Kolbjørnsvik

Sandvigveien 9

Prisantydning
7 900 000 kr
Omkostninger
214 500 kr
Totalpris
8 114 500 kr
Formuesverdi
812 523 kr
Formuesverdi sekundær
3 087 586 kr
Byggeår
1780
Internt bruksareal (BRA‑i)
137 ㎡
Bruksareal
166 ㎡
Tomteareal
694 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Herlig strandeiendom med fin hage, dypvannsbrygge og sjøbu - Kolbjørnsvik Hisøy

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Boligen går over 2 plan og inneholder; vindfang, gang, dusjbad/vaskerom, kjøkken med spiseplass, kjøkkeninngang og bod. stue/spisestue og sommerstue med doble dører ut til hagen.
2. etg: Gang, kott, 3 soverom, tv stue, bad med badekar og wc, bod.
Loftsluke til ett loft opp fra gangen ved siden av badet og loftsluke til loft over hovedsoverommet. Store gode loft, hvor det er lagt lys i det nyeste loftsrommet. Det gamle loftet er isolert.

Oppvarming

Det er varmekabler i gulv i vindfang, bad/vaskerom og gang. Klebersteinsovn i stuen og Daikin varmepumpe i spisestuen.
Ellers elektrisk oppvarming.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal sentrum følger man Vesterveien forbi Maxis kjøpesenter og videre til Strømbroa. Ta 2 vei ut av rundkjøringen, følg skilting til Hisøy og ta vørste vei til venstre. Følg Vikaveien utover langs sjøen og kjør like forbi Kolbjørnsvik. Etter nedkjørselen til Kolbjørnsvik hold til høyre og parker på parkeringslomme på din høyre hånd. Gå like over veien og forbi langhuset. Da ser du denne vakre eiendommen ned til venstre og den hyggelige gangveien. Eiendommen er skiltet TIL SALGS fra Sørmegleren. Velkommen.

Barnehage, skole og fritid

Godt tilbud for barn og ung i nærmiljøet

Skolekrets

Hisøy

Offentlig kommunikasjon

Kort vei til fergeleiet i Kolbjørnsvik og busstopp like ved.

Parkering

Det er ikke parkering på egen eiendom. Selger har parkert ved off. vei like ovenfor eiendommen.

Beliggenhet

Denne vakre strandeiendommen ligger på attraktive Hisøy, like forbi Kolbjørnsvik og tilbaketrukket fra Galtesund, mellom to holmer. Geideholmen og Sagholmen.
Fra eiendommen er det et par minutters gange til fergeleiet i Kolbjørnsvik hvor du kan ta den ærverdige "Kolbjørn" over til Arendal sentrum. I Kolbjørnsvik er det også lokal pub, Moringen, lekeplass/klatrepark og legesenter. Det er gode bussforbindelser og busstopp like ved, kort vei til skole, ballbinge og fine turområder. Lokale forening som arrangerer styrketrening/trim i menighetshuset i Trommestadveien. Hyggelig nabolag med engasjerte beboere.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatese datert 01.10.1985. Brukstillatelsen gjelder tilbygg/rehabilitering av bolig, gjenstående arbeid: det gjenstår en del arbeid i gang og bod.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vann. Privat avløp til sjø. Det er gitt pålegg om påkobling til offentlig avløp.
Privat gangvei som kun denne eiendommen benytter, hvor Gimle Bruk er hjemmelshaver til den øverste delen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, tilhører reguleringsplan Guldsmedenga - Kolbjørnsvik - Gimle, datert 30.05.2013. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vi gjør oppmerksom på at eiendommen ligger i Rp hensynssone 570; bevaring kulturmiljø. Bygningen er registrert i Sefrak-registeret.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4203/307/47:
29.03.1910 - Dokumentnr: 900174 - Bestemmelse om bebyggelse

14.06.1984 - Dokumentnr: 5019 - Bestemmelse om vannledn.

20.05.1997 - Dokumentnr: 3596 - Jordskifte
sak 32/1994
Gjelder denne registerenheten med flere

29.03.1910 - Dokumentnr: 900017 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4203 Gnr:307 Bnr:1

01.01.2020 - Dokumentnr: 476515 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0906 Gnr:307 Bnr:47

Kommentar Bo/Driveplikt

Bystyret i Arendal har vedtatt å innføre boplikt i Kolbjørnsvik, Kilsund og Sandvigen. Dersom landbruksdirektoratet godkjenner vedtaket vil det bli innført boplikt på denne eiendommen.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 197 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 214 500,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Det er hovedsakelig eldre sjarmerende trehusbebyggelse i nærområdet. Denne eiendommen ligger litt for seg selv helt nede i vannkanten.
Det opprinnelige huset her besto av 3 vinduer i fasaden. Huset er bygget på, først på nordsiden (ukjent byggeår) og senere på sydsiden (ca 1985/86). Huset har beholdt mye av den gamle rominndelingen. Sjeldne gamle dører (labank-dører) er beholdt. Selger opplyser om at døren med koøye mellom gang og kjøkken muligens stammer fra en gammel seilskute. Synlig gammelt tømmer enkelte steder. Alt det gamle er bevart der dette var mulig.
I 1983 da nåværende eier overtok var huset og uthus i svært dårlig forfatning. Det foreligger bilder/ dokumentasjon fra restaureringsprosessen av huset i 1983/84.
Uthuset/sjøbua er delvis restaurert i løpet av årene. Det er nyere kledning med sentvoksende furu, som er spesialbestilt og spesialtskåret. Sjøbua er brukt til lagring og ved.

Standard

Denne sjarmerende boligen fremstår i lyse fine farger og har sjarmerende tømmervegger i enkelte rom. Her er mange orginale detaljer bevart og dette gir et nydelig inntrykk og en god atmosfære.
Det er klinker på gulv i vindfang, gang og bad/vaskerom i 1. etg. Nydelige tregulv i alle andre beboelsesrom i 1 etg. Nydelige tregulv også i 2. etg, bortsett fra badet og bod med belegg.
Det er hovedsakelig malt panel, malt tømmer, malt brystpanel på en av stueveggene og baderomstapet i bad 2. etg. Malte tak med bjelker og begrenset takhøyde i 2. etg.
Amiga skyvedørsgarderobe i yttergang. Det er også skyvedørsgarderobe i gangen. Gode arbeidsbenker og utslagsvask på vaskerommet. Her er også vask, dusjkabinett og wc.
Skap ved kjøkkeninngang med gode oppbevaringsmuligheter. Brukes i dag til lagring av verktøy med mer. Danskprodusert kjøkkeninnredning i malt heltre med Gorenje komfyr, Point oppvaskmaskin, og Samsung Kjøl/frys.
Plassbygde bokhyller i sommerstuen.
Innebygde garderobeskap i 2 av soverommene i 2. etg. Sengen på det 3. soverommet kan inngå i denne handelen om ønskelig.
Hvit baderomsinnredning i høyblank utførelse i bad 2. etg.i tillegg wc og badekar. VV-berederen er plassert i boden i 2. etg.
Gode bortsettingsloft.

Sjøbua har et lite rom inn fra bryggenivået, Her er det ikke helt utsprengt, men litt lagerplass. Mellometg: Bortsettingsrom med begrenset takhøyde. Hovedetasjen i sjøbua er et stort rom med høy himling og gamle sjarmerende bærebjelker som gir et røft uttrykk.


Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jens Christian Edvardsen den 22.03.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig. Utvendig primærtekking med eldre teglstein, type stein og undertak som kan se ut som papp type isola D-polyester er ikke anbefalt som underlagstekking til denne type teglstein. Takkonstruksjon med noe tilgang til takkonstruksjon og begrenset besiktelse pga. røstet himling. Synlig spor etter borrebille og husbukk i tømmerkonstruksjon, bærende åstak i konstruksjon som er synlig. Konstruksjonen har lite eller ingen lufting, misfarginger som relateres til kondensering, ved fuktsøk på tilgjengelige flater ble det ikke registrert høyere fuktverdier på befaringsdagen. Utvendig stående bordkledning der stedvis råte ble registrert, utbytting av enkelte bord eller hele flater må
vurderes individuelt. Eldre koblet vinduer der nedsatt funksjon med hensyn til isolerings evne der grad av tiltak må vurderes etter den enkeltes behov. Balkongdør med råteskader der utbytting anbefales. Utvendig eldre stablet gråsteinsmurer med varierende grad av skjevheter og utførelse, noe større utbuling på forstøtningsmur mot brygge som relateres til jordspreng. Innvendig vurderes boligen vedlikeholdt utfra alder og type bygning. Skjevheter både i etasjeskille/vegger, himling må påregnes. Eier opplyser om problematikk med stokkmaur som er sanert, isopor i gulver og bakenforliggende skader kan være tilstede. Videre opplyses det om noe trekk imellom tilbygg og hovedbolig samt noe munkelus/skrukketroll som kommer inn som kan relateres til fuktproblematikk i underliggende konstruksjoner. Eldre våtrom med manglende våtsoner, manglende fallforhold/motfall mot sluk og feil oppbygning av bakenforliggende konstruksjoner. Renovering av våtrom i sin helhet utfra mangler og alder på teknisk anlegg vil være påregnelig. Avløp fra boligen går direkte ut i sjø og foreligger pålegg om tilkobling til offentlig avløpsanlegg. Det er usikkerhet ang.
tillatelser fra havnevesen og omfanget av tilkoblingen.
Sammendrag er ikke utfyllende for rapportens innehold og må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
Utvendig
Taktekking,TG2
Utvendig tekking med teglstein. Undertak byttet i 2008 i henhold til opplysninger fra eier.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.
- Anlagt d-polyester papp under eldre teglstein uten fals, produktet anbefales ikke til denne type teglstein uten fals der vann og snø kan komme inn på tekkingen.
Tiltak
- Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Nedløp og beslag,TG2
Metalltakrenner.
Vurdering av avvik:
- Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
Tiltak
- Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Veggkonstruksjon,TG2
Eier opplyser lite igjen av det opprinnelige huset der oppbygning er med bindingsverkskonstruksjon og noe synlig tømmer.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
- Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
- Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Tiltak
- Lokal utbedring/utskiftning bør utføres.
- Råteskadet trekledning må skiftes ut.
- Kledning uten åpen lufting innebærer hyppigere vedlikeholdsbehov da fukt ikke tørker ut på samme måte som med en luftet konstruksjon. Utbytting av enkelte bord eller anlegge ny kledning med lufting og museband må vurderes individuelt.

Takkonstruksjon/Loft,TG2
Saltakkonstruksjon. Ikke tilgang til hele konstruksjonen pga. røstet himling
Vurdering av avvik:
- Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
- Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen.
- Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
- Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen.
- Borrebille spor og husbukk spor i konstruksjonen. Skjevheter i konstruksjonen må påregnes pga. byggemåte (underdimensjonering)
Tiltak
- Lokal utbedring bør utføres.
- Det må gjøres nærmere undersøkelser.
- Lufting/ventilering bør forbedres.

Vinduer,TG2
Trevinduer koblet.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Eldre vinduer med nedsatt funksjon med hensyn til isolering, tetthet.
Tiltak
- Tiltak:
- Vedlikehold eller utbyttinger må vurderes individuelt.

Dører,TG3
Hovedytterdører, balkongdør.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader.
- Balkongdør med råteskader. Manglende terskelbelsag.
Tiltak
- Døren(e) står foran utskiftning.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Utvendige trapper,TG3
Betong, stein trapper.
Vurdering av avvik:
- Det er ikke montert rekkverk.
- Konstruksjonene har skjevheter.
Tiltak
- Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
- Lokal utbedring må utføres.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Andre utvendige forhold,TG2
Brygge som er forankret i fjell.
Vurdering av avvik:
- Det er avvik:
- Det er brukt jern innfestinger og stolper som ruster. Tiltak med innfestinger eventuelt utbytting med syrefast anbefales.
Tiltak
- Tiltak:
- Lokale tiltak med syrefast forankring anbefales.

Innvendig
Overflater,TG2
Tregulver, fliser på gulv.
Vurdering av avvik:
- Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
- Løse fuger/fliser i gang. Eldre overflater som er malt med skjevheter som vil være påregnelig i en bolig som dette. Eier opplyser om vært stokkmaur i boligen som er sanert, ikke utført inngrep i konstruksjoner for tilstand etter sanering. Noe munkelus/skrukketroll i stue
Tiltak
- Overflater må utbedres eller skiftes.

Etasjeskille/gulv mot grunn,TG3
Trebjelkelag.
Vurdering av avvik:
- Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Større skjevheter i etasjeskille registrert.
Tiltak
- For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Radon,TG2
Bygget er ikke oppført med radon duker utfra byggeår og normal utførelse. Det er ikke utført radonmålinger som er fremvist.
Vurdering av avvik:
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad
- Kartet kan ikke benyttes til å forutsi radonkonsentrasjonen i enkeltbygninger. Den eneste måten å få sikker kunnskap om radon i en bygning, er å gjennomføre en måling. Radon i inneluft avhenger ikke bare av geologiske forhold, men også av bygningens konstruksjon og drift, samt kvaliteten av radonforebyggende tiltak
Tiltak
- Det bør gjennomføres radonmålinger.

Pipe og ildsted,TG2
Elementpipe, ildsted installert 2018 Branntilsyn viser avvik som ifølge eier ble lukket med dokumentasjon.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist sprekker i ildfast stein inne i ovnen.
Tiltak
- Skadet stein i ovnen må skiftes ut for å lukke avviket.

Innvendige trapper,TG2
Lakkert trappetrinn med malte vanger.
Vurdering av avvik:
- Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
- Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Tiltak
- Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger.
- Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet.
- Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde.

Innvendige dører,TG2
Fyllingsdører, enkel funksjonstest av tilfeldig valgte dører.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Tiltak
- Enkelte dører må justeres.

Våtrom
Loftsetasje > Bad
Generell,TG3
Bad med belegg på gulv, strie på vegg. Utstyr: vask med innredning, toalett, badekar. "Rommet er bygget etter forskriftskrav før 1997 og gis dermed automatisk tilstandsgrad 3 basert på alder og forventet levetid. Rommet må påregnes renovert. Direktoratet for Byggkvalitet (DiBK) har i sin veiledning av 26.9.2022 skrevet: Bygningsdeler på bad og vaskerom må i tillegg til å få tilstandsgrad opp mot kravene som gjaldt da de ble bygget, også kontrolleres mot dagens krav, på bakgrunn av at bruken av slike rom har endret seg vesentlig opp gjennom årene. Et baderom uten membran på gulv og del av vegg kan blant annet ikke brukes til dusjing direkte på gulv, men må ha dusjkabinett som fører dusjvannet direkte til sluket. Dette er forhold som en kjøper må få vite. Det vurderes ikke uvanlig at et eldre bad på dette grunnlagt kan få en høy tilstandsgrad, selv om det ikke er observert fukt eller svikt i bygningsdelene. Det vil da være opp til kjøper å oppgradere badet eller annet våtrom for å kunne bruke rommet annerledes
Vurdering av avvik:
- Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Tiltak
- Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
- Eldre bad uten våtsoner på vegger. Motfall mot sluk. Eldre teknisk anlegg.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Loftsetasje > Bad
Tilliggende konstruksjoner våtrom,TG2
Hulltagning er foretatt i tilstøtende bod og det er påvist avvik i konstruksjonen. Plast anlagt på begge sider av innervegg som vurderes som en risikokonstruksjon, det ble ikke registrert avvik på befaringsdagen
Vurdering av avvik:
- Det er i hulltakingen påvist feil utførelse av konstruksjonen. Ingen skade konstatert.
Tiltak
- Andre tiltak:
- Ved renovering av bad anbefales riktig utført oppbygning av bad.

1. etasje > Bad/vaskerom
Generell,TG3
Bad med fliser på gulv, panel på vegger. Utstyr: Opplegg for vaskemaskin, dusjkabinett, toalett, utslagsvask. "Rommet er bygget etter forskriftskrav før 1997 og gis dermed automatisk tilstandsgrad 3 basert på alder og forventet levetid. Rommet må påregnes renovert. Direktoratet for Byggkvalitet (DiBK) har i sin veiledning av 26.9.2022 skrevet: Bygningsdeler på bad og vaskerom må i tillegg til å få tilstandsgrad opp mot kravene som gjaldt da de ble bygget, også kontrolleres mot dagens krav, på bakgrunn av at bruken av slike rom har endret seg vesentlig opp gjennom årene. Et baderom uten membran på gulv og del av vegg kan blant annet ikke brukes til dusjing direkte på gulv, men må ha dusjkabinett som fører dusjvannet direkte til sluket. Dette er forhold som en kjøper må få vite. Det vurderes ikke uvanlig at et eldre bad på dette grunnlagt kan få en høy tilstandsgrad, selv om det ikke er observert fukt eller svikt i bygningsdelene. Det vil da være opp til kjøper å oppgradere badet eller annet våtrom for å kunne bruke rommet annerledes
Vurdering av avvik:
- Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Ikke synlig bruk av membran klemt til klemring. Manglende våtsoner på vegger og gulver Tilnærmet flatt og motfall på gulv mot sluker ble registrert. Ikke anlagt mekanisk ventilasjon. Eldre røranlegg.
Tiltak
- Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

1. etasje > Bad/vaskerom
Tilliggende konstruksjoner våtrom,TG2
Hulltagning er foretatt i tilstøtende gang. Hullborring på en plass innebærer ikke garanti for at det ikke kan være fuktskader andre plasser på bad.
Vurdering av avvik:
- Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen.
- Det er i hulltakingen påvist feil utførelse av konstruksjonen. Ingen skade konstatert.
- Plast anlagt mot plater mot dusjkabinett, uheldig konstruksjon med hensyn til fuktproblematikk og tiltak ved renovering av bad med bakenforliggende konstruksjoner anbefales.
Tiltak
- Andre tiltak:
- Ved renovering av bad anbefales riktig utført oppbygning av bad.

Tekniske installasjoner
Vannledninger,TG2
Røranlegg til vann av kobber Rør- og avløpsanlegget fungerte ved en enkel test av dette på stedet. Videre kontroll av anlegget krever avansert teknologi og må eventuelt rekvireres spesielt. Tilstandsgraden er derfor ikke vurdert på det skjulte anlegget
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Noen av vannrørene har fryst en gang i yttervegg ved sterk kulde og kraftig vind ifølge eier.
Tiltak:
- I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Avløpsrør,TG2
Avløpsrør av plast.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tiltak
- I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Ventilasjon,TG3
Naturlig ventilering i boligen.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
- Ingen ventilering utover åpning av vindu.
Tiltak
- Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.
- Boliger fra det aktuelle byggeåret vurderes utfra dagens forskrifter å være under ventilerte. Anbefales å anlegge vegg ventiler i tillegg til lufte spalter på vinduer i rom med bruks belastning for tilfredsstillende ventilering. Aktiv bruk av mekanisk ventilasjon på våtrom og kjøkken ved bruk anbefales slik at varm fuktig luft transporteres ut av bygningen.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Varmesentral,TG2
Varmepumpe.
Vurdering av avvik:
- Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år.
Tiltak
- Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget.

Varmtvannstank,TG2
Ca. 200 liters varmtvannstank.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
- Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
- Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Tiltak
- Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.
- Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank.
- Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

Elektrisk anlegg,TG2
Sikringsskap med automatsikringer.
21.Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)?
Nei
Kommentar:
1.Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre.
Kommentar: Nytt anlegg over hele huset ca. 1984. Automatsikringer av nyere dato. 3 - fase strøm fra 2023
2.Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?
Ja
Kommentar: Høyst sannsynlig. JA.
3.Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999?
Ja
Kommentar: Ikke fra 1980-2000 tallet. Etter det, ok Ja, utelamper. Lys til bue. Kontakter i 2. etg. samt montering av lampe i tak. Bytte av lysarmatur. Nye Automatsikringer.
5.Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet – Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?
Nei
Kommentar:
6.Forekommer det ofte at sikringene løses ut?
Nei
Kommentar:
7.Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg?
Nei
Kommentar:
8.Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank
Nei
Kommentar:
10.Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet?
Nei
Kommentar:
14.Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger?
Nei
Kommentar:
15.Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?
Ja
Kommentar:
16.Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll?
Ja
Kommentar: Eier bekrefter alt er utført av elektro virksomhet da boligen ble renovert men ingen dokumentasjon på det eldre anlegget pga. alder.

Tomteforhold
Grunnmur og fundamenter,TG2
Natursteinsmurer malt, lecablokker
Vurdering av avvik:
- Grunnmuren har sprekkdannelser.
Tiltak
- Lokal utbedring må utføres.

Forstøtningsmurer,TG3
Natursteinsmur.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren.
- Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.
Tiltak
- Forstøtningsmuren må rives og ny mur bygges.
- Lokal utbedring må utføres.
- Størrelse på utbedringer av eldre gråsteinsmurer med skjevheter må vurderes individuelt.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Terrengforhold,TG2
Betong, jordmasser rundt boligen.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger.
Tiltak
- Det bør foretas terrengjusteringer.
- Terrenget rundt bygningen bør ha tilstrekkelig fall fra byggverket dersom ikke andre tiltak er utført for å lede bort overvann. Fallet ut fra bygningen bør være minst 1 : 50 over en avstand på minst 3 m fra veggen. Man må ta hensyn til at tilbakefyllingsmassene kan sette seg over tid og at angitt minimumsfall må etableres etter at massene har stabilisert seg. Hvis det ikke er mulig å etablere fall ut fra bygningen, kan man etablere fall langs veggen til lavereliggende terreng dersom forholdene ligger til rette for det. Fallet bør være minst 1 : 50.

Utvendige vann- og avløpsledninger,TG2
Privat avløp fra boligen går ut i sjø, det er planlagt påkoblinger til offentlig avløpsanlegg. Dette er under planlegging men ikke avgjort og avventer godkjenning fra havnevesen ifølge eier. I henhold til kommunale dokumenter fremlagt er det gitt pålegg om påkobling offentlig avløp. Offentlig vann med elvestad kabel. Det er ikke frostfritt på de siste meterene som frøs i 1997 etter dette ble det utført oppgraving og lagt pukk, ikke fryst etter dette.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
Tiltak
- Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Enebolig
Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk
Delvis ikke målbart i loftsetasje pga. under 1.90 og er ikke tatt med i totalarealet. Plantegninger er fremlagt 1. etasje der bod brukes som gang, vindfang Soverom loftsetasje brukes som stue og soverom er anlagt i tilbyggsdel som ifølge plantegninger er kryprom. Bygningstegninger fremlagt er i 1 etasje, det er fremlagt godkjenning av å anlegge tilbygget i 2. etasjer men fremkommer ikke plantegninger av tiltaket.

Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei
Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei
Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja

Manglende rømningsvei fra loftsetasje. Lav takhøyde loftsetasje, under 1.90 under bjelker.

