Langesund

Sjeseveien 25

Prisantydning
4 190 000 kr
Omkostninger
120 620 kr
Totalpris
4 310 620 kr
Formuesverdi
577 522 kr
Formuesverdi sekundær
2 079 080 kr
Kommunale avgifter
1 393 kr / mnd
Byggeår
1968
P-rom
100 ㎡
Bruksareal
120 ㎡
Tomteareal
1 247 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Attraktiv enebolig med sjøutsikt og alt på en flate - Tre soverom - To garasjer - BUD MOTTATT

Om eiendommen

Standard

Boligen holder normal standard, og fremstår som velholdt og godt tatt vare på. Nåværende eier har i de senere år pusset opp stuen og kjøkkenet, som er blitt åpnet opp til et moderne og flott allrom med store vindusflater mot sjøen.

Fra steinlagt gårdsplass er det inngang til vindfang med plass til å henge av deg yttertøyet. Vindfanget er adskilt fra boligens hoveddel med dør, og fra vindfanget er det også direkte adkomst til et av boligens tre soverom. Med døren som lukker lyden ute og skiller sonene, er soverommet også godt egnet som TV-stue eller kontor. Som soverom er det god plass til seng, garderobeløsning og skrivepult. Nyere laminatgulv på gulvet, malte overflater på vegger.

Flytter man seg fra vindfanget og mot stuen får du et luftig og flott allrom med god plass til sofagruppe og spisestue. Rommet ligger i vinkel, og du får en fin inndeling mellom sonene for spiseplass og stue. Rommet er malt med en moderne, mørk farge der både vegger, himling og vinduskarmer og belistning er malt i samme farge. Her legger man spesielt godt merke til hvordan fokuset havner på utsikten til fjorden. Det er montert innvendige persienner, skjult bak malt belistning rundt vinduet.

Kjøkkenet ble oppgradert i 2020, med innredning fra Systemkjøkken. Her er det montert integrert kjøleskap og oppvaskmaskin. På kjøkkenet mot spiseplassen er det integrert stekeovn og platetopp, samt takmontert ventilator. På den måten får man optimalt avtrekk og beholder åpenhet mot spiseplassen. På enden av benken er det barløsning med plass til å sitte eller ekstra arbeidsplass.

I stuen er det montert varmepumpe og nyere peisovn. I tillegg er også eldre, lukket vedovn beholdt.

Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng, og det er plassbyggede garderobeskap. Soverom 2 er noe mindre, og også her er det plassbyggede garderobeskap. Stue og hovedsoverom har klikkvinyl på gulv, mens de to andre soverommene har laminatgulv.

På baderommet er det montert dusjkabinett, servantseksjon og gulvtoalett. Opplegg til vaskemaskin. Gulvflis med gulvvarme, samt fliser/malte flater på vegger.

Tilbake i vindfanget er det dør som leder til en mellomgang med plass til oppbevaring. Separat bod for ekstra lagring, eventuelt med potensial som vaskerom. Videre er det dør direkte ut til garasjen som er forbundet med boligen. I denne garasjen er det smøregrav. I tillegg er det frittstående enkelgarasje. Her er det montert elbil-lader.

Frittstående, romslig bod i hage.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 120 kvm Sekundærrom: 20 kvm.
Bra. pr. etasje.: - 1. etg. 120m²
P-rom inkl: Stue/kjøkken, entré, gang, bad og tre soverom
S-rom inkl.: Bod og garasjerom

Frittstående garasje:
BRA: 22m²  - S-rom: 22m²

Sportsbod.:
BRA: 14m² - S-rom: 14m²

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1968 i følge Bamble kommune.

Oppvarming

Peisovn, vedovn og varmepumpe i stue. Ellers elektrisk oppvarming med panelovner, samt varmekabler på bad. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Nord Taksering AS den 11.05.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Boligen ses å være oppført med god konstruksjon, materialvalg og har den har vært godt vedlikeholdt. Brorparten av boligens overflater er fra byggeår og ses som godt vedlikeholdt, dog det bemerkes at boligen som følge av alder har flere konstruksjoner/overflater ha begrenset restlevetid.

