MØVIK/ YTRE VÅGSBYGD

Sjekteveien 64A

Prisantydning
4 550 000 kr
Omkostninger
130 220 kr
Totalpris
4 680 220 kr
Formuesverdi
935 744 kr
Formuesverdi sekundær
3 368 677 kr
Kommunale avgifter
14 566 kr / år
Byggeår
1970
P-rom
194 ㎡
Bruksareal
198 ㎡
Tomteareal
378 ㎡
Antall soverom
6
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Lekker, innholdsrik, nyrenovert og påbygd del av tomannsbolig med hybel- Solrik tomt - Barnevennlig gate

Om eiendommen

Innhold

Lekker og renovert familiebolig med hybel som sikrer gode leieinntekter. Tomt med store solrike uteplasser på begge sider av boligen. Kort gangavstand både til skoler, barnehage og butikker. Barnevennlig i lite trafikkert gate.

Boligen går over to fulle etasjer + bortsettingsloft:

1. etasje: Gang, hall, bad/wc, bad/vaskerom og 2 soverom.
2. etasje: Gang, stor og romslig stue med spisestue, tv-stue (evt soverom), kjøkken, 2 soverom og innvendig bod.

Hybel i 1. etasje er for tiden ikke utleid. men har en antatt utleieverdi på ca. kr. 7.000,- pr. mnd + strøm
Innhold: Gang, stue, bad/wc, kjøkken og soverom

Parkering på tomt

Boligen er nyrenovert i 2022/23 med bla.
- 3 nye bad
- Nytt tak, etterisolert og det er lagt ny kledning på boligen.
- Alt nytt elektrisk
- Rør i rør
- Nye plattinger.

Bør sees!

Standard

Dette er en høykvalitets påkostet og påbygd vertikaldelt tomannsbolig med store gode rom og en god planløsning. Store vindusflater i front. Solrik, opparbeidet og lettstelt tomt med flotte, nye og solrike plattinger på begge sider av boligen.

De fleste bygningsdeler er skiftet ut det siste året. Utvendig er det skiftet kledning, etterisolert, det meste av vinduer og dører er byttet. Innvendig er det meste nytt av elektrisk, rør i rør i hele huset, 3 lekre totalrenovert bad/wc, alle innvendige gulv er byttet, samt alle overflater i alle rom er behandlet og flott kjøkkeninnredning fra 2019 med integrerte hvitevarer. Nye plattinger på begge sider av boligen.

Alt innvendig i boligen er renovert eller oppusset i 2022/23 utenom kjøkken som er fra 2019. samt det meste utvendig slik at boligen holder tilnærmet lik "nyboligstandard".

Se vedlagte spesifikasjonsskjema for arbeid utført siden kjøp.

Dette er boligen for den kresne og som ønsker noe helt unikt og innflyttingsklart.

Boligen bør sees for å få det rette inntrykket

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 194 kvm, Bruksareal: 198 kvm

Bra. pr. etg.: U. etg.: 56 kvm. 1. etg.: 98 kvm. U. etg. hybel: 44 kvm.

P-rom 1. etg.: Stue/kjøkken, stue og 2 soverom.
P-rom u. etg.: Vindfang, gang, bad, vaskerom og 2 soverom.
P-rom u. etg. hybel: Vindfang, stue/kjøkken, bad og soverom.

