Vestbygda

Skollevollveien 10

Kommunale avgifter
13 383 kr / år
Byggeår
1967
P-rom
232 ㎡
Bruksareal
263 ㎡
Tomteareal
4 313 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

BUD FORELIGGER! Solrikt beliggende enebolig med garasjer på stor tomt | Utsikt mot fyret |

Om eiendommen

Innhold

Innredet i dag med:
1.etasje: Vindfang, gang, bad, 2 soverom, stue, spisestue og kjøkken.
2.etasje: Loftstue, soverom, bod, gang, soverom og kott.
Kjeller: Gang, hobbyrom, matbod, vaskerom, tørkerom og vedbod.

Standard

Pen enebolig med en miks av nyere og eldre standard. Nybygget fra 2018/19 holder en gjennomgående nyere standard. Kjelleretasjen har behov for renovering og modernisering.
Gulvene er belagt med laminat, belegg og tepper. Veggene er bekledd med tapet, panel, hunitnitt og malte flater.

Pent nyere Biga kjøkken med alle hvitevarer integrert. Kjøkkenet har en profilert innredning med mye skap og benkplass. Mellom spisestue og kjøkken er det en åpen løsning, hvor kjøkkenbenken skaper en naturlig romdeler. Kjøkkenets utforming gir rom for en god arbeidsplass og har plass til et lite spisebord.
I spisestuen kan man dekke til langbord ved spesielle anledninger. Her er det utgang til en solrik terrasse og vedovn som gir godt med varme på kalde dager. På terrassen i front har man god oversikt over hagen og kan nyte de mange soloppgangene.
Stua har god gjennomlysning med gode vindusflater i hver ende. Stua kan møbleres med soner og har utgang til en stor terrasse mot vest.
Fra stua går det trapp opp til loftsetasjen. Her finner man loftstua med de store vinduene vendt mot utsikten. De mange flotte solnedgangene og utsikten mot fyret/havet er et skue fra denne etasjen. Solskjerming i flere av vinduene i stua.

Boligen har 2 bad med renoveringsbehov. Badet i 1. etasje har fliser på gulv og vegger. Rommet er et kombinert bad/vaskerom og er innredet med baderomsinnredning, tolaett, dusjnisje og opplegg til vaskemaskin.
Badet i kjelleretasjen har teppe og belegg på gulv. Veggene er bekledd med panel og tapet. Badet er innredet med toalett, baderomsinnredning og dusjnisje.

Boligen er i dag innredet med 4 soverom. Det er de 2 soverommene i 1. etasje som samsvarer med tegningene og er de godkjente soverommene. Hovedsoverommet ligger i tilknytning til badet. I loftsetasjen er det 2 rom innredet som soverom som ikke er godkjent ihht. tegninger.

Kjelleretasjen har gjennomgående behov for modernisering og oppgraderinger.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 232 kvm, Bruksareal: 263 kvm Sekundærrom: 31 kvm.
Bra. pr. etasje.: Kjeller 93 m²  - Mellom etasje/inngang: 24 m² - 1. etg. 103 m²  - Loft 43 m².

Kjeller - P-rom inkl.: vindfang, gang, stue, vaskerom, toalettrom, kontor og stue 2.
Kjeller - S-rom inkl.: Bod, bod 2, bod 3.
Mellom etasje - P-rom inkl.: Hall m/trapp
1. etasje - P-rom inkl.: Gang, soverom, soverom 2, bad, spisestue/kjøkken, trapp/gang og stue.
Loft - P-rom inkl.: Stue og soverom.
Loft - S-rom inkl.: Bod.

Garasje:
Bra: 59 m² - S-rom: 59 m²
S-rom inkl.: Garasje, bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. 2.etasje: 2 soverom, gang og bod er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som kott og bod. Rommene i u. etasje er godkjent som boder og hobbyrom.  De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse.
Boligen er utstyrt med 4 soverom, dog er det kun 2 som samsvarer med godkjente teginger og som dermed er godkjent til dette formålet.
Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Personheis i mellombygget mellom garasje og huset er fjernet etter at bildene er tatt.

Byggeår og byggemåte

1967 i følge Farsund kommune.
Påbygg 2018/19.

Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater.  Renner og nedløp av aluminium. Nedløp til terreng og til rør i bakken. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade har liggende bordkledning. Kledningen er fra 2018/2019. Takkonstruksjonen med sperrer. Fra byggeår og tilbygg/opplett fra 2018/2019. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vinduer i kjeller med enkle glass, fra byggeår.
Bygningen har PVC hovedytterdør, malt balkongdører i tre og kjellerdør i tre. Tre terrasse med bjelker og spaltegulv av impregnert materialer.
Støpt terrasse belagt med fliser. Strekkmetalltrapp fra støpt veranda og støpt kjellertrapp.

Oppvarming

Vedovn i stue og varmepumpe.
Vedovn i kjeller - bør sjekkes av fagfolk før bruk, da den ikke har vært i bruk på mange år.
Varmekabler i inngangsparti.

Vedovnen i stua er en tidligere kombiovn. Oljetanken er fjernet.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er lagt fiber til tomtegrense.

Det er registert kulturminne på eiendommen. Kulturminner kan innebære begrensinger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder terrengendringer, bygging m.m.
Beskrivelse: Arkeologisk minne fra steinalder. Funn av slått flint i 5 av 17 prøvestikk. Lokalitetens utbredelse er kun avgrenset mot sør. Kompakt steinlag under matjorda der det er funn. Sand og silt i undergrunnen der de negative prøvestikkene ble satt. Lokaliteten må ses i sammen med "standvollen" som følger den forhistoriske strandlinjen omlag 130 meter lengre mot nord. Jf. registreringsrapport av Morten Olsen, datert 27. mai 2013.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Karstein Brox den 03.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig bygget i 1971 med kjeller. etasje 1 og loft. Tilbygg/ påbygg 2018/19.
Ny utvendig kledning, takrenner og taktekke 2018/2019, nye vinduer i 1. og loft. Vinduer fra byggeår i kjeller.
Toalettrom med klosett og dusjnisje og vaskerom må totalrenoveres.
Bad 1.etasje må totalrenoveres, eventuell vannlekkasje vil komme ut av rommet.
Gammel vaskerom i kjeller må renoveres og få eget sluk i gulv.
Lekkasje inn i garasje, også fukt i vegg mot garasjen.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Rommet har ingen ventilasjon. Rommet har ingen ventilasjon.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad:
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Den valgte konstruksjonsutforming gir økt fare for skader.

Våtrom > Generell > Vaskerom:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom:
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Den valgte konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Gulvbelegget er ikke sveist i kjørnene.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom:
Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det måles fuktverdier opp imot faregrensen for en skadeutvikling Gulvbelegget i nisja krymper inn fra sidene og kun fugemasse i hjørnene. Tilgang til sluk fra vaskeromsiden via hull i vegg, ingen god løsning.

TG2:
Utvendig > Vinduer:
Det er avvik: Trelekter og under vinduer og sidelister i inngangsparti står nær terreng

Utvendig > Dører:
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Terrassedør i stua subber i terskel, og har lite overhøyde i forhold til terrassen. Kjellerdøra er råteskadet i karm v/terskel.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Oppkanten til døren er for liten. Støpt terrasse, her er er ingen oppkant under terskel. Treterrasse, drager spikret/skrudd rett på kledningen, fare for råteskader, regnvann trenger inn mellom drager og kledning og hindrer hurtig uttørking.

Utvendig > Utvendige trapper:
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

Innvendig > Overflater:
Det er avvik: Platekledninger på mur i kjeller, ca. 3 mm. panelplater, platene er ment benyttet utenpå underliggende veggveggplater av min. 12 mm. tykkelse.

Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Innvendige trapper:
Det er avvik: Mangler rekkverk ved repos/ trappeheis.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Membranen ligger ikke under klemring.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad:
Det er påvist skader på innredning. Plassbygget underskap, løse skuffer.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er påvist andre avvik: Opptrekk i mur.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er avvik: Innvendig mur, plast på mur, utforing ca. 20-22 mm. platekledd, uisolert.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende er kommentert:

1 Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja - etter vedlagt takst.

2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad
Beskrivelse: Min avdøde far

2.2 Er arbeidet byggemeldt?
Nei
Beskrivelse Ingen byggepliktige utbedringer

5 Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja
Beskrivelse: Kom vann inn ved brudd på vannledning

7 Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
Ja
Beskrivelse Utbedret ved takst

16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad
Beskrivelse: Bygget terrasse framme

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Dødsbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Farsund, kjør til Vanse. Ta så til venstre i krysset mot Lista fyr. Følg FV 43 i ca. 9 km. Ta til høyre mot Skollevoll. Boligen ligger rett frem og er merket med Til Salgs-plakat fra Sørmegleren.

