Lauervika

Skipperveien 16

Prisantydning
3 490 000 kr
Omkostninger
99 620 kr
Totalpris
3 589 620 kr
Felleskostnader
1 354 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2017
P-rom
68 ㎡
Bruksareal
71 ㎡
Totalt bruksareal
71 ㎡
Tomteareal
1 852 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Delikat innredet leilighet med stor terrasse på bryggekanten.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

For salg har vi en flott leilighet beliggende i 2. etasje med fin utsikt.

Leiligheten inneholder: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, 2 soverom, 1 bad og vaskerom. Bod i 1 etasje.

Leiligheten har en moderne og god utforming med flere kvaliteter:
- Godt materialvalg - fliser og slitesterk laminat av høy kvalitet. Lettstelte flater.
- Flott Strai kjøkken med alle hvitevarer integrert. Godt utstyrt - gir rom for en god arbeidsplass.
- Fliselagt bad med innredning av god kvalitet.
- Vannbåren varme og balansert venitlasjonsanlegg.
- Lun og meget solrik terrasse.
- Parkering og bod i lukket anlegg.
- Callinganlegg med videofunksjon.
- Leiligheten kan benyttes som fritidsbolig.

Meld deg på visning. Velkommen!

Oppvarming

Vannbåren varme og balansert ventilasjonsanlegg. Vannbåren varme i alle gulv med unntak av soverommene.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Farsund sentrum, kjør Strandgaten mot Fjordhotellet. Leilighetkomplekset ligger ved Lauervika båthavn. Ta avkjørsel til venstre like etter leilighetene på Sundsodden. Leiligheten er merket med salgsskilt fra Sørmegleren.

Parkering

Parkeringsplass i lukket anlegg. Automatisk portåpner.

Boder og parkering - Det bemerkes spesielt at boder i 1. og 2. etasje (i snr. 22 og 23) samt parkeringsplasser i 2. etasje (i snr. 23 og 24) er midlertidig til bruk for boligseksjonene. Det skal, når eiendommen er ferdig utbygd, besørges at leilighetene får egne p-plasser og boder tinglyst som tilleggsdeler innenfor snr. 22, 23, 24 eller 36. Hjemmelshaver til snr. 22, 23, 24 og 36 skal besørge dette gjennomført.

Beliggenhet

Pen leilighet med solrik beliggenhet og utsikt mot Lundervågen. Badeplass i enden av bygget, samt badehuset som ligger på nedsiden av Sundsodden, en kort spaserstur unna. Her kan man vasse i vannkanten, barna kan leke i sanden, det kan bades og ønsker man et svalestup fra 10'rn er det også mulig fra stupetårnet. På sommeren er badehuset en favorittplass for mange. Gangavstand til Farsund sentrum med alle fasiliteter som bl.a. Amfi kjøpesenter, butikker, bakeri, kino, byparken m.m. Kort kjørevei til Listas kilometerlange strender og flotte turområder.

Båthavn rett i nærheten med mulighet for leie/kjøp av båtplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for byggetrinn 1 inkludert 2.etg. Parkering/båtopplag. datert 20.12.2018. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Byggetrinn 2 gjelder leiligheter på toppen. Tegninger kan fås av megler.

Leilighet er del av byggetrinn 1a. I tinglysing for Br 1130 er det inkludert et byggetrinn 1B, 2 ytterligere etasjer. Beslutning om videre utbygging er ikke tatt.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til kombinert formål- bolig/båtlager/servicebygg/garasjeanlegg, tilhører reguleringsplan Lauervik småbåthavn datert 1/1139. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Det er regulert inn et bygg til på grusplassen som er i tilknytning til dette bygget.

Sameiet opplyser at leilighet er del av byggetrinn 1A. I tinglysing for Br 1139 er det inkludert et byggetrinn 1B, 2 ytterligere etasjer. Beslutning om videre utbygging er ikke tatt.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1099087 - Erklæring/Avtale. Tinglyst: 28.11.2016. Rettighetshaver: GLITRE NETT AS. Org.nr: 982974011. Bestemmelse om rett til å legge høyspent 22 kV jordkabel. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om bebyggelse.
Overført fra: 4206-1/1139. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 1099119 - Erklæring/Avtale. Tinglyst: 28.11.2016. Rettighetshaver: GLITRE NETT AS. Org.nr: 982974011. Bestemmelse om rett til oppsetting, betjening, vedlikehold og feilretting av nettstasjon. Bestemmelse om rett til nedlegging av kabler i forbindelse med nettstasjonen. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om bebyggelse og beplanting. Overført fra: 4206-1/1139. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 1180163 - Seksjonering. Tinglyst: 25.10.2017. opprettet seksjoner: snr: 2. formål: Bolig. sameiebrøk: 62/4865.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1243305 - Bestemmelse om adkomstrett. Tinglyst: 08.11.2017. rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:1 Bnr:1139 Snr:1
rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:1 Bnr:1139 Snr:2-36. Rett til bruk av rømningsvei

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 87 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 400,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 99 620,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Severinsen Takst AS den 06.12.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
Ingen avvik har fått TG3.

TG2:
Innvendig > Overflater - 2: Det er avvik: Det er registrert enkelte sprekker i overgangen vegg/tak, dette gjelder i gangen og på det ene soverommet. På veggen inn mot soverommet er det to mindre hull i veggplaten som ikke er sparklet, men det er tapetsert og malt over. Det flasser av maling på dørlister på badet.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr, koketopp, kjøleskap og oppvaskmaskin.

Diverse

Det er callinganlegg med videofunksjon installert i bygget til hver leilighet.

Randonmåling

Basert på byggeåret skal bygget være utført med forskriftsmessig radonsperre og jeg forutsetter at det foreligger dokumentasjon så lenge det foreligger ferdigattest på bygningen.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61230082. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1099087 - Erklæring/Avtale. Tinglyst: 28.11.2016. Rettighetshaver: GLITRE NETT AS. Org.nr: 982974011. Bestemmelse om rett til å legge høyspent 22 kV jordkabel. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om bebyggelse.
Overført fra: 4206-1/1139. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 1099119 - Erklæring/Avtale. Tinglyst: 28.11.2016. Rettighetshaver: GLITRE NETT AS. Org.nr: 982974011. Bestemmelse om rett til oppsetting, betjening, vedlikehold og feilretting av nettstasjon. Bestemmelse om rett til nedlegging av kabler i forbindelse med nettstasjonen. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om bebyggelse og beplanting. Overført fra: 4206-1/1139. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 1180163 - Seksjonering. Tinglyst: 25.10.2017. opprettet seksjoner: snr: 2. formål: Bolig. sameiebrøk: 62/4865.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1243305 - Bestemmelse om adkomstrett. Tinglyst: 08.11.2017. rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:1 Bnr:1139 Snr:1
rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:1 Bnr:1139 Snr:2-36. Rett til bruk av rømningsvei

Info kommunale avgifter

Totalt beløp kr. 17 908,- som inkluderer renovasjon, eiendomsskatt, målerleie og gebyr for vann- og avløp.

Polisenummer

35713204

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt inn fiber. Kostnad til fiber/tv kommer utenom gellesutgiftene.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Landkreditt Forsikring

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til 1,30 % inkl. mva.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 14.900,-, oppgjør- og visningshonorar kr 11.900,-, og annonsering kr 7. 950,- I tillegg belastes selger for direkte utlegg. 
 
Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca. kr 79 660,00,- inkl. mva.

Visning

Produktnr: 36978843-F0F1-465B-AF2F-291317030B1C Kategori: