Arendal Hisøy

Sandvigveien 99B

Prisantydning
2 500 000 kr
Omkostninger
78 370 kr
Totalpris
2 578 370 kr
Formuesverdi
464 380 kr
Formuesverdi sekundær
1 671 769 kr
Kommunale avgifter
15 769 kr / år
Byggeår
2013
P-rom
56 ㎡
Bruksareal
114 ㎡
Tomteareal
583 ㎡
Antall soverom
1
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Enebolig med arkitekttegnet tilbygg, frittstående garasje og tinglyst båtplass- Hisøya

Om eiendommen

Innhold

Boligen har egen inngang på kortsiden av bygningen og  hovedetasjen er i 2. etg. over garasjedelen.
Inneholder;  Åpen stue/spisestue og kjøkkenløsning, dusjbad m/wc og soverom. Utgang til veranda fra kjøkkenet. Trapp opp til hems med skråtak og dør videre inn til rom/kott.
Hele u. etg er benyttet til garasje og lagringsplass i bakkant inn mot fjellet.

I tilleg er det en frittstående garasje på andre siden av veien.
Her er det trapp opp til stort loft.
Murgulv i garasjedelen med panelte vegger. Loftet har tregulv og panel på vegger samt kjøkkeninnredning. Innlagt strøm. Ikke vann/avløp.

Standard

Denne boligen fremstår lys og fin - helt klar for innflytting

Det er parkett på alle gulv i boligdelen, bortsett fra fliser på gulv i dusjbadet.
Malte flater og umalt panel på vegger - fliselagte vegger på badet.
Downlighst i kjøkkentak og spottskinne i spisestue del.  Inneglasset hems med vindu som kan åpnes.
Rikelig med malt heltre kjøkkeninnredning med profiler og integrerte hvitevarer. Fliser mellom over- og underskap.
El tavle med automatsikringer like ved inngangsdøren.
Hvit høyblank baderomsinnredning med to skuffer. Speil med lys over.
Opplegg for vaskemaskin på badet. Spotter i tak.
Garderobeskap på soverommet og kommode på rommet i loftsetasjen.

Det er satt inn kjøkkeninnredning på loftet i den trittstående garasjen. Her er det integrert stekovn og kjøleskap. Spottskinne i tak

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 114 kvm Sekundærrom: 58.kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje  46m²  - 1. etg.56m²  - Hems.12 m².
P-rom 1.etasje: Soverom, bad/vaskerom, stue/kjøkken. 
S-rom Underetasje inkl.: Garasje, teknisk rom.
S-rom Hems inkl.: Hems rom.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
Veranda ut fra kjøkkenet er ikke omsøkt, heller ikke endring ifm garasjeportene.

Kommentar: I henhold til matrikkelrapport er bygningenstype enebolig som er brukt som definisjon i rapport. Det er fremlagt kommunale tegninger stemplet med saksnummer 31. mai 2012 som fremstår som dagens planløsning.
Del av tilbyggsdel i bakkant av bygningen går noe over grense utfra se eiendom, anbefales oppmåling for eksakte linjer.

Garasje:
Bra: 50m² - P-rom:0 m² - S-rom:50 m²
Bra.pr.etasje.: 1.etg.26 m² - Loftsetasje.: 24m²
S-rom inkl.: Garasje, loftsbod.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

I hovedsak er det bruken av rommene ved befaringen som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom, men i mange tilfeller må
takstmannen la sitt skjønn overstyre hovedregelen. Dette betyr at rommene kan defineres som P-rom eller S-som selv om de er i strid med
byggeforskriften.


Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2013 i følge Arendal kommune.

Dette bygget har tidligere tilhørt nærmeste nabo (Sandvigveien 99 A) som garasje med innredet loft. Denne eiendommen ble siden fradelt og tilbygget med påbygg av soverom og rom/kott i 2013 og omgjort til bolig. Den opprinnelige garasjen er eldre (antatt 80 tallet), men ukjent byggeår.
Den trittstående garasjen er også antatt oppført i 2013.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Varmekabler i baderomsgulv ellers elektisk oppvarming.

Diverse

Denne eiendom har stedsvarig bruksrett på den innerste delen av bryggen (begrenset dybde som går fra ytterste del av bryggen ca 2 meter til ca 1 meter innerst ved denne båtplassen). Nabo (som er bnr 550) har stedsvarig bruksrett til de ytterste 7 m av brygge anlagt på bnr 535. Se tinglyst avtale datert 30.04.2011 som er vedlagt i dette prospektet.

Bryggeplassen vil bli fakturert med ca kr 2.500,- per år og vil bli indeksregulert hver år
Eier av Sandvigveien 107 og eier av Sandvigveien 99 B har hatt en muntlig enighet om at eier av 107 betaler strømandelen til 99B for pumpeanlegget siden denne kummen ligger på 107. Videre er strøm til garasjeporten til 107 koblet fra sikringsskapet til 99B og eier av 99B betaler derfor for denne.Vi oppfordrer ny eier av 99 B til å ta dette opp med eier av 107  ifm dette eierskiftet.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av His Bygg AS den 01.12.22 09:50, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Bolig med garasje i 1. etasje og frittstående garasje. Utvendig stående og liggende kledning der noe råte ved inngangsparti ble registrert, manglende lufting på deler av kledningen. Inngangsparti betong, balkong med manglende beslag i overgang gulv/vegg. Takkonstruksjon ikke tilgjengelig for inspeksjon, synlig nedbøyninger ved utvendig besiktelse og sprekker i innvendig plate himling. Balkongdør fra stue er skjev og spriker fra karm til dørblad, garasjedør enkel plassbebygd. Garasjedel med teknisk rom i bakkant, synlig fuktproblematikk både i gulv, vegger og tak i bakkant av
bygningen der tiltak anbefales. Museavføring ble registrert i garasjedel. Grunnmur av lettklinker blokker, større sprekk gjennomgående ca midt på langvegg i front. Etasjeskille der større skjevheter ble registrert både målt og merkbart ved gange. Våtrom har mangler med fallforhold, ufagmessig utførelse i bakenforliggende konstruksjoner (synlig ved hullborring), sprekker i fuger som relateres til bevegelser.


Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3:
Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.

Utvendig > Dører:
Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er
sprekker i trevirket. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under
balkonger: Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Det er ingen lufting i konstruksjonen. Det er ikke montert rekkverk.
Tekkingen på balkong/terrasse har utettheter. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran.
Ved besiktelse i garasjedel ble det registrert fuktproblematikk i betongskille.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Det er påvist fuktskader i etasjeskiller. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i
standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i
standardens krav til godkjente måleavvik. Ved nivellering i etasjeskille 2. etasje ble det registrert større skjevheter og er merkbart ved gang.
Det er synlig fuktproblematikk i betongkonstruksjonen og videre undersøkelser i overgang tre og betongkonstruksjon anbefales pga.
synlig vann perler i himling.

Innvendig > Rom Under Terreng:
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.
Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig
Det er konstatert høyt fuktnivå og synlig skade i vegg. Synlig fuktopptak i grunnmur, fukt i etasjeskille som relateres til avdamping fra grunn og kondensering. Kapillært oppsug fra grunnmur vurderes tilstede i kominasjon med kondensering/avdamping fra grunn.

Innvendig > Innvendige trapper:
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det er ikke montert rekkverk.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom:
Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt >
Bad/vaskerom:
Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen
dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken:
Det er registrert avvik med avtrekk. Ved funksjonstest fungerer ikke ventilasjonsenhet på de forskjellige trinnene.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-irør- system. Fordelerskap mangler avløp til rom med sluk. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Det er påvist at vannrør som er utsatt for kulde har mangelfull isolering.
Delvis isolert rom med synlig fuktskader og vanninndriv, vurderes ikke frostfritt.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon:
Ingen ventilering utover åpning av vindu. Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold:
Røykvarsler og brannslukningsapparat observert

Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt.

Tomteforhold > Terrengforhold:
Terreng faller inn mot bygning.

TG2:
Utvendig > Taktekking:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på undertak. Skader på vindskier i bakkant av bygning.

Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon.Utførelsen rundt tretrapp og terrasser kan medføre at vann driver inn. Dette øker faren for skjulte skader i konstruksjonene. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er både lufting og manglende lufting på kledning. Synlig ikke fullført på kledning i bakkant med museband, avkuttet lekter.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Yttertaket har nedbøying. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner
fra underliggende etg. Ved visuell undersøkelse ble det registrert skjevheter/nedbøyninger i takkonstruksjonen.
Innvendig besiktelse av skråhimling i stue ble det registrert sprekker i plater som relateres til bevegelser i skjøter.

Utvendig > Vinduer:
Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Fuktmerke på eldre takvindu foring som relateres til utettheter samt kondensering.
Ved funksjonstest har takvindu tregheter i åpne og lukkemekanisme.

Innvendig > Overflater:
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Synlig museavføring i teknisk rom 1. etasje. Garasje vurderes ikke gasstett der tiltak med himling i garasje under leilighet anbefales. Fuktproblematikk i bakkant av garasje med råteskader, synlig fukt.

Innvendig > Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Kartet kan ikke benyttes til å forutsi radonkonsentrasjonen i enkeltbygninger. Den eneste måten å få sikker kunnskap om radon i en bygning, er
å gjennomføre en måling. Radon i inneluft avhenger ikke bare av geologiske forhold, men også av bygningens konstruksjon og drift, samt kvaliteten av radonforebyggende tiltak

Innvendig > Innvendige dører:
Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Fuktskader på innerdør inn til teknisk rom. Utbytting etter tiltak med fuktproblematikk anbefales.

