Nidelvåsen

Sjampinjongveien 11

Felleskostnader
1 500 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
16 237 kr / år
Byggeår
2011
P-rom
78 ㎡
Bruksareal
78 ㎡
Tomteareal
7 351 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Lys og tiltalende selveierleilighet som går over to plan. Solrikt

Om eiendommen

Innhold

2 etg.: Entrè/gang, stue med åpen kjøkkenløsning samt bad.
(På godkjente og byggemeldte tegninger er det tegnet inn soverom i denne etasjen men er fjernet til fordel for større stue)

3 etg.: Loftsgang, 2 soverom samt toalettrom

Standard

Leiligheten ligger i blindvei. Vestvendt med gjennomgående god standard. Inneholder:
2.etg.: Entrè/gang med flis på gulv, malte flater på vegger. Trapp opp til 3 etasje. VK. Flislagt bad med toalett, vask og dusj. Opplegg til vaskemaskin. VK. Åpen stue/kjøkkenløsning med parkett på gulv, malte flater på vegg. Dør ut til hyggelig veranda med sen kveldssol. Praktisk kjøkkenløsning. Hvitvarer, kjøleskap, komfyr samt oppvaskmaskin medfølger.
(På godkjente og byggemeldte tegninger er det tegnet inn soverom i denne etasjen men er fjernet til fordel for større stue)

3.etg.: Loftsgang med parkett på gulv, malte flater på vegg. 2 soverom med parkett på gulv, malte flater på vegg. Takvindu på det ene soverommet. Toalettrom med belegg på gulv, malte flater på vegg. 

Utvendig bod ved inngangsparti.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 78 kvm.
Bra. pr. etasje.: 2. etg. 54 m²  - Loftsetasje 24 m².
2. etasje - P-rom inkl.: Kjøkken, stue, gang, bad/vaskerom.
Loftsetasje - P-rom inkl.: 2 soverom, gang, toalettrom.

Utvendig bod med egen inngang: BRA sekundær rom 2 m2.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei og dagslysflate: Rømning via vindu loftsetasje, stige men ikke rømningsstige med ryggbøyle som er et krav over 5 meter. 6.85 meter ned til terreng. Takvindu i det ene soverommet som ikke er godkjent rømningsvindu eller lysforhold med hensyn til gulvareal (10%)

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. I stuen er det opprinnelig tegnet i et soverom. Det ombygde rommet er godkjent for varig opphold/beboelse. Deler av entrè er opprinnelig godkjent som bod. Den ombygde delen er ikke godkjent for varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Det ene soverommet på loftet er ikke benevnt på godkjente tegninger, men Arendal kommune bekrefter 25.05.2023 at rommet er godkjent for varig opphold/beboelse.

Byggeår og byggemåte

2011 i følge Arendal kommune.

Oppvarming

Elektrisk og ved
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Pliktig medlemsskap i velforeningen. Velforeningen skal ivareta feltets vedlikehold og ansvar for adkomstveier og andre fellesarealer, samt ivareta drift og vedlikehold av feltets tekniske installasjoner

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av His Bygg AS den 21.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet fra 2011. Det er selve leiligheten som er undersøkt, utvendig arealer er ikke undersøkt for feil eller mangler og er derfor ikke omtalt i denne rapporten. Innvendig fliser i gang der enkelte er løse, parkett i boligen har større slitasje/skrap etter dyrehold. Ved nivellering i loftsetasje etasjeskille ble det registrert skjevheter utover standardens krav til godkjent måleavvik. Manglende håndløper i trapp. Våtrom med mangler på fallforhold, sprekk i flis, manglende oppkant ved dør, skade på dør til vask. Sammendrag er ikke utfyllende for rapportens innhold og må leses i sin helhet. Se forøvrig punkter nedenfor.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2:
Utvendig > Andre utvendige forhold:
Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

Innvendig > Overflater:
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Løse fliser i gang, hulrom under. Mye skrap på parkett gulver etter dyrehold. Videre ble det  registrert påregnelig bruksslitasje, opphengsskader.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Kartet kan ikke benyttes til å forutsi radonkonsentrasjonen i enkeltbygninger. Den eneste måten å få sikker kunnskap om radon i en bygning, er å gjennomføre en måling. Radon i inneluft avhenger ikke bare av geologiske forhold, men også av bygningens konstruksjon og drift, samt kvaliteten av radonforebyggende tiltak

Innvendig > Pipe og ildsted:
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er påvist sprekker i ildfast stein inne i ovnen.

Innvendig > Innvendige trapper:
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Innvendig > Innvendige dører:
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom:
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist sprekker i fliser. Ikke anlagt 1:50 80 cm fra sluk lokalt rundt dusjsone.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom:
Det er påvist skader på innredning. Skade på dør til innredning.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken:
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Ja, sprekk i en flis på bad.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse Etterfylt fug mellom 2 fliser på bad. Lagt ny silikon i dusj.

