Brokke

Sitåsteigen 34

Prisantydning
4 390 000 kr
Omkostninger
125 620 kr
Totalpris
4 515 620 kr
Formuesverdi
189 234 kr
Kommunale avgifter
2 614 kr / år
Byggeår
2011
P-rom
133 ㎡
Bruksareal
142 ㎡
Tomteareal
758 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Romslig, nyere hytte i populært hytteområde - rolig blindvei - panorama utsikt

Om eiendommen

Innhold

Innholdsrik hytte over to etasjer. 1. etasje inneholder vindfang, hall m/trapp, bad, vaskerom, ett soverom, stue og kjøkken. Det er i tillegg en garderobe og en bod i denne etasjen. Stua har god takhøyde og en flott peisovn. Det er utgang til terrassen som strekker seg rundt store deler av hytta fra stua. 2. etasje inneholder to soverom, bad og en loftstue med utgang til balkong.

Standard

Praktisk gang med spesiallaget garderobe.

Romslig stue med god takhøyde og en flott peisovn. Det er utgang til en flott terrasse som strekker seg rundt store deler av hytta.

Kjøkken med pen og lys kjøkkeninnredning. Kjøkkenvifte trekker luften ut. Hvitevarer i ok stand. Plass til spisebord på kjøkkenet.

Bad i 1. etasje med fliser på vegger og gulv. Det er toalett, innredning med vask og badekar. Gulvet har ikke tilstrekkelig fall mot sluket. Det var 6 mm fall. Elektrisk vifte.

Vaskerommet ligger i 1. etasje. Elektrisk vifte. 10 mm fall på gulvet. Varmtvannstank står på vaskerommet.

Det er tre soverom i hytta. Ett soverom i 1. etasje og to soverom i loftsetasjen. Loftstuen kan deles opp i to ekstra soverom, dersom man ønsker flere soverom. Dette er meldepliktig ved bruksendring.

Badet i loftsetasjen er laget med tilnærmet flatt gulv. Ikke oppkant ved døren. Badet har fliser på gulv og vegger. Det er dusjkabinett, vask med innredning, vegghengt toalett, varmekabel i gulvet, elektrisk avtrekksvifte i ytterveggen.

Hytta har ekslusive materialvalg med kobberbelagt tak ved inngang, samt takrenner, nedløp og vannbord i kobber.

Hytta har sentralstøvsuger.

Følgende oppgraderinger er gjort av selger:
Hytta er beiset to ganger siden den var ny.
Satt inn garderobeskap med glassdører ved inngang.
Flislagt to bad
Oppgradert trapp og dører
Satt inn vedovn.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 133 kvm, Bruksareal: 142 kvm Sekundærrom: 9 kvm.

1. etasje:
Bra: 97 m² - P-rom: 88 m² - S-rom: 9 m²
P-rom inkl: Kjøkken, vindfang, bad, vaskerom, soverom, hall m/trapp og stue.
S-rom inkl.: Garderobe og bod.

Loftsetasje:
Bra: 45 m² - P-rom: 45 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: Bad, 2 soverom, trapperom og stue.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2011 i følge Valle kommune.
Taktekkingen er fra byggetiden. Halvtak over inngangspartiet er båndtekket med kobberplater. Takrenner og nedløp i kobber. Eier har dokumenter på utførelse. Flaskeskåren trekledning. Vinduer har aluminiumsbeslag utvendig. Stor terrasse i tre rundt ca. 2/3 av hytten. Terrassebord. Rekkverk i flaskeskåren kledning. Balkong ut i fra loftstuen. Rekkverk i tre.

