Hausvik

Sjonevika 35

Prisantydning
3 690 000 kr
Omkostninger
109 250 kr
Totalpris
3 799 250 kr
Byggeår
2023
Internt bruksareal (BRA‑i)
109 ㎡
Bruksareal
109 ㎡
Tomteareal
522 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Hytte med alt på en flate med solrik beliggenhet og fin utsikt.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Lys og trivelig stue med store vindusflater som gir godt med lys inn og den flotte utsikten kan nytes.

Stuen har en åpen kjøkkenløsning med god plass til spisemøblement. Stuen og kjøkkenets utforming gir rom for innredning i flere soner.

Kjøkkenet har en L-utforming med mye skap- og benkeplass. Kjøkkenet har mørk grå innredning med slette flater fra Epoq med alle hvitevarer integrert. Fra kjøkken/stue er det utgang til hagen.

Badet har fliser på gulv og baderomsplater på vegg. Varmekabler i gulv. Badet er innredet med baderomsinnredning, toalett, dusjkabinett og opplegg/plass til vaskemaskin.

Hytta er utstyrt med 4 soverom.

Oppvarming

Elektrisk. Varmepumpe i stue og varmekabler i oppholdsrom, samt bad og bi-inngang.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Lyngdal: Kjør i retning Korshavn i ca. 12 km. Ta til høyre ved skilt "Hausvik Maritime". Følg veien i ca. 3,5 km. Følg veien til toppen av hyttefeltet og hold veien rett frem. Hytta ligger på høyre side og er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren

Parkering

Parkering på egen tomt.

Beliggenhet

Fint beliggende hytte med en nydelig havutsikt. Fra eiendommen kan man nyte utsikten mot havet som glinser i sola og som viser sin storhet ved stormer.

Hytta ligger i et nyere etablert hyttefelt med en moderne utforming.

Området rundt byr på mange fine naturopplevelser. Tur til Hausvik Fort med sin historie fra 2. verdenskrig er verdt et besøk. Her kan man se kanonstillinger, fangehytte, gå i tunnellgangene og skyttergraver. Ønsker man å klatre opp på en topp, er det flere muligheter i umiddelbar nærhet.

Bade- og fiskemuligheter i gåavstand fra hytta, med bading fra Hasuviks mange svaberg. Ønsker man å bade på strand kan man ta båten til Epledalen eller Sutnøy, eller man kan kjøre til Epledalen, Rosfjord eller Kvavik.

Båtturene er mange. Her anbefales en tur inn på nettsidene til Skjærgårdparken - https://listerfriluft.no/skjaergaardsparken/lyngdal/ for inspirasjon. Turer som kan anbefales er tur til Lindesnes gjennom Spangreidkanalen, Farsund sentrum med den hvite trehusbebyggelsen i jugendstil og Korshamn med Sælør.

Nærmeste matbutikk finner man i Korshamn med adkomst fra sjø og land. Butikken er selvbetjent med lang åpningstid.

Lyngdal kommune er en by i vekst. Her finner man et handelssentrum med gågater og yrende folkeliv på sommeren, Handelsparken med kjøpesenter, Sørlandsbadet, bowling og mye mer.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 21.12.2023. Ferdigattesten gjelder nyoppført hytte. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei og vann. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse , tilhører reguleringsplan Hausvik hyttefelt, Hausvikstranda Østre, del av gnr. 10, bnr. 2 , datert 11.10.2018. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

02.01.2024 - Dokumentnr: 929855 - Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening

08.09.2023 - Dokumentnr: 972735 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4225 Gnr:10 Bnr:2
Elektronisk innsendt

Det er i tillegg gamle heftelser fra hovedbruket som ligger på eiendommen, jfr. vedlagt grunnboksutskrift. Heftelser fra hovedbruket følger over på ny eiendom ved fradeling, selv om det har liten/ingen betydning for eiendommen. Heftelsen vil følge eiendommen videre.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 92 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 109 250,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt i Lyngdal kommune.

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Severinsen Takst AS den 22.03.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon: Overflater er vurdert i rapporten, kun slitasje/svikt vesentlig ut over normal bruks- og aldersslitasje nevnes. Dette gjelder synlige flater. Det er ikke flyttet på møbler, bilder, tepper og andre gjenstander hvis ikke det er nødvendig for å komme til utsatte områder. Boligen var møblert under befaringen. Det tas forbehold om eventuelle skjulte feil/mangler. Lukkede konstruksjoner er ikke kontrollert. For øvrig må hele rapporten leses.
 
Følgende avvik har fått TG2: 

Stue/kjøkken
Avtrekk,TG2
Det er kjøkkenventilator med kullfilter.
Vurdering av avvik:
- Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter).
Tiltak
- Om mulig bør det etableres ventilasjons kanal ut i det fri fra ventilator.

Spesialrom
Etasje > Toalettrom
Overflater og konstruksjon,TG2
Hytta har eget toalettrom med wc og en enkel vask. Rommet er naturlig ventilert med ventil i vindu.
Vurdering av avvik:
- Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Tiltak
- Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.

Tomteforhold
Forstøtningsmurer,TG2
Forstøtningsmurer er av betong med smijerns rekkverk.
Vurdering av avvik:
- Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
- Det er påvist mindre sprekker i muren.
Tiltak
- Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet.
- Det er ikke behov for utbedringstiltak i betongmur. Det gjøres oppmerksom på at rekkverk ikke er i henhold til dagens forskrift, men det betyr ikke nødvendigvis at tiltak er nødvendig. Egen sikkerhet må vurderes.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.
Pent innredet hytte med gjennomgående god standard med harmoniske fargetoner og materialvalg. Hytta har en arealeffektiv og god planløsning.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Randonmåling

Basert på byggeåret skal bygget være utført med forskriftsmessig radonsperre og jeg forutsetter at det foreligger dokumentasjon så lenge det foreligger ferdigattest på bygningen.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Velforening

Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening.
Årlig velavgift utgjør kr. 2.500,- pr. 2023. Avgiften fastsettes av velforeningen en gang i året.
Avgiften går til drift/vedlikehold av felles anlegg.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

02.01.2024 - Dokumentnr: 929855 - Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening

08.09.2023 - Dokumentnr: 972735 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4225 Gnr:10 Bnr:2
Elektronisk innsendt

Det er i tillegg gamle heftelser fra hovedbruket som ligger på eiendommen, jfr. vedlagt grunnboksutskrift. Heftelser fra hovedbruket følger over på ny eiendom ved fradeling, selv om det har liten/ingen betydning for eiendommen. Heftelsen vil følge eiendommen videre.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Totalt kr. 7.554,- for 2023. Beløpet inkluderer renovasjon, abonnement /forskudd vann, slamtømming, gebyr slamanlegg.

Byggemåte

Taket er tekket med takbelegg/takmembran og er fra byggeåret. Takrenner, nedløpsrør og beslag er av metall og er fra byggeåret. Veggkonstruksjonen over grunnmuren er av tre med utvendig stående kledning. Boligen har sperrekonstruksjon av tre med takbelegg/papp. Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt inn fiber til hytta, men den er ikke tilkoblet leverandør.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Gjensidige.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 9828DC8D-5641-4407-8977-61ED5C499A88