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært og sjarmerende boligområde i ytre del av Borhaug. Dette er et barnevennlig område med kort avstand til barneskole, barnehage, Bispen sandstrand, flotte turområder, kilometer med sandstrender, Lista Fyr, butikk og gatekjøkken. Mange av rekreasjonsområdene ligger med gangsavstand.

Eiendommen har fin utsikt fra flere hold og har sol fra tidlig morgen til kveld. De mange flotte solnedgangene er et skue fra eiendommen.

Fra eiendommen er det ca. 16 km til Farsund sentrum.

Tomt

Areal: 4 313 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen består av 3 teiger:
Boligteig: Gnr 36 og Bnr 237 -1210 kvm
Mellomteig: Gnr 36 og Bnr 257- 674 kvm
Garasjeteig: Gnr 36 og Bnr 196- 2429 kvm
Arealene er basert på opplysninger i matrikkel.
36/196 er ikke oppmålt med geografiske koordinater, og avvik kan forekomme.
Ved evt. senere oppmåling vil det kunne forekomme avvik som kjøper må akseptere.
Farsund kommune oppfordret til at tomta sammenføyes etter salget.

Solrik eiendom på flat tomt med hovedsakelig plen- og gruslagte områder. Innkjøringen går langs store deler av gnr. 36 bnr. 196. Det er lagt opp til robotgrassklipper på tomta, som medfølger salget.

Eldre garasje står på boligteigen, dog er det ikke veiadkomst til denne garasjen.

Parkering

På egen tomt og i garasje med automatisk portåpner.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 17.02.2021. Ferdigattesten gjelder oppføring av tilbygg og fasadeendring. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Eiendommen består av tre teiger bnr 237, bnr 257 og bnr 196. Garasjene på bnr 237 og bnr 196 er byggeanmeldt og krevde ikke ferdigattest da disse ble oppført.  Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. 2.etasje: 2 soverom, gang og bod er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som kott og bod. Rommene i u.etasje er godkjent til boder og hobbyrom. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens bebyggelse. Mellombygget mellom enebolig og garasje er ikke byggesøkt. Lite vindu i 2 etasje vest er satt inn. Bod i bakkant av garasje(nyeste) nordsiden Endringen(e) er ikke omsøkt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i området avsatt til Boligbebyggelse i Kommunedelplan Farsund-Lista 2018-2028, datert 08.03.2018. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
1974/85-1/40  Erklæring/avtale - tinglyst 07.01.1974  Rettighetshaver: Televerket - Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
- heftelsen ligger på gnr. 36 bnr. 257. 

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: Ingen.

Utleie

Boligen er registrert som en boenhet og har ingen egen utleiedel.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Mellomteig: Gnr 36 og Bnr 257: Eiendommen er registrert somubebygd tomt og derfor må egenerklæring om konsesjonsfrihet fylles ut.
Garasjeteig: Gnr 36 og Bnr 196: Eiendommen er over to mål, og egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut.
Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 65 500,- (Dokumentavgift) 81 970,- (Omkostninger totalt) 3 031 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 383 pr. år Beløpet inkluderer vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt, målerleie og branntilsyn- og feiegebyr.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3008,- pr. år pr. 2022 for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.
Det betales i tillegg kr. 531,- pr. år pr. 2022 for 36/196.

Formuesverdi

Gnr 36 og Bnr 237 Primær: Kr. 596 012,- for år 2021.
Sekundær: Kr. 2 145 644,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Skollevollveien 10, Gnr. 36 Bnr. 237 og Gnr. 36 Bnr. 257 og Gnr. 36 Bnr. 196 i Farsund kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Selger

Torbjørg Astrid Mikalsen's bo v/fullmektig Helge Dagfinn Mikalsen.

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: alle integrerte hvitevarer.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 73.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-23-0005

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-23-0005. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avdelingsleder Anita Cecilie Gabrielsen, tlf. 40 40 80 73

Vederlag

Eierskifteforsikring (Kr.14 514,80) Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585) Oppgjørs-og visningshonorar (Kr.11 500) Digital Markedspakke Synlig (Kr.7 450) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.14 900) Totalt kr. (Kr.94 534,80)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3067657