Kristiansand Sentrum - Kanalbyen

Sjølystveien 94

Prisantydning
5 490 000 kr
Omkostninger
149 620 kr
Andel fellesformue
7 448 kr
Totalpris
5 639 620 kr
Formuesverdi
819 953 kr
Formuesverdi sekundær
2 951 831 kr
Felleskostnader
3 118 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
6 694 kr / år
Byggeår
2020
P-rom
80 ㎡
Tomteareal
4 167 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Delikat og lekkker 3-roms endeleilighet med balkong, sjøutsikt og parkering i populære Kanalbyen. Felles takterrasse!

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3.etg. og inneholder følgende planløsning:
Entre/mellomgang, 2 soverom, teknisk rom/bod, åpen stue/kjøkkenløsning, samt bad.
I tillegg medfølger bod i byggets underetg., samt midlertidig parkeringsplass.

Standard

Velkommen til en lekker og meget innbydende 3-roms eierleilighet i populære Kanalbyen. Leiligheten i Sjølystveien 94 er presentert av Johan Rogge Elieson for Sørmegleren. Fra aktuell leilighet har du sjøutsikt fra leilighetens balkong og stue. Leiligheten ligger tilbaketrukket, noe skjermet for vær og vind. Balkongen er overbygget, og har plass til en sittegruppe og grill om ønskelig. Innenfra, fra leilighetens stue, kan du også se til sjøen om du vil.

Leiligheten er gjennomgående lys og innbydende med delikate fargevalg på vegger, samt gjennomgående 1-stavs gulv i alle rom foruten badet hvor det er fliser. Da leiligheten er beliggende som en endeleilighet vil du ha lysinnslipp fra flere sider, som gir en god romfølelse.

Leiligheten har en praktisk planløsning, hvor du har en åpen stue/kjøkkenløsning, 2 soverom, bad, innvendig bod/teknisk rom, samt en større entre.

I den åpne stue/kjøkkenløsningen er det naturlig avdelte soner, med en sittesone fremst mot balkongen, samt en spisestuesone i tilknytting til kjøkkenet. Her er det god plass til venner og familie! Kjøkkenet inneholder alt du behøver som integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp, samt kjøleskap. I sprutsonen er det satt opp praktiske plater, slik at rengjøringen går som en lek.

I enden av stuen, finner du leilighetens soverom nr. 1, forøvrig er det også tilkomst til den innvendige boden/teknisk rom fra stuen.

Soverom 1 er av god størrelse med plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, forøvrig garderobeløsning om ønskelig.

Videre inn i entreen er det tilkomst til leilighetens hovedsoverom, samt bad. Entreen er av god størrelse med plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Rommets vegger ble nylig malt, klart for ny eier. Hovedsoverommet er av meget god størrelse med plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Har har du store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig dagslys inn i rommet.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 80 kvm
P-rom inkl: Entre, 2 soverom, stue/kjøkken, bad, vaskerom/bod.
Bod er innredet som vaskerom. Det er tatt med som P-rom. Rommet er på 4 m2.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2020 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Det er innlagt vannbåren gulvvarme, samt balansert ventilasjonssytem med varmegjennvinning. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Sameiet består av 8 bygg som har 7 oppganger med til sammen 88 selveierleiligheter og 2 næringsseksjoner. Boligene har tilgang på 1 felles takterrasser, samt felles gårdsrom.

Telia er leverandør av tv/internett i sameiet ifølge protokoll av 28.04.2021.

Bruksoverlating: Dersom en eier ønsker å leie ut boligen til andre, må styret orienteres.

Beboerne i sameiet oppfordres til å begrense alle aktiviteter som kan virke forstyrrende på naboene. Det skal være ro i sameiet mellom klokken 2300-0700. Arbeid i boligen slik som håndverksmessige arbeider, reparasjoner ved flytting og oppussing som medfører banking, boring, sliping, saging etc, varsles naboer og tillates på hverdager i tidsrommet kl 0700 - 2000, men ikke på søn- og helligdager.

På denne eiendommen er det forurenset grunn eller mistanke om forurenset grunn og det er forbudt å foreta seg noe som kan medføre fare for forurensning. Lokalitetsnr: 14955. Lokalitetsnavn: Kanalbten 2B - 150/1901. Påvirkningsgrad: Liten / Ingen kjent påvikning, med dagens areal/resipentbruk. Myndighet: Kommune. På http://grunnforurensning.miljodirektoratet.no finnes mer detaljerte opplysninger om de registrerte forurensningene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Henrik Løvdal den 11.10.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Leilighet i Kristiansand sentrum/Odderøya. Leiligheten er i god stand. Ingen vesentlige ting å melde. Det er bare gjort innvendig befaring i leiligheten. For å sjekke utvendige felles arealer og fasader bør det lages en egen rapport for sameiet.

Spørsmål ang. befaringen kan rettes direkte til utførende Takstmann hverdager fra kl.09.00 til 16.00 på mobil 913 23180. Evt. send mail med dine spørsmål til takstmann@henriklovdal.no Hele rapporten må leses. Videre poster i rapporten er mer
utfyllende.

Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad TG3 eller TG2.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Kanalbyen ligger vestvendt ved sjøen på Odderøya, sentralt i Kristiansand og like ved Kilden, Fiskebrygga og det nye planlagte kultursenteret. En fem minutters spasertur fra Kanalbyen ligger Markensgate - med nærmere 400 butikker og et mangfold av kafeer, restauranter, bakerier og utesteder. I området rundt Odderøya er det fantastiske svaberg som egner seg til soling, bading og fisking. I Bendiksbukta kan barna leke på gressplener og sandstrender. Hele øya er dessuten et joggeparadis med stier på kryss og tvers. Kanalbyen har tre helt klare og umiddelbare kvaliteter: Byfjorden, det vakre skogsterrenget på Odderøya og kanalen i midten.

Tomt

Areal: 4 167 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i fjellhallen. Flere gjesteparkeringsplasser i fjellhallen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 16.03.2020. Brukstillatelsen gjelder hele tiltaket, leilighetsbygg, gjenstående arbeid: mindre vesentlige mangler, dog er ikke disse til hinder for mindlertidig brukstillatelse Gjenstående arbeider skal være utført innen 30.06.2023. Ifølge Sven Erik Knoph vil man først kunne søke ferdigattest når utenomhusområdet mellom 2B og 2C er ferdig opparbeidet, planlagt 1.halvår 2023. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til sentrumsformål, tilhører reguleringsplan nr. 1400, SILOKAIA felt f_1A m.fl., datert 16.09.2015. Det foreligger en mindre endring av detaljreugleringen datert 18.02.2016. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Planer under arbeid: Kvadraturen og vestre havn del 2, v/ plankontakt Anne S. Lislevand, mov. 922 68 146.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1698. Tinglyst: 12.03.1964. Best. om vann/ kloakkledning. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Dagboknr.: 17608. Tinglyst: 08.01.2016. Erklæring/ avtale. Rett for allmenheten til fri ferdelse og opphold på eiendommen.
Dagboknr.: 322323. Tinglyst: 15.01.2018. Best. om nettstasjon. Rettighetshaver: Agder Energi Nett AS.
Dagboknr.: 2375311. Tinglyst: 24.04.2020. Best. om adkomstrett.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut. Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt på følgende vilkår:
• Før kjøp av husdyr skal styret orienteres
• Det er båndtvang hele året for hunder og andre dyr som luftes ute, innenfor sameiets eiendom.
• Ekskrementer fjernes umiddelbart og kastes i egnede søppelkasser innenfor sameiets eiendom.
Den enkelte dyre- eller fugleeier er ansvarlig for at det ikke er til sjenanse for andre beboere.
Det er ikke tillatt å mate fugler eller dyr fra veranda, svalgang, felles takterrasser eller annet fellesareal.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,-)) 149 620,- (Omkostninger totalt) 5 639 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 6 694 pr. år
Vann/kloakkgebyr betales av sameiet via felleskostnadene.
Gjelder eiendomsskatt. Dette faktureres direkte til eier, og betales ikke gjennom felleskostnader.
Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr var for 2022 kr. 3.925,-. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.
Resterende kommunale avgifter betales som del av fellesutgiftene pr. mnd.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 6.694,- pr. år for denne eiendommen.

Faste løpende kostnader

Strøm, internett/tv, innboforsikring mm., listen er ikke utømmende.

Felleskostnader

Kr. 3 118,- pr.mnd.
Oppgitte felleskostnader gjelder fra og med 01.01.2023. Felleskostnader f.o.m. 01.11.22-01.01.23 er kr. 2950 ,- i mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader:  2 268,-
Vedlikeholdsfond: 105,-
Tilleggsytelser: Telia TV/Bredbånd: 401,-
Parkering i midl. parkeringshus 250,-
Heime App: 94,-

Felleskostnader innkluderer driftskostnader som styrehonorar, forretningsførsel, vaktmestertjenester, forsikring på bygg, kommunale avgifter (ekskl. eiendomsskatt), strøm i fellesområder, oppvarming av fellesområder, renhold av fellesareal mm.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesformue kr. 7 448 pr. 04.10.22

Formuesverdi

Primær: Kr. 819 953,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 951 831,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Sjølystveien 94, Gnr. 150 Bnr. 1901 Snr. 83 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 80/7127

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: integrerte hvitevarer.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 47 31 35.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0380

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0380. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Johan Elieson, tlf. 46 47 31 35

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 115) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 490 000,-) (Kr.65 880) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.103 830)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3065558