KVADRATUREN/POSEBYEN

Skippergata 107

Prisantydning
4 890 000 kr
Omkostninger
134 120 kr
Totalpris
5 024 120 kr
Formuesverdi
601 082 kr
Formuesverdi sekundær
2 163 896 kr
Felleskostnader
850 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
11 041 kr / år
Byggeår
1982
P-rom
92 ㎡
Bruksareal
92 ㎡
Tomteareal
331 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Lekker renovert 92 kvm selveier m/carport i bakgård - Solrik terrasse og felles platting - Lave felleskostnader.

Om eiendommen

Innhold

Lekker renovert eierleilighet med svært attraktiv beliggenhet i sjarmerende Posebyen med gåavstand til sentrums mange butikksentre, matbutikker og mange restauranter. Kort gåttur ned til Bystranda, samt idylliske Baneheia som har et stort turløypenett med lysløype og badeplasser. Rolige omgivelser.

Hele leiligheten ble innvendig renovert i 2015 med bla. nytt totalrenovert bad/wc, nytt kjøkken, nye gulv og nyoppussede tak og vegger.

2. etasje:
Romslig gang med downlights i tak og garderobeskap. Separat flislagt toalett med varme i gulv og servant. Lekkert totalrenovert flislagt bad/wc med varme i gulv, downlights, dusjhjørne, romslig baderomsinnredning med dobbel vask og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. Kjøkken med downlights, lekker innredning med god skap/benkeplass, stein benkeplater, integrerte hvitevarer (oppvaskmaskin, stekeovn, induksjonstopp, helt kjøleskap og helt fryseskap) og praktisk kjøkkenøy med spiseplass. Romslig stue med downlights, flott gasspeis og god plass for spisestue med langbord, tv-stue (evt. soverom) med downlights og utgang til solrik balkong med ettermiddags/kveldssol og trapp ned til solrik platting. Romslig soverom med godt med skyvedørsgarderober. Soverommet har direkte inngang til eget bad.

1 stor bod og skap i kjeller. Felles vaskerom.

Carport i bakgård.

Nytt tak og takstein i 2019.

Utstrakt bruk av downlights.

Stor felles solrik platting i gården.

Bør sees!

Standard

Lekker og romslig eierleilighet med meget god og funksjonell planløsning.

Bør sees for å få det rette inntrykket!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 92 kvm, Bruksareal: 92 kvm

P-rom: Gang, toalettrom, bad, stue/kjøkken, soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1982 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Daikin varmepumpe, flott gasspeis i stue, varme i gulv på toalett og bad/wc, samt elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Trappevask etter turnusordning.
- Felles tørkerom.
- Det avholdes dugnader i sameiet.
- Callinganlegg med automatisk portåpner.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas A. Olsen, takstmann den 05.07.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Leilighet beliggende i 2.etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 1982. Leiligheten ble renovert innvendig i 2015 av KEAS og er påbygd på baksiden hvor det tidligere var veranda. Leiligheten fremstår i normal god stand. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, full renovering. Arbeid utført av Keas. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Er arbeidet byggemeldt? Ja, hele leiligheten ble renovert i 2015 av Keas.
Pkt. 11: Fornyet el-anlegg og sikringsboks i forbindelse med renovering av leilighet i 2015. Arbeid utført av Keas. Samsvarserklæring foreligger.
Pkt. 16: Helt nytt tak i 2019. Arbeid utført av Keas.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Leiligheten ligger i kvartalet mellom Holbergsgate og Kronprinsensgate.

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet i populære Posebyen i hjertet av Kristiansand. Urbant med tøffelavstand til Markensgate med et rikt utvalg av butikker, et yrende cafèliv og alt bykjernen ellers har å tilby. Flere matbutikker i kvartalene rundt. Ca. 2 km. til UiA. Flotte rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet med Bystranda, Aquarama, Tresse og Nupen anlegget, tursti på Odderøya og langs Otra, samt et allsidig løypenett i Baneheia og Ravndalen. Baneheia er byens mest populære friområde med sine 3 Stamper og Svarttjønn. Her er også lysløype. Tredje Stampe byr på populær badestrand og badebrygger. I dag har Kvadraturen et stort utvalg butikker. Lillemarkens, Postgården og Slottskvartalet er sentrums kjøpesentre.

Tomt

Areal: 331 kvm, Eierform: Eiet tomt
Flott felles bakgårdshage med stor solrik platting for beboerne i sameiet. Leiligheten har i tillegg solrik balkong med utgang fra stue.

Parkering

Carport i gårdsrom. Bosoneparkering.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse av ukjent årsak. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr 572 - Kvartal 16,17,18, 22, 23, 24, 28, 29, 30 og 35, datert 29.08.1990, samt plan nr 1264 bestemmelser til kommunedelplan for Kvadraturen og Vestre Havn - Del 1 - Kvadraturen 2011-2022. Planer under arbeid: Områderegulering for gatebruksplan for Posebyen På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr. 1542. Tinglyst: 16.03.1961. Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Dagboknr.:  9335. Tinglyst: 20.08.1982. Pantsettelseserklæring - Panthaver: Sameiet Kr. 5000. 

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Ikke beskrevet.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.

Styregodkjennelse

Styregodkjennelse av ny eier kreves ikke.

Forretningsfører

Gunnar Uglem

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 890 000,-)) 134 120,- (Omkostninger totalt) 5 024 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 11 041 pr. år

Feiegebyr betales av sameiet og er ikke inkludert i dette beløpet.

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er ca. kr. 1800,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Kr. 4514,- for år 2022 er inkludert i de årlige kommunale avgiftene.

Felleskostnader

Kr. 850,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felles bygningsforsikring, feiegebyr, strøm fellesareal og utvendig vedlikehold.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen fellesgjeld i sameiet.

Formuesverdi

Primær: Kr. 601 082,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 163 896,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Skippergata 107, Gnr. 150 Bnr. 1238 Snr. 4 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 20/100

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/stekeovn/koketopp, kjøleskap/kombiskap, fryseskap/-boks og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0268

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0268. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 890 000,-) (Kr.88 020) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.119 855)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3062284