Oppvarming

Strøm og ved. Varmekabler og vedovn. En panelovn i loftstue. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er fullverdiforsikret i Fremtind med polisenummer: 00021338227. Årlig forsikringspremie kr. 4.656,-.
Hytta har parabol og sentralstøvsuger. Det er ikke fiber i hytta men lagt rør.
Det er pliktig medlemskap i velforening. Kostnad per år er kr. 1.000,-. Dette inkluderer vedlikehold av vei. Det betales i tillegg kr. 1.960,- for brøyting av felles vei og kr. 1.300,- for løypekjøring per år. Det er mulig å få brøytet privat innkjørsel til hytte, dette er valgfritt og koster kr. 2.170,- per år. Oppgitte priser er for sesongen 2021-2022.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Henrik Løvdal den 13.01.2022, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Fritidsbolig på Brokke. Godt vedlikeholdt og gode løsninger for innvendige rom. Bra utført håndverk. Men våtrom har ikke tilstrekkelig fall til sluket. Trappen opp til loftet er litt smal. Utvendig er det montert kobber på ender av bærebjelker for å unngå råte. Flaskeskåren kledning ok. Noen bord trenger litt beis. Terrassen trenger bare vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG2:
- Innvendig - innvendige trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Utvendig - balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler.
- Våtrom - overflater gulv - bad. Bunnlist/oppkant ved sluk er høyere enn topp membran ved dør. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Våtrom - overflater gulv - bad. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Bunnlist/oppkant ved sluk er høyere enn topp membran ved dør.
- Våtrom - overflater gulv - vaskerom. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ilsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? - Ja, måtte tilkoble luft til ilsted.
13. Kjenner du til om det utført kontroll av el]anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)? - Ja, El tilsyn, har dokumentasjon.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Flott beliggende hytte i attraktivt og populært hytteområde på Brokke, ca. 600 meter over havet. Hytta ligger i rolig blindvei med en fantastisk utsikt over fjellene rundt. Hytta har en stor terrasse som er solrik store deler av året og strekker seg rundt 3 sider av hytta. Området byr på gode turmuligheter og fint turterreng, både sommer og vinter. Brokke alpinsenter ligger like i nærheten, ca. 3 minutters kjøretur. Det er oppkjørte langrennsløyper i området. Alpinbakken har stolheis og flotte forhold for alpint. Lysløypa starter ved Brokkestøylen som ligger ca. 500 meter fra hytta, en koselig kafè. Flott langrenns terreng med både oppkjørte skiløyper og urørt terreng. Det er freesbee bane i lysløypa. Rulleskiløype ca. 300 meter fra hytta som nesten er ferdig. Her er det nå skispor og lys. På sommerstid er det merkede turløyper til flere fine utsiktspunkt i området. Det er ca. 8 km til dagligvarebutikk og bensinstasjon. Mer informasjon om Brokke finnes på www.brokke.com.

Hytta ligger i rolig blindvei og har en fantastisk utsikt utover fjellene rundt. Det må også med at det er en stor terrasse her som strekker seg rundt på 3 av sidene på hytta.

Tomt

Areal: 758 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering på egen tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 20.03.2011. Ferdigattesten gjelder hytte på gnr. 63, bnr. 231. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Reguleringsplan for Sitåsen Hyttefelt, H1 H2., ikrafttredelse 28.06.2006. Det er ubebygde tomter i området hvor bygging kan forekomme. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei. Kostnad for brøyting av felles vei er kr. 1.960,- per år (sesongen 2021-2022). Det er mulig å få brøytet innkjørsel til hytta. Privat vann og avløp via Brokke vatn og avlaup. Vann og avløp faktureres hvert halvår. Årlig kostnad ca. kr. 6.300,-. Denne indeksreguleres.

Heftelser / Rettigheter

Ingen tinglyste heftelser følger eiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2007/225960-2/200, tinglyst 27.02.2007 - Bestemmelse om veg

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 109 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 390 000,-)) 125 620,- (Omkostninger totalt) 4 515 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 2 613,75 pr. år Kommunale avgifter inkluderer hytterenovasjon kr. 2.138,75,- og feie og tilsynsavgift kr. 475,-. Kommunale avgifter vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Formuesverdi

Kr.  189 234,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Sitåsteigen 34, Gnr. 63 Bnr. 231 i Valle kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin og vaskemaskin.
Tv og møbler kan medfølge etter egen avtale med selger. Personlige eiendeler medfølger ikke.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

17-22-0002

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-22-0002. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen, tlf. 92 80 63 23

Vederlag

Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 390 000,-) (Kr.52 680) Tilrettelegging (Kr.14 500) Digital grunnpakke Fritid (Kr.2 990) Totalt kr. (Kr.80 655)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3056547