Kanalbyen

Sjølystveien 56

Prisantydning
6 290 000 kr
Omkostninger
169 620 kr
Andel fellesformue
13 258 kr
Totalpris
6 459 620 kr
Formuesverdi
954 103 kr
Formuesverdi sekundær
3 434 770 kr
Felleskostnader
2 948 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2019
P-rom
86 ㎡
Bruksareal
86 ㎡
Tomteareal
5 520 ㎡
Etasje
4
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Lekker 3- roms topp-/hjørne leilighet med parkeringsplass i kjeller. Balkong med sjøutsikt. Heis i bygget

Om eiendommen

Standard

Velkommen til visning av Sjølystveien 56! En lekker, gjennomført eierleilighet med tilhørende garasjeplass i kjeller, heis og stor balkong med flott sjøutsikt.

Leiligheten fremstår med moderne løsning, god arealfordeling i populært boligkompleks i sjønære omgivelser i Kanalbyen like ved Fiskebrygga og Odderøya. Leiligheten er plassert på i øverste etasje på hjørnet i bygget. Vindusflater fra tre sider som sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp.

Romslig gang med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko i garderobe/ skyvedørsgarderobe. Herfra er det videre inngang til vaskerom med praktiske skap for oppbevaring. Her er deler av den tidligere kjøkkeninnredningen plassert, med kombiskap kjøl og frys. Det er lagt opp vask med kaldt/ varmt vann.

Videre inn mot leilighetens hovedrom. Rommet hvor vi har åpen stue/ kjøkkenløsning. Kjøkkenet har en åpen, men samtidig skjermet løsning mot stuen.
Kjøkkeninnredningen har godt med skap/benkeplass og integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, kjøleskuff og oppvaskmaskin. Det er god plass til spisebord i overgangen mot stuen.

Stuen er enkel å innrede med god plass til stor sofagruppe med tilhørende møblement. Det er utgang til balkong med gode solforhold og flott sjøutsikt.

I leiligheten er det to soverom av god størrelse. Rommene er plassert i den ene enden av leiligheten med baderommet like ved. Hovedsoverommmet er malt i mørke, behagelige farger og har plass til stor garderobe. Soverom nummer to passer utmerket som gjesterom eller kontor.

Baderommet er flislagt med varme i gulv, lys i tak, vegghengt wc, dusjhjørne og baderoms innredning med oppbevaring.
I leilighetens gang er det gjestoalett/ Wc.

Det medfølger bod og parkeringsplass i kjeller. Boden er tilknyttet parkeringsplassen.
Felles takterrasse i bygget.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 86 kvm
P-rom: Gang, entrè, soverom x 2, bad, stue/kjøkken, toalettrom, vaskerom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2019 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Balansert ventilasjonsanlegg,, samt vannbåren gulvvarme i gang, stue, kjøkken og bad/wc.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
 

Diverse

- Vannbåren gulvvarme i alle rom utenom soverom og bod.
- Balansert ventilasjon/friskluftanlegg.
- Selveierleilighet uten andel fellesgjeld. Lave månedlige felleskostnader.
- Sportsbod i underetasje (ca. 5 kvm).
- Vaktmester og renhold av fellesareal er inkludert i fellesutgiftene.
- Stor felles takterrasse på toppen av bygget.
- Get TV/internett.
- Calling anlegg.
- Det kan bli etablert en velforening, bestående av eiendommer/sameier som blir etablert i Kanalbyen. Dersom en slik velforening etableres har sameierne i Sameiet Kanalbyen - felt 2A plikt/sameiet plikt og rett til å være medlem av velforeningen.
- For tiden 2. srk delebiler og 4 stk sykler som kan leies i sameiet. Kajakkrom i 1 etasje.

Det vurderes å etablere en velforening for sameierne. Dersom en slik velforening etableres har sameierne i Kanalbyen - felt 2A plikt / sameiet plikt og rett til å være medlem av velforeningen, samt betale en årskontingent fastsatt av velforeningens årsmøte

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 01.02.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i stort sett god stand, følgende hovedtrekk kan nevnes: Ytterdører og vinduer er i god stand. Det er etablert lite fall til gulvsluket på bad, men eier opplyser om at dette ikke er noe problem. Hulltaking ble ikke utført mot sanitærrom da det er baderoms kabin montert. STRAI kjøkkeninnredning er i god stand, induksjon platetopp er montert. Utbygger har nylig utbedret lekkasje ved skyvedør i stua, og det forventes at fuktighet som ble registrert i parketten inntil dørterskel tørker opp. Gulvhøyder ble kontrollert enkelte steder, ingen store avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer. Røropplegget ligger rør i rør. Innvendig stoppekran er montert i rørskapet. Vannbåren gulvvarme i noen rom. Boligventilasjon er montert, vanlig vedlikehold bør beregnes. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG2:

Innvendig: Andre innvendige forhold: Det er avvik: Lekkasje ved skyvedør til balkong.
Våtrom: Overflater Gulv - Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.