S-rom: 1. etg.: Bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1970 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Ny vedovn i stue, varme i gulv på bad/wc og vaskerom. Hybel: Varme i gulv på bad/wc. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Ikke nytt dusjkabinett i utleiedel.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 11.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Del av vertikaldelt tomannsbolig oppført i 1970. Boligen er ny renovert utvendig og innvendig og med ny godkjent praktikantdel i del av 1.etasjen. Boligen fremstår i god stand og normalt vedlikehold kan påregnes. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Det er avvik: Malt/pusset grunnmur i fra byggeår har noen sprekker bla. ved hjørne på baksiden av boligen.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 2: Renovert 2 stk bad + 1 vaskerom. Arbeid utført av: ToFire, Tormod Bragdø, Yngvar Knutsen og sønner, EK elektro. Tettesjikt/membran/sluk ble oppgradert/fornyet, og arbeidet er byggemeldt.
Pkt. 4: Reparasjon/endring/supplerendende tiltak på eksisterende sanitæranlegg. Arbeid utført av: Tormod Bragdø.
Pkt. 8: Sprekk i grunnmur. Nytt betongdekke i 1 etj.( halve) resterende var betongdekke fra før. Gulver er utbedret i 2. etg, men ikke 100% i plan.
Pkt. 9: Tidligere eier hadde rotter i 1.etg (halve del av gulvet.) Vi fjernet tilfarergulv og har lagt nytt betongdekke.
Pkt. 11: Nytt EL anlegg. Arbeid utført av: EK elektro. Det foreligger samsvarserklæring.
Pkt. 16: Bygget 3 nye terrasser. En i praktikantdel, en på bakside av hus og en på fremside av hus i 2. etg. Byttet kledning,etterisolert vegger med 5 cm. ekstra isolasjon. Nytt tak med ny vindtettduk og nye takstein.
Pkt. 17: Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja, praktikantdel. Foreligger ferdigattest.
Pkt. 18: Bruksendret fra tilleggsdel til hoveddel. Ferdigattest 17/4-23.
Pkt. 21: Er det foretatt radonmåling? Kun foretatt egne målinger m eget apperat. Ikke sendt inn. Verdi 75 i 2022.

Tilsyn fra KBR og godkjent peis/pipe mai 2023. Se ekstra ark for hva som er gjennomført.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand følg Vågsbygdveien mot Møvik Sving av til Voiebyen like før Møvik. Ta deretter første vei inn til venstre som er Skjekteveien. Følg veien opp bakken, og ta første vei til venstre. Boligen ligger på venstre side. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Boligen er beliggende i et rolig, barnevennlig og etablert boligområde i Ytre Vågsbygd / Møvik. I kort gangavstand fra boligen har man Voie, Sjøstrand og Møvik skole med trygg skolevei. Det er også gode barnehagemuligheter i Voie. I området er det kort avstand til flotte turområder med badevann i Voieskogen, samt gangavstand til badestrender på Møvik. Dagligvarebutikk har man like ved, og dersom man har man behov for utvidet servicetilbud finner man det meste på Vågsbygd senter ca. 5 min. unna med bil - senteret inneholder over 40 butikker. Kristiansand sentrum ligger ca. 8 km. unna. Alt i alt er dette en flott beliggenhet, og godt egnet for barnefamilier.

Tomt

Areal: 378 kvm, Eierform: Fellestomt
Solrik tomt med sol fra morgen til sen kveld. Nye solrike, lune uteplasser fra både kjøkken og stuen, samt ny solrik platting foran huset.

Parkering

Biloppstillingsplasser på tomten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen fra byggetid. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatese datert 11.11.1970. Brukstillatelsen gjelder vertikaldelt tomannsbolig og garasjer.

Det foreligger ferdigattest for bruksendring, tilbygg og fasadeenring 17.04.2023. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger tillatelse for tiltak: påbygging av stue i 2. etg. og ombygging av garasje til bolig i 1. etg., 23.01.2001.Det foreligger ikke ferdigattest for tiltaket.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 132, Voiebyen II, datert 17.12.1963, revidert: 16.09.2021. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 9576. Tinglyst: 02.12.1970: Erklæring/avtale. Bestemmelse om felles vegg.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Det er laget hybel i boligen. Boligen selges som en boenhet.

Radonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 550 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 113 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 550 000,-)) 130 220,- (Omkostninger totalt) 4 680 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 14 566 pr. år

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2023 er kr. 2.666,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Kr. 3.991,- for år 2023 er inkludert i de årlige kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Primær: Kr. 935 744,- for år 2021. Sekundær: Kr. 3 368 677,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Sjekteveien 64A, Gnr. 7 Bnr. 338 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0205

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0205. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no (Kr.2 200) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 550 000,-) (Kr.68 250) Tilrettelegging (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.104 285)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3071254