Drangedal

Smibekkveien 7

Prisantydning
1 950 000 kr
Omkostninger
65 220 kr
Totalpris
2 015 220 kr
Formuesverdi
399 965 kr
Kommunale avgifter
28 113 kr / år
Byggeår
1967
P-rom
138 ㎡
Bruksareal
159 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Enebolig med sentral beliggenhet og nærhet til det meste - Oppgraderingsbehov. Dobbeltgarasje med uinnredet loft.

Om eiendommen

Standard

Enebolig med garasje som er oppført i 1969 og brorparten av boligens konstruksjoner/overflater er fra byggeår. Selger opplyser at taktekke er blitt oppgradert i 2017 samt overflater på våtrom bad i 2011. Enkelte nye vinduer i 1. etasje i 2011-2016. Generelt fremstår boligen i god stand, men det er behov for oppgraderinger innvendig.

Det er hovedinngang i kjelleretasje med vindfang som inneholder flis på gulv og panel på vegger. I vindfanget står en peisovn som gir fra seg godt med varme. Etasjen har en trivelig kjellerstue med panel på vegger/himling samt laminat på gulv. I rommet er det installert en eldre peisovn. Rommet har godt med plass til møblement og diverse. Det er innredet et soverom i etasjen med vinylbelegg på gulv og panel i tak/vegger.

Vaskerom fremstår som en grovbod med betong på gulv og murte blokker på vegger. Rommet er innredet med utslagsvask, VV-tank og opplegg for vaskemaskin. Resten av rommene i boligen er boder. Det er krypkjeller under en mindre del av boligen og denne har tilkomst via utvendig luke i grunnmur mot nord.

1. etasje:
I hovedetasjen har man en stor og luftig stue med laminat på gulv og malt panel på vegger. Det er store vindusoverflater og utgang til eiendommens grøntarealer på baksiden. Det er installert en varmepumpe på vegg fra 2007. Stuen har peisovn stående mellom stue og kjøkken.

Kjøkkenrom med innredning fra byggeår. Innredningen består av slette fronter og benkeplate med laminat. En benkeplate med to nedfelte stålkummer samt flisbelagt mellom benk og overskap. Det er avsatt til komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Hvitevarene som står på kjøkken medfølger i handelen.

Bad ble ifølge eier overflateoppusset i 2011 med belegg på gulv og baderomsplater på vegger. Pen innredning med vask samt dusjnisje i hjørne med dusjforheng. Toalettrom med wc ligger ved siden av bad med belegg på gulv og malt tapet på vegger.

I etasjen finnes 3 soverom med vinylbelegg på gulv og tapet/panel på vegger. Rommene er av ulik størrelse og utforming. Det ene rommet har innebygget himmelseng med skapløsninger. Et annet har stor integrert skapløsning.

Garasje er oppført i 2006 med garasjerom og to boder hvor hver av disse er innredet. Loft over garasje er uinnredet og med mange spennende muligheter. Det er montert leddet garasjeport med automatisk portåpner.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 138 kvm. Bruksareal: 159 kvm. Sekundærrom: 21 kvm.

Boligen går over to etasjer og inneholder:
Kjeller: Vindfang, hall m/trapp, kjellerstue, soverom, vaskerom og 2 boder.
1. etasje: Gang, stue, kjøkken, bad, toalettrom og 3 soverom.

Det gjøres oppmerksom på at soverom og kjellerstue i kjeller ikke er godkjent i henhold til gamle tegninger, og det anbefales derfor på sikt å søke om en forenklet bruksendring hos kommunen da de etter regler tilfredsstiller krav til varig opphold.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1967 i følge Drangedal kommune.

Oppvarming

Boligen varmes opp av varmepumpe i stue, peisovn i stue, kjellerstue og vindfang samt forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at boligen er ryddig og rengjort før visning, og  at den ikke vil bli ytterligere ryddet og rengjort før overtagelse.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av den , og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
- Utvendig > Dører: Et vindus felt er erstattet med gulv laminat. Estimat: 10.000 - 50.000
- Innvendig > Rom Under Terreng: Påvist noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv og kjellermur. Estimat: 100.000 - 300.000
- Våtrom > Generell > Vaskekjeller: Oppgradering. Estimat: 100.000 - 300.000
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Rustskader i sluk. Halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Estimat: 10.000 - 50.000
- Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Avvik med avtrekk. Estimat: Under 10.000
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Mangler brannslokningsapparat og røykvarslere. Dette vil være på plass før overtagelse ifølge eier. Estimat: Under 10.000


TG2:
- Utvendig > Nedløp og beslag
- Utvendig > Veggkonstruksjon
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
- Utvendig > Vinduer
- Utvendig > Kjellervinduer
- Utvendig > Balkongdør
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
- Utvendig > Utvendige trapper
- Innvendig > Overflater
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
- Innvendig > Radon
- Innvendig > Pipe og ildsted
- Innvendig > Krypkjeller
- Innvendig > Innvendige trapper
- Innvendig > Innvendige dører
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad
- Våtrom > Ventilasjon > Bad
- Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
- Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
- Tekniske installasjoner > Vannledninger
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør
- Tekniske installasjoner > Varmesentral
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
- Tomteforhold > Drenering
- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
-Tomteforhold > Forstøtningsmurer
- Tomteforhold > Terrengforhold

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Oppsummering på selgers svar i egenerklæringsskjema:

Punkt 5: Se tilstandsrapport.
Punkt 6: Garasje, se tilstrandsrapport.
Punkt 9: Råte på et og annet kledningsbord, se tilstandsrapport.
Punkt 16: Bytte av tak ca 2017 - uvisst hvem person. Informasjon gitt til takstmann, se tilstandsrapport.
Punkt 18: IHT til originale hustegninger vises soverom nede i kjelleretasje som vedbod, skal sjekke med kommune om det er  søkt om bruksendring.

Tilleggskommentar fra selger: Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Boligen er arvet fra avdøde far, og har stått ubebodd i ca. 1.5 år. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon. nn

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Boligen ligger høyt og fritt i terreng med hyggelig utsikt og kort vei til det meste. Eiendommen har en sentral beliggenhet i Drangedal og med gåavstand til blant annet Drangedal barne- og ungdomsskole og Heirekshaug barnehage. I nærmiljøet finnes også flere dagligvarebutikker. Kort vei til hyppige bussforbindelser langs hovedveien med direkte tilkomst til sentrum. For barna er det trygge veier til både skole og fritidsaktiviteter.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Eiendommen ligger høyt og fritt med noe inngjerding langs tomtegrensene. På baksiden av eiendommen er uteområdene meget skjermet og med lite innsyn. Det er hyggelige grøntarealer og naturkreasjoner som gir en hyggelig atmosfære i bakhagen. Mange spennende muligheter på tomten med plass til platting mm.

Til informasjon er det Drangedal kommune som eier grøntområdene bak eiendommen. Disse ligger innenfor friområde/lekeområde ifølge reguleringsplan og plankart.

Parkering

Parkering skjer i innkjørsel eller i dobbeltgarasje.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 03.01.1969. Ferdigattesten gjelder enebolig i tre. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, og tilhører reguleringsplan "reguleringsbestemmelser i tilknytning til reguleringsplan for Mjelkeåsen 1, i Drangedal kommune. Planid 19700001", datert 14.07.2021. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen ligger innenfor en eldre reguleringsplan "Reguleringsbestemmelser i tilknytning til reguleringsplan for del av
Drangedal sentrum, tomt for idrettshall, svømmehall m.m." datert 21.04.1980.

Eiendommen er en del av kommuneplanen/kommunedelplanen i Drangedal "Bestemmelser og retningslinjer - vedtatt i kommunestyret 14.10.206.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Odel

Nei.

Konsesjon

Drangedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 48 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 950 000,-)) 65 220,- (Omkostninger totalt) 2 015 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 28 113 pr. år

Formuesverdi

Primær: Kr. 399 965,- for år 2021. Sekundær: Kr. ,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Smibekkveien 7, Gnr. 32 Bnr. 304 i Drangedal kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 98 83 27 82.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-23-0076

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-23-0076. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rose Røstberg, tlf. 98 83 27 82

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 2,5%, Tilretteleggingshonorar kr 13.000,-, samt Markedspakke kr 16.000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3071042