Løkka

Skiveien 2

Prisantydning
3 190 000 kr
Omkostninger
96 750 kr
Totalpris
3 286 750 kr
Formuesverdi
621 151 kr
Formuesverdi sekundær
2 360 372 kr
Byggeår
1955
Internt bruksareal (BRA‑i)
137 ㎡
Bruksareal
137 ㎡
Tomteareal
482 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Innholdsrik enebolig med stor og solrik terrasse | flott utsikt | kort vei til sentrum, barnehage og videregående skole

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Boligen går over tre etasjer med inngang i nytt tilbygg. Her er det romslig entre med skyvedørsgarderobe og inngang til wc-rom. Videre er det kjøkken med egen inngang, og åpen løsning mot stuen. I stuen er det plass til spisestue og sofagruppe. I 2. etasje er det nytt og romslig bad, 3 gode soverom og gang med oppbevaringsplass. Underetasjen består av 2 romslige boder og bad/vaskerom.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Det er varmepumpe og vedovn i stue/kjøkken i hovedetasjen. Det er elektrisk gulvvarme i gang i underetasjen utenfor baderom og begge bad (underetasje og 2. etasje), samt gang og toalettrom i tilbygget.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

Kort vei til barnehage og videregående skole. Det er ca 1,8 km til barne- og ungdomsskole.

Parkering

Det er god plass til parkering på egen tomt.

Beliggenhet

Sentralt beliggende enebolig bak Tjenna, med kort vei til videregående skole og barnehage. Det er gangavstand til Risør sentrum med alle sine fasiliteter. Eiendommen ligger i rolig og meget barnevennlig nabolag. Solrikt, i en bakke med flott utsikt over området.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er fasademessige avvik mellom fremlagte tegninger og den faktiske utformingen. Vurderingen omfatter også terrassene.

Det er gjort endringer på rombruken/planløsningen i boligen. Det foreligger ikke tegninger av planløsning. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Bruksendringer er ikke formelt omsøkt eller byggemeldt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader og ansvar forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av alder. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger godkjent søknad og ferdigattest på tilbygget, datert 08.03.2024.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som boligbebyggelse, og er en del av kommuneplanens arealdel, datert 29.11.2019. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4201/16/734:
15.11.2007 - Dokumentnr: 933425 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Risør Kommune
Org.nr: 964 977 402
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser

16.01.1946 - Dokumentnr: 29 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4201 Gnr:16 Bnr:1

01.01.2020 - Dokumentnr: 303822 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0901 Gnr:16 Bnr:734

Kommentar konsesjon

Det er ikke konsesjon på eiendommen.

Kommentar Bo/Driveplikt

Det er ikke boplikt på eiendommen.

Kommentar odelsrett

Det er ikke oden på eiendommen.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 79 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 96 750,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Innholdsrik og romslig enebolig malt i lyse og moderne farger. Det er nylig bygget tilbygg med inngangsparti og entre. Entreen fremstår meget innbydende med skyvedørsgarderobe med speilfronter, flislagte gulv og panelplater på veggene. Det er adkomst til toalettrom med flislagte gulv og malte plater på veggene. Rommet er innredet med servant med skuffer og vegghengt toalett. En liten trapp fører opp fra entre til stue og kjøkken i åpen løsning. Kjøkken er innredet med over- og underskaper med fronter i lys utførelse, med integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Det er laminat på gulv i stue, og malt trepanel på vegger. I stuen er det plass til stort spisebord i tilknytning til kjøkken. Her er det også et lite hjørne med vedovn som luner på de kalde dagene. Det er montert varmepumpe mellom stue og kjøkken. Videre er det plass til sofagruppe stuen, og det er utgang til stor og solrik treterrasse. Her er det nydelig utsikt mot byen og sjøen, og god plass til flere sittegrupper. Det er opparbeidet delvis overbygget utekjøkken/grillplass mot utsikten.

Videre i boligen er det trapp ned til underetasjen. Her er det romslig bad/vaskerom med baderomsinnredning, dusjhjørne og toalett, samt varmtvannsbereder og god plass til klestørk. Baderommet er utført med våtromsplater og malte panelplater på vegg, og flislagte gulv med gulvvarme. Det er i tillegg to romslige boder i etasjen, med god plass til lagring.

I 2. etasje har selger gjort om et soverom til bad. Baderommet er utført med flislagte gulv med elektrisk gulvvarme, og veggflatene er utført med våtromsplater. Badet fremstår meget innbydende og er innredet med dusjhjørne, vegghengt toalett og servant i servantskap. Selger har innredet med oppbevaringsmøblement som kan følge med dersom det er ønskelig. Det er i tillegg 3 soverom i etasjen, hvorav det ene har utgang til solrik balkong med flott utsikt. Det er ikke montert rekkverk, og det er gjenstående arbeid med ferdigstillelse av terrassen.

Renovert

2022/2023

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: oppvaskmaskin, komfyr og platetopp.

Diverse

Det er kun halve taket som er tekket med glaserte takstein. Selger har igjen en del stein som kjøper overtar med huset. Det er ikke noen garanti for at dette er nok til resterende tak - her må kjøper evt skaffe det som mangler.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4201/16/734:
15.11.2007 - Dokumentnr: 933425 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Risør Kommune
Org.nr: 964 977 402
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser

16.01.1946 - Dokumentnr: 29 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4201 Gnr:16 Bnr:1

01.01.2020 - Dokumentnr: 303822 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0901 Gnr:16 Bnr:734

Info kommunale avgifter

Dette inkluderer avgift til vann og avløp, feiing, og eiendomsskatt, samt renovasjon til RTA.

Byggemåte

Den vertikale ytterkonstruksjonen er oppført i bindingsverk av tre. Utvendige overflater er utført med liggende malt kledning. Bærende undertak av trepanel. Lett undertak av trefiberplater i tilknytning til den tilbygde delen. Yttertaket er tekket med glasserte tegltakstein og gjenværende betongtakstein. Se forøvrig tilstandsrapport.

Info strømforbruk

Årlig strømforbruk er ca 18500 kwh i følge selger. Forbruket vil variere med bruken av boligen.

Polisenummer

100801594

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

1. Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja. Bad/vaskerom i kjeller - Tidligere eier hadde montert våtromsplater i dusjsonen og utenfor dusjsonen var det montert MDF-plater. Disse var montert for nærme dusjsonen. Disse (+ plater i dusjsonen) har blitt erstattet med nye våtromsplater i januar 2024.Denne jobben er ikke ferdigstilt, da det mangler en silikonfug. Dette vil bli utført omgående.

2. Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja - nytt arbeid i 2023. Et soverom er gjort om til baderom. Se boligmappa, kan eventuelt sende kopi på mail senere. Arbeidet er utført av faglært ved firma Dregan AS. Det er også opprettet nytt wc-rom i tilbygget i 2022. Utført av faglært ved firma Risør Maskin og Rørservice AS. Det er ikke dokumentasjon på arbeidet.

3 Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? Ja. Ved ekstreme nedbør er det vanninntrenging i grovkjeller/ bod. Ved 2 anledninger ved ekstreme nedbørsmengder har det kommet litt fukt inn under trapp i kjeller.

4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja. Nytt tilbygg i 2022. Arbeid er utført av ufaglært. Beskrivelse av arbeidet: Bytte av tak på halve taket av hovedbygg. Fjernet først gamle takstein og undertak (Fant spor av barkbiller - derfor fjernet vi alt undertaket - her hadde man brukt plank med bark - vi erstattet dette med ny rupanel) oppå dette ble det lagt undertak duffushinsåpen sløyfer/lekter og glasert takstein. Det ble montert nye takrenner med beslag og nedløpsrør på hver side. Nytt tilbygg: Søkt av Arild Mathisen og godkjent av Risør kommune med ferdigattest. Bygd etter norsk standard. Tilbygget inneholder gang med garderobe og eget wc-rom. Påbegynt terrasse i 2. etasje. Dette er søkt om av tidligere eier. Dette arbeidet er ikke ferdigstilt.

6 Har boligen kjeller, underetasje eller andre rom under bakken? Ja.

7 Er det observert vann eller fukt i kjeller, krypkjeller eller underetasje? Ja. Ved ekstreme nedbørsmengder kommer det vann inn i grovkjeller.
Ved ekstreme nedbørsmengder og mye overvann har det ved 2 tilfeller kommet vann inn under trapp i kjeller.

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja. Det er opprettet nye kurser til bad i 2. etasje og tilbygg i 2023. Arbeidet er utført av faglært, ved Fjellheim Elektro AS. Det er dokumentasjon på arbeidet.

13 Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja. Nytt arbeid utført i 2023 av faglært ved Risør Maskin og Rørservice AS. Nytt bad 2. etasje, og nytt wc-rom i tilbygg. Blitt montert nytt opplegg for vann og avløp. Det er blitt montert vegghengt toalett begge steder. I bad 2. etasje er det montert dusjvegger, rain-shower, baderomsmøbler med servant fra Viking bad, speil med lys og varme. Se boligmappa. I wc-rom i tilbygg er det også montert baderomsmøbler med servant. Det er ikke dokumentasjon på arbeidet.

19 Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen? Ja. Sett spor etter barkbiller i undertak da det ble skifta tak.

23 Mangler boligen eller andre bygninger brukstillatelse eller ferdigattest for søknadspliktige tiltak? Ja. Påbegynt terrasse ut fra 2 etasje (søkt og godkjent av tidligere eier).

24 Har du bygd på eller gjort om kjeller, loft eller annet til boligrom? Ja. Nytt arbeid i 2023 utført av ufaglært - snekkerarbeid på tilbygg og tak. Fliser på bad og gulv tilbygg.

25.1.8 Har du fått innvilget tillatelse fra kommunen for ombyggingen? Ja.

Se selgers egenerklæring for utfyllende informasjon.
Produktnummer: F4E1448F-4647-42F4-ABCD-520A1C1B4CE1