Porsgrunn - Osebakken

Skiensgate 61

Prisantydning
5 370 000 kr
Omkostninger
1 000 kr
Andel fellesgjeld
1 905 000 kr
Totalpris
7 276 000 kr
Felleskostnader
13 021 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2023
Internt bruksareal (BRA‑i)
104 ㎡
Bruksareal
109 ㎡
Tomteareal
23 635 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
2
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Ny og strøken toppleilighet med nydelig utsikt og gode solforhold. Må oppleves!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Boligen ligger i 3 etg. (toppetasjen)
Innhold: Entre/gang, hovedsoverom med eget walk in closet, soverom, bad/wc, bad/vaskerom, bod, teknisk bod og stue med åpen kjøkken løsning og utgang til balkong.

1 biloppstillingsplasser med lader for elbil. Sportsbod på 5 kvm og felles sykkel bod i parkeringskjeller.

Oppvarming

Leiligheten har Nibe oppvarmings- og ventilasjonssystem i stue, kjøkken og entre/gang. Varmekabler på begge bad og varmefolie på gulv i stue og deler av entre/gang.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart.

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Skolekrets

Borge barneskole og Kjølnes ungdomsskole

Parkering

1 oppstillingsplass i parkeringskjeller med lader for elbil. Borettslaget har gjesteparkeringer langs jernbanen.

Beliggenhet

Leiligheten ligger helt nord på Osebakken Park med nydelig utsikt over Borgestadjordene og mot elven. Sol fra ca. kl 1230 og til den går ned.

Osebakken Park har en unik beliggenhet. Prosjektet ligger i ytterkanten av den gamle småhusbebyggelse på Osebakken, og på nordsiden grenser eiendommen mot jordene til Borgestad gård. Tomta har over 200 meter strandlinje og ligger vendt mot vest. Den skråner ned mot Porsgrunnselva, noe som sikrer god utsikt mot vannet fra de fleste av boligene. Prosjektet får svært gode solforhold.

Prosjekter har en promenade langs elva, egen strand, brygge, stier, hyggelige møteplasser og store, grønne lunger.

Kort gangavstand til Hovengasenteret og bussholdeplass med gode forbindelser og hyppige avganger. Gangavstand til Kjølnes idrett-/skolepark med bla. Universitetet i Sør-Øst Norge. Ca 1,4 km fra Porsgrunn sentrumsgater med forretninger, godt kulturtilbud, cafeliv, kollektivknutepunkt og med alle andre sentrumsfunksjoner. Flotte turområder i nærmiljøet.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatese datert 07.09.2023. Brukstillatelsen gjelder oppføring av leilighetsbygg, gjenstående arbeid: Rekkfølgebestemmelser herav overgang jernbanen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse ras og skredfare, tilhører reguleringsplan Osebakken park , datert 03.09.2015. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-

 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 400,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 9.200,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Leilighetskompleks med i 3 etg + garasjekjeller. Garasje + boder

Standard

Boligen er ny og holder en høy standard med delikate farge og materialvalg.

I tillegg er den betydelig påkostet utover standard leveransen. Her kan nevnes:
Garderober i walk in closet, vitrineskap på kjøkken, påkostet kjøkken, elbillader og elektro - Plejd smartløsning er montert på alle kontakter og lys (app styrt)

Innhold:
Entre/gang (12.1 kvm)
Avsatt plass til garderobe. På gulv er det 13mm 1-stav eikeparkett, på vegger det sparklet og malte gipsplater og i tak er det nedforet himling med sparklet og malte gipsplater.

Hovedsoverom (11.9 kvm)
Lys og romslig hovedsoverom. På gulv er det 13mm 1-stav eikeparkett, på vegger det sparklet og malte gipsplater og nedforet himling med sparklet og malte gipsplater.

Walk in closet (3,2 kvm)
Garderoben er tilknyttet hovedsoverom og har rikelig med garderobeplass. På gulv er det 13mm 1-stav eikeparkett, på vegger sparklet og malte gipsplater og nedforet himling med sparklet og malte gipsplater.

Soverom 1 (8,5 kvm)
Lyst rom med avsatt plass til garderobe. På gulv er det 13mm 1-stav eikeparkett, på vegger sparklet og malte gipsplater og nedforet himling med sparklet og malte gipsplater.

Bad/wc/vaskerom 1 (4,5 kvm)
Badet inneholder 80 cm baderomsinnreding med 2 skuffer og helstøpt servant og speilskap. Veggheng toalett og dusjhjørne (90x90) med innfellbare dusjvegger i herdet glass samt opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. På gulv er det 30X60cm fliser med gulvvarme, 30x60 cm fliser på vegger og nedforet og malt himling med integrert spotter i tak.

Bad/wc 2 (2,7 kvm)
Badet inneholder 60 cm baderomsinnreding med 2 skuffer og helstøpt servant. Veggheng toalett og dusjhjørne (80x80) med innfellbare dusjvegger i herdet glass. På gulv er det 30X60cm fliser med gulvvarme, 30x60 cm fliser på vegger og nedforet og malt himling med integrerte spotter i tak.

Stue/kjøkken (46,4 kvm)
Meget lys og romslig stue med store vindusflater mot vest og nord. Rommet har himlet tak som gir en svært god romfølelse. MÅ OPPLEVES!
Nydelig utsikt over Borgestadjordene og mot Porsgrunnselva.

Opprinnelig var det tegnet et soverom i stuen. Det er fjernet, men kan tilbakeføres om ønskelig.

På kjøkken er det flott og påkostet Drømmekjøkken med slette fronter og kvarts benkeplate (type Silestone). Rikelig med benkeplass for matlaging. Kjøkken er det påkostet med integrert Siemens stekeovn med pyrolyse, mikrobølgeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin, vinskap og stort kjøleskap. Vitrineskap medfølger.

På gulv er det 13mm 1-stav eikeparkett med varmefolie, på vegger sparklet og malte gipsplater og sparklet og himlet tak med sparket og malte gipsplater med integrert spotter i tak.

Bod : (3,7 kvm)
På gulv er det 13mm 1-stav eikeparkett, på vegger sparklet og malte gipsplater og sparklet og malte tak.

Teknisk bod (4,9 kvm)
Ventilasjonsaggregat med balansert ventilasjon. Garderobehyller med klesoppheng medfølger. På gulv er det belegg med sluk, sparklet og malte vegger og t-profiler i himling.

Balkong (21,2 kvm)
Nord/vestvendt vinkelbalkong med stålrekkverk som er delvis overbygd. Balkongen vender mot vest og nord og har nydelig utsikt og meget gode solforhold.


Garantier:
Utbyggerbygger garanti på 5 % av kjøpesummen vil bli transportert til ny eier og vil gjelde frem til september 2028. Utbygger vil gjennomføre 1.årskontroll på bolig høsten 2024.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Alle integrert hvitevarer på kjøkken medfølger.

Diverse

Utvendig elektriske screens på vinduer mot vest. Innvendig rullegardin på stort vindu mot nord samt på altandør.
Toveis porttelefon med videokamera.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Utbyggers garanti vil bli transportert til ny eier.

Byggemåte

Veggkonstruksjonen er oppført med bærende konstruksjon med stålramme og betong samt innslag av lett bindingsverk. Konstruksjonen er isolert etter byggeårets krav. Utvendig er boligen kledd med stående bordkledning og fasade plater. Leilighetens vinduer en kombinasjon av fastkarm og åpningsbare vinduer. Åpningsbare vinduer av typen topphengslede/toppsvingvinduer er i tre, utvendig beslått med aluminium, ferdig overflatebehandlet med 3-lags energiglass. I entré er det en brann- og lydklassifisert ytterdør i malt utførelse, og i stue er det balkongdør med isolerglass.

Vedlikehold av fasader, vinduer, dører tilfaller borettslaget sin vedlikeholdsplikt iht vedtekter.

Polisenummer

SP0005266242

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Leiligheten er tilknyttet fibernett som er inkludert i felleskostnaden.
Produktnummer: 77F23ACF-F2A0-4D0D-A502-7CF55470E065