Flekkerøy

Skålevigsgarden 28

Prisantydning
4 490 000 kr
Omkostninger
128 120 kr
Totalpris
4 618 120 kr
Formuesverdi
977 038 kr
Formuesverdi sekundær
3 517 338 kr
Kommunale avgifter
13 254 kr / år
Byggeår
1900
P-rom
156 ㎡
Bruksareal
165 ㎡
Tomteareal
862 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Flott enebolig med garasje på en solrik tomt i et barnevennlig og etablert boligområde! Rett til kjøp av båtplass

Om eiendommen

Innhold

Velkommen til idylliske Flekkerøy, og til Skålevigsgarden 28!
Boligen har en attraktiv beliggenhet i nærheten av sjøen, er totalrenovert og er meget godt vedlikeholdt. Det er mulighet for kjøp av båtplass i helt nytt båtanlegg 1-2 min. gange fra huset på sørsiden (se mere info under pkt. diverse). Veien som i dag går forbi huset ble i 2020 omregulert til gang- og sykkelsti samt stikkvei til tre hus inkl. Skålevigsgarden 28.Det vil bli plassert en bom noen meter ovenfor huset. Konferer med eiendomsmegler for ytterligere informasjon.

Boligen går over to etasjer.
Fra man kommer inn i boligen har man plass til å henge fra seg ytterbekledning og sette fra seg sko i romslig garderobe. Like ved gangen ligger vaskerommet, noe som er praktisk for en familie.  Vaskerommet har opplegg for to vaskemaskiner, hver med egen sikringskurs.
Videre er det gangen som har varmekabler i gulv inngang til nok en garderobe, baderom, stue/ kjøkken og trapp til loftet.

Baderommet er av god størrelse og her er det vegghengt toalett, dusjkabinett og servanter med skuffer til oppbevaring. Dusjkabinettet er fra 2017.
Tak og belysning i gang og bad, samt ventilatorvifte i bad, er nytt fra 2021.

Kjøkkenet har en god løsning og godt med skap - og benkeplass. Kjøkkeninnredningen er HTH fra ca. 2010 med nye hvitevarer, samt nytt blandebatteri og ny kompositt benkeplate fra Strai, alt fra 2019. Fra kjøkkenet er det inngang til en liten bod til oppbevaring.

I overgangen mellom kjøkken og stue er det "sofalounge" hvor dagens eier har tv 'en plassert idag. Her er det varmekabler i gulv. Spiseplassen i stuen får en naturlig plassering i starten av stuen, og salongen er det god plass til ved vinduene mot terrassen. Gjennom vinduene slippes det inn rikelig med lys, noe som gir rommet en luftig følelse. Fra stuen er det utgang til terrassen. Inntaket for fiber er plassert i stuen, hvilket gir meget gode wifi forhold for tv- og datatrafikk.

Fra stuen er det inngang til rommet som idag er benyttet som hovedsoverom. Dette var tidligere en tv-stue. Rommet har god plass til stor seng med tilhørende møblement samt garderobeskap.

Baderommet er av god størrelse. Rommet er flislagt og her er det boblebad, dobbel servant, vegghengt toalett samt badstue.

Boligen har en innholdsrik planløsning, og eiendommen egner seg ypperlig for en barnefamilie som ønsker å bo i et etablert boligområde med kort vei til skole og barnehager

Tomten er innegjerdet, pent opparbeidet med svært store terrasser og romslig og lettstelt hage. Her er det sol hele dagen om sommeren. Det er plantet ny flott Tuja-hekk mot den regulerte gang- og sykkelstien, som ila. 1 eller 2 år vil stenge for ethvert innsyn mot kjøkkenet. Det er installert 2 varmepumper, en i hver etasje. Kombinert med at boligen i forbindelse med renoveringen har fått helt nye vinduer og er fullverdig etterisolert, er dette et
hus som er meget lett å holde varmt, selv på de kaldeste vinterdagene. 
I 2021 ble det installert ny Easee elbillader på egen kurs sentralt plassert ved den romslige innkjørselen. I garasjen er det godt med lagringsmuligheter i bod samt på loft. Garasjen har nye vinduer, dør og ny royalimpregnert kledning fra 2020

Standard

Den opprinnelige, midtre, delen av boligen ble bygget i 1900 og er i tidens løp jevnlig vedlikehold.
 
Selger opplyser at på 1960 - 1970 tallet ble det bygget nytt inngangsparti der gang og vaskerom er i dag. Rundt 1989-90 ble boligens areal mer enn doblet gjennom nytt tilbygg på sørsiden. Garasjen ble bygget på midten av 80-tallet. Hele boligen er  modernisert/renovert siden 2006 og ble ytterligere påbygd i 2013 med nytt bad i 2. etasje. Den opprinnelige eldre delen av huset utgjør således en mindre del av husets totale areal. Boligen holder i dag en god standard.

Under følger en beskrivelse av boligens rom og kvaliteter hentet fra tilstandsrapporten:

1 etasje.
Gang 11 kvm.
Lyst parkettgulv i indre del og mørke praktiske fliser ved inngangsdør. Hvite veggplater i indre del og dus blå farge ved inngangsdør og trapp opp til 2 etasje.

Stue 37 kvm og sofalounge 15 kvm.
Nyere lyst grått laminatgulv i stuedel, mørke fliser i lounge del. Hvite trepanelplater vegger og noe lys sandfarget mur på peis. I Lounge del er det dus blå slette vegger. Peisinnsats og vedovn i stue.

Kjøkken 18 kvm.
Mørke grå praktisk skifer. Malt slette vegger i dus blå farge og en vegg av pusset mur med glassbyggerstein mot soverom. Åpent inn mot sofalounge og stor døråpning mot stuedel. Innredning med hvite fronter og sort steinkompositt benkeplate.

Soverom 12 kvm.
Nyere lyst grått laminatgulv. Trepanelplater i beige farge. En vegg med pusset mur mot kjøkken.

Baderom 7 kvm.
Grå fliser med metall skinn/utseende, med unntak av steinmosaikk i dusjsone. Hvite veggfliser. Romslig.

Bod 5,7 kvm.
Laminatgulv i eik farge. Hvitmalt strie vegger. Innredet med hyller/oppheng.

Bod 3,4 kvm.
Laminatgulv i eik farge. Hvitmalt strie vegger. Tidligere inngangsparti, katteluke i innerdør.

Vaskerom 4,6 kvm.
Hvite gulvfliser og hvitmalt strie på vegger. Liten innredning med utslagsvask.

Garderobe 5,6 kvm.
Lyst parkettgulv. Hvitmalt strie vegger. Praktisk garderobe like ved døren.

Loft:
Det gjøres oppmerksom på at størrelser på rom og gulvareal IKKE er måleverdig areal. Det meste av areal er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde under 1,9m.

Gang 19 kvm.
Nyere lyst parkettgulv i det meste men eikeparkett i mellomgang ved soverom. Hvite trepanelplater på vegger og takplater. Plassbygget skap deler av skråtak, praktisk innredet.

Baderom 20 kvm.
Mørke grå fliser på gulv. Lyse grå veggfliser. Trepanel tak og vegger og tak i badstue. Hvite vasker og innredning. Innredet med kommoder under skråtak, praktisk utnyttelse. Badstue i rommet med samme gulvfliser og trepanel vegger.

Soverom 14 kvm.
2 stavs eikeparkett på gulv. Trepanel vegger, beiset i mørk brun, dus grønn og hvitpigmerntert lys farge. Tak/bjelker malt i hvitt.

Soverom 26 kvm.
Mørk Kirsebær liknende laminatgulv. Malt hvitt trepanel vegger og tak. Vinkel med plass til skrivepult, sofa og seng, praktisk innredet. Romslig plassbygget garderobeskap.

Soverom 11 kvm.
2 stavs eikeparkett. Trepanel vegger, beiset i mørkt brun og dus grønn/blå farge.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 156 kvm, Bruksareal: 165 kvm Sekundærrom: 9 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 120m²  - 2. etg.  45m²

1. etasje.
P-rom inkl: Stue, Kjøkken, Soverom, Gang, Bad, Vaskerom
S-rom inkl.: Bod, Garderobe

2. etasje.
P-rom inkl: Soverom, Soverom 2, Soverom 3, Gang, Bad, Badstue

Store deler av loftsetasje er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde.
Garasje er ikke vurdert bygningsmessig, kun oppmålt. Ca. 27 kvm gulvflate oppe (skråtak), og ca. 39 kvm nede.

I første etasje er det avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. De ombygde rommene er godkjent til varig opphold/beboelse.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1900 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Selger har inngått kontrakt med grunneier om kjøp av båtplass i småbåtanlegg på Brattestø, som er beliggende like nedenfor boligen (1-2 min. gange). Forventet ferdigstillelse er iht. kontrakt senest sommeren 2023. Størrelsen på båtplassene er 250 cm. bruttobredde minus utriggere. Resten av området som grenser mot sjøen skal være tilgjengelig for allmennheten, og er tilretteleggt som badeplass for barn, med bøyer i sjøen som skal sikre badeområdet mot båtferdsel. Pris på båtplass er kr. 300.000,-. Kjøper gis iht. kontrakt en ubetinget rett til å tre inn i denne kontrakten og vil få mulighet til å kjøpe båtplass.

Veien forbi huset (Skålevigsgarden) er omregulert til gang/ sykkelsti. Det kommer bom rett på oversiden av huset. Videre fremkommer det av reguleringsplanen at det blir anlagt lekeplass på nedsiden av huset. Se vedlagt kart bakerst i salgsoppgaven. Arbeidet med omlegging av veien inkl bom sluttstilles ila. oktober 2022.

Det foreligger to avtaler om endelig fastsetting av tomtegrense. Endringene medfører overføring av ca. 40 kvm. tomt til gnr. 2 bnr. 27 (denne eiendommen), hvilket gjør at eiendommens reelle areal er øket til ca, 902 kvm. Oppmålingen vil skje høsten 2022, iflg. selger. Kostnaden ved oppmåling dekkes av nåværende eier.
Se vedlagt signert dokument (avtale om fastsetting av grense) i salgsoppgaven.

SEFRAK: Eneboligen er Sefrak-registrert på grunn av bygningenes alder. I forbindelse med restaurering/ombygging vil fylkets kulturminnevern ha uttalelsesrett. De ønsker generelt at gamle bygninger blir bevart, og stiller krav til materialvalg og utforming. SEFRAK er først og fremst et generelt kulturhistorisk register som kanskje særlig har verdi som kildemateriale for lokal historie. Men det blir også benyttet av forvaltningen som et utgangspunkt for å finne ut hvor det kan være verneverdig bebyggelse. Det at en bygning er registrert i SEFRAK gir den ikke automatisk noen vernestatus. Oppføring i registeret innebærer heller ikke i seg selv spesielle restriksjoner for hva som kan gjøres med et hus. Det finnes mye tilgjengelig informasjon på www.riksantikvaren.no.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Fra 01.01.22 innføres nye bestemmelser i avhendingsloven hvor det lovfestes at kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten. Kjøper vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den 22.11.21, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3
Våtrom >Generell > Vaskerom

TG 2
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Kjellerdør
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser
Innvendig > Pipe og ildsted
Innvendig > Innvendige trapper
Våtrom >Overflater vegger og himling > Bad
Våtrom >Overflater Gulv > Bad
Våtrom >Sanitærutstyr og innredning > Bad
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tomteforhold > Terrengforhold

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 eller 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Vannlekkasje vinteren 2021 fra badet i 2. etg. Utbedret gjennom forsikring. Se egen rapport.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Bad oppe: Flekkerøy bygg/Murpartner, Elektroeksperten, Rørlegger Tor Inge Larsen AS, bad nede/vaskerom: Vågsbygd VVS, Murermester Andreas Tønnesland, Rørlegger Tor Inge Larsen AS

4. Kjenner du til om det er feil ved/utført arbeid/eller har vært kontroll på vann/avløp?
- Alt er totalrenovert, inkl. alt inn- og utvendig ledningsnett til/fra offentlig ledningsnett. Forst Vagsbygd VVS deretter Tor Inge Larsen. Slamavskiller blendet og lagt inn stakeluke. Byttet deler av stikkledning inn til boligen i september 2022.
Utført i perioden 2006 og frem til dd i etapper

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere?
- Ved styrtregn over lengre perioder kan det komme spredte fuktflekker i betongkjeller- dette gulvet ligger langt under nivaet på nederste etasje, og har ingen betydning.

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
- Pipe totalrenovert i 2007- 08 av Murmester Anders Tønnesland AS

7. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Noe skjeve gulv i ett av rommene i 2 etg. Noe knirk.

8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
- Maur forsøkte å etablere seg i yttervegg mot veien juli 2021. Umiddelbart håndtert og utbedret sammen med forsikring og Pelias skadedyrkontroll. Se egen rapport.

11. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Flekkerøy bygg har byttet all kledning på garasjen (2020), og fortløpende på husets kledning. Veldig mye her nytt/impregnert.
Terrassene er bygget selv i perioden 2006- dd.

12. Kjenner du til om det er/har vart utført arbeid på el]anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Elektroeksperten/AS elektrisk frem til 2020, deretter Flekkerøy Elektro. Totalrenovert, inkl sikringsskap OG inntaksledning til huset, del av hus som ble bygget rundt 1990 har delvis ledninger fra den gang. En del av dette er også byttet If. renovering.

13. Kjenner du til om det utført kontroll av el]anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)?
- DLE tilsyn 2017. ingen avvik. Service fulgt på begge varmepumper. Den ene er litt over 10 ar gammel, den andre 3- 4 år.

14. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
- Installert av Flekkerøy elektro januar 2021. Ease lader - går på egen kurs.

17. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av
eiendommen eller av eiendommens omgivelser?
- Veien forbi huset er omregulert til sykkelsti. Det kommer bom rett på oversiden av huset. Blir med andre ord blindvei. Arbeidet utføres etter det vi har fått opplyst vinteren 2022.

24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
avtaler)?
- Inngått private avtaler med to av naboene der vi fastsetter endelig grensene. De har vært uklare.

Tilleggskommentar
Tak løftet innvendig i gang oppe i juni 2022, bedre takhøyde. Flekkerøy bygg AS.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Boligen har en attraktiv beliggenhet på Flekkerøy med sjøen og skjærgården like ved. Flekkerøy er en idyllisk øy, ute i havgapet med kort kjørevei til Kristiansand sentrum. Flekkerøya er kjent for gode oppvekstsvilkår med korte avstander til barnehage, skole og et rikt utvalg av fritidstilbud.

Flytter du til Skålevigsgarden 28 vil du ha gangavstand til barnehager som Taremareskogen Barnehage, Solkollen Barnehage, og Læringsverkstedet Barnehage. Det er også kort sykkelavstand til Flekkerøy Barneskole hvor barna går fra 1. til 7. klasse, her tilbys også SFO. Lindebøskauen Ungdomsskole ligger også i kort avstand.

Like ved Lindebøskauen Ungdomsskole finner du Flekkerøyhallen. Her har hjemmelaget Fløy sin fotballbane, der finner du også den nye rulleskiløypen hvor du kan gå "1 nautisk mil". I Flekkerøyhallen vil du finne aktiviteter som fotball, håndball, ballsport, sirkeltreninger mm. Hallen er en flerbrukshall som også benyttes ved større arrangementer om 17. mai mm.

Sommerstid er Flekkerøya et yndet sted, både for de som bor her, men også for turister. Det finnes dermed flere badeplasser og svaberg i umiddelbar nærhet. Med båtplass like ved har du alltid kort avstand til sjøen, og er raskt ute i båten. Fra Kvennesviga og mot populære "Skibbusundet" vil du kjøre forbi populære Geitodden hvor de har åpen cafe vår og sommerstid. Når du losser fra land i båt er du med ett i den skjønneste skjærgård, og "Skibbusundet" er verdt å kjøre gjennom.

For den aktive finnes det flere muligheter på Flekkerøya, det finnes et mangfold av gå- og tuområder, samt treningssenter.

Dagligvarebutikk (Kiwi), som har post i butikk finner du ved rundkjøringen, kirken og bedehuset, midt på Flekkerøy. Forøvrig finnes det flere frisørsalonger , samt fotpleie og hudpleiesalong.

Kjøretid til Kristiansand sentrum er estimert til å være cirka 15 minutter i bil.

Tomt

Areal: 862 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Romslige med parkering i asfaltert innkjørsel på tomten og i garasje. Det ble i 2021 lagt opp ny Easee el-billader på

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 09.11.2018. Ferdigattesten gjelder for to påbygg til eksisterende bolig slik det er beskrevet i tillatelse av 6.6.2013.
Det foreligger godkjenning på oppføring av garasje datert 30.04.1984
At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr. 1033 "Detaljreguleringsplan for Brattestø/Skålevik - Flekkeøry", datert 20.06.2018. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 907317. Tinglyst: 18.09.1909. Utskifting. Heftelsen er forsøkt innhentet fra Digitalarkivet, men ble ikke funnet.
Dagboknr.: 502644. Tinglyst: 11.12.1951. Skjønn. Elektriske kraftlinjer.
Dagboknr.: 2724. Tinglyst: 12.05.1961. Erklæring/avtale. Bestemmelse om mudringsarbeide.
Dagboknr.: 2790. Tinglyst: 03.04.1968. Best. om vann/kloakkledn.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Selger gjør oppmerksom på at karakteren ble gitt på grunn av boligens registrerte alder fra ca 1900. Boligen har i forbindelse med renoveringen blitt meget godt isolert med nye vinduer, og er svært enkel å holde varm selv på de varmeste vinterdagene. 2 varmepumper, en i hver etasje.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-)) 128 120,- (Omkostninger totalt) 4 618 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 254 pr. år

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2021 er kr. 3921. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5401,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 977 038,- for år 2019. Sekundær: Kr. 3 517 338,- for år 2019.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Skålevigsgarden 28, Gnr. 2 Bnr. 27 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/ kombiskap, stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og innebygget kaffemaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 47 31 35.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

NB! For eiendommer hvor handel kommer i stand etter 01.01.2022 gjelder følgende:

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. 

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet..

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-21-0390

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-21-0390. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Johan Elieson, tlf. 46 47 31 35

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.3 990)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon 1,4% (Kr. 69.986,- forutsatt salgspris kr. 4.990.000)
Tilrettelegging (Kr.16 400)
Avisannonse (2x halvside Fædrelandsvennen):(Kr. 5.500,-)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3052304