Arendal Eydehavn

Skinnfellveien 50

Prisantydning
7 500 000 kr
Omkostninger
203 370 kr
Totalpris
7 703 370 kr
Formuesverdi
793 404 kr
Formuesverdi sekundær
2 856 255 kr
Kommunale avgifter
18 360 kr / år
Byggeår
1977
P-rom
192 ㎡
Bruksareal
193 ㎡
Tomteareal
757 ㎡
Antall soverom
7
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

UNIK UTSIKTSEIENDOM MED EGEN SJØBU, BRYGGEANLEGG, 7 SOVEROM OG GARASJER PÅ FLOSTERØYA VED NARESTØ

Om eiendommen

Innhold

Denne boligen er meget innholdsrik, går over to plan og inneholder i 1 etg: Entre, wc rom, vaskerom med dusj, soveroms gang, 4 soverom, sov/kontor, peisestue som også har utg. til garasjen.
2. etg.: stort åpent kjøkken, med spisestue og stue/salong avdeling. Stor 2 fløyet glassdør ut til vakker utsikt på verandaen og dør ut fra salongavdelingen til stor terrassedel med fantastisk utsikt.
Soveromsgang, 2 soverom, hovedsoverom har dør ut til verandaen. Bad med dusj, og eget wc rom.
Luke til bortsettingsloft via nedfellbar stige i gangen
Garasje i flukt med boligen
I tillegg er det egen dør og port inn til stort vinterisolert tilbygg/aktivitetsrom/garasje (varmekabler i gulv) med trapp opp til stort uinnredet loft over.

Nede ved sjøen er det en koselig sjøbod med doble dører i begge ender og loft.

Standard

Denne fine eiendommen er pusset opp og overflatebehandlet nylig - og fremstår i en lys og innbydende stand.
Det er hovedsakelig laminat av meget god kvalitet på gulv. Tidsriktig belegg på bad.
Veggene er malte flater, malt panel, malte MDF plater, malt glassfiber,  tapet og malt tapet. Lasert panel i kjellerstuen. Baderomsplater i bad.
Rikelig med nesten nytt Ikea kjøkken med glatte fronter og alle tenkelige hvitevarer som eksklusiv Silverline platetopp med innebygd ventilator,  Bosch supersilence oppvaskmaskin i stål utførelse, Samsung side-by-side kjøleskap/ frys med is/vann. Ikea stekeovn, Ikea mikrobølgeovn med  crisp/grill.
Rekke med enkelte spotter i tak over kjøkkeninnredning, og langs vindusrekkene i stue med trådløs fjernstyring. Mobil kjøkkenøy på hjul som han flyttes dit du måtte ønske av praktiske årsaker.
Baderomsinnredning i 2.etg. er i hvit høyblank utførelse med 2 skuffer. Dusjkabinett. Wc rom 2. etg. har ny Laufen håndvask.
Toalettrommet i 1. etg. har ny Roca vask og Lind baderomsinnredning, speil over vasken.
Flere nye elegante glass varmeovner, bla i peisestuen, toalettrommet og soverom.
Vv-bereder og renseanlegg er plassert i vaskerom.  Vann fra borehull, som er boret på plenen til høyre for garasjen.
Huset er nylig malt utvendig i 21 og 22. Og nye takstein høsten 21.
Huset har sentralstøvsuger med 4 uttak, to i hver etasje.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 192 kvm, Bruksareal: 193 kvm Sekundærrom: 1 kvm.
Bra. pr. etasje.:  1. etg. 91 m²  - 2. etg. 102 m².
P-rom inkl: 1. etg: Vaskerom , Wc , Entre, Stue , 4 soverom , Kontor/sov. 2. etg: Stue , Kjøkken , Gang , 2 soverom , Bad , Wc.
S-rom inkl.: Kott.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk
Avvik i henhold til opprinnelig planløsning:
1. etasje:
Matbod/garderobe brukes som soverom
Hobbyrom brukes som soverom
Bod brukes som soverom
Hybel er tatt vekk og brukes som stue/soverom
Vindfang vegg er tatt vekk.
2. etasje:
Kjøkken er flyttet til der opprinnelig soverom var.
Det er fremlagt bruksendringsmelding på tiltakene der sekundærrom er omgjort til primær rom.

