Grim

Setesdalsveien 64A

Felleskostnader
4 020 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1992
P-rom
50 ㎡
Bruksareal
53 ㎡
Tomteareal
958 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
1
Eierform
Andel
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Lys og pen gjennomgående andelsleilighet med egen inngang, parkeringsplass og bod. Ta kontakt for visning!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Dette er en pen og praktisk andelsleilighet med god beliggenhet midt i bygget.

Leiligheten har egen bod på bakkeplan og egen inngang opp til 2. etasje hvor den har følgende innhold:

Gang, 1 soverom, bod benyttet som kontor/gjesterom (ikke godkjent for varig opphold), garderobe, dusjbad/wc, stue / kjøkken med utgang til stor solrik og lun terrasse.

I tillegg følger lagringsloft.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler på badet.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart på finn.no.

Offentlig kommunikasjon

Kort vei til busstopp.

Parkering

Fast biloppstillingsplass.

Beliggenhet

Meget sentral beliggenhet på Grim med lett adkomst fra hovedveien.
I nærområdet ligger Grim Torv med blant annet en stor og moderne Meny butikk med post i butikk, samt bakeri, pizza, kinarestaurant m.m.
Kristiansand sentrum er i gangavstand og tilbyr alt man trenger av butikker, handelsvarer og fasiliteter, treningssentre, et yrende cafèliv og alt bykjernen ellers har å tilby.
Det er kort vei til idylliske Ravnedalen. Dette området kan tilby naturskjønt turterreng sommer som vinter, og på Cafe Generalen tilbyr de servering og intimkonserter og sommerstid. Det holdes også større arrangementer som konserter og festivaler f.eks Ravnedalen Live. Fra Ravnedalen er det direkte tilgang til et bredt løypenett i Baneheia med byens mest populære friområde med bl.a. flotte bademuligheter i områdets 3 Stamper samt Svarttjønn.
Kort vei også til skoler, barnehager, busstopp med gode forbindelser til de resterende bydelene samt Idda Arena som har blant annet flerbrukshall samt ishockey- og curlinghall.
Klappane hoppbakke ligger like ved - verdens eldste hoppbakke - fra 1877 og fortsatt i drift!

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 24.01.1992. Ferdigattesten gjelder 6-mannsbolig - Setesdalsveien 64A. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vann. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller. Det gjøres oppmerksom på at Kristiansand kommune har rett til å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve til tilkobling til offentlig avløp.
Privat vei. Det er tinglyst bestemmelse om veg - rettighetshaver: Knr:4204 Gnr:151 Bnr:1729 og knr:4204 Gnr:151 Bnr:2391.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr. 15 - Vestsiden, datert 26.10.1942. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 14287-1/93. Bestemmelse om veg. Tinglyst: 29.09.1988. rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:151 Bnr:1729.

Dagboknr.: 14287-2/93. Bestemmelse om kloakkledn. Tinglyst: 29.09.1988.

Dagboknr.: 12990 - Bestemmelse om veg. Tinglyst: 29.08.1989. rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:151 Bnr:1729. Bestemmelse om bebyggelse.

Dagboknr.: 13401 - Bestemmelse om veg. Tinglyst: 05.09.1989.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Dagboknr.: 3858 - Bestemmelse om veg. Tinglyst: 14.03.1989. rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:151 Bnr:1729. rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:151. Bnr:2391. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Gjelder denne registerenheten med flere.

Info energiklasse

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Økonomi

Omkostninger kjøper

2 300 000,- (prisantydning)
137 000,- (andel av fellesgjeld)

2 437 000,- (pris inkl. fellesgjeld)

omkostninger
5 100,- (boligkjøperforsikring help (valgfritt))
2 800,- (boligkjøperforsikring pluss (valgfritt tillegg))
480,- (tingl.gebyr brl-skjøte - statens kartverk)
480,- (tingl.gebyr pantedokument brl - statens kartverk)
7 768,- (gebyr utlysing forkjøpsrett)

16 628,- (omkostninger totalt)

2 453 628,- (totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Leiligheten er lys og pen og har følgende standard:

Gulv: Fliser på badegulv, laminat på øvrige gulv.

Vegger: Flisplater på badet. Ellers malte panelplater og malte vegger.

Himlinger: Takplater.

Kjøkken: Pen hvit skapinnredning med fronter til tak. Skråvifte. Integrert komfyr og oppvaskmaskin medfølger.

Bad: Badet har wc, dusjkabinett og servant m/ skap. Vaskemaskin medfølger.

Telia bredbånd.

*******
Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av #takstmann.oppdrag¤ den #takstdato.oppdrag¤, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet i borettslag bygget 1992, dagens eier har bodd der ca 4 år. Etablert sentrumsnært område. Område under utvikling. Leiligheten fremstår i moderne farger og materialvalg. Kjøkken 2011/2012, baderom modernisert 3 år siden, nyere vinduer/ytterdører mm. Leiligheten fremstår hovedsaklig i normal teknisk stand utfra alder, men det er skjevheter i gulvdekker som er kommentert. Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse. Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak. Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift. Dette tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man leser rapporten så er det viktig at man leser både beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt. For rapporter som gjelder leilighet i et større sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene hovedsaklig begrenset til innvendig i leiligheten. Utvendige forhold ansees å være en del av sameiets eller borettslagets felles forpliktelse og vedlikehold. Dette anbefales ytterligere kontrollert av interessent. Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det målt nivåforskjeller i boligen. Målt fra gang mot balkongdør, ca 70mm, mer enn normalt. Kan tyde på en mulig tidligere sig i boligen generelt.

TG2:
Utvendig > Taktekking:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Det er stedvis noe som kan se ut som eldre fuktskjolder eller impregnering av undertaksplater.

Utvendig > Nedløp og beslag:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Noe eldre fuktksjolder rundt luftelyre og pipe, oppsyn. Dagens forskrifter tilsier at det skal være snøfangere på tak med over 27graders vinkel. Snøfangere er nasjonalt krav, så må man selv vurdere utfra geografi om dette ansees kritisk eller ikke.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Byggeforskrifter ble endret i 2017 til at rekkverk/gjerde skal være 100cm. Tidligere krav var 90cm og lavere avhengig av år. Høyden er normal utfra når bygget, men bedømmes etter dagens forskrift. Noe skjevhet i rekkverk.

Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom:
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Det er målt ca 10mm fall fra dør mot dusjkabinett. Noe mindre enn ønskelig.


Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom:
Det er avvik: Det er synlig en membrnaløsning og fremvist bilder, men ikke mulig å stadfeste om den er klemt ned i klemring.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken:
Det er avvik: Det kan med fordel monteres komfyrvakt som stenger strøm til steketopp ved evt varmeutvikling ut over normalt.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Vaskemaskin medfølger. Integrert komfyr og oppvaskmaskin medfølger.

Diverse

Styret fikk på ekstraordinær generalforsamling 2023 fullmakt til å iverksette tilretteleggelse for EL-bil lading i borettslaget.
Dette finansieres ved at eksisterende lån 3000.83.88345 økes med kr. 200.000,- til kr. 815.418,- med en løpetid på 20 år.
Banken tar pant i borettslagets eiendom som sikkerhet for lån med prioritet foran borettsinnskuddene. Styret får fullmakt til å signere på lånedokumenter på borettslagets vegne og forplikter seg til å øke de månedlige innkrevingene til felleskostnader tilsvarende kostnadene ved å betjene nytt lån.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 14287-1/93. Bestemmelse om veg. Tinglyst: 29.09.1988. rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:151 Bnr:1729.

Dagboknr.: 14287-2/93. Bestemmelse om kloakkledn. Tinglyst: 29.09.1988.

Dagboknr.: 12990 - Bestemmelse om veg. Tinglyst: 29.08.1989. rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:151 Bnr:1729. Bestemmelse om bebyggelse.

Dagboknr.: 13401 - Bestemmelse om veg. Tinglyst: 05.09.1989.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Dagboknr.: 3858 - Bestemmelse om veg. Tinglyst: 14.03.1989. rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:151 Bnr:1729. rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:151. Bnr:2391. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Gjelder denne registerenheten med flere.

Info kommunale avgifter

Inkludert i fellesutgiftene.

Polisenummer

SP 588245

TV/Internett/Bredbånd

Telia bredbånd.

Sammendrag selgers egenerklæring

2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja.
2.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
2.1.2 Årstall: 2019
2.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Ufaglært
2.1.7 Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte: Lagt fliser, veggplater og vannfast takplater. Det ble også lagt inn benkeplate og ny vask. Dusj og do ble ikke oppgradert og er fra tidligere eier.

2.2.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
2.2.2 Årstall: 2019
2.2.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
2.2.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Varmekabler er lagt på badet
2.2.5 Hvilket firma utførte jobben? Lund Elektro AS
2.2.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.

3 Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? Ja.
Beskriv feilen og omfanget: Det drypte litt fra vinduet med kjøkkenet. Hodne Bygg var innom å fikset dette.

4 I din leilighet, er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja
4.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
4.1.2 Årstall: 2023
4.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
4.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Alle vinduer er byttet
4.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Hodne Bygg
4.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja

4.2.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
4.2.2 Årstall: 2023
4.2.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
4.2.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Kledningen på hver side av rekkehuset er byttet.
4.2.5 Hvilket firma utførte jobben? Hodne Bygg
4.2.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja

4.3.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
4.3.2 Årstall: 2023
4.3.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
4.3.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Hele rekkehuset er vasket og malt.
4.3.5 Hvilket firma utførte jobben? Mal i Sør
4.3.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja
10.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
10.1.2 Årstall: 2022
10.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
10.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Installert nye utelamper rundt alle inngangsdører og boder.
10.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Keas
10.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.

19 Har det vært skadedyr i leiligheten? Ja.
Hva slags skadedyr og hva var omfanget? Vi hadde rotter på loftet. Feller ble lagt opp og borettslaget betalte Anticimex for å sikret tomten for rotter. Blant annet, grunnmur, takrenner, piper osv.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Forsikringsselskap

If Skadeforsikring NUF

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital grunnpakke (kr.6 950)
Oppgjør (kr.11 900)
Panterett med urådighet brl - statens kartverk (kr.480)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 437 000,-) (kr.45 000)
Tilrettelegging (kr.15 500)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - selger (kr.6 215)
Totalt kr. (kr.86 045)
Produktnr: AD348487-7B7A-46FF-A50D-D7F60F311B78 Kategori: