Engene

Smørblomstenga 9F

Felleskostnader
2 562 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2012
Internt bruksareal (BRA‑i)
75 ㎡
Bruksareal
79 ㎡
Tomteareal
3 150 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Moderne selveierleilighet med generøs takhøyde og store vindusflater - God standard - 3 soverom - Barnevennlig

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Gang, bad/vaskerom, tre soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utvendig sportsbod.

Gang har flis på gulv og panelplater på vegger. Her er det varmekabler. 3 soverom med parkett på gulv og malte plater på vegger. Bad/vaskerom har flis fra gulv til tak. Her er det dusjkabinett, baderomsinnredning, varmekabler, opplegg til vaskemaskin og wc. Åpen stue kjøkkenløsning der stuen har parkett på gulv og plater på vegger. Her er det varmepumpe, vedovn og utgang til veranda. Kjøkken har parkett på gulv og plater på vegger. Her er det laminat benkeplate, lakkerte fronter, integrert stekeovn, oppvaskmaskin, koketopp samt frittstående kjøleskap. Praktisk matbod ved kjøkkenet.

Oppvarming

Elektrisk, vedovn og varmepumpe.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal: Kjør mot Nedenes, i første rundkjøring ta første avkjørsel og fortsett rett frem mot Engene, i neste rundkjøring ved Engene kirke: ta første avkjørsel mot høyre og inn mot Smørblomstenga. Fortsett rett frem, ta så 3 avkjørsel mot venstre og fortsett rett frem til du ser leilighetskomplekset på venstre hånd. Leiligheten er merket med Til Salgs plakat fra Sørmegleren.

Barnehage, skole og fritid

Barnehager:
Engene barnehage (1-5 år) 0,2 km
Solsikken barnehage (1-5 år) 0,8 km
Nedenesåsen barnehage (1-5 år) 2,7 km

Skoler:
Nedenes skole (1-10 kl.) 3.1 km
Asdal skole (1-10 kl.) 5.2 km
Sam Eydes videregående skole 11 km
Arendal videregående skole 10 km

Gode fritidstilbud i nærområdet.

Offentlig kommunikasjon

Gode bussforbindelser fra Engene kirke.

Parkering

Egen oppmerket biloppstillingsplass, samt felles gjesteparkering

Beliggenhet

Beliggende på Engene i nyere boligområde mellom Nedenes og Fevik. Området er barnevennlig med både barnehage og skole like i nærheten. Fra leiligheten er det kort vei til buss, fine turområder og sjøen. 10 minutters kjøretid til Arendal. Dagligvarebutikk ca 3 kilometer unna leiligheten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 06.09.2012. Ferdigattesten gjelder 4 dtk. 6-mannsboliger. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Eiendommen har installert vannmåler.  

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, tilhører reguleringsplan Engene boligområde, del 2, datert 24.01.2008. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen grenser til friområde. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging m.m.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Grunndata:
01.06.2011 - Dokumentnr: 420850 - Seksjonering. Opprettet seksjoner: Snr: 17. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 1/24.

Ingen heftelser eller rettigheter registrert.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 65 000,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 75 450,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jens Christian Edvardsen den 03.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet fra 2011. Det er selve leiligheten som er undersøkt, utvendig arealer er ikke undersøkt for feil eller mangler og er derfor ikke omtalt i denne rapporten. Bad/vaskerom med avvik på fallforhold, dusjkabinett er anlagt men vurderes ikke egnet å dusje direkte på overflater pga. manglende fallforhold. Synlig membran duk i sluk men ikke helhetlig, usikker konstruksjon med hensyn til tetthet pga. ikke bruk av formtilpasset sluk mansjett. Service på ventilasjon, varmepumpe anbefales utfra alder. Innvendig påregnelig bruksslitasje, opphengsskader, det var lagret mye gjenstander i leiligheten og derfor begrenset undersøkt. Sammendrag er ikke utfyllende for rapportens innhold og må leses i sin helhet. Se for øvrig punkter nedenfor.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3:
Våtrom > 3. etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Våtrommet vurderes ikke fungerende uten bruk av dusjkabinett med hensyn til fallforhold på gulver.

TG2:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse.

Utvendig > Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Våtrom > 3. etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Slukmembran synlig men stykkvis og utførelse med kutting av membran duk for tilpasning og ikke anleggelse av tilpasset slukmnansjett kan resultere i lekkasjer.

Tekniske installasjoner > Varmesentral: Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: FYLL INN

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Grunndata:
01.06.2011 - Dokumentnr: 420850 - Seksjonering. Opprettet seksjoner: Snr: 17. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 1/24.

Ingen heftelser eller rettigheter registrert.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Totalt kr. 17 967,-. Beløpet inkluderer renovasjon, eiendomsskatt og gebyr for vann- og avløp.

Byggemåte

PVC hovedytterdør og balkongdør. Balkong oppført i treverk.
 
For rapporter som gjelder leilighet i et større sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene hovedsakelig begrenset til innvendig i leiligheten. Utvendige forhold anses å være del av sameiets eller borettslagets felles forpliktelse og vedlikehold. Dette anbefales ytterligere kontrollert av interessent

Polisenummer

SP0003552620

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Tv og internett er inkludert i felleskostnadene.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Solgt
Produktnummer: DB4549DC-91E8-4A04-9130-F57EB15B1C72