Brokke

Sitåssvingen 34

Prisantydning
4 490 000 kr
Omkostninger
128 720 kr
Totalpris
4 618 720 kr
Formuesverdi
189 234 kr
Kommunale avgifter
2 614 kr / år
Byggeår
2008
P-rom
172 ㎡
Bruksareal
183 ㎡
Tomteareal
988 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik og romslig hytte med flott beliggenhet i Brokke

Om eiendommen

Innhold

Hytta går over to etasjer og inneholder bad, vaskerom, kjøkken, stue, 3 soverom og entre i 1. etasje. Det er i tillegg to boder i denne etasjen, en utvendig bod og en bod inne. Fra stua og badet i denne etasjen er det utgang til en flott terrasse. Det er i tillegg en veranda ved inngangspartiet.
Loftsetasjen inneholder bad, soverom, stue og gang. Det er utgang til balkong fra stua.

Standard

Hytte over 2 etasjer som er oppført i 2007.

Romslig stue med en flott peis med skiferstein på overflater. Trapp opp til loftsetasjen og utgang til en flott terrasse.

Kjøkken i 1. etasje med åpen løsning til spisestue. Kjøkkeninnredning med malte fronter og heltre benkeplate. Det er integrerte hvitevarer og ventilator i stål. Litt slitasje på benkeplate. Det er peisovn på kjøkkenet.

Badet i 1. etasje har fliser på gulv og vegger og ventilasjon fra vifte i yttervegg. Det er tilnærmet slett gulv og normal slitasje på overflater og utstyr. Fra badet i 1. etasje er det utgang til terrassen.

Vaskerom i 1. etasje har fliser på gulv med oppkant og malt panel på vegger uten ventilasjon fra rommet. Det er slett gulv og normal slitasje på overflater og utstyr.

Badet i loftsetasjen  har fliser på gulv med oppkant og malt panel på vegger, uten ventilasjon fra rommet. Det er litt feil fall på gulv mot wc, ca. 1 cm og normal slitasje på overflater og utstyr.

Ett oppholdsrom i loftsetasjen med utgang til balkong.

Hytta har 4 soverom, 3 av soverommene befinner seg i 1. etasje. Ett soverom i loftsetasjen.

Hyttas innvendige flater er hovedsakelig fra byggeår med normal slitasje.

En utvendig bod.

Arealer med beskrivelse

Fritidsbolig totalt:
Primærrom: 172 kvm, Bruksareal: 183 kvm Sekundærrom: 11 kvm.
P-rom inkl: Kjøkken, 2 stuer, gang, entre, 2 bad, vaskerom og 4 soverom.
S-rom inkl.: 2 boder.

1. etasje:
Bra: 152 m² - P-rom: 141 m² - S-rom: 11 m²
P-rom inkl.: Bad, vaskerom, kjøkken, stue, 3 soverom og entre.
S-rom inkl.: 2 boder.

Loft:
Bra: 31 m² - P-rom: 31 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: Bad, soverom, stue og gang.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2008 i følge Valle kommune.
Undertak av takbord, papp, knotteplast og tekket med torv. Takrenne av tre og nedløp av kjetting. Pipebeslag av plastbelagt stål. Konstruksjonen har skråhimlinger. Skråhimling er bygget som en lukket konstruksjon og har følgelig ingen inspeksjonsmulighet. Visuelt befart fra loftsetasje og utvendig ble ingen synlige avvik observert. Veggkonstruksjonen er bindingsverk med
utvendig kledning av liggende beiset kledning. Vinduer fra byggeår med normal slitasje. Dører fra byggeår i malt trekonstruksjon med noe varierende slitasje. Terrassedekke og bjelker i impregnert treverk med rekkverk i beiset treverk.

Oppvarming

Strøm og ved. Panelovner og to peiser. Det er varmekabler på gulv på begge bad, vaskerom, gang, kjøkken og stue, inkludert mellomgang mot soverom og bad. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er fullverdiforsikret i Tryg med polisenummer: 7868917.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 20.000 kwh. Dette inkluderer oppvarming til utvendig boblekar.
Hytta har innlagt fiber. Det er alarm i hytta.
Det er pliktig medlemskap i velforening. Årlig kostnad kr. 1.000,-.  Dette inkluderer fremtidig vedlikehold av vei.
Det betales kr. 4.100,- per år for brøyting av felles vei og innkjørsel, summen kan variere. Brøyting av innkjørsel er valgfritt.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Fra 01.01.22 innføres nye bestemmelser i avhendingsloven hvor det lovfestes at kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten. Kjøper vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lars TORE mesel den 06.12.2021, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Hytte med 2 etasjer som er oppført i 2007. Normal slitasje på overflater og utstyr.

Følgende avvik har fått TG3:
- Våtrom - Ventilasjon - Bad: Rommet har ingen ventilasjon

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig - Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Takrenner med sprekker og avvik.
- Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Det er registrert istapper fra taket vinterstid. Det er mye is fra takrenner samt at det er registrert noe skjevheter langs takfoten.
- Utvendig - Dører: Det er påvist andre avvik: Noe mindre skader og avflassinger på inngangsdøra, terrassedør fra bad og i 2 etasje.
- Innvendig - Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Våtrom - Overflater Gulv - Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Sluket har begrenset inspeksjonsmulighet og er dermed vanskelig å rengjøre.
- Våtrom - Sanitærutstyr og innredning - Bad: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Ikke synlig drenshull fra innebygd sisterne.
- Våtrom - Sanitærutstyr og innredning - Bad: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Ikke synlig drenshull fra innebygd sisterne.
- Våtrom - Overflater gulv - Vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Innvendig - Radon: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Sluket har begrenset inspeksjonsmulighet og er dermed vanskelig å rengjøre.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 eller 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere? - Nei, ingen underetasje.
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ilsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? - Nei, tilsynskontroll utført 16/9-21, ingen avvik funnet.
8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende? - Nei, et tilfelle av mus så lenge jeg har hatt hytten.
20. Er det foretatt radonmåling? - Nei, radonsperre montert ved oppføring.
23. Kjenner du til om det foreligger skade rapporter/tilstandsvurderinger eller utførte målinger? - Ja, vannskade som følge av overtrykksventil i varmtvannstank, gulv skiftet på kjøkken. Lagt om til fliser på deler av kjøkkengulv som følge av vannsøl fra kjøleskap.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Fantastisk beliggende hytte i attraktivt og populært hytteområde i Brokke, ca. 620 meter over havet. Hytta ligger solrikt til nesten innerst i blindvei. Området byr på gode turmuligheter og fint turterreng, både sommer og vinter. Brokke alpinsenter ligger like i nærheten, ca. 3 minutters kjøretur. Det er oppkjørte langrennsløyper i området. Alpinbakken har stolheis og flotte forhold for alpint. Lysløypa starter ved Brokkestøylen, en koselig kafè. Flott langrennsterreng med både oppkjørte skiløyper og urørt terreng. På sommerstid er det merkede turløyper til flere fine utsiktspunkt i området. Det er ca. 8 km til dagligvarebutikk og bensinstasjon. Mer informasjon om Brokke finnes på www.brokke.com.

Tomt

Areal: 988 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering på egen tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 09.04.2008. Ferdigattesten gjelder hele tiltaket. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Reguleringsplan for Sitåsen Hyttefelt, H1 H2, ikrafttredelse 28.06.2006. Det er planlagt utbygging på nabotomt. Nabotomt på andre siden av hytta er ubebygd. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei. Privat vann og avløp via Brokke vatn og avlaup. Vann og avløp faktureres hvert halvår. Årlig kostnad ca. kr. 6.122,-.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Ingen heftelser følger eiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2007/225592-2/200, tinglyst 27.02.2007 - Bestemmelse om veg

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-)) 128 720,- (Omkostninger totalt) 4 618 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 2 613,75 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Hytterenovasjon kr. 2.138,75,- og Feie og tilsynsavgift kr. 475,-.

Eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Formuesverdi

Kr.  189 234,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Sitåssvingen 34, Gnr. 63 Bnr. 263 i Valle kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, fryseskap/boks, komfyr og oppvaskmaskin.
Sentral for styring av varmekabel medfølger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

17-21-0154

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-21-0154. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen, tlf. 92 80 63 23

Vederlag

Annonsepakke Halvside i Fædrelandsvennen 24/12 (Kr.4 250) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 490 000,-) (Kr.62 860) Tilrettelegging (Kr.14 500) Digital grunnpakke Fritid (Kr.3 700) Totalt kr. (Kr.95 795)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3052379