Evje sentrum

Setesdalsvegen 1051

Prisantydning
3 390 000 kr
Omkostninger
101 220 kr
Totalpris
3 491 220 kr
Formuesverdi
631 909 kr
Formuesverdi sekundær
2 274 871 kr
Kommunale avgifter
9 805 kr / år
Byggeår
1959
P-rom
245 ㎡
Bruksareal
313 ㎡
Tomteareal
9 454 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Stor enebolig med ca. 9 mål stor tomt og strandlinje - dobbel garasje -utsikt mot Otra - kort vei til bussforbindelse

Om eiendommen

Innhold

Romslig og innholdsrik enebolig over 2 etasjer, samt kjeller. Boligen inneholder stue, spisestue, kjøkken, bad, vaskerom, kontor/arbeidsrom og soverom i 1. etasje. I 2. etasje er det stue, 2 bad og 4 soverom, samt loftsrom med lagringsplass. Kjeller inneholder boder og lagerrom. Dobbel garasje, samt bod på tomten.

Standard

Eiendommen er oppført i 1959 og er senere tilbygget og modernisert. Boligen har normal standard utifra alder og er godt jevnlig vedlikeholdt. Det er satt opp tilbygg i 1987. Boligen er senere ombygget i 2004. Det er satt opp dobbel garasje i 2014 med automatisk port.

Boligen har overbygd inngangsparti med spotter i tak. Romslig gang med god plass til å henge fra seg yttertøy og møblement. Gangen har fliser på gulv med vannbåren varme. Det er vannbåren varme i gulv i gang, kjøkken, stue, bad og vaskerom i 1. etg, samt gang 2. etasje.

Boligen har romslig separat kjøkken med matbod/spisskammers. Hamran kjøkken med praktisk kjøkkenøy. Innredningen består av heltre fronter og granitt benkeplate. Kjøkkenet har spotter i tak. Delvis integrerte hvitevarer. Det er vedovn på kjøkken.

Romslig stue og spisestue. Det er satt inn ny vedovn i stuen i 2014. Det er utgang til veranda fra stue. Det er plassert tv foran peis. Peisen er ikke i bruk pr i dag og er tettet igjen. God plass til sofagruppe i stue, samt spisebord i spisestue. Spisestuen og stue er adskilt ved skyvedør.

Bad i 1. etasje har fliser på vegger og gulv. Det er panel i himling med spotter. Badet er innredet med vask, toalett og dusj. I 1. etasje er det også vaskerom med opplegg for vaskemaskin, vask, skap og utgangsdør. Det er to nyere bad i 2. etasje. Begge badene er fra 2014. Badene har fliser på gulv og baderomsplater på vegger. Det ene badet er i tilknytning til hovedsoverommet. Lyse og fine bad med dusj, vask og toalett. Det er varmekabler i gulv.

Det er totalt 5 soverom i boligen. 1 soverom i 1. etasje, de resterende 4 er i 2. etasje. To av soverommene har utgang til egen balkong. Rommene er av varierende størrelse og har plass til dobbeltseng og garderobeskap.

Sikringskapet har automatsikringer med merkede kurser og anlegget er blitt noe fornyet i senere tid.

Arealer med beskrivelse

Enebolig: Bra: 313 m² - P-rom: 245 m² - S-rom: 68 m²
1. etasje: Bra: 151 m² - P-rom: 148 m² - S-rom: 3 m²
Kjeller: Bra: 48 m² - P-rom: 0 m² - S-rom: 48 m²
S-rom: 114 m² - P-rom: 97 m² - S-rom: 17 m²

P-rom inkluderer: 1. etasje: Stue, spisestue, kjøkken, bad, vaskerom, kontor/arbeidsrom og soverom. 2. etasje: Stue, bad, bad til soverom og 4 soverom.
S-rom inkluderer: 1. etasje: Matbod. 2. etasje: Bod/lagerrom. Kjeller: Bod, bod/lagerrom og bod/teknisk rom.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Dette gjelder spesielt rominndeling og ombygging i første etasje. Det er ihht godkjente tegninger, ingen soverom i 1. etasje. Se vedlagte tegninger. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Garasje: Bra: 46 m² - P-rom: 0 m² - S-rom: 46 m²
S-rom inkluderer: Garasje

Bod: Bra: 16 m² - P-rom: 0 m² - S-rom: 16 m²
S-rom inkluderer: Utvendig bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1959 ifølge Evje og hornnes kommune.

