Kvadraturen / Kanalbyen

Sjølystveien 46

Felleskostnader
3 618 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2019
Internt bruksareal (BRA‑i)
115 ㎡
Bruksareal
120 ㎡
Tomteareal
5 520 ㎡
Etasje
5
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Lekker oppgradert 4 roms selveier med flott sjøutsikt, 2 flislagte bad og 2 store solrike terrasser-Heis og garasjeplass

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Lekker og gjennomført selveierleilighet med minimal bruksslitasje. Flott sjøutsikt fra stue/kjøkken og terrasse. Solrike terrasser på både øst og vestsiden sikrer sol fra morgen til kveld. Populært boligkompleks i sjønære omgivelser i Kanalbyen like ved Fiskebrygga, Kilden, Kunstsilo og Odderøya.

Leiligheten er harmonisk innredet med lyse farger, gjennomgående gode materialvalg, store og sjenerøse vindusflater med godt lysinnfall som gjør leiligheten særdeles lys og luftig. Boligen fremstår med moderne løsninger, god arealfordeling.

Flotte gulv i brede 1 stavs eik hele leiligheten utenom badene og vaskerom og malte overflater/gips i lyse og moderne farger. Nydelig Strai kjøkken i hyggelig åpen løsning mot stue. Fra stue er det utgang til stor solrik terrasse med flott sjøutsikt og sol fra formiddag til sene kvelden. 2 lekre praktiske flislagte bad med dusjvegger og baderomsinnredning. Leiligheten er gjennomgående.

5. etasje:

Yttergang med garderobeplass, romslig gang med garderobe skap og med downlights i tak, lys og romslig stue med downlights i tak, varme i gulv, sjenerøse vindusflater og praktisk arealfordeling. Fra stuen har en utgang til stor solrik flislagt terrasse med sol fra formiddag til sent på kvelden (ca. 21 sommerstid). Fra det ene soverommet utgang til overbygd terrasse med morgensol. Flott sjøutsikt fra stue og terrasse.

Kjøkken (åpen løsning) med varme i gulv, lekker kjøkkeninnredning fra Strai med integrerte høykvalitets hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin, samt praktisk kjøkkenøy. Spisestue i tilknytning til kjøkken/stue.

Lekkert flislagt bad/wc med varme i gulv, downlights, vegghengt wc, dusjhjørne og flott baderomsinnredning.

Flott flislagt bad/wc nr. 2 med varme i gulv, downlights, vegghengt toalett, dusjhjørne og flott baderomsinnredning.

Tre praktiske soverom fremstår med lyse farger, alle har godt med garderobeskap. Hovedsoverommet har direkte inngang til eget bad. Det ene store soverommet brukes idag som tv-stue og har utgang til terrasse med morgen/formiddagssol.

Praktisk og romslig separat vaskerom med opplegg til vaskemaskin/tørketrommel, plass til kjøleskap og annet utstyr. 1 romslig bod i kjeller.

Det er gjort betydelige oppgraderinger fra standard levering og det kan nevnes:
*Kjøkkenet er "fóret"inn med en hel vegg mot kjøleskapet og en halv vegg mot stua( som skjuler oppvaskbenken etc.
*Hel limt parkett.
*Ekstra dobbelt garderobeskap i gangen.
*Spotter.
*Plissegardiner i alle vinduer og balkongdørerdører.
*Byttet ut dør med skyvedør, til det minste soverommet.

(Endret garderobe plassering på det minste soverommet, samt det mot frokostverandaen)

Dette er en eksklusiv og oppgradert eierleilighet med nydelige solforhold som bør sees for å få det rette inntrykket!

Velkommen på visning.

Oppvarming

Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, samt vannbåren gulvvarme i gang, stue, kjøkken og begge badene.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene

Beliggenhet

Adkomst

Enkel adkomst fra Sjølystveien. Det vil bli godt skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkeringsplass i Fjellhallen (nr. 134) med lader for El-bil er inkludert i prisen (koster nå kr. 550.000,- ved kjøp gjennom kanalbyen).
Mulighet for gjesteparkering i Fjellhallen for gjester av beboere i Kanalbyen.

