Justneshalvøya

Smørblomstveien 26A

Prisantydning
3 790 000 kr
Omkostninger
107 120 kr
Totalpris
3 897 120 kr
Formuesverdi
1 008 034 kr
Formuesverdi sekundær
3 628 922 kr
Felleskostnader
2 789 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2014
P-rom
87 ㎡
Bruksareal
92 ㎡
Tomteareal
3 239 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

NY PRIS - PÅMELDINGSVISNING 13/6! Lys og innbydende toppleilighet med 3 soverom! Heis og garasje. Fin utsikt.

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etasje på enden og har inngang fra felles svalgang.
Innhold:  Gang, 3 soverom, stor stue m/ åpen kjøkkenløsning og utgang stor solrik terrasse med flott utsikt, dusjbad/wc, bod/teknisk rom.
Garasje og 1 kjellerbod.  Heis direkte opp til etasjen.

Standard

Leiligheten holder en god tidsmessig standard.

Gulv:  Parkett på samtlige gulv unntatt av gang og bad som er flislagt.
Vegger:  Flislagte badevegger.  Forøvrig malte flater.
Himlinger:  Malte tak.

Kjøkken:  Hvit skapinnredning.  Integrert komfyr m/ keramisk topp.  Avtrekksvifte.  Oppvaskmaskin og kjøl/frys medfølger.

Bad:  Badet har dusj, vegghengt toalett og servant m/ underskuff.  Opplegg vaskemaskin.

Garderobeskap på 2 av soverommene. 
Calling.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 92 kvm Sekundærrom: 5 kvm.
P-rom inkl.: Soverom, soverom 2, soverom 3, gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken.
S-rom inkl.: Bod.

Bod/er med adkomst fra fellesareal er ikke medtatt i areal. Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei da det ikke er montert rømningsstige. Den som er montert henger ved pipe.

Byggeår og byggemåte

2014 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Elektrisk.
Varmekabler på badet.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Fremtidig vedlikehold/oppgraderinger i sameiet:
På generell basis er det vanskelig å si noe konkret på forhånd om når det vil bli nødvendig/hensiktsmessig å utføre vedlikeholdsoppgaver. Etter styrets oppfatning er det rimelig å forvente at man i løpet av de nærmeste årene vil måtte påregne ytre reparasjoner og vedlikehold på vinduer og andre ytre forhold. Heiser (2) begynner å bli eldre, og disse må vedlikeholdes jevnlig. HMS krav øker, og styret ser nødvendigheten av å følge godt med på krav og lover, slik at dette følges opp. Men noen lov-krav er i virkeligheten ikke så omfattende, at vi ikke kan reforhandle avtaler som er inngått av tidligere styrer, med besparelser.

Styreleder opplyser at de skal få tilbud på maling av begge bygg samt utskiftning av noen stein som har sprukket i vinterkulden. Ved evt. maling og utskiftning av sprunke stein vil det komme en engangskostnad for seksjonseier på dette. Styreleder opplyser at prosjektets gjennomførsel avhenger veldig av hvilken pris/tilbud de får.

Sameiet har tidligere behandlet sak om balkonger som synker. Teknisk avdeling i Sørlandet Boligbyggelag hadde 15.06.2020 befaring av balkong.
Konklusjonen fra befaring er at balkongene er trygg å benytte.  

Det gjøres oppmerksom på at leiligheten er nedvasket før visning, og at den ikke vil bli ytterligere rengjort før overtagelse.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den 08.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet i sameie bygget 2013. Etablert del av Justneshalvøya. Romslig 4 roms leilighet med lyse farger og materialvalg.
Leiligheten fremstår med noe bruksslitasje og noe vedlikehold bør påregnes.
For rapporter som gjelder leilighet i et større sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene hovedsaklig begrenset til innvendig i leiligheten. Utvendige forhold ansees å være en del av sameiets eller borettslagets felles forpliktelse og vedlikehold. Dette anbefales ytterligere kontrollert av interessent. Utvendige forhold kan være kommentert om det er i direkte tilknytning til leiligheten.
Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift.
Dette tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man leser rapporten så er det viktig at man leser både beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt.
Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse.
Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak.
Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no.
Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Ingen avvik har fått TG3.

TG2:
Utvendig > Dører:
Det er avvik: Inngangsdør, dårlig funksjon. Sitter i karm og slark i håndtak.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom:
Det er avvik: Det er fall mot sluk i rommet, men sluk kunne vært kassert i hjørne av dusjsone. noe vann ligger igjen etter dusjing. Misfarging silikonfug enkelte steder.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom:
Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken:
Det er avvik:
- merker på steketopp.
- mindre knast steketopp.
- plate bak vask er enklere limt, litt skjev.
- mindre fuktsvelling skjøt benkeplate.
- mindre fuktsvelling sokkel ved siden av kjøleskap.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken:
Det er avvik: Skjevhet utrekkskinne vifte.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. I nye leiligheter og eneboliger skal man i henhold til nye forskrifter fasttilkoble alle varmtvannsberedere, dvs ikke koble via stikkontakt. Krav fra 2014.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig. Boligen har vært brukt kun til utleie.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart på finn.no.

Beliggenhet

Fantastisk beliggenhet i Smørblomstveien på Justneshalvøya kun ca. 7 km. fra Kristiansand sentrum.
Sjøutsikt og gode solforhold.
Kort vei til sjøen og Gillsvannet med gode bade- og fiskemuligheter, samt skole, barnehage, buss og butikk.
Området har mange lekeplasser og ballbaner samt flotte turmuligheter bl.a. Trollskogen til glede for liten og stor.

Tomt

Areal: 3 239 kvm, Eierform: Fellestomt
Solrik fellestomt opparbeidet med bl.a. asfalterte adkomstpartier og grøntområder.

Parkering

1 parkeringsplass i felles parkeringskjeller under bygget. Gjesteparkering på tomten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 18.01.2016. Ferdigattesten gjelder stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg. - 12 boenheter - Smørblomstveien 26 A-C, 28 A-B. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan for Justneshalvøya, felt B1, datert 22.06.2011. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 9888 - Seksjonering. Tinglyst: 07.01.2013. opprettet seksjoner: snr: 17. formål: Bolig. tillegsdel: Bygning. sameiebrøk: 94/2235.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold skal søkes til styret.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,-)) 107 120,- (Omkostninger totalt) 3 897 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Inkludert i fellesutgiftene.

Renovasjon faktureres hver seksjonseier direkte. Renovasjonsgebyr er for 2023 beregnet til kr. 3 925,-. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 4 788,- pr. år for denne eiendommen. Eiendomsskatten faktureres hver seksjonseier direkte.

Felleskostnader

Kr. 2 789,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftskostnader kr. 2 309,- som inkluderer kommunale avgifter eks. eiendomsskatt, styre- og revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, vedlikehold/serviceavtaler, felles byggforsikring, strøm i fellesareal og renhold i fellesareal.

Tilleggsytelser:
Serviceavtale med Ulstein AS kr. 145,-
Next GenTel internett kr. 335,-

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 008 034,- for år 2021.
Sekundær: Kr. 3 628 922,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Smørblomstveien 26A, Gnr. 37 Bnr. 793 Snr. 17 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 94/2235

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med
megler på tlf 40 40 80 50.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-23-0037

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-23-0037. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Gro Lillian Netland Hulløen, tlf. 40 40 80 50

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 215) Annonsepakke To halvsider i Fædrelandsvennen iht mail 31.05.23 (Kr.5 500) Annonsering Ukens bolig på finn.no iht mail 31.05.23 (Kr.2 500) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no iht mail 09.06.23 (Kr.2 200) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 790 000,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.95 250)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3051549