Naust:
Bra: 17 m² - S-rom: 17 m²
S-rom inkl.: Bod
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk

Garasje:
Bra: 45 m² -  S-rom: 45 m²
S-rom inkl.: Garasje
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk

Garasje:
Bra: 26m² -  S-rom: 26 m²
S-rom inkl.: Garasje
Det er ifølge eiers opplysninger søkt om ferdigattest for carport og ferdigattest, tiltaket er ifølge kommune før 1998 og ikke anledning til å
utstede ferdigattest for.
Det er anlagt garasjedør i tidligere carport, dette foreligger ikke endringsmeldinger for carport til garasje i fremlagte dokumenter men videre
tettinger av vegger.
Saken er avsluttet i henhold til kommunale dokumenter fremlagt undertegnede.

I hovedsak er det bruken av rommene ved befaringen som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom, men i mange tilfeller må
takstmannen la sitt skjønn overstyre hovedregelen. Dette betyr at rommene kan defineres som P-rom eller S-som selv om de er i strid med
byggeforskriften.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1977 ifølge Arendal kommune.

Oppvarming

Peisovn med glassdører i stue 1. etg. og åpen peis i stuen.
Varmekabler (folie) i hele entreen.
Panelovner i enkelte rom og dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er tinglyst veirett til sjøbua over naboeiendommen som ligger like nedenfor denne eiendommen. Det er ønskelig at man holder seg til stien.
Huset kan overtas møblert etter avtale med selger, be om egen prisliste. Landstedsbåt, en With 442 Sport, selvlensende med 15 hk  kan også overtas etter avtale.

Huset har innlagt Fiberbrebånd med TV pakke fra Altibox, kr 790,- pr mnd. samt Sektor alarmsystem som kan overtas av ny eier, kostnadsfritt i 2 mnd, så videre kr 508,- pr. mnd (eller etter avtale med leverandør)
Årlig ca kostnader på renseanlegg for vann er UV lampe kr 3500,- og arbeid kr 1000,- pluss mva.
Elektrisk anlegg i boligen er oppgradert i 2022 for kr 158.775,-
Renseanlegget gir fra seg litt lyd når det slår inn.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholds krav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jens Christian Edvardsen den 16.05.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 Store eller alvorlige avvik:
Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Pipebeslag ligger ikke nedpå sementtakstein.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det ble ikke registrert videre skader på vinduer i bindingsverkkonstruksjonen, forbedring og tilstandsgrad er utfra vinduer i mur.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Tekkingen på balkong/terrasse har utettheter. Eier opplyser om enkelte utettheter. Synlig rust på plater ved besiktelse i garasje.

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Sluk anlagt der belegg er ikke anlagt ned i klemring. Belegg på gulv, ikke tett utførelse i skjøt. Manglende mekanisk ventilasjon.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren. Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.

Tomteforhold > Terrengforhold
Terreng faller inn mot bygning.

TG2 Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Det er nylig anlagt innfelte downlights, perforert dampsperre.

Utvendig > Dører
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Manglende beslag under enkelte dører. Delaminert i bunn på garasjedør.

Innvendig > Overflater
Det er påvist skader på overflater. Synlig skjevheter i himling stue som relateres synking i konstruksjonen over vinduer/dører. Videre undersøkelser av bæring innebærer inngrep i konstruksjonen som ikke er utført. Overflater generelt er overflatebehandlet i senere tid ifølge eier.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kartet kan ikke benyttes til å forutsi radonkonsentrasjonen i enkeltbygninger. Den eneste måten å få sikker kunnskap om radon i en bygning, er å gjennomføre en måling. Radon i inneluft avhenger ikke bare av geologiske forhold, men også av bygningens konstruksjon og drift, samt kvaliteten av radonforebyggende tiltak. Området betegnes med moderat til lav aktsomhets grad i henhold til radonkart.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Innvendig > Innvendige trapper
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Tilnærmet flatt på gulv, ikke 1:50 ved sluk, dusjkabinett er anlagt. Ikke egnet til å dusje direkte på gulv.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er påvist skader på innredning. Synlig utført inngrep i våtromsplate bak servant, limt igjen og ukjent årsak.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Luftespalter på vinduer anlagt. Veggventiler i rom som ikke har anbefales anlagt.

Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner
Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år. Ukjent tilstand og service for undertegnede. Displayet lyste med behov for service intervall.

Tekniske installasjoner > Varmesentral
Det foreligger ikke service på anlegget siste 2 år. Det er ikke fremlagt tilfredsstillende dokumentasjon av brannsikring av anlegget. Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Oljetank er fjernet, oljefyr er ikke fjernet.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Det er fremlagt dokumentasjon på anlegget. Undertegnede har ikke elektrofaglig kompetanse og tilstandsvurdering beror på dokumentasjon og visuell undersøkelse av tilfeldig komponenter i boligen. Ved eventuell videre undersøkelser på det elektriske anlegget må det innhentes autorisert elektriker/el-takstmann med en utvidet el-kontroll (NEK 405 Elkontroll) Det var ikke kursfortegnelse på befaringsdagen, enkelte brytere manglet deksel. Ifølge elektriker skulle dette monteres.

Tomteforhold > Byggegrunn
Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur. Sprekker gjennom puss og underlag kan føres tilbake til uheldige konstruksjonsløsninger, setninger i grunnen eller til svinn i hovedkonstruksjonen.

Tomteforhold > Drenering
Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Blokkmurverk med puss ført ned i bakken gir lett fuktopptrekk i pussen og skader i form av saltutfelling, frostskadet puss og begroing. Spesielt kontakt med jord er uheldig på grunn av saltinnholdet.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Det er ikke fremlagt vanntest prøver.

Tomteforhold > Septiktank
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom: Beskrivelse: Bad 2 etg. Nytt belegg ble lagt rundt 2015/16. Jobben ble gjort av innleid arbeidskraft, i regi av leietager. Huset var utleid sammenhengende i en tiårsperiode. Innredning ble også byttet ut av samme leietager. Dokumentasjon er ikke å oppdrive. Himling fjernet under badegulv pga. knirking i badegulv i 2022. Gulv/bjelkelag framstår som nytt.
Vaskerom 1 etg. Belegg lagt på betonggulv av eier ca. år 2005. Arbeid utført av: Ukjent.
Pkt.4: Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad
Beskrivelse: Nye Vann og Energi Sør A/S, innstallasjon av brønn og vann/filtersystem. Rørlegger Jensen A/S innstallasjon vann
kjøkken vaskerom vannstopp/lekkasjestoppere. Arbeid utført av: Nye Vann og Energi Sør A/S, Rørlegger Jensen A/S.
Pkt. 6: Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade: Lekkasjer/drypp fra garasjetak under veranda, ved regn og sterk vind.
Pkt. 8: Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende: Fall i gulv og tak fra brannmur/peis, grunnet normal krymping av treverk, relativt til murverk. Noe synk i tak stue yttervegg mot syd. Sprekker i lecamur nordside under garasje.
Pkt. 9: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende: Har vært mus på loft i tilbygg, men ikke observert mus etter nye rennebeslag 2022. Ingen skade observert i forbindelse med dette.
Pkt. 11: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon): Ja, kun av faglært
Beskrivelse: Utført større utbedring av anlegget i store deler av huset våren 2022. QR kode oppslått i eltavle. Arbeid utført av: Nedig A/S.
Pkt. 12: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon): 9 februar 2004.
Pkt. 14: Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering,
murerarbeid, tømrerarbeid etc): Tilbygg med ansvarsrett av eier i 1998. Diverse arbeider med kledning vinduer og dører også utført av eier. Nytt tak
lagt av eier i 2021. Sjøbod med tilhørende plattinger og brygge, utført av eier.
Pkt. 15.2: Har kommunen gitt dispensasjon til at den nedgravde oljetanken kan bli liggende, for eksempel ved at den nedgravde oljetanken
tømmes, saneres eller fylles igjen med masser: Tank sanert 2022 av Spyle og rørkontroll A/S.
Pkt. 16: Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad
Beskrivelse: Utbedringer utført av leietager og eier. Arbeid utført av: Ukjent.
Pkt. 18: Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen: Godkjent bruksendring av tre rom i 1 etg. Godkjent av kommunen.
Pkt. 18.1: Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene: Arendal Kommune.
Pkt. 23: Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger: Drypp fra vannlås i kjøkken ut over gulv. Arbeid utført av skadefirma og eier.
Pkt. 24: Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
avtaler): Tinglyst veirett på naboeiendom, for ferdsel til sjøbod/strandparsell.
Tilleggskommentar: Da boligen har vært utleid sammenhengende i ca. 10 år, har det ikke vært mulig å oppdrive all dokumentasjon på utført arbeid i dette tidsrommet.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Denne fine eiendommen ligger midt mellom Arendal og Tvedestrand, ca 20 km fra hver by.
Fra avkjørselen fra E18 og Krøgenes følger man RV 410 mot Eydehavn. Etter broa i Neskilen holder man til venstre mot Strengereid og følger hovedveien. Ta av til høyre ved skilt Arnevik og Flosta kirke. Kjør gjennom Arnevik og forbi Narestø. Ta inn til høyre ved skilt Sandvika og følg veien frem til du ser sjøen - ta opp liten bakke, pasèr gul garasje på høyre side og så en liten bakke opp til høyre og du er fremme. Parker i tunet. Velkommen til Skinnfellveien 50.

