Jønholtdalen/Rønningen/Flåtten/Stridsklev

Skrukkerødlia

Prisantydning
1 885 000 kr - 1 965 000 kr
Felleskostnader
9 650 kr /
Felleskostnader inkl.
Les mer
P-rom
71 - 75 m2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet
Bolig Etg. P-rom BRA Totalpris
4 2. 71 ㎡ 71 ㎡ 3 935 960 kr
5 2. 71 ㎡ 71 ㎡ 3 855 960 kr
6 2. 71 ㎡ 71 ㎡ 3 935 960 kr
8 1. 75 ㎡ 75 ㎡ 3 775 960 kr
9 2. 75 ㎡ 75 ㎡ 3 775 960 kr
10 2. 75 ㎡ 75 ㎡ 3 775 960 kr

Oversikt

Om eiendommen

Skrukkerødlia - 10 nye hjem nær Porsgrunn sentrum! Moderne leiligheter med smarte planløsninger. 4 SOLGT!

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

Velkommen til sentrumsnære og trivelige boliger på Skrukkerød i Porsgrunn.

Velkommen til det nye boligprosjektet på Skrukkerød. Nå lanserer PBBL og Moen Eiendom til nye hjem nær Porsgrunn sentrum. Dette er det første boligprosjektet på Skrukkerød på over 20 år. Skrukkerødlia består av en firemannsbolig og en seksmannsbolig med vestvendt og solfylt beliggenhet. Her får du 10 boliger i et veletablert og rolig område. Skrukkerødlia får en sentral beliggenhet med kort vei til dagligvare, offentlig transport, turområder og alle servicefasilitetene som finnes i Porsgrunn.

Fokuset har vært å skape moderne og lettstelte hjem med god teknisk standard, smarte planløsninger, trivelige uteområder og romslige terrasser eller balkonger. Her ligger alt til rette for å skape et godt hjem i et trivelig nabofellesskap

Innhold

BOLIG 1 - 6
I denne seksmannsboligen får du fine leiligheter med god planløsning. Hver leilighet har omtrent like store med 70,8 og 71 kvadratmeter BRA. Alle leilighetene får to soverom, ett bad, ett vaskerom og en åpen og luftig stue-/kjøkkenløsning med utgang til balkong eller terrasse. Med hver bolig følger også en utvendig sportsbod.

BOLIG 7 - 10
I denne firemannsboligen er hver leilighet på 75 kvadratmeter BRA. Samtlige har to soverom, ett bad, ett vaskerom og en åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong eller terrasse. Hver bolig får i tillegg en utvendig sportsbod.

Boligene har en vestvendt beliggenhet kombinert med romslige uteplasser, noe som sikrer godt med sol. Seksmannsboligen får terrasser på 22,0 kvadratmeter på bakkeplan, mens balkongene blir på 10,8 eller 11,9 kvadratmeter. Firemannsboligen byr på terrasser på 20,9 kvadratmeter på bakkeplan, mens boligene i andre etasje får balkonger på 11,5 kvadratmeter.

Standard

For å få nøyaktig beskrivelse av standard leveranse henvises det til prospekt som gjelder for den boligen du ønsker å se nærmere på.

Plantegning for hver enhet ligger under bolignummer øverst i annonsen.

Det vil bli gitt mulighet for individuelle tilvalg til standardleveransen mot pristillegg.

Dette gjelder følgende deler av leveransen:
" Kjøkkeninnredning
" Baderoms innredning
" EL leveranse inkludert belysning
" Garderober
" Utførelse av innvendige overflater
" Terrasser

Tilvalg avtales og bestilles av byggleverandør, dette blir gjennomgått i et tilvalgsmøte

Ferdigstillelse

Det beregnes 12 månedres byggetid fra ferdigstilling av grunnarbeider.

Diverse

Boligprosjektet blir organisert som et borettslag. Det betyr at beboerne eier boligdelen av bygningene, fellesanlegg og utearealer i fellesskap. Beboerne kjøper en rett til å bo i en bestemt bolig, derav navnet "borettslag". Beboerne eier en del av borettslaget derav navnet "andelseier". Når du har kjøpt bolig i borettslag eier du dermed borettslaget sammen med de andre som bor der. Det betyr at du eier din egen bolig, men at et større fellesskap vil gjøre det enklere for deg når det gjelder vedlikehold og økonomi. Borettslaget vil bli tilknyttet Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggerlag. Kjøpere som ikke er medlem av PBBL må tegne medlemsskap.

Vedtekter:
Det er utarbeidet vedtekter for borettslaget som er bindende for kjøper. Vedtektene er en del av salgsprospektet og det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp. Andelseier plikter å følge borettslagets vedtekter.

Sikringsordning:
Gjennom PBBL som forretningsfører, blir borettslaget tilknyttet Borettslagenes Sikringsfond. Risikoen for tap av felleskostnader er dermed redusert.

Totalpris:
Totalprisen på boligen består av innskudd og andel av borettslagets fellesgjeld. Se prislisten som har kolonner for hvert av disse elementene. I tillegg kommer omkostninger som er spesifisert under og i prislisten. Innskuddet (egenkapitalen) med tillegg av omkostningene, utgjør det som kjøper må finansiere på egen hånd. Fellesgjelden er finansiert av borettslaget hvor avdrag og renter (kapitalkostnader) for den andel av gjelden som er knyttet til den enkelte leilighet, dekkes gjennom månedlige felleskostnader.

Felleslån/vilkår:
Borettslagets fellesgjeld er et annuitetslån i finansinstitusjon. Maksimal fellesgjeld utgjør ca. 50 % av totalprisen på alle leilighetene. For eksakte tall henvises til prisliste. Det legges opp til 40 års total løpetid på lånet, hvorav de 20 første årene er avdragsfrie. Lånet vil i utgangspunktet ha flytende rente. Det tas forbehold om endringer i renten da renten vil bli endret i takt med rentemarkedet. Borettslaget kan etter innflytting evt. beslutte binding av renten.

Kapitalkostnader:
Kapitalkostnader er renter og avdrag på boligens andel av borettslagets felleslån. Rentene på enkeltes andel av borettslagets felleslån. Rentene på den enkeltes andel av fellesgjelden kan trekkes fra i skattbar inntekt på selvangivelsen i henhold til ordinære regler.

Mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden, IN- ordning:
Borettslaget vil inngå en avtale med forretningsfører om individuell nedbetaling av fellesgjeld, under gitte forutsetninger. Andelseier vil ved denne ordningen ha større fleksibilitet til å styre sin egen fellesgjeld og derved finanskostnadene. Ved nedbetaling av andel fellesgjeld, helt eller delvis, reduseres månedlige finanskostnader til borettslaget i henhold til innbetalt beløp. Nedbetaling av fellesgjeld kan ikke reverseres.

Felleskostnader:
Estimerte felleskostnader består av borettslagets driftskostnader, samt renter på borettslagets fellesgjeld. Fellesgjelden søkes avdragsfri i 20 år. Se ytterligere informasjon i prislisten.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør opp Aalls gate opp til Sykehuset dukker opp på høyre side. Ta så første inn til venstre inn forbi parkeringen og videre bort til feltet. Tomten er merket med byggeskilt.

Beliggenhet

Prosjektet ligger i et av byens mest populære boområder. Byggetomta ligger i åsen rett bak de små og veldig etterspurte leilighetene i Sykehusvegen. Det er kort vei til Grønli barneskole og kollektivtransport, samtidig som det kun tar noen få minutter på sykkel til Porsgrunn sentrum. Tomta ligger
dessuten midt i et populært turområde.

Tomt

Det blir felles eiet tomt av borettslaget.

Parkering

Alle leilighetene disponerer hver sin biloppstillingplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det skal foreligge midlertidig brukstillatelse eller ferdiattest ved overtakelse.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten ved å garantere for energi- og oppvarmingskarakter, og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Normalt påregnes i energiklasse B, man kan dog ende opp med lavere energiklasse uten at dette anses som en mangel.

Om borettslaget

Husdyrhold

Dyrehold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

Innskudd fra 1.700.000,- til 1.775.000,-

Totalpris fra:
1 740 000,- (NB: prisen er fast)
1 740 000,- (Andel av fellesgjeld)
3 480 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
5 000,- (Andelskapital)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
5 960,- (Omkostninger totalt)

3 485 960,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Totalpris til:
1 890 000,- (NB: prisen er fast)
1 890 000,- (Andel av fellesgjeld)
3 780 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
5 000,- (Andelskapital)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
5 960,- (Omkostninger totalt)

3 785 960,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

*Det skal innbetales ett forskudd på kr 100.000,- etter signert kontrakt. Dette må være såkalt fri egenkapital, dvs. at det ikke kan være knyttet noen vilkår eller forbehold til innbetalingen av pengene utover de vilkår som fremgår av nærværende kontrakt. Resten av innskuddet + omkostninger innbetales til overtakelse.

Felleskostnader

Kr. 5.680,- Kr. 5.800,-

Felleskostnader inkluderer

· Kabel TV/internett (grunnpakke)
· Vaktmestertjenester
· Borettslagets totalforsikring (Gjelder ikke innboforsikring for hver andelseier som må tegnes individuelt).
· Kommunale avgifter
· Forretningsførsel
· Revisjon
· Andre driftskostnader
· Vedlikehold inkl. avsetning

I tillegg til å betale innskudd må den enkelte betale en månedlige kostnad til dekning av løpende fellesutgifter. I denne er inkl. renter på fellesgjeld (avdrag kommer på etter 20 år) Strøm og innboforsikring bekostes av den enkelte beboer.

Felleskostnadene for den enkelte leilighet er stipulert i henhold til budsjett og fordeles etter fordelingsnøkkel. Endelig størrelse på felleskostnader vil bli satt opp av forretningsfører/borettslagets styre ved overtakelse.

Formuesverdi

Ikke fastsatt p.t.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Skrukkerødlia, i Porsgrunn kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Garantier

Boligene selges ihht. Lov om Bustadoppføring, og selger plikter å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering av leilighetene til kjøper. Eventuell overføring av innbetalt forskuddsbeløp fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti ihht. bustadoppføringslovas § 47.

Kjøpekontrakter

Sørmeglerens standardkontrakt vedrørende salg etter bustadoppføringslova vil bli benyttet  ved salget.

Visning

.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Boligene selges til fastpris. Benytt vedlagte skjema «Kjøpetilbud til fastpris». Alle kjøpetilbud må inngis skriftlig sammen med legitimasjon. Regler om budfrister i Eiendomsmeglerloven kommer ikke til anvendelse da selger ikke er forbruker.

Lovverk

Boligene selges iht. bustadsoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43.
Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der Kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Boliger hvor bindende avtale inngås etter ferdigstillelse selges etter avhendingsloven. Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-21-9007

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-21-9007. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler/Prosjektmegler Tina Vinje, tlf. 95 49 11 58

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3053643