Egen sykkelbod i garasje i kjeller. Sameiet har også 2 låne kajakker og ståbrett. Ellers gateparkering etter offentlig gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Kanalbyen ligger vestvendt ved sjøen på Odderøya, sentralt i Kristiansand og like ved Kilden, Fiskebrygga og det nye planlagte kultursenteret. En fem minutters spasertur fra Kanalbyen ligger Markensgate - med nærmere 400 butikker og et mangfold av kafeer, restauranter, bakerier og utesteder. I området rundt Odderøya er det fantastiske svaberg som egner seg til soling, bading og fisking. I Bendiksbukta kan barna leke på gressplener og sandstrender. Hele øya er dessuten et joggeparadis med stier på kryss og tvers. Kanalbyen har tre helt klare og umiddelbare kvaliteter: Byfjorden, det vakre skogsterrenget på Odderøya og kanalen i midten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 12.06.2020. Ferdigattesten gjelder for oppføring av 126 nye boenheter . At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til sentrumsformål og tilhører reguleringsplan nr. 1400 "Silokaia felt f_1A m.fl. - detaljregulering", datert 16.09.2015. Plan under arbeid: Kvadraturen og vestre havn del 2, ved plankontakt Anne S. Lislevand, mob. 92 26 81 46.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1698. Tinglyst: 12.03.1964. Bestemmelse om vann/kloakkledn.
Dagboknr.: 17608. Tinglyst: 08.01.2016. Erklæring/avtale.
Dagboknr.: 322323. Tinglyst: 15.01.2018. Bestemmelse om nettstasjon.
Dagboknr.: 1711325. Tinglyst: 19.12.2018. Bestemmelse om adkomstrett.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2375311 Tinglyst: 24.04.2020 - Bestemmelse om adkomstrett.

Info energiklasse

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 198 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 211 450,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 11.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato 28.02.2024. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Beskrivelse av eiendommen:
Leilighet beliggende i 5.etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 2019. Leiligheten fremstår i god stand og vedlikeholdt. Bygningsdeler er i fra byggeår, samt våtrommene og kjøkkeninnredningen. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.

Diverse

- Vannbåren gulvvarme.
- Balansert ventilasjon.
- Selveierleilighet uten andel fellesgjeld. Lave månedlige felleskostnader.
- Heis med direkte adkomst til leilighetens etasje.
- Fiberoptikk
- Tv-uttak i stue og Tv-stue/soverom
- Eksklusive plissegardiner i stue.
- Godt med downlights i boligen.
--Bod i underetasjen med direkte heisadkomst fra leilighetens etasje.
- Adgang til sykkelbod med mulighet for å lade EL- sykkel, med heisadkomst fra leilighetens etasje.
- Heime-appen. En informasjonsportal der det også er tilgang til delebil ordning, lånesykler med og uten -EL, lånekajakker, verktøy etc.
- Vaktmester og renhold av fellesareal er inkludert i fellesutgiftene.

Viser til mail fra Espen Domaas, prosjektleder J.B.Ugland vedr. hendelse/lekkasje i front mot sjøen for vestfasaden i leiligheten. Spesifikt gjelder dette yttervegg/felt over vindu/skyvedør mot atriet. Dette ble utbedret febr./mars 2022. Da ble alt av yttervegger med isolasjon og mer byttet ut til nye konstruksjoner. Det er i ettertid oppdaget noen få dråper i det ene vindussmyget som skal utbedres nå i juli 2023 (allerede avtalt). Med dette som bakgrunn er vi trygge på at vanninntrengingen er avsluttet. Vi har som du vet også vært helt oppe på taket og åpnet opp taket mot gesims, her var det knusktørt. Vi har også vært oppe i etasjen over og sett/vurdert balkongen og vindussmygene, her også finner vi ikke feil. Vi har derfor ingen utfordringer med å gi deg eller fremtidig kunde utvidet garanti på nevnte fasade. Så at vi gir en utvidet garanti på 5 år er ok for oss. For deg, eller for ny kunde, handler det jo om at man ønsker gode forutsetninger for det man bor i og eventuelt kjøper. Det er en selvfølge at det ikke skal komme fuktighet inn i en leilighet!

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1698. Tinglyst: 12.03.1964. Bestemmelse om vann/kloakkledn.
Dagboknr.: 17608. Tinglyst: 08.01.2016. Erklæring/avtale.
Dagboknr.: 322323. Tinglyst: 15.01.2018. Bestemmelse om nettstasjon.
Dagboknr.: 1711325. Tinglyst: 19.12.2018. Bestemmelse om adkomstrett.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2375311 Tinglyst: 24.04.2020 - Bestemmelse om adkomstrett.

Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer også i tillegg til felleskostnadene. Beregnet årsbeløp for 2023 er kr. 3.925,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Polisenummer

SP0001978277

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 6: Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, lekkasje over vinduer og dør i stua mot sjøen.
Pkt. 13: Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja, i garasjen.
Pkt. 16: Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, beskrivelse av problem/utført arbeid/samt garanti. denne legges ved salgsoppgaven. Arbeid utført av J. B. Ugland.
Pkt. 23: En sprekk i gips veggen mot frokost verandaen er nå reparert av maler.
Pkt. 24: Dolokket på det store badet har sprukket et par ganger, på tross av vanlig bruk. Firmaet BOXEN har skiftet det.

Tilleggskommentar:
En super bolig, lys, veldig praktisk, romslig og vakker. Flytter til en annen kant av landet, ellers hadde jeg blitt boende.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

If skadeforsikring NUF

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.
Solgt
Produktnummer: 9CFF4925-E03D-4DD7-AB7D-4A9061A3FC21 Kategori: