JUSTNESHALVØYA

Smørblomstveien 18

Prisantydning
4 190 000 kr
Omkostninger
117 120 kr
Andel fellesformue
6 092 kr
Totalpris
4 307 120 kr
Formuesverdi
993 266 kr
Formuesverdi sekundær
3 575 757 kr
Felleskostnader
4 189 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
5 951 kr / år
Byggeår
2014
P-rom
115 ㎡
Bruksareal
115 ㎡
Tomteareal
2 169 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Strøken 4-roms selveid toppleilighet med solrike uteplasser, heis, parkeringsplass i kjeller og flott utsikt.

Om eiendommen

Innhold

Meget pen og romslig toppleilighet med god og funksjonell planløsning.
Inneholder: 2. Etasje:
Flislagt romslig gang med downlights i tak og garderobeplass, lys pen og romslig stue med store vindusflater i front som gjør stuen særdeles lys og luftig, downlights i tak, og utgang til stor terrasse med kveldssol.
Kjøkken med downlights i tak, flott påkostet Strai kjøkkeninnredning med god skap/benkeplass, integrerte hvitevarer, god spiseplass og utgang til solrik terrasse. Flott flislagt bad/wc med varme i gulv, downlights, dusjhjørne og servant med baderomsinnredning. Separat flislagt toalett med servant. Vaskerom med
opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. 3 gode soverom hvorav det største har skyvedørsgarderobe.
Garasjeplass i kjeller.
Stor bod i kjeller med innlagt strøm og kontakt.

Standard

Vi har gleden av å presentere en lekker påkostet nyere gjennomgående toppleilighet på hele 115 kvm med romslige terrasser på begge sider av leiligheten. Leiligheten har store vindusflater noe som gjør leiligheten særdeles lys og luftig.
Her kan vi by på store solrike terrasser på begge sider av leiligheten sikrer sol fra morgen til kveld.
Leiligheten ligger usjenert til med lite innsyn.
Garasjeplass i lukket garasjeanlegg med automatisk portåpner og heis direkte opp til leilighetens etasje.
Bør sees for å få det rette inntrykket.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 115 kvm, Bruksareal: 115 kvm

P-rom: Gang, toalettrom, vaskerom/bod, bad, stue/kjøkken og 3 soverom. Alle rom er p-rom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2014 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Leiligheten har varmekabler på bad og i gang. Varmepumpe luft til luft og balansert ventilasjonsanlegg med tilluft og avtrekk i stue/kjøkken, bad og soverom. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjennvinning.
- Hvitevarene på kjøkkenet er inkludert i handelen (komfyr, platetopp og oppvaskmaskin).
- Leiligheten har hele 2,60 i takhøyde i stue og kjøkken noe som gjør leiligheten særdeles lys og luftig.
- Meget brukervennlig også for rullestolsbrukere, da det er mulig å ta seg trappefritt til leiligheten via brede og gode gangveier i 2. etasje, også uten å bruke heisen.

Styret i sameiet har forsøkt å innhente tilbud og regelverk for bruk av kameraovervåkning fra flere aktører. De har ikke fått tak i nok informasjon da dette var tidkrevende. Styret er innstilt på å undersøke hvilke kostnader dette medfører og er i utgangspunktet positiv til denne type løsning dersom det er økonomisk forsvarlig. Det ble derfor vedtatt under årsmøte at de tar et ekstraordinært sameiermøte når mer informasjon foreligger.

Dugnader avholdes etter styrets beslutning. Styret registrerer deltakelse. Dersom en andelseier ikke kan delta til fastsatt tid, vil dugnad kunne gjennomføres på annen dag etter styrets samtykke. Styret fastsetter eventuelt andre ordninger dersom enkelte ikke kan delta i slik fellesinnsats.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 08.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Leilighet beliggende i 2.etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 2014. Leiligheten fremstår i normal god stand og vedlikeholdt. Bygningsdeler er i fra byggeår, samt våtrommene og kjøkkeninnredningen. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Dører - 2: Det er avvik: Inngangsdøren i fra byggeår med 3.lags glass har utvendig skade, løs finer i bunn av dørbladet.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen
dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er avvik: Servanten har noe små riss/sprekk og litt fuktsvelling i topp av skuff under vasken ble registrert.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 6: Mekanisk skade på tak 2019, tettet og utbedret av fagfolk. Fuktskade på karm mellom gang og stue som resultat av skade på tak. Karm ble byttet av fagfolk.
Pkt. 9: Det har vært observert maur på sville ved skyvedør mot Soleieveien.
Pkt. 10: Det har vært observert skjeggkre. Rentokil var inne og la ut feller i alle leilighetene i 2019. Etter det er det ikke observert skjeggkre i leiligheten.
Pkt. 28: Det har vært utført tiltak for å bekjempe skjeggkre i samtlige leiligheter.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør av E 18 v/ Kongsgård og kjør mot Justvik/Ålefjær. Ta av til høyre i 2. rundkjøring ( Like før Justvik) og følg bakken oppover. Ta inn Smørblomstveien til venstre midt i bakken. Det vil bli godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisning.

Beliggenhet

Meget god beliggenhet på ei solrik og flott opparbeidet tomt med flott utsikt over området og noe over sjøen fra terrasse med sol på kveldstid. Det er i tillegg stor terrasse med sol fra morgen til ettermiddag med utgang fra kjøkken med morgen/formiddagssol. Justneshalvøya er et nyere boligområde som byr på det beste en kan ønske seg for familien. Boligfeltet er nylig utbygd og er meget godt tilrettelagt for folk i alle aldre. Leiligheten ligger i rolig blindvei med lekeplass og ballbinge i umiddelbar nærhet. Kort vei til UiA, dagligvareforretning på Fagerholt, bussholdeplass, barnehage, barneskole og ungdomsskole. I nærområdet finner man også gode bademuligheter i sjø og ferskvann, samt et av byens flotteste turterreng i Jegersberg. Bussholdeplass like ved med avganger ca. hver 30 minutt. Det er kun ca. 7 km (køfrie) til Kristiansand sentrum, 10 minutter med bil eller ca. 30 minutter på sykkel.
Joker på Justvik er nærmeste butikk, ca 1 km unna. Rema 1000 og Coop Extra på Fagerholdt ligger ca 2 km unna, og sistnevnte har åpent 7 dager i uken.

Korte avstander til treningssenter, golfbane, Hamresanden, dyreparken og ellers alle fasiliteter. For øvrig kort og effektiv reisevei til flere av byens store arbeidsplasser i Sørlandsparken eller Kvadraturen.

Tomt

Areal: 2 169 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet utearealer med god belysning, gressplener og annet beplantning. Belegningstein på utvendige gangveier og fliselagte felles innvendige ganger. Felles hagevanningskran på utsiden av parkeringskjeller.

Parkering

Parkeringskjelleren ligger avstengt for uvedkommende med låsbar port som åpnes med fjernkontroll. Det er enkel forbindelse mellom leilighet og parkeringskjeller enten via heis eller innvendig trapper.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 04.12.2014. Ferdigattesten gjelder stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etasjer / oppføring. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 899-C, reguleringsbestemmelser til detaljplan for Justnedhalvøya, felt B1, Detaljreguleringsplanen er hjemlet i reguleringsplan for Justneshalvøya, vedtatt av Bystyret 25.01.06. Mindre endring vedtatt: 22.06.2011.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Ingen heftelser følger.
Ingen rettigheter funnet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.
Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter. Dersom en eier ønsker å leie ut boligen til andre, må styret orienteres.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt på følgende vilkår:
· Det er båndtvang hele året for alle typer dyr som luftes ute, innenfor sameiets eiendom.
· Ekskrementer fjernes umiddelbart og kastes i egnede søppelkasser innenfor sameiets eiendom.

Den enkelte dyre- eller fugleeier er ansvarlig for at det ikke er til sjenanse for andre beboere. Det er meldeplikt til styret. Egen husdyrkontrakt settes opp, underskrives av styrets leder og inngår som en del av sameiets boregler. Det er ikke tillatt å mate fugler eller dyr fra veranda eller i fellespark.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 104 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 190 000,-)) 117 120,- (Omkostninger totalt) 4 307 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 5 951 pr. år Eiendomsskatt for år 2023 - kommer i tillegg til felleskostnadene.

Felleskostnader

Kr. 4 189,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftsutgifter kr. 3360,- kommunale avgifter, eiendomsskatt, renovasjon og filterskifte kr. 394,-, felles forsikring på bygg, forretningsførsel, vedlikehold, renhold fellesareal, energi/strøm fellesareal, fiber kr. 335,-, dugnad kr. 100,-, styre- og revisjonshonorar.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Det er ingen i fellesgjeld i sameiet.
Andel fellesformue kr. 6 092 pr. 09.03.23

Formuesverdi

Primær: Kr. 993 266,- for år 2021. Sekundær: Kr. 3 575 757,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Smørblomstveien 18, Gnr. 37 Bnr. 792 Snr. 13 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 119/1412

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0093

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0093. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 190 000,-) (Kr.75 420) Tilrettelegging (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.109 255)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3069444