Støpt grunnmur på opprinnelig del og tilbygget del er murt opp av lecablokker. Veggene har bindingsverkskonstruksjon med liggende vestlandskledning i første etasje og stående dobbelfalskledning i andre etasje. Plassbygget sperretak på opprinnelig del og ferdig produserte takstoler av type fagverk med bord som undertak på tilbygget del. Taktekkingen er av betongtakstein og er av type enkelkrum som ble
overflatebehandlet for en tid tilbake. Se forøvrig tilstandsrapport.

Oppvarming

Elektrisk og ved. Vannbåren varme i gulv i gang, bad, spisestue og kjøkken i 1. etasje, samt gang i 2. etasje. Det er varmekabler på begge bad i 2. etasje. Vedovner på kjøkken og stue. Forøvrig panelovner. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er forsikret i IF med polisenummer 5992602. Årlig forsikringspremie utgjør kr. 8 356,-.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk som utgjorde ca. 20 000 kwh for 2021. Årlig strømforbruk vil variere med boligen.
Eiendommen har innlagt fiber fra Altibox og alarmsystem fra Verisure.
Eiendommen har sentralstøvsuger.
Anticimex oppdaget vanninntregning på bad, samt spor etter borebille i bjelke i kjeller sommer 2022. Dette vil bli utbedret av selger før overtagelse. KW-bygg skal reparere vannskade på bad.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Torleif Fjellestad den 02.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Se rapport.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3: Store eller alvorlige avvik.
Innvendig > Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk.
Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Rommet har ingen ventilasjon

TG2: Avvik som kan kreve tiltak.
Utvendig > Taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
Utvendig > Nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Inspeksjonsluke til kaldtloftet er ikke isolert.
Utvendig > Vinduer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
Utvendig > Dører. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Dette gjelder spesielt balkongdør i stue i andre etasje.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Dekke er noe slitt.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Kan se noen skjevheter/ujevnheter enkelte steder og da spesielt i stue på loftet.
Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Rom Under Terreng. Noe mindre fuktvandring ble registrert ved søk i nedre del av grunnmur og direkte på støpte gulv med en fuktighetsindikator. Dette har sammenheng med at det ikke ble brukt fuktsperre (plast) under gulvstøpen og fundamenter i denne byggeperioden som gjør at det alltid vil kunne  bli noe oppsug av jordfuktighet.
Innvendig > Krypkjeller. Det er begrenset ventilering/luftgjennomstrømning i krypkjeller.
Innvendig > Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er støre enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
Våtrom > Ventilasjon > Bad. Våtrommet mangler styrt tiluftsventilering.
Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom. Er blitt benyttet gulvlister som er en dårlig løsning på et våtrom.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
Våtrom > Ventilasjon > Bad. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
Våtrom > Ventilasjon > Bad til soverom. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
Tomteforhold > Drenering. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Tomteforhold > Terrengforhold. Eiendommen ligger i flomutsatt området iht kommuneplan.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? - Sprekk mellom to plater på et av badene.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, kun av faglært. Skifte alle plater i dusj. Utført av Kw-bygg AS.
2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Nye plater blir satt inn.
4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? - Ja, kun av faglært. Infiltrasjonsanlegget er rengjort. T-rør er satt inn i septiktank. Arbeid utført av Std renovasjon.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? - Kan se noe saltutslag på vegg i kjeller.
6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? - Terrasse i 2.etasje ikke tett. Tak inspisert. Noe takstein skiftet. Taket er rengjort og malt av Norsk Takfornying i 2014.
7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? - Nytt skjørt på en pipe er satt på.
9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? - Borebille observert av Anticimex i en bjelke på gulv i kjeller. Denne er skiftet.
16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, kun av faglært. Skiftet takstein. Nye takrenner på del av huset. Vasket og malt taket. Arbeid er utført av KW-bygg. Arild Tørressen AS og Norsk Takfornying.
19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av
eiendommen eller av dens omgivelser? - Kommunen har ønske om strandpromenaden langs elva. Kommunedirektør har skrevet at det ikke vil skje uten avtale med grunneier.
23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? - Rapport fra Anicimex om borebille i kjeller. Er utbedret. Rapport fra Recover om skade i bad. Blir utbedret av Kwbygg.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Flott beliggende enebolig med strandlinje og gode solforhold like ved Evje sentrum. Det er gangavstand fra boligen til skole, barnehage og idrettshall. Kort vei til flotte turterreng og fine bademuligheter langs Elva. Eiendommen ligger i gangavstand fra Evje sentrum hvor man finner flere dagligvarebutikker, butikker, bakeri, apotek og bank. En kjøretur på 20 minutter tar deg til Høgås med fine skiløyper på vinterstid. Eiendommen ligger usjenert til og har gjerde mot Rv 9. Flotte uteområder med gode solforhold og nydelig utsikt over Otra.

Tomt

Areal: 9 454 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen består av to parseller, gnr. 55 bnr. 51 og gnr. 55 bnr. 176 i Evje og Hornnes kommune. Oppgitt areal er totalt areal.

Flott opparbeidet tomt med stor hage og stort tun med garasje og parkeringsmuligheter. Strandlinje mot Otra og gode solforhold.

Parkering

Dobbel garasje og godt med parkeringsplasser på egen tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).

Det foreligger ikke ferdigattest for oppføring av garasje, bod, tilbygg eller ombygging av boligen.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som boligformål og LNF (landbruk-,natur - og friluftsområde), og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan. Kommuneplan kan fås ved henvendelse til megler.

Deler av gnr. 55 bnr. 176 er regulert til "LNFR, bruks og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone og annen veggrunn - grøntareal" og tilhører reguleringsplan "RV 9 Evje Nord Gang og sykkelveg." ikrafttredeøse 13.05.2011.

Eiendommen ligger innenfor faresone for flom.

Evje og Hornnes kommune opplyser om at det er et pågående planarbeid der plandokumentene er 2. gangsbehandlet og har akkurat vært lagt ut på en begrenset høring. Sluttbehandling i august/september. I planforslaget er det foreslått en sti/promenade langs elva i dette området. Detaljregulering for Solstad boligfelt. Dokumentene ligger tilgjengelig på planinnsyn på kommunens hjemmeside.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann. Eiendommen har septiktank (5 000 liter). Det gjøres oppmerksom på at Evje kommune har rett til å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve tilkobling til offentlig avløp. Det betales årlig ca kr. 2 600,- for tømming av tank. Privat vei med adkomst fra offentlig vei.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Gnr. 55 bnr. 51:

Dagboknr: 1957/100959-1/93, tinglyst 13.12.1957 - Bestemmelse om veg

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Eiendommen er over to mål, og egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 84 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 390 000,-)) 101 220,- (Omkostninger totalt) 3 491 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 9 805 pr. år
De kommunale avgiftene utgjorde i 2021 feiing kr. 782,-, renovasjon kr. 3 970,-, slam kr. 1 510,- og vann kr. 3 542,-.

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Formuesverdi

Primær: Kr. 631 909,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 274 871,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Setesdalsvegen 1051, Gnr. 55 Bnr. 51 og Gnr. 55 Bnr. 176 i Evje og hornnes kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr.
Frittstående kjøleskap følger ikke med. Lysekrone og hjørneskap i spisestue følger ikke med.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 57 03 07.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

17-22-0074

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-22-0074. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Maria Stornes, tlf. 90 57 03 07

Vederlag

Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no (Kr.2 200) Digital grunnpakke (Kr.6 600) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilrettelegging (Kr.14 500) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 390 000,-) (Kr.67 800) Totalt kr. (Kr.101 585)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3062506