For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt 1: Våtrom, Knast i flis utbedret av Boxen Bad Garantisak.
Pkt 6: Lekkasje under dørterskel skyvedør til terrasse. Utbedret av byggherre på Garanti.
Pkt 11: 1. I forbindelse ved montering av nytt IKEA kjøkken 2. montert 1 ekstra kurs på Vaskerom ang. Installasjon av varmtvanns bereder, kjøl/frys. Utført av BK-Elektro.
Pkt 12: Kontroll ventilasjons Anlegg 1 gang i året.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Enkel adkomst fra Sjølystveien. Det vil bli godt skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Kanalbyen ligger vestvendt ved sjøen på Odderøya, sentralt i Kristiansand og like ved Kilden, Fiskebrygga og det nye planlagte kultursenteret. En fem minutters spasertur fra Kanalbyen ligger Markensgate - med nærmere 400 butikker og et mangfold av kafeer, restauranter, bakerier og utesteder. I området rundt Odderøya er det fantastiske svaberg som egner seg til soling, bading og fisking. I Bendiksbukta kan barna leke på gressplener og sandstrender. Hele øya er dessuten et joggeparadis med stier på kryss og tvers. Kanalbyen har tre helt klare og umiddelbare kvaliteter: Byfjorden, det vakre skogsterrenget på Odderøya og kanalen i midten.

Tomt

Areal: 5 520 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Det medfølger parkeringsplass i lukket garasjeanlegg under bygget. Heisadkomst fra leilighetens etasje til og fra parkeringskjeller.
Oppstillingsplass for motorsykkel. Felles låsbar sykkelbod.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 12.06.2020. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Reguleringsplan nr 1400 - Silokaia felt f_1A m.fl. detaljregulering. Godkjent 16.09.2015 sak 127/15. Mindre endring av detaljregulering for Silokaia datert 18.02.2016. Formål: Sentrumsformål. Plan under arbeid: Kvadraturen og vestre havn del 2. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1698. Tinglyst: 12.03.1964. Bestemmelse om vann/kloakkledning. 
Dagboknr.: 17608. Tinglyst: 08.01.2016. Erklæring/avtale. Rett for allmennheten til fri ferdsel og opphold på eiendommen.
Dagboknr.: 322323. Tinglyst: 15.01.2018. Bestemmelse om nettstasjon.
Dagboknr.: 1711325. Tinglyst: 19.12.2018. Bestemmelse om adkomstrett.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2375311 Tinglyst: 24.04.2020 - Bestemmelse om adkomstrett

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter. Styret har foreslått å endre vedtektene (som krever 2/3 av avgitte stemmer i sameiet) til at kortidsutleie begrenses til 60 døgn i året.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Tillatt på vilkår opplyst i husordensregler, se vedlegg i salgsoppgave.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Sørlandets boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 157 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 290 000,-)) 169 620,- (Omkostninger totalt) 6 459 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr var for kr 3.925,- for år 2022. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 8.230,- pr. år for denne eiendommen.

Felleskostnader

Kr. 2 948,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftskostnader (kr 2393); vaktmestertjenester, vedlikehold/serviceavtaler, felles forsikring, kommunale avgifter, felles strøm, styre/forretningsførerhonorar , Telia TV/Bredbånd (kr 361), Heime app (kr 94), parkeringplass 36
(kr 100).
Fjernvarme kommer i tillegg til felleskostnadene og faktureres etterskuddsvis hver måned etter forbruk.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesformue kr. 13 258

Formuesverdi

Primær: Kr. 954 103,- for år 2021. Sekundær: Kr. 3 434 770,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Sjølystveien 56, Gnr. 150 Bnr. 1870 Snr. 31 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 87/10610

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/ kombiskap, stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskuff.

Liftgardin kjøkken og soverom nr. 2 medfølger ikke.
Taklampe på soverom 1 og 2 medfølger ikke.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 46 47 31 35.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0006

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0006. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Johan Elieson, tlf. 46 47 31 35

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.10 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 6 300 000,-) (Kr.81.900)
Tilrettelegging (Kr.15 500)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 215)
Totalt kr. (Kr.121.950)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3064527