprekker. Veggene og kledningen er i hovedsak bra, men bemerkninger på lufting av kledningen som har sprette råteskader. Taket og taksteinen er i bra stand. Renner og beslag er i bra stand. Vinduer og dører har bemerkninger. Bemerkninger på rekkverk på terrasse og veranda. Pipe har bemerkninger. Innvendig er det behov for oppussing/oppgradering. Kjøkken har gammel innredning med bemerkninger. Bad i 1. etasje har meberkninger på alder, bygget etter forskrift før 1997. Toalettrommet har bemerkninger. Rom under terreng har bemerkninger på fuktighet og råte.

Følgende avvik har fått TG3:
- Utvendig > Vinduer.
- Utvendig > Dører.
- Innvendig > Overflater.
- Etasjekille/gulv mot grunn.
- Innvendig > Pipe og ildsted.
- Innvendig > Rom under terreng.
- Innvendig > Innvendige trapper - 2.
- Våtrom > Generell > Bad.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold.
- Tomteforhold > Drenering.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Nedløp og beslag.
- Utvendig > Veggkonstruksjon.
- Utvendig > Takkonstruksjon/loft.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
- Utvendig > Utvendige trapper.
- Innvendig > Overflater - 2.
- Innvendig > Radon.
- Innvendig > Innvendige trapper.
. Innvendig > Innvendige dører.
- Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken.
- Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.
- Tomteforhold > Byggegrunn.
- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter.
- Tomteforhold > Forstøtningsmurer.
- Tomteforhold > Terrengforhold.
- Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Følg Håvundvegen og ta av inn på Sneltvedtvegen, i krysset ved Kiwi Frogner. Følg vegen og ta andre avkjørsel på høyre side.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen har en populær og barnevennlig beliggenhet i godt etablert boligområde på Frogner i Skien. Her får man kort vei til Skien sentrum, i tillegg til naturskjønne omgivelser som Gjerpensdalen og Børsesjø. Boligen ligger skjermet til på stor tomt. Gode solforhold og utsikt mot Gjerpensdalen. Frogner er ideelt for barnefamilier med kort vei til barnehager og skoler (Bratsbergkleiva og Gjerpen barneskole), samt idrettsanlegg på Storm og Gjerpen. Det er gåavstand til Skien sentrum med dagligvarebutikker, kafeer og kjøpesentre, samt kulturliv med kino og Ibsenhuset. Forøvrig kort vei til togstasjon og bussforbindelser.

Tomt

Areal: 3 919 kvm, Eierform: Eiet tomt

Stor skrånet tomt opparbeidet med hage, prydbusker og trær, samt gruset innkjørsel. Solrikt med gode utsiktsforhold.  Tomten byr på mye lek og morro for både tobente og firbente.

Parkering

Parkering i garasje og gårdsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen av ukjent årsak i følge Skien kommune. Det er trolig grunnet boligens alder, da flere boliger fra denne tidsepoken ofte mangler ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.
Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, offentlig friområde og kjørevei, tilhører reguleringsplan "Håvundvegen, parsell Stormbanen - Frognerkrysset og tilgr omr", datert 22.06.1994.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum, funksjonskrav og turvegtrasè-nåværende, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.

Det informeres om at selger har hatt noe dialog med kommunen både formelt og uformelt. Grunnet tid har ikke eier hatt mulighet til å gjennomføre en plan for utvikling.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1939/401765-2/101  Bestemmelse om veg  
Tinglyst: 17.10.1939 
rettighetshaver:Knr:3807 Gnr:62 Bnr:61

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Eiendommen er over to mål, og egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 155 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 200 000,-)) 170 870,- (Omkostninger totalt) 6 370 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 26 789,67 pr. år

Formuesverdi

Primær: Kr. 800 723,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Sneltvedtvegen 2, Gnr. 62 Bnr. 221 i Skien kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0236

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0236. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,5%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3063558