Arendal Tromøy

Selåsveien 24

Prisantydning
2 550 000 kr
Omkostninger
79 620 kr
Totalpris
2 629 620 kr
Formuesverdi sekundær
754 000 kr
Kommunale avgifter
17 815 kr / år
Byggeår
1950
P-rom
47 ㎡
Bruksareal
47 ㎡
Tomteareal
1 428 ㎡
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Hytte til sommerferien ? Fantastisk utsiktstomt m/enkel hytte - 2 p-plasser-mulighet for leie av båtplass-Tromøy

Om eiendommen

Innhold

1. etg.: Gang, kjøkken, stue, spisestue, sovealkove, bad.  Luke fra gangen til loftet med stigeadkomst her er innredet 3 soveplasser.
Loftet har begrenset takhøyde og er ikke godkjent for varig opphold.

Standard

Hytte med enkel standard, men det er utført en del oppgraderinger og oppussing senere år. Hytta er koblet til offentlig vann og avløp, og det er laget bad med dusjkabinett, servant, wc og opplegg for vaskemaskin. Kjøkkenet har ny Ikea skapinnredning i hvit utførelse, med integrert stekeovn og platetopp. Det er også montert oppvaskmaskin. Alle veggflater utenom bad er i malt panel, på badet er det våtromsplater. Gulv  består av laminatgulv, belegg og malt plank.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm .
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 47 m² .
P-rom inkl: Vindfang, kjøkken, stue, spisestue, sovealkove, bad.

Loft er ikke målbart pga. manglende takhøyde.
Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

Ukjent i følge Arendal kommune.

Oppvarming

Elektrisk. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av erik sørensen den 25.03.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Liten hytte beliggende på en solrik og usjenert tomt. Her er over tid foretatt en del vedlikehold/oppgradering både
utvendig og innvendig i flere av rommene.
Det som først står for tur videre utvendig er deler av taktekkingen mht. rust på plater og dreneringen. Innvendig er
det kommentarer til krypkjeller, bjelkelag, gulv på badet og øverloft. Viser forøvrig til rapportens enkelte punkter.

Følgende avvik har fått TG2:
-Terrengforhold: Terrenget er flatt rundt hytta, mangler fall ut i fra mur. Tomt skråner mot side nord av hytten. Anbefalt tiltak: Her må etableres fall ut i fra mur.
-Drenering og fuktsikring: Ingen fuktsikring utført utvendig på murens tilbakefylte sider. Mur er kun tjæret. Dreneringen lar seg
vanskelig utbedre pga. deler av mur står an rett på fjell. Anbefalt tiltak: Drenering trenger utbedringer for å kunne oppnå tørr krypkjeller.
-Vinduer og ytterdører: Vinduer er med 1 lag glass og 2 stk. med isolerglass i badet og på loft side øst. Vinduer og ytterdører
har vanlig elde mht. alder. Noe råte i bunnen av dørkarm til ytterdør syd-øst. Anbefalt tiltak: Bunnen av karmer til ytterdør syd-øst må utbedres.
-Takkonstruksjon: Taket er av type saltak. Konstruksjonen består av plassbygde sperrer med dim. betydelig mindre enn dagens krav. Har gamle spor etter husbukk og borebiller. Isolasjon synlig på midtre del, er av type glassvatt. Konstruksjonen til midtre del er kun besiktiget i fra lukeåpning pga. manglende gangbane.
-Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Tekking er med stålplater på hovedbygget og del vest er med shingel. Undertak består av noe bord og
noe plater. Tekkingen er i fra 90 tallet og har vanlig elde mht. alder. Plater har nå stedvis noe rust ved takfoter. Anbefalt tiltak: Rust skader må behandles.
-Krypkjeller: Noe fukt i grunnen til krypkjellere som har mangelfull utlufting. Fukt er relatert til utvendig drenering. Krypkjeller er kun inspisert i fra lukeåpning pga. diverse utstyr som var lagret ved befaring.
-Bad: Overflater - Gulv: Gulvet er med belegg, mangler oppkant ved dør. Gulvet er å regne for flatt. Belegg er ikke tettet ved
røroppstikk bak klosett. Anbefalt tiltak: Rommet trenger oppgradering på gulvet.
-Bad: Membran, tettesjikt og sluk (i gulv eller vegger): Belegg utgjør membranen og går ned i sluk. Oppkant mangler ved dør og rørgjennomføringer bak klosett må utbedres.
-Etasjeskiller: Gamle spor etter borebiller og husbukk, omfang er ikke sjekket. Høydeavvik i kjøkken er 13mm. Høydeavvik i stue vest er 20mm.
Bjelkelag til 1. etasje må sjekkes nærmere i fra krypkjeller.
-Innvendige trapper: Adkomst til loft er med enkel stige.
-Konstruksjonsoppbygning: På del øst av loft er her provisorisk innredet. Kun kaldt loft på hele bygningen. Ingen tilgang til loft på del
vest. Det er mangelfull utlufting av loft pga. skråtak ikke er isolert.
-Ventilasjon (gjelder også ventilasjonsanlegg): Ingen ventiler montert for utlufting.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt.2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom:
Innlagt vann, vannmåler med stoppekran, dusjkabinett med servant. Firmanavn: Maskinentreprenør Åge Simonsen, og Centrum VVS.
Pkt. 2.2: Er arbeidet byggemeldt: Vann tilkoblet Arendal Kommune med vannmåler.
Pkt. 12: Kjenner du til om det er/har vart utfort arbeid pa el]anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon): Nytt sikringsskap med jordfeilbryterere på hver kurs, hele anlegget gjennomgått av Centrum Elektro, 2009. Firmanavn: Centurm Elektro.
Pkt. 12.1: Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg): Centrum Elektro sitter på all dokumentasjon.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal, følg Kystveien/RV410 til Krøgenes, ta til høyre i rundkjøringen inn på RV409 og følg veien over Tromøybrua. Kjør rett frem i rundkjøringene frem til Færvikkrysset og ta til høyre mot Skilsø. Følg veien forbi Roligheden skole, ta deretter til venstre ved skilt mot Revesand inn på FV191 og følg veien til Revesand. Ta til høyre vis a vis p-plassen til Pellebrygga. Følg veien rett frem, til veien deler seg, eiendommen ligger så på høyre hånd med adkomst via gruset sti.