6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, Løs takstein. Fikset av fagpersonell.

7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
- Ja, Sprekk i betongelement inne i peis. Fortsatt god varme, ingen problemer.

9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende?
- Ja, Løs takstein førte til fukt i tak stue. Fikset av fagpersonell i flere grener i regi av Polygon Group. Takstein festet, fuktpregede plater i tak skiftet, skiftet foringer i vindu i stue, målt og sjekket at det ikke var noe mer fukt, malt.

10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
- Ja, En av leilighetene i underetasjen meldte om at de hadde skjeggkre. Ikke sett noen i denne leiligheten.

11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun av faglært. Beskrivelse Renset og balanserte ventilasjonsanlegg. Skiftet en motor. Arbeid utført av Ren Ventilasjon.

12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, Kontroll av ventilasjon. Tilsyn av ildsted.

16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun av faglært. Beskrivelse Løs takstein, fikset av faglært i regi av Polygon Group. Arbeid utført av Polygon Group.

28. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger)?
- Ja, Noen i en av underetasjene meldte at de hadde skjeggkre. Ikke sett noen i denne leiligheten.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal: Kjør mot Strømmen og ta første avkjørsel i rundkjøring, fortsett mot Bjorbekk. Følg Rykeneveien, etter ca. 500 meter tar man til høyre opp mot Nidelvåsen. Ta så til venstre og følg veien over toppen og ned bakken. Ta så til venstre og inn på Sjampinjongveien. Leiligheten ligger på venstre side, 2 etasje.
Velkommen til Sjampinjongveien 11!

Beliggenhet

Nidelvåsen er et populært, nyere boligområde bare 5 km fra Arendal sentrum. Meget barnevennlig boligområde. I nærområdet finner du dagligvarebutikk, bakeri, frisør, apotek, legesenter og flere barnehager samt fantastiske turområder, nærhet til Nidelva og sjøen.

På Asdal som er like i nærheten ligger skole, lysløype , friidrettsbane og fotballbane.

Denne aktuelle leiligheten ligger usjenert til på attraktiv tomt med lite støy og mye sol. Boligområdet Nidelvåsen er et populært område på grunn av sin sentrale beliggenhet samt attraktive boliger i størrelser som passer for alle. 5 km fra Arendal sentrum. Kort vei til buss, dagligvarebutikk, barnehager, SFO og barne/ungdomsskole på Asdal. Flotte turområder like utenfor døren.

Tomt

Felles eiet tomt med pent opparbeidede fellesarealer, asfaltert parkering.
Areal: 7 351 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering på oppmerkede plasser på fellesareal, i tillegg kommer gjesteparkering.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 04.10.2011. Ferdigattesten gjelder Leiligheter 305 - 308. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, tilhører reguleringsplan Nidelvåsen boligområde, del II, datert 28.02.2008. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Eiendommen har ikke installert vannmåler. Arendal kommune har sendt varsel om pålegg om installasjon av vannmåler.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 562508 - Bestemmelse iflg. skjøte. Tinglyst: 15.07.2011. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening.

Dagboknr.: 210008 - Seksjonering. Tinglyst: 16.03.2011. opprettet seksjoner: snr: 6. formål: Bolig. sameiebrøk: 1/20.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Det må ikke holdes kjæledyr til sjenanse for andre beboere.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Styregodkjennelse

Styregodkjenning kreves ikke.

Forretningsfører

Arendal Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 550 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift) 74 870,- (Omkostninger totalt) 2 624 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 16 237 pr. år
Beløpet inkluderer kommunale eiendomsgebyr inkl. eiendomsskatt og renovasjon.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3 479,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Felleskostnader

Kr. 1 500,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Revisjonshonorar, årskontingent boligbyggelag, forretningsførerhonorar, TV og internett, felles byggforsikring og vedlikehold.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen fellesgjeld.
Andel fellesformue kr. 15 780 pr. 03.05.23

Formuesverdi

Primær: Kr. 579 958,- for år 2021. Sekundær: Kr. 2 087 847,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Sjampinjongveien 11, Gnr. 436 Bnr. 733 Snr. 6 i Arendal kommune. Sameiebrøk: 1/20

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp samt oppvaskmaskin. Speil i gang medfølger i denne handelen.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 26.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-23-0150

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-23-0150. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rune Narten, tlf. 40 40 80 26

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 215) Eierskifteforsikring (Kr.11 125) Grunnpakke markedsføring (Kr.9 900) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.50 000) Tilrettelegging (Kr.14 900) Totalt kr. (Kr.102 625)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt
Varenummer: 3071133