Våtrom > Overflater vegger og himling >
Bad/vaskerom:
Det er avvik:
Ved hullborring tilstøtende soverom ble det registrert bruk av sponplater samt plast på begge sider av innervegg. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på utførelse og ukjent om det er videre skader utfra feil utførelse.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom >
Bad/vaskerom:
Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Det er i hulltakingen påvist feil utførelse av konstruksjonen. Ingen skade konstatert.
Det er anlagt plast på begge sider av innervegg. Anlagt sponplater mot fliser, ikke egnet matriell, ukjent om det er anlagt gips videre da dokumentasjon på utførelse ikke er fremlagt.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken:
Det er påvist fuktskjolder/svelling i bunnplate i benkeskap.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Sikringsskap ved inngangsdør med automatsikringer. Eier har ikke fylt ut spørsmål pga. ikke inngående kjennskap til anlegget.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Grunnmuren har sprekkdannelser. Innsiden av grunnmuren har misfarging. Gjennomgående sprekk på langvegg i front.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på utvendige avløpsledninger.

Tomteforhold > Septiktank:
Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Dødsbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør fra Arendal sentrum mot Hisøy, videre forbi Maxis handlesenter, til Strømmen og ut til Hisøy via Vikaveien. Følg Vikaveien forbi Kolbjørnsvik og forbi ærverdige Gimle Gård. Når du kjører forbi Helsviga på venstre hånd ser du like over på eiendommen fra veien. Ta første vei til venstre før Hasseldalen, ned mot Slaabergvig. Ta deretter første vei til venstre og denne boligen ligger som din første på høyre hånd, med garasjen vis a vis.

Beliggenhet

Solrik beligenhet i Helsviga, like ved Slaabervik på Hisøy ca. 6km fra sentrum. Fergeforbindelse fra Kolbjørnsvik til sentrum.

Det er hyggelig sørlandsbebyggelse med både ærverdige eldre boliger i området og noen nye mer funkisinspirerte boliger. Kort vei til vakre turområder i Slaabervik. Kommunale båtplasser, badeplass og fiskemuligheter langs Galtesund og i skjærgården utenfor.

Tomt

Areal: 583 kvm, Eierform: Eiet tomtTomten er på ca 583 m2 og består av bygningsmassen, gruset adkomstareal, vei, parkeringsplass foran garasjen og noe naturtomt.

Parkering

Frittstående garasje med plass for en bil og garasje med liten port i boligens u. etg.

Tidligere eiere av bnr 550 Sandvigveien 99A er enige om at Sandvigveien 99B ( denne eiendom) skal parkere hensynsfullt langs etter sin bolig/garasje slik at Sandvigveien 99 A har fri tilgang og enkel innkjøring til sin doble garasje.
Ellers biloppstillingsplass på egen eiendom og båtopplagsplass bak den frittstående garasjen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 21.04.2015. Ferdigattesten gjelder tilbygg til mindre bolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Boligen ligger i område avsatt til bevaringsområde i kommuneplanen
Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse, Privat vei, tilhører reguleringsplan Helsviga, Hisøy, datert 27.11.2003. Hensynssone 570 kulturmiljø; bevaringsverdig bebyggelse.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Felles privat pumpeanlgg med 4 andre eiendommer, anlegget er koblet til kommunalt anlegg.
Eier av  Sandvigveien 107 har påtatt seg å fordele vedlikeholdskostnader for pumpeanlegget hvert år og disse betales forskuddsvis og er per i dag ca kr 2.500,- per andel.
Privat vei fra krysset ved postkassene. Utgifter til vedlikehold/brøyting må påregnes ( ca kr 2.500 for denne eiendom)

Hovedstoppekranen til denne boligen er plassert inne i Sandvigveien 99 A og om ny eier ønsker å flytte denne må dette tas opp direkte med eier av Sandvigveien 99A.
Det er innstallert vannmåler i Sandvigveien 99B og denne befinner seg i 1. etg i garasjedelen ved vv-berederen.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
2011/464422-1/200  Best. om adkomstrett 
17.06.2011  rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:306 Bnr:535  

2011/649841-3/200  Best. om adkomstrett  
18.08.2011 rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:306 Bnr:550
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
2011/464422-3/200  Bestemmelse om bryggeplass  
17.06.2011  rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:306 Bnr:549

2011/649841-2/200  Best. om vann/kloakkledn.  
18.08.2011  rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:306 Bnr:549

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,-)) 78 370,- (Omkostninger totalt) 2 578 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 15 768,99 pr. år

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5.080,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 464 380,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 671 769,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Sandvigveien 99B, Gnr. 306 Bnr. 549 i Arendal kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Selger

Ketil Ugland's bo v/fullmektig Ellen Hermansen.

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Kjøleskap/kombiskap, Komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.
Kjøleskap/kombiskap og komfyr/stekeovn/koketopp medfølger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 25.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-22-0381

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-22-0381. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avd. leder Helga Sverdrup Hvass, tlf. 40 40 80 25

Vederlag

Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585) Grunnpakke markedsføring (Kr.8 900) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 500 000,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.13 900) Totalt kr. (Kr.78 870)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3066899