Kristiansand-Kvadraturen

Sjølystveien 70

Felleskostnader
2 534 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2023
P-rom
65 ㎡
Bruksareal
68 ㎡
Tomteareal
3 639 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Ny lekker innflyttingsklar oppgradert 3 roms selveier med stor solrik terrasse- Heis - Felles takterrasser-*Garasjeplass

Om eiendommen

Innhold

Helt ny lekker oppgradert eierleilighet med nydelig beliggenhet omringet av sjønære omgivelser og med stor solrik flislagt terrasse med flott utsikt over Byfjorden.

Kanalbyen er en helt ny bydel i Kristiansand like ved Odderøya, Kilden og Fiskebrygga.

Leiligheten ligger i 2 .etg. med god planløsning.

Gang med garderobeplass, lekkert helfliset bad/wc med varme i gulv, dusjhjørne, vegghengt wc og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel innelukket i praktiske skap. Praktisk stue/kjøkkenløsning med plass for både sofagruppe og spisestue, samt utgang solrik balkong med flott sjøutsikt, kjøkken med integrerte hvitevarer (stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap) og god skap/benkeplass. Nydelig hjørnevindu i stue med utsikt rett til sjøen. 2 gode soverom med garderobeplass. Innvendig bod.

- Bod i kjeller.
- Meget gode solforhold.
- Leiligheten er helt ny og ikke tatt i bruk
- Lave omkostninger. Kun dok.avgift av tomteverdi.
- Leilighet er er innredet i moderne og fine farger.
- Mulighet for kjøp av garasjeplass mot pristillegg.
- Stor felles takterrasse
- Felles sykkelbod i kjeller, med mulighet for lading av el. sykler.
- Muligheter for delebilordning, låne kajakker osv.


BØR SEES!

Standard

Meget pent innredet oppfradert helt ny leilighet med flotte gulv i brede 1 stavs eik hele leiligheten utenom bad/wc som er helfliset og malte overflater/gips i lyse og moderne farger. Nydelig oppgradert Strai kjøkken i hyggelig åpen løsning mot stue med integrerte hvitevarer. Fra stue er det utgang til stor solrik flislagt terrasse på 10,6 kvm med sol fra formiddag til kveld. Lekkert praktisk flislagte bad/wc med dusjvegger og baderomsinnredning.

Leiligheten er oppgradert fra standard levering.

1.             Utført mye på elektro med stikk, lavtbyggende stikk, belysning og mobilladere rett på veggopplegg.
2.             Kjøkken er oppgradert inkludert malte fronter.
3.             Malerarbeid: Alle rom er malt i flotte/rolige designfarger.
4.             Dører oppgradert til massiv stable (tunge innerdører m/kvalitet).

Velkommen på visning.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 68 kvm

P-rom: Gang, bad, stue/kjøkken og 2 soverom.
S-rom: Bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra arealmåling. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2023 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Oppvarming/varmt tappevann: Byggene tilknyttes Agder Energi Varme sitt fjernvarmenett i området. Fordelingsskap for vann, energi og vannbåren varme (samt målere) vil bli integrert i eget teknisk skap i badekabinen. Alle oppholdsrom med vannbåren gulvvarme vil ha individuell romtermostatstyring i hvert rom. Varmt tappevann via sirkulasjonsledninger, hovedkilde fra fjernvarme. Energiforbruket avregnes sentralt av energileverandøren/forretningsfører, men vil bli fordelt på den enkelte leilighet, med separate fjernavlesningsmålere i leilighetene for varmt forbruksvann og vannbåren gulvvarme.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Vannbåren gulvvarme i alle rom utenom soverom og bod.
- Balansert ventilasjon/friskluftanlegg.
- Selveierleilighet uten andel fellesgjeld. Lave månedlige felleskostnader.
- Bod i felles bodareal.
- Vaktmester og renhold av fellesareal er inkludert i fellesutgiftene.
- Telia leverer bredbånd/trådløst og tv-tuner.
- Calling anlegg.
- Utstrakt bruk av ledbelysning.
-- Lave kjøpsomkostninger når det kun betales dokumentavgift av tomteverdi.

Tilstandsrapport

Det foreligger ikke tilstandsrapport, da boligen er nyoppført og ubebodd.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Enkel adkomst fra Sjølystveien. Det vil bli godt skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Kanalbyen ligger vestvendt ved sjøen på Odderøya, sentralt i Kristiansand og like ved Kilden, Fiskebrygga og det nye planlagte kultursenteret. En fem minutters spasertur fra Kanalbyen ligger Markensgate - med nærmere 400 butikker og et mangfold av kafeer, restauranter, bakerier og utesteder. I området rundt Odderøya er det fantastiske svaberg som egner seg til soling, bading og fisking. I Bendiksbukta kan barna leke på gressplener og sandstrender. Hele øya er dessuten et joggeparadis med stier på kryss og tvers. Kanalbyen har tre helt klare og umiddelbare kvaliteter: Byfjorden, det vakre skogsterrenget på Odderøya og kanalen i midten.

