Bortelid Panorama

Skiløypevegen 40

Byggeår
2005
Internt bruksareal (BRA‑i)
132 ㎡
Bruksareal
132 ㎡
Tomteareal
755 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Flott hytte med nydelig beliggenhet og utsikt til skiløypa - Solrik eiet tomt

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1.etg.: Gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, 3 soverom og bod/klesbod.
2.etg.: Stue, wc, bod og 2 soverom. Frittstående utvendig bod og frittstående bod. Vinduer oppe er for smale for rømning, krav er minimum 50cm bredde, og B+H over 150cm.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Peis i stuen. Varmekabler i hele 1.etg. med unntak av soverom.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand følg RV9 til Hornnes. Ta til venstre i rundkjøring ved Esso bensinstasjon. Følg skilt til Bortelid. Ta første vei til høyre etter innkjøring til Alpinanlegget. Følg Panoramavegen veien helt til veien deler seg på toppen. Hold til venstre inn Skiløypevegen og følg denne rett frem. Når veien deler seg holdt rett frem og hytten ligger som nr. 3 på høyre hånd (endetomt) og er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren. Fellesvisning vil bli skiltet.

Parkering

Biloppstillingsplasser på tomten.

Beliggenhet

Meget flott, solrik og attraktiv beliggenhet i blindvei på toppen av Bortelid Panorama 4. Nydelig utsikt utover skiløypen (Bjørnene løypa) og utover fjellheimen. Ca. 650 m.o.h. Oppkjørte skiløyper og nydelig turterreng få meter fra hytteveggen Alpinanlegg, skistadion og matbutikk i nærheten. Det kan også nevnes blant annet flotte badeplasser med sandstrender, flere fiskevann, frisbeegolf bane, minigolf, sykkelløype, bensinpumper og el-bil ladere like i nærheten. Sommerstid er det gode bade- og fiskemuligheter. Bortelid er et av Agders mest snøsikre områder og ligger ca. 99 km. fra Kristiansand, 110 km. fra Mandal, 127 km. fra Arendal og 237 km. fra Stavanger.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 09.02.2006. Ferdigattesten gjelder nybygg - fritidsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjenning for oppføring av bod, datert 18.09.2009.

Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei da vinduer oppe er for smale for rømning. krav er minimum 50cm bredde, og B+H over 150cm.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Det er opprinnelig tegnet inn badstue på badet i 1. etasje. På fasade mot bod er det satt inn balkongdør i stedet for vindu. Terrasse er større enn på opprinnelige tegninger. Utebod er større enn på opprinnelige tegninger. Deler av siden er ifølge tegningene åpen, men hele boden er i dag kledd igjen. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Eiendommen har installert vannmåler.

Privat vei. Vei til eiendommen etablert over naboeiendommen(er). Veiretten er ikke tinglyst. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med å formalisere avtale vedr. veirett og evt. tinglysning av denne påhviler kjøper.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan for Hestheia, datert 27.05.2004. En mindre del av eiendommen er regulert til privat vei (32 kvm). På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen grenser til friområde. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging m.m.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser:
Ingen registrerte heftelser.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter:
Ingen registrerte rettigheter.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 97 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 114 250,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Meget flott og tiltalende hytte med attraktiv beliggenhet på toppen av Panorama. Innhold 1.etg.: Gang og praktisk bod/klesrom med egen utgang. Romslig stue med flott steinsatt peis, spiseplass og utgang terrasse. Åpen kjøkkenløsning med flott innredning fra Stra Kjøkken. Integrert kombiskap, komfyr og oppvaskmaskin. Barløsning. Bad med dusjkabinett, baderomsinnredning, vegghengt wc og opplegg vaskemaskin. Badet har praktisk utgang til terrasse hvor det er klargjort strømtilkobing til boblebad. 3 romslige soverom. Utvendig bod ved inngangsparti samt romslig frittstående bod. 2.etg.: Koselig stue. Wc med toalett og vask. 2 soverom og bod. Stor terrasse med fantastiske utsikt- og solforhold. Tomten er pent opparbeidet med belegningstein.

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS v/Andreas Natvig den 18.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Hytte bygget 2005, har vært i familiens eie iden nytt. Flott beliggenhet, like ved skiløype, usjenert og solrikt vendt. Innholdsrik godt utnyttet hytte. Hytta fremstår i normal byggteknisk stand. Det er påpekt merknader utfra alder og endringer i dagens krav/forskrifter. Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse. Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak. Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift. Dette tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man leser rapporten så er det viktig at man leser både beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt. Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er. Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf. 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. For øvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3:
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Brannslokkingsutstyr/apparat er trolig for gammelt, skal på service hvert 5. år.

TG2:
Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner av tre og nedløp kjettinger pleier erfaringsmessig å ha dårlig funksjon noe som også er bekreftet ved lekk i en av skjøtene. Det anbefales å vurdere stålrenner.

Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er noe værslitasje og oppsprekning, hovedsaklig nedre del av enkelte bord. Dette gjelder hovedsaklig langside mot sol som får mest værbelastning.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tidligere krav var 90 cm høyde, nå er krav 100cm. Mindre sig/svalke i beleggningsstein.

Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Man finner nasjonale aktsomhetskart på nett her:
https://dsa.no/radon/nasjonalt-aktsomhetskart-for-radon

Våtrom > 1 etasje > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling: Veggflatene er ikke fuktbestandige. De bør derav ikke eksponeres for direkte vannbelastning.

Våtrom > 1 etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv: Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall).

Våtrom > 1 etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Våtrom > 1 etasje > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke synlig drens-spalte under wc. Dette medfører at man ikke vil avdekke evt. lekkasje fra skjult sisterne i vegg. Defekte dyser steamdusj. Fungerer som vanlig dusj ifølge eier.

Våtrom > 1 etasje > Bad/vaskerom > Ventilasjon: Det mangler tilluft under dør. Tilluft vil si at man har en liten spalte over eller under dør som medfører luft inn i rommet

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Det gis en tg2 fordi det mangler dokumentasjon/historikk i skap. Det er ikke avdekket noen åpenbare tegn til avvik eller feil, men gis generelt tg2 ved slikt avvik. Noe lyd fra trafo i stue, til spotlights.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

Heftelser:
Ingen registrerte heftelser.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter:
Ingen registrerte rettigheter.

Info kommunale avgifter

Beløpet inkluderer abonnementsgebyr vann kr. 2 088,-, abonnementsgebyr avløp kr. 5 110,-, renovasjon kr. 3 553,-, feiing kr. 556,- pr. pipeløp og målerleie kr. 457,-. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk med hhv. kr 41,- pr. m3 for vann og kr. 79,- pr. m3 for avløp.

Byggemåte

Trevinduer med isolerglass. Balkongdør, inngangsdør og inngangsdør bod er tredør med isolerglass. Balkong/terrasse med dekke av terrassebord. Etasjeskille i tre og støpt gulvdekke nede.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, nytt arbeid 2019. Utført av faglært. Byttet ut veggplater til tømmermannspanel, samt byttet servant. Firma som utførte arbeidet var Byggmester Terje Sangesland og Runes VVS. Har ikke dokumentasjon på arbeidet.

19 Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen? Ja, noen mus ble fanget på kryp kott når hytta var ny, og før murer tettet rundt pipa på taket noen år på våren har det kommet inn noen maur på badet og i boden. når vi har sprayet grunnmuren med permetrin har det stoppet opp.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Solgt
Produktnummer: 055B8F84-A77B-47E5-88DF-265D9CD88524