Åmli

Skytehusrabben 6

Prisantydning
2 490 000 kr
Omkostninger
78 120 kr
Totalpris
2 568 120 kr
Formuesverdi
326 197 kr
Formuesverdi sekundær
1 174 307 kr
Kommunale avgifter
22 502 kr / år
Byggeår
2009
P-rom
158 ㎡
Bruksareal
162 ㎡
Tomteareal
855 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Flott enebolig over to etasjer - usjenert tomt

Om eiendommen

Innhold

Enebolig over to etasjer med inngang i 1. etasje. Her er det 2 soverom, baderom og vaskerom, samt stue og kjøkken i åpen løsning. I 2. etasje er det baderom og 3 soverom. Stor garasje med loft.

Standard

Flott enebolig over 2 etasjer med følgende standard: I 1. etasje har man en stor stue med utgang til terrasse. I stuen har man god plass til sofagruppe. Mellom stuen og kjøkkenet er det montert en vedovn. Her er det også god plass til spisebord. Kjøkkenet har lys innredning og integrerte hvitevarer. Fra kjøkkenet har man dør inn til separat vaskerom. Vaskerommet har belegg på gulvet og egen utgangsdør. Rett på utsiden av vaskerommet har man en sommerstue med plass til sommermøblement. På andre siden av stuen har man et praktisk og romslig baderom med dusjkabinett, servant i møblement og toalett. Lengst vekk fra stuen har man to gode soverom. Det ene har egen walk-in-closet. I denne etasjen har man også et praktisk vindfang med plass til å henge fra seg. Samt en mellomgang med trapp opp til 2. etasje. I 2. etasje kommer man opp i en loftsstue i kvisten. Her er det plass til sofa og tv-møblement. Hovedsoverommet er omtrent like stort som de to andre soverommene i denne etasjen. Her har man meget god plass til dobbeltseng og oppbevaringsmøblement. Soverom 4 og 5 er omtrent like store. Her er det plass til seng og oppbevaringsmøblement. I denne etasjen er det et moderne bad med belegg og plater på veggene. Badet er innredet med badekar, servant i møblement og toalett.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 158 kvm, Bruksareal: 162 kvm, Bruttoareal: 176 kvm Sekundærrom: 4 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 105 m²  - 2. etg. 57 m².
P-rom inkl: 1. etg.: entre/vindfang, 2 soverom, baderom og vaskerom. Stue og kjøkken i åpen løsning. 2. etg.: loftstue, baderom og 3 soverom.
S-rom inkl.: 1. etg.: bod/garderobe.

I tillegg til arealene over kommer garasjen:
Bta: 39 m² - Bra: 35 m² - P-rom: 0 m² - S-rom: 35 m²
S-rom inkl.: Loftsetasje.: uinnredet lofte. Hovedetasje: garasje

Sum alle bygninger:
Bta: 215 m² - Bra: 197 m² - P-rom: 158 m² - S-rom: 39 m²

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Forutsetningen for måleverdig høyde i henhold til Norsk standard 3940, er minimum 190 cm. Standarden forutsetter også at måleverdige rom skal ha omsluttende konstruksjon. Kryprom og garasjebygningens øverloft er derfor ikke inkludert i arealberegningen. Vurderingen omfatter også tilbygget / overbygget hagestue på boligens vestlige side og overbygget del av garasjens østlige side. Gulvarealet i tilknytning til garasje-loftet utgjør om lag 26 m2, medregnet trappeåpningen.

Tilgjengelige tegninger definerer ikke rombruken / arealdisponeringen i boligens 2.etasje. Tilgjengelige opplysninger tilsier at boligens 2.etasje ble etterinnredet i 2011. Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger som tilsier at innredningen er formelt omsøkt eller byggemeldt.

Byggeår og byggemåte

2009 i følge Åmli kommune. Stående malt kledning. Se forøvrig tilstandsrapport.

Oppvarming

Luft-til-vann varmepumpe til radioatorer i samtlige rom i 1. etg. Varmer også opp VV-bereder. Varmekabler i gulv i vindfang og på bad nede. Ellers vedfyring og elektrisitet. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Årlig strømforbruk er i følge selger ca 14000 kwh, tilsvarer ca kr 23000,-.
Eiendommen er forsikret i Frende, med polisenummer 504291. Årlig forsikringspremie utgjør kr 4128,-.
Internet og TV via Fiber.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Espen Martinsen den 31.01.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Tomteforhold > Terrengforhold
TG 2:
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Utvendig > Balkonger, terasser og rom under
balkonger
Utvendig > Andre utvendige forhold
Innvendig > Innvendige trapper
Innvendig > Innvendige dører
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Tekniske installasjoner > Varmesentral
Tekniske installasjoner > Luftavfukter -
Absorbsjonsavfukter - Kryprom
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Tomteforhold > Overbygget uteareal mot vest

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Takstmannens konklusjon: Velholdt enebolig fra 2009, oppført i halvannen etasje. Boligen er oppført som fabrikkbygget elementhus. Tilgjengelige opplysninger tilsier at loftsetasjen ble etterinnredet i 2011. Videre er eiendommen bebygget med garasjebygning fra 2010. Anbefaler ettermontering av overgangsbeslag mellom vassheller og ytterkledning, samt ettermontering av musetetting. Videre anbefales etablering av
serviceavtale på varmepumpe og installering av automatiske lekkasjestoppere / waterguard i tilknytning til rørinstallasjoner på kjøkken og baderom. Byggtekniske merknader og anbefalte undersøkelser er kommentert i rapportens enkelte avsnitt. Rapporten må leses i sin helhet.

