Kristiansand

Sjølystveien 82

Prisantydning
6 990 000 kr
Omkostninger
187 120 kr
Totalpris
7 177 120 kr
Felleskostnader
3 304 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2023
P-rom
93 ㎡
Bruksareal
97 ㎡
Tomteareal
3 640 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Lekker og delikat 4-roms leilighet med privat brygge - 2023 - To flislagte bad - Tre soverom

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

primærrom: 93 kvm, bruksareal: 97 kvm Sekundærrom: 4 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 97m²
P-rom inkl: Gang, Soverom, Stue/kjøkken, Soverom 2, Bad v/soverom, Soverom 3, Bad v/gang.
S-rom inkl.: Bod.

Romarealer oppgitt i nettomål, det er ikke gjort fratrekk for utboksing til evnt. røropplegg/ventilasjonsanlegg:

Gang: 12 m2
Soverom v/gang: 7,5 m2
Stue/kjøkken: 38,6 m2
Soverom: 13,7 m2
Bod: 2,7 m2
Bad: 5,4 m2
Soverom: 7,4 m2
Bad: 2,4 m2

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Fjernvarme. Fjernvarme faktureres månedlig etter faktisk forbruk, og er ikke inkludert i felleskostnadene. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Mulighet for kjøp av fast parkeringsplass i Fjellhallen.

Beliggenhet

Kanalbyen ligger vestvendt ved sjøen på Odderøya, sentralt i Kristiansand og like ved Kilden, Fiskebrygga og det nye planlagte kultursenteret. En fem minutters spasertur fra Kanalbyen ligger Markensgate - med nærmere 400 butikker og et mangfold av kafeer, restauranter, bakerier og utesteder. I området rundt Odderøya er det fantastiske svaberg som egner seg til soling, bading og fisking. I Bendiksbukta kan barna leke på gressplener og sandstrender. Hele øya er dessuten et joggeparadis med stier på kryss og tvers. Kanalbyen har tre helt klare og umiddelbare kvaliteter: Byfjorden, det vakre skogsterrenget på Odderøya og kanalen i midten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 28.04.2023. Ferdigattesten gjelder Sjølystveien 70, 72, 74, 80, 82 og 84 - 150/1907 -

Kanalbyen 2C. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til sentrumsformål og tilhører reguleringsplan nr. 1400 "Silokaia felt f_1A m.fl. - detaljregulering", datert 16.09.2015. Plan under arbeid: Kvadraturen og vestre havn del 2, ved plankontakt Anne S. Lislevand, mob. 92 26 81 46. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter. . Det fremkommer av sameiets husordensregler at dersom en eier ønsker å leie ut boligen til andre, skal det registres og styret skal orienteres. Utleier er forpliktet å gjøre leietaker kjent med husordensreglene.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
1964/1698-1/93 Best. om vann/kloakkledn. 12.03.1964.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Overført fra: 4204-150/1907.
Gjelder denne registerenheten med flere.

2016/17608-1/200 Erklæring/avtale. 08.01.2016.
Rett for allmennheten til fri ferdsel og opphold på eiendommen.
Overført fra: 4204-150/1907.
Gjelder denne registerenheten med flere.

2018/322323-1/200 Bestemmelse om nettstasjon. 15.01.2018.
Rettighetshaver:GLITRE NETT AS.
Org.nr: 982974011.
Overført fra: 4204-150/1907.
Gjelder denne registerenheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Info energiklasse

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Økonomi

Omkostninger kjøper

6 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
174 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 990 000,-))

187 120,- (Omkostninger totalt)

7 177 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Det er eiendomskatt for denne leiligheten/eiendommen. Eiendomsskatten er ikke blitt utarbeidet av Kristiansand kommune enda, i og med at bygget er helt nytt. Eiendomskatt vil faktureres direkte til hver enkelt seksjonseier.

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til en delikat/oppgradert leilighet med en flott beliggenhet i Kanalbyen. Flott og sjarmerende 4-roms leilighet med privat brygge beliggende i byggets 1.etasje.

Du kommer inn en en hyggelig romslig gang med oppbevaringsmuligheter. Dørcalling.

Stue/kjøkken:
Videre inn til en innbydende stue som har store vindusflater med sjøgløtt.
Romslig stue med god plass til sofagruppe og tilhørende bord. Leiligheten har mye vindusflater som gir god med lys til rommet. I stue er det plass til et spisebord. Her kan deilige middager spises med venner og familie. Fra stue er det utgang til markterrasse med god plass til utemøbler. Her er det sol fra ettermiddagen til 20:00 tiden på midtsommers. Et steinkast unna er det badebrygge. Her kan fine sommerdager nytes.

Praktisk åpen stue/kjøkkenløsning. Oppgradert Strai-kjøkken med mye skap- og benkeplass. Kjøkkenet inneholder integrerte hvitevarer og lam/heltre benkeplate. Her ligger alt til rette for god matlaging. Kjøkkenet har blant annet blitt oppgradert med nedsenket vask, utrekkbar kjøkkenkran, ekstra skap/opbevaring og benkeplate.

Soverom:
Leiligheten inneholder 3 gode soverom. Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Her kan du ligge å se utover kanalen. Det er også garderobe/bod tilknyttet hovedsoverommet.

Soverom 2 har utgang til egen privat liten brygge. Her kan du nyte morgenkaffen fra morgenen og utover formiddagen. Bade fra egen brygge. Det er også muligheter å ta imot besøk som kommer med båt.

Soverom 3 passer bra som barnerom eller gjesterom.

Bad:
Leiligheten har to flislagte bad.

Bad fra stuen inneholder servant m/speil, dusjhjørne, vegghengt wc og en vaskenisje med opplegg for vaskemaskin.

Bad fra gang inneholder servant m/speil, dusjhjørne og vegghengt wc.

Leiligheten disponerer bod i kjeller med heisadkomst.

Mulighet for kjøp av parkeringsplass i Fjellhallen.Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 05.10.23 12:39, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i god stand, følgende hovedtrekk kan nevnes: Ytterdører og vinduer er i god stand. Det er etablert lokalfall til gulvsluket på begge bad. Hulltaking ble ikke utført på bad da det er baderomskabin montert. STRAI kjøkkeninnredning med induksjon platetopp er montert. Gulvhøyder ble kontrollert enkelte steder, ingen nevneverdige avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer. Røropplegget ligger rør i rør. Vannbåren gulvvarme i gang, stue/kjøkken og begge bad. SYSTEMAIR Save boligventilasjon er montert, vanlig vedlikehold bør beregnes.

Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet. Spørsmål angående rapporten kan rettes til takstmann/byggmester Arild Grundetjern, mobil 919 98000.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: FYLL INN
Følgende hvitevarer følger boligen: alle integrerte hvitvarer medfølger.

Diverse

Alle seksjonene har privat uteareal på balkong, markterrasse og/eller takterrasse, samt sportsbod som tilleggsdel. I tillegg har boligene tilgang til en felles takterrasser på taket til oppgang 80. Felles gårdsrom er allment tilgjengelig.

Det fremkommer av sameiets vedtekter at det kan bli etablert en velforening, bestående av eiendommer/sameier som blir etablert i Kanalbyen. Dersom en slik velforening etableres har sameierne i Sameiet Kanalbyen - felt 2C plikt/sameiet plikt og rett til å være medlem av velforeningen. Velforeningen har til oppgave å ivareta medlemmenes felles interesser. Vedtekter Sameiet Kanalbyen - felt 2C, gnr 150, bnr 1907 i Kristiansand. Den enkelte eiendom/sameie/sameier som er medlem av velforeningen er pliktig å betale årskontingent /driftsutgifter fastsatt av velforeningens årsmøte.

- Vannbåren gulvvarme i alle rom utenom soverom og bod.
- Balansert ventilasjon/friskluftanlegg.
- Selveierleilighet uten andel fellesgjeld. Lave månedlige felleskostnader.
- Bod i felles bodareal.
- Vaktmester og renhold av fellesareal er inkludert i fellesutgiftene.
- Telia leverer bredbånd/trådløst og tv-tuner.
- Calling anlegg.

Iht. avhendingsloven § 2-11 er det plikt for selger som er næringsdrivende å stille garanti ved salg av nyoppførte, ferdigstilte boliger som selges innen seks måneder. Leiligheten er nyoppført, ferdigstilt og selges innen seks måneder, men selger definerer seg som forbruker (ikke som ledd i næringsvirksomhet). Leiligheten ble overlevert fra utbygger til selger 01.06.2023. Utbygger har stilt garanti på 5 % av opprinnelig kjøpesum (kr. 5 950 000,-) i 5 år etter at leiligheten ble overlevert fra utbygger til selger. Selger stiller ikke ny garanti.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
1964/1698-1/93 Best. om vann/kloakkledn. 12.03.1964.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Overført fra: 4204-150/1907.
Gjelder denne registerenheten med flere.

2016/17608-1/200 Erklæring/avtale. 08.01.2016.
Rett for allmennheten til fri ferdsel og opphold på eiendommen.
Overført fra: 4204-150/1907.
Gjelder denne registerenheten med flere.

2018/322323-1/200 Bestemmelse om nettstasjon. 15.01.2018.
Rettighetshaver:GLITRE NETT AS.
Org.nr: 982974011.
Overført fra: 4204-150/1907.
Gjelder denne registerenheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter (eiendomsskatt) er ikke utregnet p.t. Dette vil bli fakturert direkte til seksjonseier og betales ikke gjennom felleskostnader.

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonen går på hver enkelt seksjonseier, man får egen faktura. Renovasjonsgebyret for 2023 er beregntet til kr. 1 962,38,-. I henhold til referat fra stiftelsesmøte i sameiet vil prisen på renovasjon fra Avfall Sør komme på ca. kr. 3900,- pr. år.

Polisenummer

SP0004809311

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: F87129A5-C7A5-4C9C-A23D-0D3B0877F959