Hovenga

Slottsbrugata 22A

Prisantydning
1 400 000 kr
Omkostninger
8 860 kr
Andel fellesgjeld
178 972 kr
Andel fellesformue
37 692 kr
Totalpris
1 587 832 kr
Felleskostnader
5 069 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1954
P-rom
51 ㎡
Bruksareal
53 ㎡
Tomteareal
1 336 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
1
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Trivelig 2-roms leilighet i 1. etg beliggende i et populært og sentralt område på Hovenga. Varmtvann inkludert.

Om eiendommen

Standard

Leiligheten ligger i 1. etasje og med enkel tilkomst fra felles gangparti. I tillegg har leiligheten en svært trivelig balkong med egen tilkomst fra bakkeplan via trapp.

Første møte med leiligheten er et trivelig gangparti med laminat på gulv og malt strie på vegger. I enden av gang har man integrert skapløsning for lagringsplass. Videre har man en fin stue med laminat på gulv og strie på vegger. Rommet har installert en nyere peisovn som varmer godt.

Fra stue er det tilkomst til leilighetens soverom som fremstår svært romslig og med originalt furugulv. Rommet har integrert skapløsning i hjørnet.

Kjøkkenrom ble i 2015 pusset opp med IKEA kjøkkeninnredning av slette fronter og laminert benkeplate. Innredningen har en fin dyp gråfarge mens veggene er tapetsert med en fin dekortapet. I innredningen er det integrert kjøleskap/frys, komfyr med platetopp og oppvaskmaskin som medfølger i handelen.

Bad ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2005 og er flisbelagt på vegger og gulv med varme. En lys og fin innredning med lagring, samt toalett og dusjkabinett er installert. Det er opplegg og plass til vaskemaskin. Om ønskelig kan vaskemaskin medfølge.

I kjeller er leiligheten tilknyttet bod på ca. 5 kvm.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 51 kvm. Bruksareal: 53 kvm.

Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder: Entre, gang, stue, kjøkken, bad, soverom og bod/kott.

Leiligheten disponerer med bod i kjeller på 5 kvm.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1954 i følge Porsgrunn kommune.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp av varmekabler på bad, peisovn i stue og forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av den , og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg med automatsikringer og 5 kurser. Sikringer er skiftet i 2011 med dokumentasjon i skap. 32 amp hovedsikring. Estimat: Kr. 10.000 - 50.000,-. 
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Røykvarsler og brannslokkingsapparat montert i bolig. Lovpålagt røykvarsler og brannslukningsapparat skal følge bolig ved salg. Branntekniske forhold er vurdert etter referansenivå av byggeforskriftskrav fra 1985. Estimat: Under kr. 10.000,-

TG2:
- Utvendig > Balkong
- Innvendig > Overflater
- Innvendig > Radon
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Eiendommen er et dødsbo, og egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt.

Dødsbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentrumsnær beliggenhet på Hovenga, med gangavstand til alle sentrumsfasilitetene, inkludert bussterminal, taxiholdeplass og togstasjon. Videre ligger Hovengasenteret en kort spasertur fra boligen, der du finner Meny dagligvareforretning med post i butikk, apotek, Nille, Kid, kafè, legesenter og mye mer. For studenter er det kort avstand til campus for Universitetet i Sørøst-Norge, Fagskolen i Telemark og Porsgrunn videregående skole på Kjølnes. Her er det også tennishall, skatepark og ny flerbrukshall med håndballhall og svømmehall.

Tomt

Areal: 1 336 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Parkering på biloppstillingsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 19.02.2013. Ferdigattesten gjelder trappeheis. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Det foreligger ferdigattest datert 27.10.2005. Ferdigattesten gjelder byggeteknisk installasjon fra Helgesen rørleggerforretning AS. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i ett uregulert område, godkjent som boligformål og er den del av kommuneplanens arealdel/byplan. Det gjøres oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen som megler ikke har mottatt opplysninger om.  Kartutsnitt for planen kan fås ved henvendelse til megler. 

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
- Boligbebyggelse - nåværende
- Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav
- Gul sone iht T-1442
- Rød sone iht T-1442

Gul og rød sone sier noe om blant annet støynivået i området. Iht kommunedelplanens arealdel viser kartutsnitt sone langs Slottsbrugata da dette er en noe trafikkert vei.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei.

Konsesjon

Nei.

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Prioritetsrekkefølge for forkjøpsrett:
1 - Andelseier i borettslaget.
2 - Medlemskap i boligbyggelaget.

Til informasjon er det OBOS som er forretningsfører til borettslaget, mens det er PBBL som håndterer forkjøpsretten og vil bli utlyst på vanlig måte via PBBL sine sider etter salg.

Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Forkjøpsretten utlyses på Forretningsførers hjemmeside. Megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. For mer informasjon kontakt megler.

Husdyrhold

Husdyrhold er ikke tillatt uten skriftlig samtykke fra styret i borettslaget. Styret kan samtykke i at brukeren av boligen holder husdyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen ifølge borettslagets husordensregler.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Obos Eiendomsforvaltning AS

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 400 000,- (Prisantydning) 178 972,- (Andel av fellesgjeld) 1 578 972,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 860,- (Omkostninger totalt) 1 587 832,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader

Kr. 5 069,- pr.mnd.

Fra og med 01.06 økte felleskostnadene fra kr. 4 828,- til kr. 5 069,-. Økningen skyldes generelle økte kostnader som renter og strøm.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader inkluderer følgende: Kommunale avgifter, forsikring på bygg, forretningsførsel, vedlikehold, vaktmestertjenester som strøing, måking og gressklipping, strøm fellesareal, kabel-TV og internett samt varmtvann. Felles varmtvannstank på 3x300 L er installert i felleskjeller.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 178 972
Andel fellesformue kr. 37 692

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer
* DNB-12131126725 47.538,- 333,-
* DNB01-16364105405 34.775,- 232,-
* HUS601-11498331 56.620,- 654,-
* HUS602-11472558 32.492,- 799,-

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. ,- for år 2021. Sekundær: Kr. ,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Slottsbrugata 22A, Andelsnr. 2153 Orgnr. 951435236 i Porsgrunn kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Selger

Olav Lio's bo v/fullmektig Liv Lio.

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. 
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 98 83 27 82.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-23-0078

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-23-0078. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rose Røstberg, tlf. 98 83 27 82

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon kr. 32.500,-, Tilretteleggingshonorar kr 10.000,-, samt Markedspakke kr 16.000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3071278