Sammendrag selgers egenerklæring

I folge forrige eier: "Liten lekkasje i kobling pa bad nede opp til nytt bad pa loftet. Liten bul i belegg pa venstre
side av doen ] grunnet vann som gikk under belegg?" I følge forrige eier: "Rørlegger Aaland AS" I følge forrige eier: "Fikset lekkasje i en kobling som lakk, se spm 1".
I følge forrige eier: "Vi mener at 2.etg er byggemeldt." Har ikke brukt ovn/peis
I følge forrige eier: "En kosmetisk sprekk i grunnmur som er godkjendt av Alvsbyhus. Kom da huset ble satt opp.
Har mail fra Alvsbyhus med bekreftelse på at den er kosmetisk."
I følge forrige eier: "Snekker/ Tømrer Nathaniel Hansen AS". I følge forrige eier: "Bygd inn inngangsparti"
I følge forrige eier: "Arendal kuldeservice AS". I følge forrige eier: "Bytta kompressor i varmepumpa i 2018"
I følge forrige eier: "Kjenner bare til den fra Alvsbyhus"
I folge forrige eier: "Av Arendal Kuldeservice AS: Bytta kompressor i varmepumpe som ogsa er ventilasjonsanlegg
2018, El]anleggsjekket pa oppdrag av Agder Energi usikker pa arstal."
Utestua er kledd og satt inn vinduer i av min far, Hans Erik Tangen, sommeren 2020. Videre i følge forrige eier:
"Ja bod på garasjen mot øst og hagestue mot vest. Av eiger Per Ø Agersborg."
I følge forrige eier: "Loftet innredet i 2011."I følge forrige eier: "Ja. Ferdigattest."
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Beliggenhet

Eiendommen er flott plassert med flere tilbud i nærområdet. Det er kun få minutters gangavstand til blant annet Åmli sentrum, Åmli skole med 1. - 10. trinn, Åmlihallen med aktiviteter på kveldstid, kunstgressbane, Beverborga barnehage og Klokkargarden barnehage. På Åmli skole er det oppvarmet svømmebasseng som er åpent flere ganger i uken. I Åmli sentrum finner du blant annet bank, butikker, kafeer og bakeri.

Vinterstid blir det kjørt opp skiløyper fra Grånheia-jordet rett ved bustadhuset, og man kan gå helt inn til Tveit dersom det er godt med snø. Det er ca 40 minutter med bil til Gautefall alpinanlegg, et moderne skianlegg for alpint- og langrennsski, og til Vegårshei ski- og aktivitetssenter. Hillstadheia med oppkjørte langrennsløyper er ca 45 minutter unna. Rett i nærheten er det fine turområder på Tveitheia og Trogfjell, det kan også nevnes at Trogfjell har en via ferrata sti. Det er en flott offentlig badeplass ved Åmli sentrum, med vanntrampoline, stupeflåte, tennisbane og sandvolleyballbane. Badeplassen ligger på den andre sida av elven, ca 15 minutter spasertur fra eiendommen.

Tomt

Areal: 855 kvm, Eierform: Eiet tomt Pent opparbeidet tomt med asfaltert innkjørsel og tun, grøntareal med noe hage og beplantning. Eiendommen er inngjerdet med tujahekk.

Parkering

Dobbel garasje og biloppstillingsplass på eget tun.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.10.2009. Ferdigattesten gjelder bustad. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse og tilhører reguleringsplan for Skytehusrabben boligfelt, datert 23.06.1999. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Det er underveis i salget montert vannmåler i boligen. Dette innebærer at faktiske kommunale avgifter kan variere fra det som er opplyst. Kommunale avgifter er satt ut ifra en sjablong vedtatt av kommunen, og ikke faktisk bruk slik det vil være fremover grunnet vannmåler.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen
Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Eiendommen er overbeheftet. Det er en forutsetning for gjennomføring av salget at kreditoren(e) aksepterer å slette sitt pant mot nettoproveny. Dersom det blir tinglyst ytterligere pant/utlegg i eiendommen, kan handel kun gjennomføres forutsatt at disse aksepterer å slette sitt pant uten å få innfrielse av det underliggende kravet.
Megler vil holde kjøper orientert om eventuell utvikling i saken. For i best mulig grad å sikre gjennomføring av handelen, er det et ønske og en fordel at overtagelse blir satt til snarest mulig.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-))
85 220,- (Omkostninger totalt)
2 875 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 22 502 pr. år Dette inkluderer avgift til vann og avløp, feiing, renovasjon og eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3416,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 326 197,- for år 2019.
Sekundær: Kr. 1 174 307,- for år 2019.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Skytehusrabben 6, Gnr. 39 Bnr. 111 i Åmli kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Oppvaskmaskin, stekeovn og koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert
eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 65.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. 

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet..

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

41-21-0094

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/41-21-0094. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Ørjan Mathisen, tlf. 45 89 49 72

Vederlag

Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no (Kr.1 500) Digital grunnpakke (Kr.5 850) Oppgjør (Kr.8 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 490 000,-) (Kr.30 000) Tilrettelegging (Kr.13 500) Totalt kr. (Kr.59 935)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3054356