SØGNE I TANGVALL

Sentrumsveien 48 H0203

Felleskostnader
2 066 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
10 194 kr / år
Byggeår
2020
P-rom
75 ㎡
Bruksareal
80 ㎡
Tomteareal
971 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Tangvall Terrasse - Nyere selveierleilighet ( 2020 ) i 2.etasje I Stor solrik terrasse I Heis og garasjeplass

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten er beliggende i 2. etg. og har følgende innhold: Hall, stue og kjøkken, 2 soverom, bad og bod.
Utgang fra stue til terrasse.
Det medfølger 1 sportsbod i kjeller og 1 p-plass i lukket garasjeanlegg i kjeller.

Standard

Jon A Røsstad hos Sørmegleren har gleden av å presentere denne delikate 3 -roms selveierleiligheten i 2.etg. Her får du optimale solforhold, utsyn og utgang til Tangvall Terrasse sin herlige takhage. Sydvest vendt terrasse og uteplass rett ut fra stue.

Leiligheten er på 80 kvm og har følgende innhold: Gang/ entre med parkett på gulv, god plass til garderobeløsning samt henge fra seg både ytterklær og sko. Ringeklokke m/ calling anlegg. Flott åpen stue og kjøkkenløsning med generøse vindusflater som slipper inn mye dagslys og gir en optimal romfølelse. Leiligheten ligger vendt mot syd og vest og har godt med både vindusflater og lysinnslipp. På gulvet er det flott eikeparkett og vannbåren varme. Fra stuen er det utgang til leilighetens flisbelagte terrasse. Terrassen ligger på samme plan som Tangvall Terrasse sin herlige takhage som er opparbeidet med grønt kunstgress og beplantning. I leiligheten er det åpen stue og kjøkkenløsning. Kjøkkeninnredningen er fra Strai og er pen og tidløs med benkeplate i laminat. Innredningens plassering gir rikelig med skap- og benkeplass, samt en praktisk og funksjonell arbeidssone. Integrerte hvitevarer, kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr/ stekeovn medfølger. 2 flotte soverom begge med parkett på gulv. Badet er flislagt på gulv og vegg og har baderomsinnredning fra Strai, dusjhjørne og veggheng wc. Opplegg til vaskemaskin på bad. Bod/ teknisk rom med belegg på gulv samt plass til oppbevaring.

I leiligheten er det vannbåren varme i stue, kjøkken, bad og gang. Balansert ventilasjon.

Stort felles grøntareal på «lokket» over næringsdelen. Arealet er tilgjengelig for alle beboere via trapp og heis med sittegrupper omkranset av mye grønt. Trivsel er verdsatt høy i sameiet i Tangvall Terrasse og skal være stedet du trives best. Det er innredet en fullt møblert fellesstue med sofagruppe og kjøkken og direkte utgang til takhagen. Her kan man møte naboene over en kopp kaffe, len deg tilbake og les avisa og invitere dine venner til selskap. Fellesstuen i takhagen er til gratis fri benyttelse for sameiets 27 leiligheter.

Bildene i salgsoppgaven er fra tilsvarende leilighet 205. Den aktuelle leiligheten er også malt i lyse fine farger.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 80 kvm Sekundærrom: 5 kvm.
Bra. pr. etasje.: 2. etg. 80  m².
P-rom inkl: Stue/kjøkken, Soverom, Gang, Bad/vaskerom, Soverom 2
S-rom inkl.: Teknisk rom

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2020 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Vannbåren varme i stue, kjøkken, bad og gang. Balansert ventilasjon. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Sven Bentsen den 04.01.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse: Leilighet beliggende i nybygg som ble ferdigstilt 2020. Leiligheten fremstår i hovedsak med god stand. Ingen vesentlig avvik er påpekt. Det er kun leiligheten som er kontrollert (innvendig). Evt. tilhørende boder, parkering ol. er ikke kontrollert eller befart. For øvrig må hele rapporten leses.

Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand følg E39 mot Mandal. Leilighetsbygget ligger på Tangvall over Rema 1000 og Power. Leiligheten er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning

Beliggenhet

Leilighetsbygget ligger med flott utsyn og gode solforhold mot syd. Sentrumsfasiliteter og servicetilbud i umiddelbar nærhet. Gågata, butikker og kommunale institusjoner like ved. Det er også kort vei til skoler og barnehage.

I nærheten finner du flotte turstier, flere båthavner, tennisbane, idrettsanlegg m.v. Et stort antall dagligvare butikker rett rundt hjørnet. Det er kort vei til Høllen med flott sandstrand og yrende sommerliv.

Tomt

Eierform: Fellestomt
Fellestomt i sameiet. Tomten er opparbeidet med plen, bed og øvrig beplantning over næringslokalene i 1.etg. Gangstier og felles områder med sittebenker.

Forøvrig disponeres tomten slik seksjoneringen viser. Se oversikt vedlagt i salgsoppgave.

Parkering

Det medfølger en P-plass i lukket parkeringskjeller.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 16.06.2020.

Den 16.06.2020 ble det gitt midlertidig brukstillatelse for boligdelen av tiltaket, med frist for ferdigstillelse til 31.12.2020. Den 06.01.2021 ble det gitt utvidet frist for ferdigstillelse til 01.07.2021. Det anmodes nå om at fristen forlenges ytterligere. Bakgrunnen for anmodningen er at det fremdeles gjenstår å ferdigstille forretningsdel/næringslokaler i 1. etasje. Med grunnlag i søknad mottatt den 24.09.2021 forlenges frist for ferdigstillelse av
arbeider fra 01.07.2021 til 01.04.2022.

At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål, tilhører detaljregulering Tangvall Sentrum Nord med tilhørende bestemmelser, datert 04.05.2016.
Kommunedelplan for Tangvall 2016-2035 Plan ID 201405
Kommunedelplan Sykkel.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 2017/1001344-1/200  Tinglyst: 13.09.2017
Bestemmelse om veg. Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:472 Bnr:18. Bestemmelse om vedlikehold. Overført fra: 4204-472/241

Dagboknr.: 2020/3002683-6/200 Tinglyst: 10.09.2020
Erklæring/avtale. Rettighetshaver:SØGNE EIENDOM AS. Org.nr: 984050445. Rett til å sette opp skilt og andre profileringsanordninger

Grunndata:
2020/2891753-1/200  Seksjonering Tinglyst19.08.2020 21:00 
opprettet seksjoner: snr: 5
formål: Bolig
sameiebrøk: 750/29015

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Rettigheter på 4204-472/18, 4204-472/238, 4204-472/240, 4204-472/235/0/1,2
Dagboknr.: 2020/3002683 Tinglyst: 10.09.2020
Bestemmelse om adkomstrett

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.
Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne med mindre dette er begrenset i vedtekter eller husordensregler.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold skal godkjennes av styret

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.
Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Sørlandets boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 89 750,- (Dokumentavgift) 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 102 120,- (Omkostninger totalt) 3 692 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 10 194 pr. år

Beløpet inkluderer eiendomsskatt, abonnementsgebyr vann og avløp, forbruk vann og avløp og vannmålergebyr.

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr beregnet for 2022 kr. 3.924 ,-. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 4755,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Selgers kostnader til bla. strøm og innboforsikring kommer i tillegg. Beløp kan variere ut fra forbruk og valgt abonnement.

Felleskostnader

Kr. 2 066,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftskostnader kr 1552,- Parkeringsplass kr 150,- Telenor TV / bredbånd kr 364,-

Formuesverdi

Eiendommen mangler formuesverdi ved søk på Skatteetatsen.

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Sentrumsveien 48 H0203, Gnr. 472 Bnr. 241 Snr. 4 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 750/29015

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr medfølger
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 02 00 59.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

14-22-0146

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/14-22-0146. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jon Andreas Røsstad, tlf. 90 02 00 59

Vederlag

Oppgjør (Kr.3 000) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 215) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Provisjon (Kr.40 000) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilrettelegging (Kr.7 092) Totalt kr. (Kr.63 742)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3066028