Handeland

Småheian 13

Byggeår
1989
P-rom
75 ㎡
Bruksareal
92 ㎡
Totalt bruksareal
92 ㎡
Tomteareal
3 392 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Flott hytte på stor og solrik tomt i naturskjønne omgivelser - 3 soverom - Strøm, bilvei frem og vann

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Hytta har alt på en flate og inneholder rom med dusjkabinett, entre, toalettrom, gang, 3 soverom, bod og stue/kjøkken. Det er utgang til romslig og solrik terrasse fra stue. Deler av terrassen er overbygd. Frittstående bod med god plass til oppbevaring av ved, skiutstyr etc.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.
Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Det som i dag er bod og bad fremkommer av tegninger mottatt av kommunen som disp. Tegninger mottatt av kommunen viser ikke utvidet/tilbygget gang og wc. Tegninger mottatt av kommunen viser også at disse rommene har utvendig inngang. Megler har ikke mottatt tegninger fra kommunen på frittstående bod. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Oppvarming

Elektrisk og ved. Peisovn i stue. Varmekabler i yttergang. Forøvrig panelovner. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Biloppstilling på egen tomt.

Beliggenhet

Usjenert og flott beliggende helårshytte i attraktivt og hyggelig hyttefelt på Handeland. Solrik tomt med flotte uteområder og terrasse. Hytta ligger i skjønne naturomgivelser og har flotte turterreng, både sommer og vinter. Snøfjell er et populært turmål, ca. 1 time gange fra hytta. Nærhet til oppkjørte skiløyper, samt flere fiske- og badevann i nærheten. Hyttevellet har laget en felles badebrygge med stupebrett i Kringletjønn, ca. 400 meter fra hytta. Det er ca. 15 km til Eikerapen, ca. 35km til Ljosland og ca. 39km til Bortelid, som alle har alpinanlegg og flotte oppkjørte skiløyper. En 20 minutters kjøretur tar deg til Kyrkjebygda. Her finner man blant annet bank, dag­li­gvare­han­del med post, café og ben­sin­sta­sjon.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen. Det foreligger byggetillatelse datert 14.06.1985. Megler har ikke mottatt informasjon/byggemelding/tegninger fra kommunen på frittstående bod.

Vei, vann og avløp

Det er vannløsning med opplegg til kjøkkenkran, oppvaskmaskin og dusj, samt varmtvannsbereder fra 1 000 liters vanntank under hytta, som på sommeren kan fylles fra felles vannpost. Det er i tillegg en mindre tank innvendig i hytta. Vinterstid må vann bæres inn og fylles på mindre tank inne. Det er felles vannpost for hyttefeltet, brønnvann. Gråvann går i grunnen. Hytta har Cinderella toalett. Privat vei. Kostnader til brøyting og vedlikehold er inkludert i velavgift. Eiendommen har innlagt vann. Tiltaket er ikke omsøk. Vanntilførsel gjennom yttervegg er krever utslippstillatelse fra kommunen. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuelle pålegg eller søknader til kommunen påhviler kjøper.
I kommuneplan for Åseral fremkommer det at det kan gis pålegg om at eksisterende fritidsboliger skal knytte seg til offentlig vann og avløpsnett.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som spredt fritidsbebyggelse, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4224/41/38:
23.08.2023 - Dokumentnr: 900172 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


03.02.1999 - Dokumentnr: 480 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4224 Gnr:41 Bnr:22


03.02.1999 - Dokumentnr: 480 - Overføring fra tidligere festenummer
Utgått festenr:
Knr:1026 Gnr:41 Bnr:22 Fnr:13


01.01.2020 - Dokumentnr: 851051 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1026 Gnr:41 Bnr:38


12.03.1999 - Dokumentnr: 1087 - Rettigheter iflg. skjøte
Rettighet hefter i: Knr:4224 Gnr:41 Bnr:22
Rettighet hefter i: Knr:4224 Gnr:41 Bnr:60
Rettighet hefter i: Knr:4224 Gnr:41 Bnr:61
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakk
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere


Kommentar konsesjon

Eiendommen er over to mål, og egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

1 590 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
39 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 590 000,-))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

56 220,- (Omkostninger totalt)

1 646 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Nøkkelinformasjon

Standard

Hytta er oppført i 1989 og har alt på en flate. Hytta holder generell grei standard og har normal brukslitasje på overflater, innredninger og utstyr. Det er utført enkelte oppgraderinger de seneste årene. Det er grei planløsning i hytta med god utnyttelse. Hytta har innlagt strøm.

Stue og kjøkken er i åpen løsning. Det er satt inn ny peisovn i 2020 som gir lun og god varme til hytta på vinterstid. Det er god plass til sofagruppe foran peisen, samt plass til spisebord. Fra stua er det utgang til terrasse. Kjøkken med kjøkkenøy. Innredningen har slette sorte fronter og heltre benkplate. Det er integrerte hvitevarer og ventilator i stål.

Det er 3 soverom i hytta. Ett soverom er innredet med dobbeltseng, mens de to andre er innredet med enkeltsenger og køyeseng. Det er totalt 7 sengerplasser i hytta i dag.

Toalettrom er pusset opp i 2020. Det er satt inn Cinderella toalett og urinal. Det er rom med dusj og vask. Badet kan ikke karakteriseres som våtrom. Varmtvannsberederen i hytta er fra 2018.

Det er satt opp 14 kvm frittstående bod i 2018. God plass i boden til oppbevaring av ved, skiutstyr etc.

Sikringskapet er fra byggeår med nyere automatsikringer og overspenningsvern.

Følgende oppgraderinger er gjort i nyere tid:
- Ny vedovn, Cinderella system, taktekking og ny bod ca. 2017 til 2020.
- Platting v/bod. Opparbeidet plen med skifer tråkk i 2022.


Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lars Tore Mesel den 07.09.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Hytte oppført i 1989 med alt på et plan med tilhørende bod fra 2018. Det er normal bruksslitasje på overflater, innredninger og utstyr med tanke på alder, men det må påregnes noen kommende oppgraderinger av overflater og bygningsdeler som har noe bruksslitasje og kommenterte avvik.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
- Utvendig - Taktekking: Shingel er ikke helt fagmessig utført, plast er ikke fjernet under shingel og shingel ligger for langt ut i bunnen.
- Utvendig - Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Takrenner, nedløpsrør og beslag fra byggeår, som snart har gått ut på sin naturlige levetid.
- Utvendig - Veggkonstruksjon: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Kledning med noe værslitasje, litt sprekker og noe vridninger i belistning/kledningsbord.
- Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
- Utvendig - Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Vinduer med normal aldersslitasje med tanke på alder.
- Utvendig - Dører: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Dører med noe bruksslitasje og mindre skader.
- Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er noe skjevheter i stolper av treverk.
- Innvendig - Andre innvendige forhold: Det er ikke avtrekk/ventilasjon fra rommet.
- Spesialrom - Overflater og konstruskjon - Toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
- Tekniske installasjoner - Vannledninger: Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger.
- Tekniske installasjoner - Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Ikke ventilasjon fra rom med vask og dusjkabinett.
- Tekniske installasjoner - Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/stekeovn/koketopp, kjøleskap og oppvaskmaskin.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Velforening

Det er pliktig medlemskap i velforening. Årlig avgift kr. 3 000,- som inkluderer veivedlikehold, brøyting, strøm til pumpehus og forefallende vedlikehold.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4224/41/38:
23.08.2023 - Dokumentnr: 900172 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


03.02.1999 - Dokumentnr: 480 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4224 Gnr:41 Bnr:22


03.02.1999 - Dokumentnr: 480 - Overføring fra tidligere festenummer
Utgått festenr:
Knr:1026 Gnr:41 Bnr:22 Fnr:13


01.01.2020 - Dokumentnr: 851051 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1026 Gnr:41 Bnr:38


12.03.1999 - Dokumentnr: 1087 - Rettigheter iflg. skjøte
Rettighet hefter i: Knr:4224 Gnr:41 Bnr:22
Rettighet hefter i: Knr:4224 Gnr:41 Bnr:60
Rettighet hefter i: Knr:4224 Gnr:41 Bnr:61
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakk
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere


Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer Feie/kontroll avg. kr. 443,-. Renovasjon fra HÅR kommer i tillegg. www.har-renovasjon.no opplyser om årlig kostand for hytter spredt på kr. 1.536,25,- for 2023.

Byggemåte

Hytta er fundamentert på pilarer av Leca og betong direkte på stedlige masser. Taket er tekket med shingel med undertak av takbord. Takrenne og nedløp av plast. Pipebeslag av plastbelagt stål. Veggkonstruksjonen er bindingsverk med utvendig kledning av liggende beiset panel. Takkonstruksjonen er en plassbygget saltakkonstruksjon av taksperrer, med lufting fra gesims. Vinduer fra byggeår med normal slitasje. Dører fra byggeår i malt trekonstruksjon. Terrassedekke og bjelker i impregnert treverk med rekkverk i beiset treverk.

Frittsående bod:
Byggeår ca. 2018. Bod med pilarer av betong, bindingsverk med liggende beiset panel. Plassbygde takstoler med undertak av takbord tekket med shingel. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Vinduer og dør i malt treverk.

Info strømforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 5.407 kwh.

Polisenummer

7575580

TV/Internett/Bredbånd

Hytta har parabol.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæring:
11 Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende? - Ja, Har sommer-tank under hytte, tilkoblet vannsystem via pumpe. Om vinteren bruker vi vintertank inne, som vi fyller etter behov.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Forsikringsselskap

Tryg

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til kr 50 000,00 inkl. mva. i provisjon.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 14.900,-, oppgjørshonorar kr 11.900,- og digital grunnpakke kr 3.700,-. I tillegg belastes selger direkte utlegg. 
 
Totalt ca. kr 80 500,00,- inkl. mva.
Solgt

Kontakt megler

Produktnr: 8B4A6CE0-D2A3-49C3-874B-6993B4CB7E65 Kategori: