Kalstad / Kragerø

Skogstjerneveien 13

Prisantydning
3 800 000 kr
Omkostninger
110 870 kr
Totalpris
3 910 870 kr
Formuesverdi
664 243 kr
Formuesverdi sekundær
2 214 142 kr
Kommunale avgifter
19 104 kr / år
Byggeår
1981
P-rom
195 ㎡
Bruksareal
237 ㎡
Tomteareal
1 396 ㎡
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik, stor enebolig med garasje, carport og ca. 60 kvm terrasse. Kort vei til dagligvare butikker.

Om eiendommen

Innhold

Areal som inngår i P-rom:
Planløsning
1. etasje: Gang, 2 stuer, spisestue, stue, kjøkken, bad og 3 soverom.
U. etasje: Entré, gang, 3 soverom, kontor, vaskerom, bad, garderobe.

I tillegg er det 2 boder, kott og garasje.

Standard

Entré
Boligens inngangsparti er overbygd av terrasse, og en hvitmalt ytterdør med smalt sidevindu vender inn til entreen. Entreen har korkbelegg på gulvet og hvitmalte murvegger. På den ene siden er det knaggrekker og dør til vaskerommet. På motsatt side er det en skyvedørsgarderobe med speilfront. Videre inn ligger boligens trappegang som har vedovn.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i et eget rom som kan skjermes med skyvedør til spisestuen og har utgang til terrasse. Kjøkkenet ble pusset opp i fjor, inkludert en ny, klassisk kjøkkeninnredning. Rommet er innredet med lysegrå gulvfliser og mørkebrune panelvegger.

Kjøkkeninnredningen har hvite profilfronter, to glassdører og sort laminatbenkeplate med dobbel vaskekum. Innredningen har også benkebelysning, beige fliser mellom benk- og overskap, samt kjøkkenventilator med avtrekk ut. For øvrig er det satt av plass til kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin.

2 stuer og spisestue
Boligen har to stuer og en spisestue, som alle er luftige og holdt i samme stil. Hovedstuen har flotte lysforhold med store skyvedører i glass til terrasse, og rommet har ekstra lys fra et vindu i trapperommet. Stuen har gråmalt gulv, hvit panel i taket og beigemalte panelvegger. Rommet kan enkelt møbleres med blant annet sofamøblement.

Spisestuen ligger åpen, midt mellom stuene og har inngang til kjøkkenet - praktisk med tanke på matserveringen. Det er buet åpning mot stue nummer to som er et fint ekstra oppholdsrom å trekke seg tilbake i. Stuen har dør til terrasse, gråmalt gulv, paneltak med pyntelister og hvitmalt brystning på veggene. Øvrig vegger er beige.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har et bad i hver etasje og et separat vaskerom i underetasjen. Badet i første etasje har brunt belegg på gulvet, hvite panelvegger og et vindu med frostet folie. Rommet er innredet med lampe på veggen, servantskap og speil med belysning. Videre har badet gulvfestet toalett og et dusjkabinett.

Bad 2
Badet i underetasjen har belegg på gulvet, panelvegger og et høytsittende vindu. Rommet er utstyrt med speil, belysning og vegghengt servant. I tillegg er det gulvfestet toalett og et dusjkabinett.

Vaskerom
Vaskerommet har høytsittende vindu, dør til bod, hvitmalte murvegger og mørkebrunt gulv. Rommet har knaggrekker i ulike høyder på den ene veggen, skyllekar i plast og kran med kaldt og varmt vann. Vaskerommet har ellers opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Eneboligen har hele seks gode soverom, tre i hver etasje. I tillegg er det et kontor i underetasjen. To av soverommene har mønevinduer og ekstra takhøyde. Soverommene i første etasje har inngang fra samme gang, og det ene soverommet har utgang til terrasse.


Hall
Rommet er romslig og har også plass til f.eks en kontorkrok. I hele dette rommet er det lagt ny laminat i 2022.

Soverommene i underetasjen er tilknyttet en skjermet gang. Ett av soverommene har heldekkende, lyst gulvteppe og en skyvedørsgarderobe med speilfront. På det ene soverom er det lagt laminat i august 2022. Det er også skyvedørsgarderobe på ett av de andre soverommene og skyvedørsgarderobe i entreen. Videre finnes det lagringsplass i garderobe, kott og boder, hvorav en stor utvendig bod.

Arealer med beskrivelse

Bruksareal: 237 kvm, Primærrom: 195 kvm, Sekundærrom: 42 kvm.

Areal pr. etasje.:
Underetasje: BRA: 127 kvm, P-ROM: 85 kvm, S-ROM: 42 kvm.
1. etg.: BRA:  110 kvm, P-ROM: 110 kvm.
Totalt. BRA: 237 kvm, P-ROM: 195 kvm, S-ROM: 42 kvm

Innhold P-rom pr. etasje;
Underetasje; Entré, gang, 3 soverom, kontor, vaskerom og bad
1. etasje; Stue, spisestue, kjøkken, bad, gang, 3 soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som i h.h.t. opprinnelig tegninger fra 11.10.79 og tegninger fra 28.01.85 på godkjent tilbygg. Tegninger ligger vedlagt prospekt.

Byggeår og byggemåte

1981 ifølge Kragerø kommune.

Påkostning og modernisering

Selger informerer om at det er montert ny kjøkkeninnredning i 2021 samt at det er byttet 3 stk. verandadører i 2016. Byttet hovedkran og utekran i 2022. Byttet terrassebord på deler av terrassen og topprekke i 2022. Hele huset er utvendig malt samme år. Det er også satt inn ny skyvedørsgarderobe på det ene soverom i hovedplan i 2022.

Oppvarming

Eneboligen er oppvarmet med vedovn i gangen i underetasjen og elektrisitet. Ventilasjonen er basert på naturlig avtrekk, bortsett fra kjøkkenet, som har mekanisk avtrekk med kjøkkenventilator. Varmtvannstanken er fra 2021 og står i en bod ved vaskerommet. Sikringsskap med skrusikringer er montert i kott.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholds krav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av takstmann Jacob U. Ramberg den 10.11.2022, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje jamfør med alder og konstruksjon.
TG: 2 er gitt til taktekking, renner og beslag, veggkonstruksjon, vinduer, dører, overflater, etasjeskille, feieluke, rom under terreng, innvendig trapp, kjøkken, vann og avløpsledninger, varmtvannstank, el-anlegg, drenering og grunnmur. TG: 3 er gitt til takkonstruksjon, veranda og tettesjikt mot
bod, bad 1 etasje, bad underetasje, vaskerom og forstøtningsmurer. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3: Store eller alvorlige avvik.
Takkonstruksjon/Loft:
Det er ingen lufting i konstruksjonen. Tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Tekkingen på balkong/terrasse har utettheter. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut.

Bad begge etasje samt vaskerom:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone,
sluk m.m. må dokumenteres.

Forstøtningsmurer:
Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Tiltak:
Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. Lokal utbedring må utføres.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak.
Nedløp og beslag:
Det er registrert en mindre takrenne som samler vann fra veranda, denne rennen slipper vannet rett ut ved fronten av inngangspartiet. Det er registrert rust og merker på pipebeslag. Tiltak: Utskiftning av pipebeslag nærmer seg. Takrenne som slipper vann ut foran inngangsparti burde utbedres.

Veggkonstruksjon:
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut.

Vinduer:
Trevirket i vinduene har stedvis høyt fuktnivå. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.

Dører (inngangsdør, terrassedør, skyvedør, garasjeport):
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tiltak: Dører må justeres.
Det må foretas lokal utbedring. Utskiftning av enkelte dører nærmer seg.

Innvendig overflater:
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Overflater må stedvis utbedres for TG:1.

Pipe og ildsted:
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe.


Innvendige trapper:
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på
byggetidspunktet.

Overflater og innredning kjøkken:
Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulvet. Det er registrert fliser med sprekker på kjøkkengulv. Tiltak: De påviste skader må utbedres.

Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Waterguard med vannstoppekran burde installeres rundt varmtvannstank.

Grunnmur og fundamenter:
Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Grunnmur har sprekkdannelser. Tiltak: Påviste skader må utbedres.

Elektrisk anlegg:
Med tanke på alder, skrusikringer og stikkontakter uten jording, så anbefales kontroll av anlegget. Kostnadsestimat gjelder kontroll, og ikke avvik fagkyndig skulle avdekke. Se pkt. vedr. elektrisk anlegg i tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak.
Taktekking:
Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Rom under terreng:
Det er konstatert brudd på dampsperre mot kald sone. Tiltak: Det må foretas ytterligere undersøkelser.

Vann- og avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige
avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.


For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Takstmann påpeker i tillegg at det er avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggetekniske forskrift. Det hentyder mot garasje til nabo som har en avstand på 1,58 meter unna enebolig. Kravet er at garasje med bruttoareal til og med 50 kvm må ha en avstand til byggverk i annen bruksenhet på minimum 2 meter. Denne garasjen er også nærmere enn 1 meter fra grensen, uten at det er fremvist dokumentasjon på dette.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
 

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i naturskjønne omgivelser, nordvest for sentrum i Kragerø kommune. Området fremstår som svært barnevennlig med nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. I Kragerø sentrum finnes det et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Det er ellers kort vei til treningsanlegg og Kragerø Idrettshall på Kalstad. Fra eiendommen er det kort vei til fine turområder innover mot Gråfjell og Lindtvedtheia, hvor man på toppen kan nyte utsikt mot skjærgården. Ellers er områdene rundt Sjåen og Kalstadtjenna populære, både hos turgåere og mosjonister. Det er kort vei til skiløyper, lysløyper, hoppbakke og ikke minst deilige badeplasser som kan benyttes i sommerhalvåret.

Nepa er en populær badeplass og det er ellers kort vei til Gunnarsholmen og Sjøbadet. Med sykkelavstand til sentrum har man tilgang til det meste. Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Servicetilbud
Nærmeste dagligvarehandel er Kiwi (ca. 400 m) og Rema 1000 (ca. 600 m). Litt lengre unna ligger Spar. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er en kort biltur til Alti Kragerø i Sannidal som har 20 butikker og virksomheter.