Beliggenhet

Huset ligger på en høyde, på Flosterøya med fantastisk utsikt mot Tromøysund, bare  500 meter fra der de spilte inn Farmen høsten 2017, med andre ord i flotte landlige og maritime omgivelser.  Eiendommen ligger i en rolig blindvei, med nydelig turterreng rett på utsiden av døren. Det er flere "sørlandsperler" i nærheten, bla Skinnfellen som er en del av Raet Nasjonalpark, kun 10 min gange fra huset. Der er det "laguner" med grunt vann, småøyer og kanaler.
Med båt rundt odden kommer du ut i flott åpent hav. I "sjektefart" tar det ca. en time med båt rundt Flosterøya. Det er flere badestrender i nærhet til huset.

I gangavstand ligger også Flosta kirke som en attraksjon av det sjeldne og Narestø som er et tettsted med gammel sjøfarts-historie. Det er ca 18 min kjøring til det nye industriområdet hvor batterifabrikken til Morrow skal etableres.

Tomt

Areal: 757 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel og gårdsplass. Delvis overbygget inngangsparti og bed ved inngangen. Hovedsakelig naturtomt og blomster og beplantinger. Stor solterrasse over garasjen og veranda, som strekker seg videre langs hele fronten på huset.
Sjøbua ligger på en egen parsell men har samme gnr/bnr som hovedhuset. Her er det vakre svaberg, fjell og en skiferplatting foran sjøbua. Bryggeanlegg med flytebrygge og deilig lys sandbunn.
det er et par minutters rusletur ned til sjøbua. Man går da inn gjennom porten til naboeiendommen og følger stien til høyre og over jordet.

Parkering

Garasje i flukt med boligen med parkering for en bil. Videre er det en vinterisolert garasje/tilbygg med varmekabler i gulv, innerst mot fjellet med isolert kjøreport.
Ellers god parkering på gårdsplassen foran huset.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som Bebyggelse- og anlegg; eksisterende boligbebyggelse, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan.

Vei / Vann / Avløp

Privat avløpsanlegg.
Privat oppkjørsel/tun.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
1957/1260-1/36  Bestemmelse om veg 
 02.10.1957 
rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:68 Bnr:186

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

7 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,-)) 203 370,- (Omkostninger totalt) 7 703 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kommunale eiendomsgebyr for 2022(slam, feie og tilsyn) kr. 11 108,-
Herav eiendomsskatt pr år kr. 9 398,-
I tillegg kommer tilsyn med privat avløpsanlegg med kr. 600,-pr. år.
Renovasjon standard abonnement og restavfallsgebyr kr. 6.652,19 kr. pr. år.
Kr. 18 360,19 pr. år

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 9.398,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 793 404,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 856 255,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Skinnfellveien 50, Gnr. 68 Bnr. 186 i Arendal kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/ kombiskap, Komfyr/ stekeovn/ koketopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 25.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Snarlig overtakelse kan påregnes, så dere kan flytte inn med det samme.
Fibernett og tv pakke, fullt møblert om ønskelig

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-22-0150

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-22-0150. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avd. leder Helga Sverdrup Hvass, tlf. 40 40 80 25

Vederlag

Annonsering Dagens Næringsliv juli 22 (Kr.6 250) Grunnpakke markedsføring inkl. avisannonse (Kr.8 900) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 7 500 000,-) (Kr.150 000) Tilrettelegging (Kr.13 900) Totalt kr. (Kr.189 535)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3059910