Kristiansand-Voie/Vågsbygd/Andøya/Møvik

Skonnertveien 18

Prisantydning
1 490 000 kr
Omkostninger
16 628 kr
Andel fellesgjeld
3 212 500 kr
Andel fellesformue
10 510 kr
Totalpris
4 719 128 kr
Formuesverdi
977 364 kr
Formuesverdi sekundær
3 518 511 kr
Felleskostnader
19 265 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2017
P-rom
84 ㎡
Bruksareal
90 ㎡
Tomteareal
4 965 ㎡
Etasje
5
Antall soverom
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Voie/Ytre Vågsbygd - Flott 3-roms bbl-leilighet m/utleie leilighet i 5etg. Kan innlemmes i hoveddel. 2 P-plasser. Heis.

Om eiendommen

Innhold

Flott leilighet i 5. etasje med heisadkomst.
Leiligheten har følgende planløsning: Vindfang/Gang, stue med åpen kjøkkenløsning, bad med opplegg for vaskermaskin, 2 soverom og bod/teknisk
rom. Leiligheten har i tillegg en utleieleilighet. Denne kan også innlemmes i hovedleiligheten. Her er det stue/sov med kjøkkenanrettning, bad med opplegg for vaskemaskin.
Bod i underetasjen og 2 biloppstillingsplasser hvor begge har elbilader.

Voie atrium sine beboerne har tilgang til et stort fellesområde med kjøkken, stue med sittegruppe og gasspeis.

Standard

Boligen er delt i 2 hvor man har hovedleiligheten med 2 soverom og en ekstra leilighet for evt. utleie, gjesteleilighet og /eller bruke den selv i tilknytning til hovedleiligheten. Her velger mann det som passer seg.
Hovedleilighet er en flott 3-roms leilighet fra 2017 med flott kjøkken fra Strai i grå utførelse med integrerte hvitevarer. Flott bad med opplegg for vaskemaskin. Flislagt gulv, vegghengt wc og dusjkabinett. Parkett i alle rom med unntak av våtrom og gang. I gangen er det fliser. Fra stuen er det en romslig balkong med utsikt inn i atriumet. Ved inngangspartiet  disponerer leiligheten en uteplass hvor solnedgangen inntreffer.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 90 kvm
Sekundærrom: 6kvm.
Bra. 5. etasje.: 90m kvm.
P-rom inkl: Stue/kjøkken, Soverom 1, Soverom 2, Gang, Bad/vaskerom, Bad/vaskerom praktikantdel, Stue/kjøkken Praktikantdel,
S-rom inkl.: Teknisk rom/Bod.
Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent
som.

Byggeår og byggemåte

2017 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

NIBE boligventilasjon-varmepumpe. Gulvvarme på bad.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke  med ovner i disse rommene.

Diverse

Styreleder forteller på mail den 21.11.22: Når det gjelder mulige investeringer, så er det ikke noe konkret på bordet. Men vi jobber med et forprosjekt for solceller, dvs vi gjør en jobb for å vurdere om det kan bli aktuelt å sette opp solceller på taket. Vi holder også på å se på en løsning for brikker i hovedinngangsdører i stedet for nøkler, dvs ikke til leiligheter, men til hoveddører.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2Takst AS den 04.01.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Leilighet i etablert borettslag bygget 2017. Like ved offentlig transport, turområde, butikk mm. Innholdsrik leilighet med utleiemulighet. Leiligheten fremstår hovedsakelig i normal teknisk stand utfra alder, men enkelte merknader kommentert. For rapporter som gjelder leilighet i et større sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene hovedsakelig begrenset til innvendig i leiligheten. Utvendige forhold ansees å være en del av sameiets eller borettslagets felles forpliktelse og vedlikehold. Dette anbefales ytterligere kontrollert av interessent.
Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post:
post@m2takst.no. Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning. Lykke til!

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk

Følgende avvik har fått TG2 INGEN TG3 avvik:
AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Dører
Det er avvik: Balkongdør tar litt i karm når lukkes/åpnes. Eier opplyste at dette er meldt inn til utbygger og vil bli
justert.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Det er lokalt fall i dusjsone og nedsenket dusj. utenfor
dusj, fra innredning til dusj er det minimalt med fall. Målt ca 20mm nivåforskjell fra dør til slukrist. Fungerer i det daglige, noe risiko ved evt lekkasje.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom Praktikantdel
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Fra flis ved dør til flis ved kabinett er det målt ca 15mm nivåforskjell, noe mindre enn ønsket. Ansees ikke kritisk ved bruk av dusjkabinett da avløp ledes direkte i sluk.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Dusjdør, og veggseksjon over vask. Arbeid utført av Olto Vennesla.
4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Vaskavløp på kjøkken. Arbeid utført av: Rørlegger Einar Pettersen.
6 Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, Beskrivelse: Skal utbedres av Voie Atrium.
11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Nibeannlegg i leiligheten. Arbeid utført av: Olto Vennesla.
12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, Ventiler rengjort des.2022.
13 Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja, 2 parkeringsplasser m/2ladebokser.
16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Svalgangen ved inngangspartiet. Brl er i dialog med utbygger Mut i Sør. Arbeid utført av: Mur i Sør.
17 Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja. Leiligheten har en egen utleiedel. Pt brukes leiligheten av eier selv.
17.1 Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Beskrivelse: Godkjent.
26 Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ja, Kommunale utgifter.

Beliggenhet

Beliggenhet

Fantastisk flott beliggende sentralt i Voie. I blokka finner man både Boots apotek og Andøya legesenter samt Saxen frisør. I nabobygget er det en flott Rema 1000 butikk. På utsiden av Voie Atrium er det bussholdeplass med meget gode bussforbindelser (Buss hvert 15. minutt.). I nærheten av leiligheten har man Voieskogen med utallige turmuligheter som lysløype, blåløype til Veden, Møvigknatten, Torsteinsnes, Kanonmuseum m.m. Bademuligheter i Buvannet (voieskogen), Møvigstranda mm. En flott variasjon av tur muligheter!

Tomt

Areal: 4 965 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Leiligheten har 2 parkeringsplasser i lukket anlegg med
El-bilader. Her er det heisadkomst til alle etasjer.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 28.06.2021. Ferdigattesten gjelder for boligblokk med 86 leiligheter samt næringsarealer. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig/kontor/forretning/tjenesteyting, tilhører reguleringsplan Plan nr. 1159. Reguleringsbestemmelser for VOIE SENTER,
Kristiansand kommune, datert 06.11.2007. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1966/6293-1/93 Bestemmelse om veg. 08.10.1966.
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: 4204-11/412
Gjelder denne registerenheten med flere

1969/421-1/93 Best. om vann/kloakkledn. 17.01.1969.
Overført fra: 4204-11/412
Gjelder denne registerenheten med flere

1969/8680-1/93 Best. om vann/kloakkledn. 06.11.1969.
Overført fra: 4204-11/412
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/417887-1/200 Erklæring/avtale. 08.02.2018.
Rettighetshaver:KRISTIANSAND KOMMUNE
Org.nr: 820852982
Almennheten har til enhver tid rett til fri ferdsel, opphold
og skilting
Bestemmelse om rett til kjøring/gjennomkjøring i
forbindelse med vedlikehold og brøyting
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/1244681-1/200 Seksjonering. 08.11.2017.
opprettet seksjoner:
snr: 5
formål: Samleseksjon bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 6097/7187

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med
unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.
Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Boligen har utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt på følgende vilkår:
Før kjøp av husdyr skal styret orienteres. Det er båndtvang hele året for hunder og andre dyr som luftes ute, innenfor borettslagets eiendom.
Ekskrementer fjernes umiddelbart og kastes i egnede søppelkasser innenfor borettslagets eiendom. Den enkelte dyre- eller fugleeier er ansvarlig for at det ikke er til sjenanse for andre beboere. Det er ikke tillatt å mate fugler eller dyr fra veranda, svalgang eller annet fellesareal.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag
 

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 490 000,- (Prisantydning) 3 212 500,- (Andel av fellesgjeld) 4 702 500,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 768,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 16 628,- (Omkostninger totalt) 4 719 128,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader

Kr. 19 265,- pr.mnd.

Driftskostnader inkluderer blant annet: Felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, styrehonorar, forretningsførerhonorar, vedlikehold/serviceavtaler. Dersom man ønsker å betale ned ekstra på lånet, kan det gjøres hvert halvår, i desember og juni. Ved innfrielse av felles lån så vil det bli kr. 0 i avdrag og renter i fellesutgiftene. Ved delinnfrielse vil renter og avdrag bli beregnet til ny fellesgjeld.

Styreleder forteller på mail den 24.01.23:
Voie Atrium undersøker om hvorvidt det er mulig å få solceller, det bestemt at det ikke skal legges fram en sak for vedtak på kommende generalforsamling. Derimot skal man orientere om forprosjektet som jobbes med. Altså, foreløpig blir det ikke aktuelt å investere i solceller, og styreleder kan heller ikke si når dette evt kan komme.

Når det gjelder brikkeløsning  for hovedinngangsdører, så er dette bestemt. Det blir delt ut antall brikker i forhold til det antall nøkler man har i dag.

For øvrig genrell info:
Som ellers i samfunnet blir også Voie Atrium Borettslag rammet av betydelige prisøkninger. Styrets ansvar er at borettslaget har en forsvarlig økonomi, og regulering av felleskostnader/driftskostnader må derfor følge den utviklingen som skjer.
Kommunale avgifter:
Det vi blir mest påvirket av, er økning av kommunale avgifter. Kommunale avgifter er en betydelig del av borettslagets budsjett. Selv om budsjettet for
Kristiansand kommune ikke blir vedtatt før i desember 2022, tyder alt på at de kommunale avgifter kommer til å bli økt betydelig fra nyttår. Det kalkuleres med en økning på 20 %.
Generell prisøkning:
Situasjonen rundt strømpriser er usikker og vanskelig å budsjettere. Vi må ta høyde for at de kan bli relativt høye, selv om kraftsituasjonen for tiden har bedret seg. Generelt er det prisøkning på alle hold, og styret må følge opp denne utviklingen. Regulering av felleskostnader: Nedenfor er angitt de forskjellige poster som står på fakturaen, som beboerne får fra SBBL hver måned, med endring fra 1/1-2023: Driftskostnader: Økes med 15 %.
Parkeringsplass/garasje: Summen i dag er kr. 100,- pr måned pr plass. Det er generalforsamlingen som har vedtatt denne summen,
som har stått fast siden borettslaget ble etablert. Det er generalforsamlingen som må vedta en endring.

Felleskostnader inkluderer

Driftskostnader 3 407,-
Parkeringsplass 100,-
Ekstra parkeringsplass 100,-
El-bil lader p-plass (nr. 80) 50,-
Service på Nibe-anlegget 89,-
Telenor TV/Bredbånd 380,-
Avdrag felleslån 7 442,-
Renter felleslån 7 697,-

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 3 212 500
Andel fellesformue kr. 10 510

Lånevilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11531736 4, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 25.01.2023: 2.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 51
Saldo per 25.01.2023: 157 485 500
Andel av saldo: 3 212 500
Første termin: 31.12.2018Neste avdrag: 30.06.2023 ( siste termin 30.06.2048 )
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.06.2023
utgjøre ca kr 7 242,00 per måned for denne boligen
Brl. har IN avtale på andel fellesgjeld. Ved fastrente er det ikke mulig å innbetale.

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 977 364,- for år 2021. Sekundær: Kr. 3 518 511,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Skonnertveien 18, Andelsnr. 62 Orgnr. 919806710 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin medfølger. Det gjøres oppmerksom på at 2 taklamper i hovedstuen, fryseskap i bod, fryseboks i utleieleilighet, hyller i bod oppe og nede følger ikke med.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt. Alt av integrerte hvitevarer på kjøkken.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

 

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 97 54 47 95.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

12-22-0116

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/12-22-0116. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Thorstein ten Velden, tlf. 97 54 47 95

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 490 000,-) (Kr.69 000) Tilrettelegging (Kr.15 500) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215) Totalt kr. (Kr.108 945)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3067448