Beliggenhet

Hytta har en nydelig usjenert og fri beliggenhet i idylliske omgivelser på Revesand, Tromøy syd, ca 10 km. fra Arendal sentrum. Eiendommen ligger høyt og fritt, og har en fantastisk utsikt fra utkikkspunktet like ovenfor hytta. Eiendommen ligger kun få minutters gange fra den flotte badestranda på Revesand og Bukkevika. Pellebrygga hvor Merdøfergen legger til er også bare et hopp og ett lakk unna. Denne fergen går også inn til Arendal sentrum. Det er kun en liten svipptur over til Merdø og ut i den flotte skjærgården. Drøye 2,5 km. til Roligheden skole og Tromøyhallen. Flott turterreng og lysløype finnes ikke langt fra hytta. Ca. 4 km. til Tromøytunet hvor man finner dagligvarebutikk, kafe, lege, apotek, frisør m.m. Bussforbindelse til Arendal sentrum ca. 100 m fra eiendommen. Et herlig sted for ferie og avkobling.

Tomt

Areal: 1 428 kvm, Eierform: Eiet tomt Dette er en usedvanlig flott utsiktstomt, hvor hytta er plassert nedenfor utsiktspunktet. Tomten består for det meste av fjell og naturtomt. Opparbeidet plen like ved hytta, støpte trapper, platåer og fine solterrasser. Hyggelig gangvei opp til hytta, som starter med trapper nede fra veien.

Parkering

Tinglyst rett til 2 parkeringsplasser ved veien like nedenfor eiendommen, med tinglyst adkomstrett via vei og sti videre opp til hytta på andre siden av veien.
Fra p-plassene går man litt tilbake og opp asfaltert bakke til høyre- opp mot den fine funkisboligen. i bakken på venstre hånd er det en fin støpt mir og trappene opp til venstre er adkomsteveien opp til hytta.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse foreligger ikke pga. alder - gjelder tiltak omsøkt før 1998. Tiltak (oppføring, påbygging og tilbygging er meldepliktig.) omsøkt før 1. januar 1998 kan det ikke utstedes ferdigattest for jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som LNRF, nåværende, og er en del av kommuneplanens arealdel. Ifølge Arendal kommune er det arealplan under arbeid med plannavn Havsøya-Sandvigen-Torjusholmen-Rægevig-Rævesand-Gjessøy-Merdø med planident: 09062017-14. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk. Fra kommunal vei er det et adkomst via trapp og gruslagt sti opp til hytta.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

Rettigheter som følger eiendommen:

Rettigheter på 0906-206/45:
Dagboknr.: 2019/337559-1/200 Tinglyst: 20.03.2019. Bestemmelse om veg.

Dagboknr.: 2019/337559-2/200 Tinglyst: 20.03.2019. Bestemmelse om parkering. Rett til 2 biloppstillingsplasser.

Utleie

Eiendommen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 550 000,- (Prisantydning) Omkostninger 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 63 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 550 000,-)) 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 79 620,- (Omkostninger totalt) 2 629 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 17 814,64 pr. år

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5.128,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Sekundær: Kr. 754 000,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Selåsveien 24, Gnr. 206 Bnr. 680 i Arendal kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 25.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-19-0209

Salgsoppgave og vedlegg

Denne salgsoppgaveteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avd. leder Helga Sverdrup Hvass

Vederlag

Oppgjør (Kr.9 900) Tilretteleggingshonorar inkl. Synlig 06.07.20 (Kr.13 200) Annonsering Synlig 20-28/3-2021 (Kr.2 990) Fornyelse annonse Finn.no april 21 (Kr.1 500) Annonsering Synlig 14-06-21 (Kr.2 990) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no (Kr.2 200) Annonsering Synlig (Kr.2 990) Ukens fritidsbolig 27.05.22 (Kr.499) Annonsering finn.no 27.05.22 (Kr.499) Fornyelse annonse Finn.no juni 2022 (Kr.2 200) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 550 000,-) (Kr.45 000) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Facebookkampanje 04.06-25.06 (Kr.2 000) Grunnpakke markedsføring inkl. Synlig annonse 06.07.20 (Kr.4 900) Totalt kr. (Kr.91 453)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Produksjonsdato

01.03.2021
Varenummer: 3029527