Kjørestad

Skipperveien 28

Prisantydning
4 190 000 kr
Omkostninger
121 050 kr
Totalpris
4 311 050 kr
Formuesverdi
749 601 kr
Formuesverdi sekundær
2 848 484 kr
Byggeår
1954
Internt bruksareal (BRA‑i)
275 ㎡
Bruksareal
275 ㎡
Tomteareal
687 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Fint beliggende enebolig på solrik og lun tomt i barnevennlig boligfelt.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Pen enebolig med gjennomgående normal standard, med flere originale detaljer ivaretatt, samt at boligen har fått en godt løft i hovedetasjen de senere årene.

Boligen har en god planløsning, med god takhøyde.

Boligen er gjennomgående innredet i harmoniske og delikate fargetoner. Gulvene i boligen er belagt med parkett, fliser og laminat. Veggene er bekledd med malt gips og tapet.

Lys og trivelig vinkelstue med godt lysinnslipp og flere møbleringsmuligheter. I hjørnet er det en moderne vedovn. Spisestuen ligger godt plassert ved kjøkkenet, og har utgang til en lun og solrik terrasse. I spisestuen er det plass til langbord og en eldre etasjeovn (ikke i bruk) pryder stuen.

Nyere Nordsjøkjøkken i lun fargetone og glatte fronter. Alle hvitevarer er integrert og vil medfølge handelen. Kjøkkenet har en god planløsning med mye skap- og benkeplass, noe som gir rom for en god arbeidsplass.

Badet ligger i husets 2. etasje. Det er romslig og har fliser på gulv og vegger. Varmekabler i gulv. Rommet er innredet med baderomsinnredning, badekar med hånddusj, dusjkabinett og toalett, samt opplegg til vaskemaskin. Utgang til terrasse fra badet.

Totalt er det i dag innredet med 4 soverom i boligen. Alle soverommene ligger i 2. etasje. I boligens front ligger to store soverom. Hovedsoverommet har et walk-in-closet.

Deler av stuen i 1. etasje var tidligere et soverom og kan lett gjøres om til soverom igjen.

I boligen er det godt med lagringsplass i kjelleren, i boder og på loftet. Fra gangen i 2. etasje er det trapp opp til loftet.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Det er vedovn og varmepumpe i stuen. Komfortvarme i gulv på kjøkken, yttergang og ett soverom i 2.etg. Etasjeovnen må sjekkes av fagfolk før evt. bruk, da den i dag kun blir benyttet som utsmykning. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Farsund sentrum kjør mot Farsund Fjordhotell. Ta til høyre inn i Skipperveien etter Sundsodden leiligheter. Boligen ligger på venstre side merket med Til Salgs-plakat fra Sørmegleren.

Barnehage, skole og fritid

Sunde barnehage

Skolekrets

Farsund barne- og ungdomsskole.

Parkering

Garasje på egen tomt. Garasjen er fuktig og er mer egnet som lagringsrom.

Beliggenhet

Beliggende i det populære Kjørestad boligområde. Området er meget barnevennlig, solrikt, lunt og sydvendt. Stor lekeplass like ved boligen.

Fra eiendommen er det kort gange til barne- og ungdomsskolen. Det er kort vei til flere fine turområde som bl.a. Varbak som er et attraktivt turområde med turstier og flotte utsiktspunkter. I en radius på ca. 1 km finner man barnehager, balløkke, Farsund sentrum med alle servicefasiliteter, Amfi kjøpesenter, Ekko kulturhus, båthavnen og Badehuset.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Enebolig: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Tilbygg ved kjøkken med takterrasse er ikke på originaltegninger. Kjeller har blitt utvidet under trappeinngang. 2. etasje har opplett, noe som ikke er på tegninger. Det finnes ikke godkjente tegninger på dette. Etasje i 2. etasje har utvidet bad og kjøkken er fjernet. Kott er endret til soverom. Ark mot øst fremkommer ikke på fremlagte tegninger. Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Rommene som er bygd om er godkjent til varig opphold, med unntak av kott som er tatt inn i rom og endre til soverom.
Det er i dag innredet med 4 soverom. De er på tegningene ikke klassifisert som soverom, dog er de etablert i rom som er godkjent for varig opphold. Alle rommene har godkjent rømningsvei.

