Lauervika

Skipperveien 16

Prisantydning
3 490 000 kr
Omkostninger
99 620 kr
Totalpris
3 589 620 kr
Felleskostnader
1 354 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2017
P-rom
68 ㎡
Bruksareal
71 ㎡
Totalt bruksareal
71 ㎡
Tomteareal
1 852 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Delikat innredet leilighet med stor terrasse på bryggekanten.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

For salg har vi en flott leilighet beliggende i 2. etasje med fin utsikt.

Leiligheten inneholder: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, 2 soverom, 1 bad og vaskerom. Bod i 1 etasje.

Leiligheten har en moderne og god utforming med flere kvaliteter:
- Godt materialvalg - fliser og slitesterk laminat av høy kvalitet. Lettstelte flater.
- Flott Strai kjøkken med alle hvitevarer integrert. Godt utstyrt - gir rom for en god arbeidsplass.
- Fliselagt bad med innredning av god kvalitet.
- Vannbåren varme og balansert venitlasjonsanlegg.
- Lun og meget solrik terrasse.
- Parkering og bod i lukket anlegg.
- Callinganlegg med videofunksjon.
- Leiligheten kan benyttes som fritidsbolig.

Meld deg på visning. Velkommen!

Oppvarming

Vannbåren varme og balansert ventilasjonsanlegg. Vannbåren varme i alle gulv med unntak av soverommene.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Farsund sentrum, kjør Strandgaten mot Fjordhotellet. Leilighetkomplekset ligger ved Lauervika båthavn. Ta avkjørsel til venstre like etter leilighetene på Sundsodden. Leiligheten er merket med salgsskilt fra Sørmegleren.

Parkering

Parkeringsplass i lukket anlegg. Automatisk portåpner.

Boder og parkering - Det bemerkes spesielt at boder i 1. og 2. etasje (i snr. 22 og 23) samt parkeringsplasser i 2. etasje (i snr. 23 og 24) er midlertidig til bruk for boligseksjonene. Det skal, når eiendommen er ferdig utbygd, besørges at leilighetene får egne p-plasser og boder tinglyst som tilleggsdeler innenfor snr. 22, 23, 24 eller 36. Hjemmelshaver til snr. 22, 23, 24 og 36 skal besørge dette gjennomført.

Beliggenhet

Pen leilighet med solrik beliggenhet og utsikt mot Lundervågen. Badeplass i enden av bygget, samt badehuset som ligger på nedsiden av Sundsodden, en kort spaserstur unna. Her kan man vasse i vannkanten, barna kan leke i sanden, det kan bades og ønsker man et svalestup fra 10'rn er det også mulig fra stupetårnet. På sommeren er badehuset en favorittplass for mange. Gangavstand til Farsund sentrum med alle fasiliteter som bl.a. Amfi kjøpesenter, butikker, bakeri, kino, byparken m.m. Kort kjørevei til Listas kilometerlange strender og flotte turområder.

Båthavn rett i nærheten med mulighet for leie/kjøp av båtplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for byggetrinn 1 inkludert 2.etg. Parkering/båtopplag. datert 20.12.2018. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Byggetrinn 2 gjelder leiligheter på toppen. Tegninger kan fås av megler.

Leilighet er del av byggetrinn 1a. I tinglysing for Br 1130 er det inkludert et byggetrinn 1B, 2 ytterligere etasjer. Beslutning om videre utbygging er ikke tatt.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til kombinert formål- bolig/båtlager/servicebygg/garasjeanlegg, tilhører reguleringsplan Lauervik småbåthavn datert 1/1139. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Det er regulert inn et bygg til på grusplassen som er i tilknytning til dette bygget.

Sameiet opplyser at leilighet er del av byggetrinn 1A. I tinglysing for Br 1139 er det inkludert et byggetrinn 1B, 2 ytterligere etasjer. Beslutning om videre utbygging er ikke tatt.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1099087 - Erklæring/Avtale. Tinglyst: 28.11.2016. Rettighetshaver: GLITRE NETT AS. Org.nr: 982974011. Bestemmelse om rett til å legge høyspent 22 kV jordkabel. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om bebyggelse.
Overført fra: 4206-1/1139. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 1099119 - Erklæring/Avtale. Tinglyst: 28.11.2016. Rettighetshaver: GLITRE NETT AS. Org.nr: 982974011. Bestemmelse om rett til oppsetting, betjening, vedlikehold og feilretting av nettstasjon. Bestemmelse om rett til nedlegging av kabler i forbindelse med nettstasjonen. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om bebyggelse og beplanting. Overført fra: 4206-1/1139. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 1180163 - Seksjonering. Tinglyst: 25.10.2017. opprettet seksjoner: snr: 2. formål: Bolig. sameiebrøk: 62/4865.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1243305 - Bestemmelse om adkomstrett. Tinglyst: 08.11.2017. rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:1 Bnr:1139 Snr:1
rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:1 Bnr:1139 Snr:2-36. Rett til bruk av rømningsvei

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 87 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 400,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 99 620,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Severinsen Takst AS den 06.12.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
Ingen avvik har fått TG3.

TG2:
Innvendig > Overflater - 2: Det er avvik: Det er registrert enkelte sprekker i overgangen vegg/tak, dette gjelder i gangen og på det ene soverommet. På veggen inn mot soverommet er det to mindre hull i veggplaten som ikke er sparklet, men det er tapetsert og malt over. Det flasser av maling på dørlister på badet.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr, koketopp, kjøleskap og oppvaskmaskin.

Diverse

Det er callinganlegg med videofunksjon installert i bygget til hver leilighet.

Randonmåling

Basert på byggeåret skal bygget være utført med forskriftsmessig radonsperre og jeg forutsetter at det foreligger dokumentasjon så lenge det foreligger ferdigattest på bygningen.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61230082. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1099087 - Erklæring/Avtale. Tinglyst: 28.11.2016. Rettighetshaver: GLITRE NETT AS. Org.nr: 982974011. Bestemmelse om rett til å legge høyspent 22 kV jordkabel. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om bebyggelse.
Overført fra: 4206-1/1139. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 1099119 - Erklæring/Avtale. Tinglyst: 28.11.2016. Rettighetshaver: GLITRE NETT AS. Org.nr: 982974011. Bestemmelse om rett til oppsetting, betjening, vedlikehold og feilretting av nettstasjon. Bestemmelse om rett til nedlegging av kabler i forbindelse med nettstasjonen. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om bebyggelse og beplanting. Overført fra: 4206-1/1139. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 1180163 - Seksjonering. Tinglyst: 25.10.2017. opprettet seksjoner: snr: 2. formål: Bolig. sameiebrøk: 62/4865.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1243305 - Bestemmelse om adkomstrett. Tinglyst: 08.11.2017. rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:1 Bnr:1139 Snr:1
rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:1 Bnr:1139 Snr:2-36. Rett til bruk av rømningsvei

Info kommunale avgifter

Totalt beløp kr. 17 908,- som inkluderer renovasjon, eiendomsskatt, målerleie og gebyr for vann- og avløp.

Polisenummer

35713204

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt inn fiber. Kostnad til fiber/tv kommer utenom gellesutgiftene.
Produktnummer: 36978843-F0F1-465B-AF2F-291317030B1C Kategori: