Engene

Smørblomstenga 11E

Prisantydning
2 390 000 kr
Omkostninger
59 750 kr
Andel fellesgjeld
18 034 kr
Andel fellesformue
8 374 kr
Totalpris
2 467 784 kr
Formuesverdi
619 484 kr
Formuesverdi sekundær
2 354 038 kr
Felleskostnader
2 812 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2011
Internt bruksareal (BRA‑i)
79 ㎡
Bruksareal
83 ㎡
Tomteareal
3 150 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Lys og trivelig selveierleilighet - Stor balkong med gode solforhold - Generøs takhøyde - Parkeringsplass med el-bilader

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Gang, bad/vaskerom, tre soverom, stue med åpen kjøkkenløsning og matbod. Utvendig sportsbod.

Gang har flis på gulv og panelplater på vegger. Her er det varmekabler. 3 soverom med parkett på gulv og panelplater/tapet på vegger. Bad/vaskerom har flis fra gulv til tak. Her er det dusjkabinett, baderomsinnredning, varmekabler, opplegg til vaskemaskin og wc. Åpen stue kjøkkenløsning der stuen har parkett på gulv og panelplater på vegger. Her er det varmepumpe, utgang til veranda og pipe. Kjøkken har parkett på gulv og panelplater på vegger. Her er det laminat benkeplate, lakkerte fronter, integrert stekeovn, oppvaskmaskin, koketopp samt frittstående kjøleskap.

Oppvarming

Elektrisk og varmepumpe. Pipe.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal: Kjør mot Nedenes, i første rundkjøring ta første avkjørsel og fortsett rett frem mot Engene, i neste rundkjøring ved Engene kirke: ta første avkjørsel mot høyre og inn mot Smørblomstenga. Fortsett rett frem, ta så 3 avkjørsel mot venstre og fortsett rett frem til du ser leilighetskomplekset på venstre hånd. Leiligheten er merket med Til Salgs plakat fra Sørmegleren.

Barnehage, skole og fritid

Barnehager:
Engene barnehage (1-5 år) 0,2 km
Solsikken barnehage (1-5 år) 0,8 km
Nedenesåsen barnehage (1-5 år) 2,7 km

Skoler:
Nedenes skole (1-10 kl.) 3.1 km
Asdal skole (1-10 kl.) 5.2 km
Sam Eydes videregående skole 11 km
Arendal videregående skole 10 km

Gode fritidstilbud i nærområdet.

Offentlig kommunikasjon

Gode bussforbindelser fra Engene kirke.

Parkering

Egen oppmerket biloppstillingsplass med el-bil lader, samt felles gjesteparkering

Beliggenhet

Beliggende på Engene i nyere boligområde mellom Nedenes og Fevik. Området er barnevennlig med både barnehage og skole like i nærheten. Fra leiligheten er det kort vei til buss, fine turområder og sjøen. 10 minutters kjøretid til Arendal. Dagligvarebutikk ca 3 kilometer unna leiligheten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 06.09.2012. Ferdigattesten gjelder 4 stk. 6- mannsboliger. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Det er installert vannmåler i boligen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse , tilhører reguleringsplan Engene boligområde, del 2, datert 24.01.2008. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4203/426/58/12:
15.05.2024 - Dokumentnr: 1443910 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt

01.06.2011 - Dokumentnr: 420850 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 12
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/24

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 60 000,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 72 700,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jens Christian Edvardsen den 06.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet fra 2011. Det er selve leiligheten som er undersøkt, utvendig arealer er ikke undersøkt for feil eller mangler og er derfor ikke omtalt i denne rapporten. Bad/vaskerom med avvik på fallforhold, dusjkabinett er anlagt men vurderes ikke egnet å dusje direkte på overflater pga. manglende fallforhold. Synlig membran duk i sluk men ikke helhetlig, usikker konstruksjon med hensyn til tetthet pga. ikke bruk av formtilpasset sluk mansjett. Service på ventilasjon, varmepumpe anbefales utfra alder. Innvendig påregnelig bruksslitasje, opphengsskader på overflater. Sammendrag er ikke utfyllende for rapportens innhold og må leses i sin helhet.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3:
Våtrom > 3. etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Det er ikke anlagt 1:100 jevnt fordelt eller 1:50 lokalt i dusjsone (bruksvann) Ved nivellering på området ved toalett/vaskemaskin ble det registrert motfall mot sluk. Dusjkabinett er anlagt og vurderes ikke utfra fallforhold å kunne dusje direkte mot overflater.

TG2:
Utvendig > Dører: Noe heng i inngangsdør og går i terskel.

Utvendig > Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

Innvendig > Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Hulrom og sprekte fuger i gang, videre påregnelig bruksslitasje, opphengsskader i leiligheten

Våtrom > 3. etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Slukmembran synlig men stykkvis og utførelse med kutting av membran duk for tilpasning og ikke anleggelse av tilpasset slukmnansjett kan resultere i lekkasjer.

Våtrom > 3. etasje > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning: Det er påvist skader på innredning. Mangler løpehjul på dusjkabinett.

Kjøkken > 3. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning: Det er påvist at overflater har noe skader.

Tekniske installasjoner > Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: oppvaskmaskin, stekeovn, kjøleskap.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4203/426/58/12:
15.05.2024 - Dokumentnr: 1443910 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt

01.06.2011 - Dokumentnr: 420850 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 12
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/24

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp og renovasjon.

Byggemåte

PVC Vinduer, veranda oppført i treverk,

Polisenummer

SP0003552620

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Tv og internett er inkludert i felleskostnadene.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 1: Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Lekkasje fra varmtvannstanken.

Pkt. 2: Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, nytt arbeid 2023. Utført av faglært. Varmtvannstanken ble byttet ut (av faglært) i desember 2023. Firma som utførte arbeidet var Østerhus Rør AS. Har dokumentasjon på arbeidet.

Pkt. 3: Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? Ja, Vannlekkasje i tak i ytterboden. Utbedret av sameie. Vann lekket inn fra terrassedør. Dør og kledning er byttet ut.

Pkt. 4: Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja, nytt arbeid 2024. Utført av faglært. Byttet kledning ved veranda. Firma som utførte arbeidet var Skanska. Har dokumentasjon på arbeidet.

Pkt. 4.2.1: Nytt arbeid 2024. Utført av arbeid. Utført av faglært. Byttet verandadør. Firma som utførte arbeidet var Trond K. Larsen. Har dokumentasjon på arbeidet.

Pkt. 4.3.1: Nytt arbeid 2019. Utført av faglært. Utbedring av vannlekkasje i utebod. Firma som utførte arbeidet var MN Tak AS. Har dokumentasjon på arbeidet.

Pkt. 17: Er det tegn på setningsskader eller sprekker i for eksempel grunnmur eller fliser? Ja, Én sprekk i flis i yttergang.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 54EDE0B4-3E48-4031-B3BE-A89EF6817F92