De senere år er boligen påkostet nytt sikringsskap med automatsikringer, elbil lader, nytt taktekke, kjøkken, innvendige overflater og flere PVC vinduer.
Bemerkninger :
Krypkjeller/drenering
Garasjerom - asbest
Garasjerom - dør
Bad
Stedvis kan tilstands gradene være satt ut ifra den enkelte konstruksjonens alder og påregnelige med utskiftinger/oppgraderinger som følge av antatt begrenset resterende brukstid. Se for øvrig utfyllende rapport på hvert punkt.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Utvendig > Garasjedør inn til boligrom
TG2 Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Innvendig > Overflater - Garasjerom
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Innvendig > Radon
Innvendig > Krypkjeller
Innvendig > Innvendige dører
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Tomteforhold > Drenering
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

Se tilstandsrapport for utfyllende informasjon rundt hvert punkt. Flere av punktene er satt på grunn av bygningsdelens alder.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Stathelle: Kjør nedre vei i retning Langesund, i retning Badeparken. I rundkjøringen ved Badeparken/Spar, ta til høyre, og fortsett så til venstre bak butikken. Ta så andre vei til venstre, ned Bratten Terrasse. Ta så direkte til venstre, og boligen ligger som siste bolig i enden av veien du kommer til. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Beliggenhet

Eiendommen har en sjønær beliggenhet i Langesund, med kort vei til sjøen og båthavn. Populære Badeparken ligger i kort gangavstand fra boligen, og på området ligger også Skjærgårdshallen. Boligområdet er et etablert nabolag, bestående hovedsaklig av eneboligbebyggelse, og er et familievennlig område med kort vei til det meste. Dagligvarehandelen gjør du unna på Spar "rett nedi gata", og det anbefales en tur til Langesundfisk, der du får kjøpt ferske reker og fisk levert direkte fra fiskeren til mottaket og butikken.

Langesund er en fantastisk sommerby, velkjent for sine mange soldøgn og yrende liv sommerstid. Byen fylles opp av turister og lokalbefolkning, og i sentrum står trolig Wrightegaarden, den tradisjonelle konsertscenen gjort kjent gjennom Postgirobyggets "Sommer på jorda". Her er det hver sommer populære artister som står på scenen i den intime og koselige bakgården.

Skulle ikke Langesund ha nok å by på er det kort vei til Stathelle, med alle sentrumsfunksjoner i området rundt kjøpesenteret Brotorvet. Det er bussholdeplass like nedenfor boligen, der bussen veksler på øvre og nedre vei til Langesund, med hyppige avganger. Med buss er det også enkelt å komme videre i retning Porsgrunn og Skien. Skal du lenger sør- eller østover er det kort vei til E18, som er under oppgradering i strekningen Langangen til Dørdal, der strekningen Rugtvedt-Dørdal allerede er ferdigstilt som firefelts motorvei.

Tomt

Areal: 1 247 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er pent opparbeidet med belegningsstein i gårdsplass og gressplen i hage. Eiendommen består av to bruksnummer, og oppgitt areal er samlet areal på de to. Plass for søppeldunker står noe over grense til naboeiendom. Det foreligger ikke avtale om denne plasseringen.

Parkering

God plass til parkering på egen tomt. Boligen har to garasjer, med en frittstående og en i tilknytning boligen. Garasjen i tilknytning boligen har direkte adkomst fra mellomgang med bod, og har også enkel smøregrav.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av ukjent årsak. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan Bratten, datert 25.01.1956. Til dette foreligger det vedtekter for bebyggelse.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, reguleringsplan skal fortsatt gjelde, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 18.06.2015.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Kommunen arbeider for tiden med oppgradering av det kommunale vann/avløpsnettet i området. Ny eier må påregne at det vil kunne forekomme gravearbeider i forbindelse med dette. Eier har ikke mottatt videre informasjon rundt dette prosjektet.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
2009/641812-1/200  Bestemmelse om bebyggelse  
Tinglyst: 02.09.2009 
Med flere bestemmelser
Servitutten gjelder oppføring av frittstående bod på eiendommen. Eier av eiendommen har fått dispensasjon til å oppføre boden nærmere offentlig vei enn hva som normalt tillates for eiendommer som grenser til slik vei. Dersom veimyndighetene krever det må boden fjernes eller flyttes etter nærmere gitt frist. Skader på bod som følge av veivedlikehold erstattes ikke av Statens Vegvesen

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Bamble kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 104 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 190 000,-)) 120 620,- (Omkostninger totalt) 4 310 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 1 393 pr. mnd

Formuesverdi

Primær: Kr. 577 522,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 079 080,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Sjeseveien 25, Gnr. 106 Bnr. 907 og Gnr. 106 Bnr. 1026 i Bamble kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 45 07 36 47.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-22-0070

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-22-0070. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Fredrik Risanger Busk, tlf. 45 07 36 47

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,1%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 500,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3060694