I vedtak datert 25.05.2010 ga Farsund kommune dispensasjon fra plankravet i kommuneplanens byggeområde. Søknad om oppføring av overbygg over verandadør og inngangsdør, utvidelse av veranda og oppføring av drivhus, bod, utekjøkken og levegg godkjennes. Drivhus/ redskapsbod: Det foreligger skisse og tegninger, som stemmer med dagens bruk. I forbindelse med søknaden på oppføring av drivhus og kvist, ble det samtidig søkt om utekjøkken med overbygg. Dette er ikke ferdigstilt. Evt. bygging må omsøkes.

Garasje: Det foreligger ikke tegninger i kommunens arkiv. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område avsatt til boligbebyggelse, tilhører Kommunedelplan Farsund-Lista 2018-2028 , datert 08.03.2018. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Heftelser som følger eiendommen: Ingen heftelser registrert.
Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.

Grunndata:
4206/1/559:
27.07.1953 - Dokumentnr: 484 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4206 Gnr:1 Bnr:658

01.01.2020 - Dokumentnr: 350453 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1003 Gnr:1 Bnr:559

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 104.750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 121.050,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3444,- pr. år pr. 2023 for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av John Terje Knutsen den , og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
Utvendig

Takkonstruksjon/Loft,TG2
Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon med undertak av bord.
Vurdering av avvik:
- Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr
- Konstruksjonene har skjevheter.
- Spor etter aktivitet fra stripet borebille på loft. Mindre sig i takkonstruksjo
Tiltak
- Det er ikke behov for utbedringstiltak.
- Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Balkonger, terrasser og rom under balkonger,TG2
Understøttet terrasse i tre med rekkverk i tre og terrassebord som dekke.
Vurdering av avvik:
- Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Tiltak
- Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.
- Høyne rekkverk på rekkverk til trapp.
Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad

Takterrasse i 2 etasje.,TG2
Takterrasse over boligrom med dekke av tre og rekkverk i tre.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran.
- Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Tettesjikt av membran ligger under tredekke og har begrenset besiktelsemulighet. Membran er synlig i overgang mot vegg. Det råteskade i hjørne på rekkverk
Tiltak
- Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.
- Det er ikke behov for utbedringstiltak.
Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad

Utvendige trapper,TG2
Støpt trapp til inngangsparti med smijernrekkverk.
Vurdering av avvik:
- Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
- Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Tiltak
- Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav.
- Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav.
Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad

Utvendige trapper kjeller,TG3
Støpt trapp med fliser i trinn til kjeller.
Vurdering av avvik:
- Det er ikke montert rekkverk.
- Det er avvik:
- Løse fliser i trinn
Tiltak
- Tiltak:
- Lime fliser
Kostnadsestimat : Under 10 000
Andre utvendige forhold,TG2

Gangparti med bruddskifer.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Enkelte fuger har sprekker eller mangler.
Tiltak
- Tiltak:
- Fuge mellom heller

Innvendig
Etasjeskille/gulv mot grunn,TG2
Etasjeskiller er av trebjelkelag. 1.etg: Det er målt ca 12 mm høydeforskjell på gulv i kjøkken i hovedetg over en lengde på ca 2 m. 2. etg 2. etg: Det er målt ca16mm høydeforskjell på gulv i lite soverom mot nord i 2. etasje ovner en lengde på ca 2 m. Det er målt ca 18 mm høydeforskjell på gulv i stort soverom mot nord i 2. etg over en lengde på ca 2 m.
Vurdering av avvik:
- Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak
- For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad

Radon,TG2
Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Vurdering av avvik:
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak
- Det bør gjennomføres radonmålinger.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Pipe og ildsted,TG2
Boligen har mursteinspipe med montert vedovn og sotluke/feieluke.
Vurdering av avvik:
- Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
Tiltak
- Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Rom Under Terreng,TG2
Rommet har laminat på gulv betonggulv betong/mur-vegg og Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilligende konstruksjoner. Yttervegger er i betong / mur.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
- Det er registrert saltutslag på sporadiske partier.
Tiltak
- Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

- Det finnes produkter som kan smøres på for å begrense utslag til en viss grad.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
Innvendige trapper,TG2

Boligen har lakkert tretrapp med repos til 2. etasje.
Vurdering av avvik:
- Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Det er liten frihøyde i trappeløp
- Frihøyden er under 2 meter.
Tiltak
- Andre tiltak:
Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad
Innvendige trapper til loft,TG2

Boligen har en malt rettløpet tretrapp til loft.
Vurdering av avvik:
- Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom.
Tiltak
- Andre tiltak:
- Trappen fører til et del av boligen som ikke er beregnet for varig opphold og vil ikke bli prioritert på samme måte som en trapp mellom etasjer med varig personopphold. Man bær vurdere sikkerhetstiltak for å unngå skader som fall.

Innvendige trapp til kjeller,TG2
Boligen har malt tretrapp med lukket trinn og repos på nedre trinn.
Vurdering av avvik:
- Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Det er avvik:
- Trappen fører til kjeller som strengt tatt ikke har noen nevneverdig rom for personopphold, som soverom etc.
Tiltak
- Tiltak:
- Med mindre man utfører en bruksendring, kan man argumentere for at man ikke trenger å gjøre endringer. knirk i trapp
Kostnadsestimat : Ingen umiddelbar kostnad

Innvendige dører,TG2
Innvendig har boligen finèrdører, dør i tre med glass i speil.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- En dør har skrap i blad, og enkelte har vridere som er slitt.
Tiltak
- Enkelte dører må justeres.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Våtrom
2 Etasje > Bad
Overflater Gulv,TG2
Rommet har flislagt gulv med elektriske varmekabler. Det er etablert to sluker, en under badekar og en under kabinett. Fallforhold til sluk under badekar er målt til ca 5 mm fall på 80 cm fra topp slukrist. Fra topp slukrist til topp fug ved terskel er registrert 5mm. Fallforhold til sluk under kabinett er målt til motfall på 80 cm fra topp slukrist gulvet er tilnærmet flatt. Fra topp slukrist til topp fug ved terskel er registrert 0 mm.
Vurdering av avvik:
- Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
- Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
- Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Tiltak
- Slike riss/sprekker kan indikere bakenforliggende fuktskader, og konstruksjonen bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling.
- Det må foretas utbedring av fallforhold.
- Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet.
- Påviste skader må utbedres.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

2 Etasje > Bad
Sluk, membran og tettesjikt,TG2
Plastsluk og ukjent tettesjikt/membran.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
- Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.
- Membran er ikke synlig ved terskel eller i sluk.
Tiltak
- Det må gjøres nærmere undersøkelser.
- Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

2 Etasje > Bad
Ventilasjon,TG2
Rommet er ventilert via naturlig ventilering.
Vurdering av avvik:
- Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak.
- Rommet har kun naturlig avtrekk.
Tiltak
- Mekanisk avtrekk bør etableres.
- Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Kjeller > Vaskekjeller
Generell,TG3
Rapporten baserer seg på kravene i NS3600 hvor bad eldre enn 1997, eller som har store avvik, automatisk faller inn under en kategori hvor det fastsettes en fastsatt tilstandsgrad TG3. Bakgrunnen for dette er en sammensetning av alder på produkter og generell oppbygging som ikke vil imøtekomme dagens krav til våtrom. Dette vil i noen tilfeller ikke nødvendigvis si at våtrommet ikke kan brukes, men at man må kunne påregne oppgradering i nær fremtid. Rommet har malte murte overflater på vegger, malt panel i himling og fliser på gulv. Rommet er innredet med skap, vaskemaskin, tørketrommel og utslagsvask.
Vurdering av avvik:
- Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Tiltak
- Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Spesialrom
1 Etasje > Wc
Overflater og konstruksjon,TG3
Toalettrommet har fliser på gulv, malt panelplater på vegg og malt himling. Rommet er utstyrt med servant og nytt toalett fra 2020.
Vurdering av avvik:
- Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
- Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Tiltak
- Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Tekniske installasjoner
Vannledninger,TG2
Innvendige vannledninger er av kobber fra byggeår.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Det er registrert lekkasje ved rør på kjøkken.
Tiltak
- Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
- I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.
- Vannrør på kjøkken må utbedres. Se punkt for kjøkken.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Avløpsrør,TG2
Det er avløpsrør av støpejern.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tiltak
- I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.
- Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg.
-Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
- Rørinspeksjon kan anbefales
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Varmesentral,TG2
Boligen har installert varmepumpe.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
Tiltak
- Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
- Service / kontroll kan anbefales.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Elektrisk anlegg,TG2
Anlegget skal være oppgradert i 2007-08 Ny strømmåler er montert i 2017. Anlegget har automatsikringer. Hovedsikring er på 63 Amp lokalisert på kott loft Sikringsskapet er lokalisert i 2 etasje i gang. Ekstra skap lokalisert i kjeller.
Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll?
Ja
Kommentar:Anlegget skal være oppgradert i 2007-08
Kostnadsestimat : Under 10 000

Branntekniske forhold,TG3
Boligen har brannslukkingsapparat og røykvarsler.
Kommentar: Det mangler røykvarsler i 2 etg
Kostnadsestimat : Under 10 000

Tomteforhold
Drenering,TG2
Drenering er av stedlige masser fra byggeår.
Vurdering av avvik:
- Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje.
- Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Tiltak
- Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
- Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Grunnmur og fundamenter,TG2
Bygningen har betonggrunnmur og stripefundamenter av betong under grunnmur.
Vurdering av avvik:
- Innsiden av grunnmuren har misfarging.
Tiltak
- Lokal utbedring må utføres.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Forstøtningsmurer,TG2
Forstøtningsmur i betong med øvre del i naturstein. Rekkverk med stolper i metall og nettinggjerde.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Saltutslag på støttemur. Enkelte fuger mangler mørtel
Tiltak
- Tiltak:
- Vask av overflater med jevne mellomrom for fjerning av saltutslag, da fuktsikring bak mur vil medføre en betydelig kostnad. Pusse fuger i natursteinsmur.

Forstøtningsmurer i betongblokker,TG2
Forstøtningsmurer er av betongstein.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Saltutslag på mur.
Tiltak
- Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.
- Tiltak:
- Vask av overflater med jevne mellomrom for fjerning av saltutslag, da fuktsikring bak mur vil medføre en betydelig kostnad.
Utvendige vann- og avløpsledninger,TG2
Utvendige avløpsrør er av støpejern og er fra 1954. Det er offentlig avløp via private stikkledninger Utvendige vannledninger er av plast (PEL) og er fra 2000. Det er offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.
Tiltak
- Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
- Kontroll av avløpsledninger anbefales.
Kostnadsestimat : Under 10 000
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: alle på kjøkkenet.

Randonmåling

Boligen er ikke radonmålt.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61240003. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Heftelser som følger eiendommen: Ingen heftelser registrert.
Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.

Grunndata:
4206/1/559:
27.07.1953 - Dokumentnr: 484 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4206 Gnr:1 Bnr:658

01.01.2020 - Dokumentnr: 350453 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1003 Gnr:1 Bnr:559

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Avgiften gjelder for 2023 og vil variere avhengig av forbruk. Inkludert vann, kloakk, renovasjon, feieavgift, måleleie og eiendomsskatt. Det er fratrekk for hjemmekompostering.

Byggemåte

Boligen på Skipperveien 28 er en eldre enebolig fra 1953-54. Bygget er oppført med kjeller, 1 og 2 etasje samt loft. I perioden 2022 -23 er det gjort en del utskiftninger som dører og vinduer og kjøkken. Tatt alder i betraktning, er boligen i alminnelig god stand, riktig nok er det registrert enkelte forhold i rapporten som kan være verd å merke seg. Varmtvannsbereder er kledd inne, her bør det etableres luke eller tilgang for lett inspeksjon.
Pipe er av eldre årgang, så foring kan anbefales. I kjeller er det registrert sporadiske plasser med saltutslag, selv om forholdene ikke er store, bør det holdes under observasjon. Viser for øvrig til rapportens enkelte punkter som må nøye gjennomgås.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt inn fiber.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, Byttet rør fra kjeller og opp til bad i 1etg. Utført av Tratec. 2023.

4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja, Vinduer, inngangsdør og terrasse dør er byttet. Utført av Bjørndalen Vedlikehold. 2023.

7 Er det observert vann eller fukt i kjeller, krypkjeller eller underetasje? Ja, Har vært fukt i kjeller siden vi kjøpte. Ikke noe som virker som det er blitt mer
av.

9 Har det vært feil på det elektriske anlegget? Ja, Jordfeil på varmekabler som gjelder utvendig. Har ikke vært ikke bruk på mange år i følge forrige eier.

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja, Tratec har gjort arbeid med det elektriske i forbindelse med nytt kjøkken samt oppsuging av
1etg. Utført av Tratec. 2023.

12 Har det vært feil på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja, Utvendig rør fryste i vinter. I følge Tratec må vi passe bedre på varmen i kjelleren når sprengkulden kommer.

13 Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja, Byttet rør fra kjeller til bad 1etg samt byttet rør til kjøkken v renovering. Utført av Tratec. 2023.

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Gjensidige.
Produktnummer: 0400B7F1-1AA3-4CB1-B932-464930B9593A Kategori: