Flekkerøy

Sildeneset 4

Prisantydning
5 490 000 kr
Omkostninger
153 720 kr
Totalpris
5 643 720 kr
Formuesverdi
1 375 371 kr
Formuesverdi sekundær
4 951 336 kr
Byggeår
2013
P-rom
154 ㎡
Bruksareal
185 ㎡
Tomteareal
477 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Delikat og innbydende enebolig fra 2013 med garasje og hage! Sentral beliggenhet midt på Flekkerøy

Om eiendommen

Innhold

Eiendommen består av en enebolig med tilhørende garasje som har en praktisk og direkte tilkomst til vaskerommet. Eneboligen går over to plan og inneholder følgende planløsning:

1.etg.: entre, vaskerom med direkte tilkomst til garasje, bad, kjøkken, spisestue og stue.
2.etg.: 3 soverom, tv-stue, bad og innvendig bod.

Det er forøvrig et loft over garasjen som nåværende eiere har benyttet som kontor (ikke byggesøkt til varig opphold). Det er også lagring på kaldtloft med takluke fra 2.etg.

Det opplyses forøvrig at det på de godkjente byggetegningene er tegnet inn ett ekstra soverom (soverom nr. 4) i stuen, med dør fra entre/hall. Det er med andre ord fullt mulig å sette opp en lettvegg i stuen, og sette inn dør fra entre/hall for å få et godkjent soverom nr. 4.

Oppvarming

Det er varmekabler i alle gulv i boligens 1.etg. (utenom i garasjegulvet), samt på bad i 2.etg. Det er forøvrig varmekabler i vei inn til garasjen. Varmepupme plassert i stue/kjøkken. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering i garasje, forøvrig på egen tomt. Det er lagt varmekabler inn til garasjen, som kan skrus på om vinteren om ønskelig.

Beliggenhet

Boligen har en ypperlig beliggenhet midt på Flekkerøy. Flekkerøy er en idyllisk øy, ute i havgapet med kort kjørevei til Kristiansand sentrum. Flekkerøy er kjent for gode oppvekstsvilkår med korte avstander til barnehage, skole og et rikt utvalg av fritidstilbud.

Flytter du til Sildeneset 4 vil du ha gangavstand til barnehager som Læringsverkstedet Barnehage, den nyere bygde Solkollen Barnehage, og Taremareskogen Barnehage. Det er også kort gangavstand til Flekkerøy Barneskole som ligger like ved boligen. På Flekkerøy Barneskole går barna fra 1. til 7. klasse, her tilbys også SFO. Lindebøskauen Ungdomsskole ligger i gang- og sykkelavstand fra boligen.

Like ved Lindebøskauen Ungdomsskole finner du Flekkerøyhallen. Her har hjemmelaget Fløy sin fotballbane. Her finner du også en egen rulleskiløype hvor du kan gå "1 nautisk mil". I Flekkerøyhallen vil du finne aktiviteter som fotball, håndball, ballsport, sirkeltreninger mm. Hallen er en flerbrukshall som også benyttes ved større arrangementer om 17. mai mm.

Sommerstid er Flekkerøya et yndet sted, både for de som bor her, men også for turister. Det finnes dermed flere badeplasser og svaberg i umiddelbar nærhet. Sildeneset, Skylleviga, Kvennesviga, eller badestranden på Lindhammeren ligger i kort avstand, forøvrig er også Krageviga i sykkelavstand. i Krageviga finner du sandstrand, brygge og gressplen. Paulens Geiderøy anbefales for gåtur og bading sommerstid. Skylleviga er også populært for barnefamilier sommerstid, hvor du finner en langgrunt strand. Du finner også flere turstier på Flekkerøya for både gå- og treningsturer.

Dagligvarebutikk (Kiwi), som har post i butikk finner du ved cirka 5 minutters spasertur unna. Flekkerøy Kirke, og bedehuset ligger også like ved. Forøvrig finnes det flere frisørsalonger, samt fotpleie- og hudpleiesalong. På Geiterøya finnes det cafe og kunstutstilling.

Kjøretid til Kristiansand sentrum er estimert til å være cirka 15 minutter i bil.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 26.02.2013. Ferdigattesten gjelder enebolig, samt ferdigattest datert 05.07.2022, som gjelder oppført tilbygg/garasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr 1160 - gnr. 1, bnr. 14 og 656 m..fl. Mæbø, datert 29.12.2006. Samt mindre endring av samme plan, datert 24.10.2007. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/1/816:
04.09.2023 - Dokumentnr: 948412 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt

15.05.2012 - Dokumentnr: 380686 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:1 Bnr:14

24.10.2014 - Dokumentnr: 920972 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:1001 Gnr:1 Bnr:850

01.01.2020 - Dokumentnr: 1026394 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:1 Bnr:816

Info energiklasse

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Økonomi

Omkostninger kjøper

12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,-))

153 720,- (Omkostninger totalt)
5 643 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 6.294,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til Sildeneset 4 - her bor du midt på Flekkerøy med barneskole, barnehage, dagligvarebutikk og kollektivtransport like i nærheten.

Eiendommen er pent opparbeidet både inne og ute hvor det like utenfor verandadøren er bygget en inviterende pergola. Uteområdet er skjermet med en tett hekk, som gjør at du sitter helt usjenert i hageområdet. Nårværende eiere har delt opp uteområdet i ulike soner, som glir inn i hverandre. Du har god plass til et større spisebord med tilhørende stoler, sofaområde, samt plass til boblebad om ønskelig.

På uteplassen foran boligen er det lagt belegningsstein, forøvrig er det asfaltert innkjørsel hvor det er lagt varmekabler inn mot garasjen. Boligen ligger vendt slik at du har sol hele dagen, samt ettermiddags- og kveldssol. Videre finner du en stor gressplen hvor barna kan leke og utfolde seg. Her er det plass til både trampoline og andre utendørsaktiviteter om ønskelig.

I inngangspartiet er det lagt beleggningsstein. Du kan enten komme inn i boligen via garasjen hvor det er direkte tilkomst gjennom vaskerommet, eller ved inngangspartiet når du får familie og venner på besøk.

Boligen er gjennomgående lys og innbydende. I boligens 1.etg. har du en smart og praktisk planløsning med entre, vaskerom, bad, samt en stor sone for kjøkken, stue og spisestue. Det er varmekabler i alle rom i boligens 1.etg. foruten i garasjen.

Vaskerommet har en viktig funskjon, hvor du har tilkomst direkte via garasjen og inn på vaskerommet. På vaskerommet er det rikelig med skap- og benkeplass, samt opplegg og plass til vaskemaskin/tørketrommel. Det er fliser på gulvet, forøvrig malte overflater. Legg merke til skapinnredningen, med sorteringssystem.

Badet i 1.etg. er helfliset med nøytrale tidsriktige fliser på gulv og vegger. Det inneholder et vegghengt toalett, innfellbare dusjdører, samt baderomsinnredning med speil over. Downlights i himling.

Videre inn finner du den store åpne og sosiale sonen med kjøkken, spisestue og stue.

I spisestuen har du virkelig plass til å dekke et skikkelig langbord - om dere er mange i familien eller ønsker å ha besøk av mange venner til middag. I stuen har du rikelig med plass! Alle vindusflatene gjør at rommet oppleves lyst og innbydende. Det er lagt gjennomgående laminat på gulv, malt panel på veggene same slett himling med downlights i tak. Legg merke til de lekre fargetonene på veggene.

I stuedelen er noen av veggene malt i en mørkere fargetone for å understreke ny sone. I den innerste delen av stuen er det på de godkjente tegningene godkjent et ekstra soverom (soverom nr. 4) med tilkomst via dør fra entreen. Det er med andre ord fullt mulig å sette opp vegg/dør for å få et ekstra soverom om ønskelig.

Kjøkkeninnredningen er fra Sørlandskjøkken med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, samt oppvaskmaskin. Det er godt med både skap- og benkeplass. Nåværende eiere har satt ekstra pris på kjøkkenøya som er en sosial sammnlingsplass.

I 2.etg. finner du 3 soverom, bad, samt en loftsstue med tilkomst til terrasse.

Denne etasjen er også svært innbydende med lysmalte overflater og himlinger, samt gjennomgående gulv (foruten badet som har fliser, og hovedsoverom som har teppe).

Fra terrassen ut fra loftsstuen har du god oversikt over nabolaget, samt solen til den går ned. Boligen ligger vendt slik at du har gode solforhold både på terrassen her, samt i hageområdet.

Hovedsoverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng, og garderobeløsning. Rommet ble pusset opp i 2019 med nytt vindu, deilig mykt teppe på gulvet, samt en stilig kontrastvegg med integrerte nattbordshyller i kryssfiner.

Badet i 2.etg. er helfliset med varme på gulvet. Det inneholder et badekar, en dusjnisje, baderomsinnredning med dobbel vask og speil over, samt vegghengt toalett.

Soverom nr. 2 er også av god størrelse med plass til seng, og en arbeidspult om ønskelig.
Soverom nr. 3 er malt i en dempet og rolig fargetone. Her er det plass til seng, garderobeløsning og nattbord om ønskelig.

Diverse

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Henrik Løvdal den 05.09.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig: Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Tegninger fra 2013 og 2017.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG2:
Nedløp og beslag: Det er ikke montert snøfangere på taket.
Vurdering av avvik: - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Tiltak - Det anbefales å montere snøfangere der hvor mennesker ferdes eller ting kan bli truffet av snøras.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse ut i fra loftstuen med rekkverk i tre. Rekkverkshøyde er 90 cm.
Vurdering av avvik: - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Tiltak:- Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet.

Våtrom:
Overflater Gulv: Det ble målt med laser i fra gulvet ved døren til topp slukrist. Ikke tilstrekkelig fall mot sluket. Det er ikke laget oppkant ved døren. Vurdering av avvik:
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Tiltak: Når vaskerommet pusses opp må det lages oppkant og tilstrekkelig fall til sluket. Sluket må regelmessig renskes.

Overflater Gulv: Det ble målt med laser i fra gulvet ved døren til topp slukrist. Ikke tilstrekkelig fall mot sluket. Det er ikke laget oppkant ved døren.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Tiltak: - Sluket må regelmessig renskes. Dusjkabinett må brukes i rommet.

Overflater vegger og himling: Fliser på vegger. Ok.
Vurdering av avvik: - Svertesopp er registrert
Tiltak: - Overflater må rengjøres.

Overflater Gulv: Det ble målt med laser i fra gulvet ved døren til topp slukrist. Ikke tilstrekkelig fall mot sluket. Det er ikke laget oppkant ved døren. Fallforhold på våtrom bør være 1:100 på hele gulvet. 1,5 cm oppkant, (men 2,5 cm fall fra topp membran ved døren til topp slukrist) eller 1:50, 80 cm ut i fra sluket.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Tiltak: - Sluket må regelmessig renskes. Dusjkabinett må brukes i rommet.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.

Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0351. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/1/816:
04.09.2023 - Dokumentnr: 948412 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt

15.05.2012 - Dokumentnr: 380686 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:1 Bnr:14

24.10.2014 - Dokumentnr: 920972 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:1001 Gnr:1 Bnr:850

01.01.2020 - Dokumentnr: 1026394 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:1 Bnr:816

Info kommunale avgifter

Kr. 16 988 pr. år

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2023 er kr. 3.526,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Polisenummer

6516819

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt inn fiberbredbånd fra Telenor (500/500 linje), samt T-we fra Telenor.

Sammendrag selgers egenerklæring

Tak, yttervegg og fasade: Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? Ja. For noen år siden så lakk det litt vann inn i vinduet på hovedsoverommet. Det var en feil på vinduet som forutsaket lekkasjen og skaden blei dekt av forsikringen. Vindu blei byttet og hovedsoverom blei pusset opp i den forbindelse.

Elektrisitet: Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja. Nytt arbeid. Årstall: 2017. Hvordan ble arbeidet utført? Faglært. Det blei bygget ny garasje i 2017. I den forbindelse blei det lagt opp nytt elektrisk anlegg til garasjen. Hvilket firma utførte jobben? Sønnico. Har du dokumentasjon på arbeidet? Nei.

Skjevheter og sprekker: Er det tegn på setningsskader eller sprekk i fliser? Ja. Det er litt sprekk på noen fliser på bad i 2 etg

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Tryg

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 950)
Oppgjør (Kr.11 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 5 490 000,-) (Kr. 60.390)
Tilrettelegging (Kr.17 400)
Totalt kr. (Kr.97.225)
Produktnr: BE3E32C3-1FE8-4A82-8FD9-B241D0D59692