Kristiansand-Slettheia

Slettheiveien 45

Prisantydning
1 190 000 kr
Omkostninger
9 460 kr
Andel fellesgjeld
445 657 kr
Totalpris
1 645 117 kr
Formuesverdi
533 204 kr
Formuesverdi sekundær
1 919 534 kr
Felleskostnader
5 255 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1972
P-rom
55 ㎡
Bruksareal
80 ㎡
Tomteareal
7 882 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
1
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Landbrukseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Hyggelig 2-roms leilighet med en romslig innglasset balkong. Garasje i rekke. Velkommen!

Om eiendommen

Standard

Dette er en hyggelig 2-roms leilighet med fin beliggenhet på Slettheia. Leiligheten ligger i byggets 1.etg. og inneholder blant annet følgende:

Du kommer inn i en gang/entré med oppbevaringsmuligheter. Dør-calling. Videre inn i stue med plass til sofagruppe og spisebord. Fra stue er det utgang til en innglasset balkong med plass til utemøbler. Fra stue er det inngang til et kjøkken med mye skap- og benkeplass. Kjøkken inneholder komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. I leiligheten er det et romslig soverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap.

Bad som inneholder dusjkabinett, servant og wc. Fellesvaskeri i kjeller.

Tilhørende bod i kjeller, samt garasje i rekke.

Velkommen!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 80 kvm Sekundærrom: 25 kvm.
P-rom inkl: Gang, stue, kjøkken, soverom, bad.
S-rom inkl.: Innglasset balkong.

Innglasset balkong er medtatt i samlet arealmåling. Vegg mellom stue/innglasset balkong, er lagt inn i areal for balkongen.

Romarealer oppgitt i nettomål: Gang: 3,6 m2, stue: 24 m2, kjøkken: 11,4 m2, innglasset balkong: 20,2 m2, soverom: 10,2 m2, bad: 3,5 m2.

Tilleggsarealer: Bod i fellesgang i 1. etasje: 5 m2, bod i fellesareal i underetasjen: 3,2 m2.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1972 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Sentralfyring med radiator. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er ikke tillatt å bruke trekullgrill, gassgrill eller gassovn på balkong.

Se borettslagets husordensregler for regler for bruk av fellesvaskeriet.

Andelseier/leietaker har ikke anledning til å foreta bygningsmessige forandringer av leilighet, fellesanlegg, balkonger, innvendig, installasjoner eller bærende konstruksjoner. Det er ikke tillatt å fjerne fasademateriell eller skillevegg på balkongene. Det er ikke tillatt å endre på romdelingen i leilighet eller benytte bod til soverom. Leilighet skal brukes til bolig. Det er ikke tillatt å drive næringsvirksomhet eller salg fra leilighet eller bruke leilighet til handel, omsetning eller beslektet virksomhet.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 24.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i stort sett bra stand, noe vedlikehold bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes:
Inngangsdør og balkongdør er i bra stand. Stuevinduer er fra 1978 og har normal slitasje. Kjøkkenvindu og soveromsvindu av PVC er fra 2014. Bad er av eldre årgang, og generell oppgradering av gulvsluket og membran m.m. bør beregnes. Dusjkabinett i bad er en god løsning mht. fukt. Gulvhøyder
ble kontrollert i 3 rom, avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer, hovedsikringer på 35 A. Røropplegget er fra byggetid, vanlig vedlikehold/oppgradering bør beregnes. Innvendig stoppekran er montert i kjøkkenbenken. Sentralfyring med radiator. Innglasset balkong medtatt i samlet arealmåling."