Sommerstid er det et yrende folkeliv i gatene. Her kan du finne trange smug med sjarmerende kafeer, spise reker rett fra fiskebrygga og besøke de ulike markedene som arrangeres.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Det er to holdeplasser ca. 250 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Kragerø sentrum, 10 min til Sannidal, 38 min til Langesund, og 44 min til Risør.

Fra eiendommen er det gangavstand til Kragerø barne- og ungdomsskole, samt Kragerø videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende kommuner, og et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, hvor Kalstad er den nærmeste.


Kort fortalt
- Innholdsrik enebolig over to plan.
- Sentrumsnært og kort vei til marka.
- Parkering i garasje og carport.
- Skjermet hage med plen og fjell.
- Sonedelt terrasse på ca. 60 kvm.
- Entré med skyvedørsgarderobe.
- Kjøkken fra 2021, ligger i eget rom.
- To stuer og en egen spisestue.
- Utgang til terrasse fra to av stuene.
- Bad med dusjkabinett i hver etasje.
- Eget vaskerom med dør til bod.
- Seks soverom og eget kontorrom.
- Garderobe, kott og stor utvendig bod.

Tomt

Areal: 1 396 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 2974
Tomten er opparbeidet med grus i gårdsrommet, hekk mot veien og støttemurer i naturstein. Boligen har ellers hage med plen på flere sider av huset, synlig fjell, samt vegetasjon som trær og busker. Ved siden av garasjen er det en "murvegg" med vindu og buet åpning, og ved inngangspartiet er en overbygd uteplass med skifer og beplantede bed.

I første etasje er det en stor terrasse som strekker seg fra vest til øst langs fasaden og i tillegg langs den ene kortsiden av huset. Terrassen er på ca. 60 kvm og har gode soner til hagemøblene, og man kan enkelt flytte seg etter solen gjennom dagen.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er festet. Grunneier er Norum/Kjærra. Årlig festeavgift er pr. 2022 kr. 2.974,-. I tillegg skal festeren betale 1/18-del av festeavgiften for fellesarealene. Feste betales forskuddsvis 1. Mai hvert år. Festeavgiften reguleres hvert 10. år i overenstemmelse med forandringer i konsumprisindeksen. Neste regulering av festeavgifter er i 2029 . Til sikkerhet for leien stiller festeren 1. prioritets panterett i tomten med de til enhver tid på denne værende bygninger for skyldig av festeavgift for de siste 3 årene. Såfremt ikke annet er lovlig avtalt gjelder bestemmelsene i tomtefesteloven. Festeforholdet er stedsvarig. Se vedlagte festekontrakt.

Parkering

Boligen har integrert garasje, tilbygd carport og gode parkeringsforhold på tomten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl. § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 19.05.1981. Brukstillatelsen gjelder hele bygget.
Gjenstående arbeid:
Pkt. 1: Vegg mellom garasje og oppholdsrom.
Pkt. 2: Tak i garasje må utføres som B-30 konstruksjon.
Pkt. 3: Resterende puss av grunnmur.
Pkt.4: Plate under ovn og feieluke.
Midlertidig brukstillatelse ligger vedlagt prospekt.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i uregulert  område, men ligger som del av kommuneplanens arealdel avsatt til boligbebyggelse. Kommunen opplyser at det ikke foreligger reguleringsplaner under arbeid.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1979/1231-2/31 Festekontrakt - vilkår 23.03.1979
ÅRLIG AVGIFT NOK 685
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
LEIEN KAN REGULERES
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
MED FLERE BESTEMMELSER

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Radonmåling

Foreligger ingen slik måling.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 800 000,-)) 110 870,- (Omkostninger totalt) 3 910 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 19 104 pr. år Renovasjon, feieavgift, vann- og avløpsavgifter samt eiendomsskatt

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5.967,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Strøm: Ca. 20-22 000 kWh pr. år. Dette vil variere ut i fra bruken og kan ikke ansees som eksakt forbruk. Selger har ikke opplysninger om forbruket da boligen har vært leid ut.
Forsikring: Gjensidige byggforsikring med polisenummer 84843907, kr 9.574,- pr år. Innbo er ikke inkludert i denne summen.
TV/bredbånd: Selger har ikke oversikt over kostnaden på dette da han har leid ut boligen.

Alle beløp kan variere ut fra forbruk og valgt abonnement. Øvrige spesifiserte kostnader, herunder kommunale avgifter og eiendomsskatt vil komme i tillegg.

Formuesverdi

Primær: Kr. 664 243,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 214 142,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Skogstjerneveien 13, Gnr. 13 Bnr. 337 i Kragerø kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:  Alle integrerte hvitevarer medfølger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 48 85 55 51.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0187

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0187. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Bjørn Helliksen, tlf. 40 40 19 77

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 800 000,-) (Kr.110 200) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.150 435)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3065442