Smiedalen

Smiedalen 29

Prisantydning
2 200 000 kr
Omkostninger
16 303 kr
Andel fellesgjeld
23 043 kr
Andel fellesformue
2 262 kr
Totalpris
2 239 346 kr
Formuesverdi
566 021 kr
Formuesverdi sekundær
2 037 676 kr
Felleskostnader
2 994 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1997
P-rom
60 ㎡
Bruksareal
64 ㎡
Tomteareal
3 385 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
1
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Flott gjennomgående 2-roms andelsleilighet med to balkonger og parkering i garasjekjeller. Rolig og sentralt område

Om eiendommen

Standard

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje. Fra man parkerer bilen på den fast parkeringsplassen som leiligheten disponerer, er det heisadkomst til leilighetens etasje.
I gangen er det stor skyvedørsgarderobe til å henge fra seg ytterklær og sette fra seg sko. Gangen har inngang til bod og baderom. Dagens eiere har innredet boden til kontor. Baderommet er av god størrelse og har opplegg for vaskemaskin

Det er åpen løsning mellom stuen og kjøkkenet. Kjøkkenet har godt med benke- og skapplass. Ved kjøkkenet er det god plass til stort spisebord i deler av stuen. Herfra er det også utgang til en av balkongene.
Stuen får rikelig med lysinnslipp fra de store vinduene, noe som er med på å gi rommet en god atmosfære. Her har man god plass til en romslig salong. Det er inngang til leilighetns soverom fra stuen.

På soverommet er det god plass til stor seng, med tilhørende møblement. Godt med oppbevaringsplass i skyedørsgarderobe. Fra soverommet er det utgang til leilighetens andre balkong.

Leiligheten har en meget praktisk og innholdsrik planløsning. Rommene oppleves som luftige.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 64 kvm
P-rom inneh.: Gang, bad, stue/kjøkken, soverom.
S-rom inneh.: Bod.
Kjellerbod måler 5 m2, rommet kan medtas som tilleggsareal.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1997 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Generalforsamlingen har gitt styret fullmakt til å inngå kontrakt med entreprenør vedrørende oppgradering/ renovering av blokka, som omfatter:
- Utskifting av deler av fasaden med nye veggplater
- Utskiftning av vindu (4- delt) i fasadeveggen og i påbygg syd/ nord
- Utskiftning av kledning trappehus (3 vegger)
- Utskiftning av kledning på påbygg syd og nord
Kostnaden fordeles etter eierbrøk.
Et langsiktig lån på 9.600.000,- (inkludert buffer) vil representere en økt husleie (fellekost) på kr. 671,- pr mnd. for denne leiligheten. Se protokoll vedlagt salgsoppgaven datert. 02.06.2022.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 13.05.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i stort sett bra stand, men enkelte ting bør bemerkes. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Ytterdører og vinduer er i bra stand. Dusjkabinett på bad er en god løsning mht. fukt. Det er bakfall til gulvsluk på baderomsgulv. Det har vært noe sig/setning i blokka, dette merkes ved retningsavvik på gulv flere steder. Kjøkkeninnredningen er fra byggetid og har normal slitasje. Skade på parkettgulv ved kjøleskap. Her ble fuktsøkt, ingen utslag vistes på fuktighetsindikatoren. Sikringsskap med automatsikringer. Røropplegget ligger rør i rør. Innvendig stoppekran er montert i bod. Elektrisk til oppvarming. Kjellerbod måler 5 m2 i bruksareal (BRA), rommet kan medtas som tilleggsareal. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått:
TG3:
Våtrom - Overflater Gulv; Det er påvist andre avvik: Sprekk i 1 flis. Bakfall på gulv til gulvsluket. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000.
TG2:
Innvendig - Andre innvendige forhold: Det er avvik: Skade i parkettgulv ved kjøleskap.
Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt: Bad -  Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt 1: Sprekk i flils bak toalett.
Pkt 8: Litt sig i gulvet - se tilsynsrapport.
Pkt 11: Ventilasjonsanlegget ble renset og rengjort Juni 2021. Ny termostat til varmekabler på bad, utført på dugnad av en
faglært elektriker. Ny stikkontakt og lampe på kjøkken. Utført av SørVest ventilasjon AS, On-Elektro.
Pkt 12: Kontroll av elektrisk anlegg - se vedlegg.
Pkt 26: Fasaden skal oppgraderes. Foreløpig plan er nye fasadeplater og glassrekkverk på veranda.
 
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral beliggenhet i Smiedalen, med kort avstand til Kristiansand Sentrum. Like ved ligger Otra. I Otra er det både fiske- og bademuligheter, samt fine plasser til å sette ut kajakken dersom du skulle ønske det. Smiedalen ligger tett på Jegersberg, hvor du finner flere flotte gå- og turområder. Tursti blant annet til "den omvendte båt", via lysløypen. Det er også kort avstand til Universitetet i Agder, som ligger i kort sykkelavstand (cirka 15 minutters sykling). Til sentrum tar det deg cirka 20 minutter på sykkelsetet, eller cirka 40 minutters gange.

Dette er en leilighet for deg som ønsker å bo et rolig område, samtidig som du ikke er langt unna sentrum.

Tomt

Areal: 3 385 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Det medfølger parkeringsplass i garasjekjeller. Heis til/ fra leilighetens etasje

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 14.08.2007. Ferdigattesten gjelder boligblokk. Det forligger og ferdigattest - piperehabilitering, datert 17.02.22. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr 658 - Smiedalen, Sødal, datert 29.03.1995. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt under spesielle forutsetninger. Dyreeier må undertegne på egen erklæring.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 200 000,- (Prisantydning) 23 043,- (Andel av fellesgjeld) 2 223 043,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 643,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 16 303,- (Omkostninger totalt) 2 239 346,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader

Kr. 2 994,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftskostnader (2385,-); Kommunale avgifter, forsikring av bygg, renhold av fellesarealer, strøm i fellesarealer, styrehonorar, revisjonshonorar, Tv/Bredbånd (kr 429,-), renter og avdrag felleslån (kr 180,-).

Generalforsamlingen har gitt styret fullmakt til å inngå kontrakt med entreprenør vedrørende oppgradering/ renovering av blokka, som omfatter:
- Utskifting av deler av fasaden med nye veggplater
- Utskiftning av vindu (4- delt) i fasadeveggen og i påbygg syd/ nord
- Utskiftning av kledning trappehus (3 vegger)
- Utskiftning av kledning på påbygg syd og nord
Kostnaden fordeles etter eierbrøk.
Et langsiktig lån på 9.600.000,- (inkludert buffer) vil representere en økt husleie (fellekost) på kr. 671,- pr mnd. for denne leiligheten. Se protokoll vedlagt salgsoppgaven datert. 02.06.2022.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 23 043
Andel fellesformue kr. 2 262

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 28018482241, Sparebanken Sør
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.05.2022: 2.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 22
Saldo per 03.05.2022: 219 889
Andel av saldo: 3 524
Første termin/første avdrag: 25.12.2012 ( siste termin 25.09.2027 )

Lånenummer: 11421033-01, Husbanken
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.05.2022: 1.12% pa.
Antall terminer til innfrielse: 24
Saldo per 03.05.2022: 631 083
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 30.09.2009 ( siste termin 31.03.2028 )
Opprinnelig innfrielse lån (IN): 205 620
Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 65 794

Lånenummer: 11421033-10, Husbanken
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.05.2022: 1.12% pa.
Antall terminer til innfrielse: 24
Saldo per 03.05.2022: 631 083
Andel av saldo: 0
( siste termin 31.03.2028 )
Opprinnelig innfrielse lån (IN): 205 620
Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 65 794

Lånenummer: 30008181906, Sparebanken Sør
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.05.2022: 2.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 66
Saldo per 03.05.2022: 1 106 613
Andel av saldo: 19 519
Første termin/første avdrag: 25.12.2018 ( siste termin 25.09.2038 )

Formuesverdi

Primær: Kr. 566 021,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 037 676,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Smiedalen 29, Andelsnr. 16 Orgnr. 974440989 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmasin.
Innredning i bod medfølger. Skap på bad kan følge med.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 47 31 35.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0184

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0184. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Johan Elieson, tlf. 46 47 31 35

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.9 900)
Meglerprovisjon (45.000,-)
Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480)
Tilrettelegging (Kr.14 500)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 115)
Totalt kr. (Kr 82.845)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3060042