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk.
Tekniske installasjoner > Vannledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer, hovedsikringer på 35 A. Kursoversikt ligger oppbevart i sikringsskapet.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Beliggenhet

Det er gangavstand til skole/barnehage, lekeplasser, ballbinge, fotballøkke, basketbane, turstier, lysløype og badevann. Ca. 2 km. fra leiligheten ligger Trekanten med legekontor, helsestasjon, åpen barnehage, Coop Mega og Jysk m.m. Vågsbygd Amfi senter byr også på mye som dagligvarebutikker, vinmonopol, hyggelige kafeer, bakeri, interiørbutikker, motebutikker m.m. Like ved leiligheten er det busstopp med hyppige avganger. Til Kristiansand sentrum (ca. 5 km) som også går videre til UiA, uten at man trenger å bytte buss. Ellers avganger til Vågsbygd Amfi Senter og Vågsbygd Kirke.

Tomt

Areal: 7 882 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Garasje i rekke. For øvrig gjesteplasser rett ved inngangen til blokken.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen fra byggeår. Det foreligger skriv med godkjent innflytting 04.02.1972, hvor det fremkommer at ferdigattest vil bli utstedt når de gjenstående mindre arbeider er utført. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse av ukjent årsak. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger ferdigattest på fasadeendring datert 18.10.2017. Ferdigattesten gjelder riving av eksisterende balkonger for alle leiligheter og oppføring av tilbygg med ny fasade mot sør, samt nytt inngangsparti for høyhuset. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 211 og 275 "Slettheia VI" datert 06.08.1974. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 15436. Tinglyst: 21.12.1982. Erklæring/avtale. Bruksrett til fyringsanlegg.
Dagboknr.: 9331. Tinglyst: 18.06.1985. Erklæring/avtale. Transport av erklæring vedr. bruksrett.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er vedtektsbestemt forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget. Forkjøpsretten avklares etter aksept av bud. Se evt. borettslagets vedtekter for ytterligere informasjon.

Husdyrhold

Det må søkes styret før innflytting/anskaffelse av husdyr. Det er båndtvang på hele borettslagets område. Husdyr skal ikke være til sjenanse for andre beboere.

Rettigheter og forpliktelser

For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har laget panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet da tvangsdekning besluttes gjennomført.

For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning. Forretningsfører opplyser at det ikke er avholdt generalforsamling i 2023, og at det dermed ikke er noe regnskap p.t. som er godkjent.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget har ikke forsikring mot felleskostnader. Dette betyr at alle andelseiere er solidarisk ansvarlige for øvrige andelseieres mislighold av felleskostnader eller usolgte enheter tilhørende borettslaget.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

DKS AS

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 190 000,- (Prisantydning) 445 657,- (Andel av fellesgjeld) 1 635 657,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 600,- (Gebyr til DKS i forbindelse med diverse skilt) 9 460,- (Omkostninger totalt) 1 645 117,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter betales gjennom felleskostnader.

Eiendomsskatt

Inkludert i felleskostnader.

Felleskostnader

Kr. 5 255,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

TV/internett (kr. 470,-), forskudd fjernvarme (kr. 800,-), trappe-/gangvask (kr. 110,-) og felleskostnader (kr. 3875,-). Innenfor felleskostnader ligger avdrag (utgjør. ca. kr. 1000,-) og renter (ca. kr. 1000,-) på felleslån, kommunale avgifter, eiendomsskatt, renovasjon, forsikring på bygg, vedlikehold, vaktmestertjenester, felles strøm, styrehonorar, forretningsførsel m.m.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 445 657 pr. 05.05.23

Lånevilkår fellesgjeld

Annuitetslån i Nordea. Løpetid 27 år.
Fastrente på 2,5% i 5 år fra 01.07.2019.
Lånets totale saldo pr. 05.05.2023: kr. 107 000 531,-
Andel av saldo pr. 05.05.2023: kr.. 445 657,-

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 533 204,- for år 2021. Sekundær: Kr. 1 919 534,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Slettheiveien 45, Andelsnr. 42 Orgnr. 948214598 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Landbrukseiendom

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 47 60 06 02.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0202

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0202. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Henrik Lossius, tlf. 47 60 06 02

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.10 900)
Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480)
Provisjon (fastpris) (Kr.45 000)
Tilrettelegging (Kr.15 500)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215)
Totalt kr. (Kr.84 945)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3070819