Tomt

Areal: 3 639 kvm, Eierform: Fellestomt
Flott opparbeidet fellestomt som er utført i bestandige materialer. Frodig vegetasjon sammensatt av arter med variasjon i høyde, utbredelse, farge og vekstform. Belysning er utført med solide og robuste armaturer, både i gårdsrom, ved inngangspartier og på stier/veier.

Det er etablert et felles, nedgravd avfallssystem, med innkastluker plassert mot Sjølystveien.

Parkering

*Mulighet for kjøp av parkeringsplass mot pristillegg. ( kr. 450.000,-) ved kjøp før 31 mai. Ved kjøp av parkering fra 1 juni kr. 550.000,-

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på Kanalbyen 2C datert 28.04.2023. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til sentrumsformål og tilhører reguleringsplan nr. 1400 "Silokaia felt f_1A m.fl. - detaljregulering", datert 16.09.2015. Plan under arbeid: Kvadraturen og vestre havn del 2, ved plankontakt Anne S. Lislevand, mob. 92 26 81 46.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1698. Tinglyst: 12.03.1964. Best. om vann/kloakkledn. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.

Dagboknr.: 17608. Tinglyst: 08.01.2016. Erklæring/avtale. Rett for allmennheten til fri ferdsel og opphold på eiendommen.

Dagboknr.: 322323. Tinglyst: 15.01.2018. Bestemmelse om nettstasjon. Rettighetshaver: Glitre Nett AS.
Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter. Det fremkommer av sameiets husordensregler at dersom en eier ønsker å leie ut boligen til andre, skal det registres og styret skal orienteres. Utleier er forpliktet å gjøre leietaker kjent med husordensreglene.

Det fremkommer av sameiets vedtekter at det kan bli etablert en velforening, bestående av eiendommer/sameier som blir etablert i Kanalbyen. Dersom en slik velforening etableres har sameierne i Sameiet Kanalbyen - felt 2C plikt/sameiet plikt og rett til å være medlem av velforeningen. Velforeningen har til oppgave å ivareta medlemmenes felles interesser. Vedtekter Sameiet Kanalbyen - felt 2C, gnr 150, bnr 1907 i Kristiansand. Den enkelte eiendom/sameie/sameier som er medlem av velforeningen er pliktig å betale årskontingent /driftsutgifter fastsatt av velforeningens årsmøte.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt på følgende vilkår:
- Før kjøp av husdyr skal styret orienteres
- Det er båndtvang hele året for hunder og andre dyr som luftes ute, innenfor sameiets eiendom.
- Ekskrementer fjernes umiddelbart og kastes i egnede søppelkasser innenfor sameiets eiendom.

Den enkelte dyreeier er ansvarlig for at det ikke er til sjenanse for andre beboere. Det er ikke tillatt å mate fugler eller dyr fra veranda, svalgang, felles takterrasser eller annet fellesareal.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, budsjett, husordensregler og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning. Sameiet er helt nytt, og det er derfor ikke utarbeidet regnskap eller årsberetning enda.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 16 900,- (Dokumentavgift) 29 270,- (Omkostninger totalt) 4 719 270,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter/eiendomsskatt er ikke utregnet p.t. Dette vil bli fakturert direkte til seksjonseier og betales ikke gjennom felleskostnader.

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonen går på hver enkelt seksjonseier, man får egen faktura. Ny eier må kontakte Avfall Sør for å opprette nytt abonnement. Avfall Sør opplyser at dette ikke koster noe. Brikkene er allerede klartgjort til leiligheten, og ligger klare til henting på Avfall Sør Vige. I henhold til referat fra stiftelsesmøte i sameiet vil prisen på renovasjon fra Avfall Sør komme på ca. kr. 3900,- pr. år.

Eiendomsskatt

Det er eiendomskatt for denne leiligheten/eiendommen. Eiendomsskatten er ikke blitt utarbeidet av Kristiansand kommune enda, i og med at bygget er helt nytt. Eiendomskatt vil faktureres direkte til hver enkelt seksjonseier.

Felleskostnader

Kr. 2 534,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Telia TV/bredbånd (kr. 400,-), Heime app (kr. 94,-), og driftskostnader (kr. 2040,-). Innenfor driftskostnader ligger kommunale avgifter (ekskl. eiendomsskatt), felles forsikring, vaktmestertjenester, renhold av fellesareal, filterskifte ventilasjon i hver leilighet, strøm i fellesareal, brannalarm/tilsyn brannsystem, drift av heis, stell av beplantning, forretningsførsel og styrehonorar.

Forbruk av fjernvarme er ikke inkludert i felleskostnader.

Startkapital kr. 5.100,- (forfall i mai 2023) belastes selger.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Sjølystveien 70, Gnr. 150 Bnr. 1907 Snr. 9 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0193

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0193. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Tilrettelegging (Kr.15 500) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.63 812,50) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 215) Oppgjør (Kr.10 900) Totalt kr. (Kr.103 862,50)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3071123