Naust
Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold
Det foreligger ikke tegninger
Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei
Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei
Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei

Enebolig
Standard : Normal standard utfra alder på bygningen
Vedlikehold : Bygningen fremstår med behov for oppgraderinger, reparasjoner utfra bygningsmessig beskrivelse
Naust
Standard :
Enkel standard
Vedlikehold : Reparasjoner, vedlikehold utfra bygningsmessig beskrivelse. Sefrak registrert.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Renovert

1985

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4203/307/47:
29.03.1910 - Dokumentnr: 900174 - Bestemmelse om bebyggelse

14.06.1984 - Dokumentnr: 5019 - Bestemmelse om vannledn.

20.05.1997 - Dokumentnr: 3596 - Jordskifte
sak 32/1994
Gjelder denne registerenheten med flere

29.03.1910 - Dokumentnr: 900017 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4203 Gnr:307 Bnr:1

01.01.2020 - Dokumentnr: 476515 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0906 Gnr:307 Bnr:47

Info kommunale avgifter

Inkluderer vann, tilsyn av privat avløpsanlegg og removasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Vern/SEFRAK

Bygningen er Sefrak-registrert på grunn av bygningenes alder. I forbindelse med restaurering/ombygging vil fylkets kulturminnevern ha uttalelsesrett. De ønsker generelt at gamle bygninger blir bevart, og stiller krav til materialvalg og utforming. SEFRAK er først og fremst et generelt kulturhistorisk register som kanskje særlig har verdi som kildemateriale for lokal historie. Men det blir også benyttet av forvaltningen som et utgangspunkt for å finne ut hvor det kan være verneverdig bebyggelse. Det at en bygning er registrert i SEFRAK gir den ikke automatisk noen vernestatus. Oppføring i registeret innebærer heller ikke i seg selv spesielle restriksjoner for hva som kan gjøres med et hus. Det finnes mye tilgjengelig informasjon på www.riksantikvaren.no. 

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 2: Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Svar: Ja.
Pkt. 2.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 2.1.2: Årstall.
Svar: 2002.
Pkt. 2.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 2.1.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Vask ble skiftet til en baderomsinnredning( med enkel vask) på badet i andre etasje. Nytt servantbatteri på vaskerom 1. etg 2002?
Pkt. 2.1.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Halvorsen.
Pkt. 2.1.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Nei.

Pkt. 4: Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Svar: Ja.
Pkt. 4.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 4.1.2: Årstall.
Svar: 2000.
Pkt. 4.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 4.1.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Lagt sutaksplater på butaket ca år 2000. Ikke dokumentasjon Ny papp på hovedhuset 2008 Ny panel på kortvegg (syd) 2015 To nye vinduer store soverom 2.etg Ikke dokumentasjon Alt arbeid gjort av fagfolk. Delvis ny panel på bua etter 2000. Ufaglært.
Pkt. 4.1.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Hisøyfirma, Asle Thorsen, Agder Entrepenør,
Pkt. 4.1.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 4.2.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 4.2.2: Årstall.
Svar: 2003.
Pkt. 4.2.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 4.2.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Lagt sementgulv i deler av bua. Det ble fylt sement fra en sementbil. Murer utførte arbeidet i bua.
Pkt. 4.2.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: ?.
Pkt. 2.2.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Nei.
Pkt. 2.3.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid
Pkt. 2.3.2: Årstall.
Svar: 30+.
Pkt. 4.3.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 4.3.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Reisverk og panel utført av firmaet Rønningen Tilbygg/påbygg usikkert.
Pkt. 4.3.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Rønningen.
Pkt. 4.3.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Nei.

Pkt. 8: Er det utført arbeid med drenering?
Svar: Ja.
Pkt. 8.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 8.1.2: Årstall.
Svar: 30+.
Pkt. 8.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Ufaglært.
Pkt. 8.1.7: Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte.
Svar: Det ble fjernet jord og løse stein i grunnen under huset. Ufaglært. Det ble skutt i grunnen for bedre høyde. Faglært. Lagt dreneringsrør. Ufaglært. Støpt såle. Sement fra sementbil. Ny støpt grunnmur, samt leca. Faglært? Mur pusset. Faglært.

Pkt. 10: Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Svar: Ja.
Pkt. 10.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 10.1.2: Årstall.
Svar: 2018.
Pkt. 10.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 10.1.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Nye automatsikringer Byttet lysarmatur kjøkken.
Pkt. 10.1.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Centrum elektro.
Pkt. 10.1.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 10.2.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 10.2.2: Årstall.
Svar: 2020.
Pkt. 10.2.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 10.2.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Div el arbeider( ny benkarmatur, ny bryter).
Pkt. 10.2.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Centrum elektro.
Pkt. 10.2.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 10.3.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 10.3.2: Årstall.
Svar: 2019.
Pkt. 10.3.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 10.3.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: El instalasjoner til uthuset.
Pkt. 10.3.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Hisøy elektro.
Pkt. 10.3.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 10.4.1: Navn på arbeid.
Svar: Navn på arbeid.
Pkt. 10.4.2: Årstall.
Svar: 2023.
Pkt. 10.4.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 10.4.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Oppgradert til 3-fase anlegg.
Pkt. 10.4.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Hisøy elektro.
Pkt. 10.4.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 10.5.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 10.5.2: Årstall.
Svar: 2022.
Pkt. 10.5.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 10.5.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: To nye kontakter 2. etg(tv.stue,store soverom), samt takarmatur store soverom. Nye lysatmaturer vaskerom.
Pkt. 10.5.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Hisøy elektro. Dokumentasjon elektronisk.
Pkt. 10.5.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.

Pkt. 11: Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Vann er koblet til det offentlige nettet med elvestakabel(1983/84). Foreløpig spillvann til sjø. Det er under arbeid med å koble spillvann til det offentlige avløpsnettet.

Pkt. 12: Har det vært feil på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Elvestadkabelen som ble lagt i 1984 ble ca 3m for kort. Denne delen frøs i 1997, da det var sprengkulde, kraftig vind og barfrost. Det ble gravd og røret ble tint og byttet, samt at det ble isolert og isopor ble lagt på toppen for å hindre nye problemer. Se dokumentasjon fra takstmann.

Pkt. 16: Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg?
Svar: Ja.
Pkt. 16.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 16.1.2: Årstall.
Svar: 2021.
Pkt. 16.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 16.1.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Installasjon av varmepumpe, type Daikin.
Pkt. 16.1.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Varmepumpe Sør.
Pkt. 16.1.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 16.2.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 16.2.2: Årstall.
Svar: 2021.
Pkt. 16.2.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 16.2.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Installasjon av varmepumpe, type Daikin.
Pkt. 16.2.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Varmepumpe Sør.
Pkt. 16.2.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 16.3.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 16.3.2: Årstall.
Svar: 2019.
Pkt. 16.3.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Ufaglært.
Pkt. 16.3.7: Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte.
Svar: Montert ny elektrisk varmeovn på TV-stue. Enkel montering. Fastmontert el kabel.

Pkt. 18: Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Ny klebersteinsovn satt inn i 2018. Heldekkende pipebeslag i 2021. Ny lecapipe i forbindelse med restaurering av huset(1983/84).

Pkt. 19: Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Svar: Ja.
Beskrivelse: I 1980-tallet rapportert stokkmaur i kjøkken. Sprøytet i kjøkkenvegg og ganggulv. Ikke obs før 1999 2-3 stokkmaur i kjøkken. Ingen tiltak(se rapport). Ny aktivitet i 2020. Nokas lagt ut åte. All aktivitet opphørte og saken avsluttet 2021. Forsøk på nyetablering utendørs i2023. Nokas tilkalt igjen. Brukt strøpulver. Ingen aktivitet siden. Mus på loft tidligere. Etter nyetablert sydvegg hørtes mus i veggen. Musebåndet var ikke tilfredsstillende etablert. Lagt musebust og hønsenetting rundt hele huset. ingen aktivitet. Kontrollert av Nokas skadedyr. Ellers kommer det inn munkelus i den "lille stuen" Ikke skadedyr. Ikke å se ved langvarig tørt vær. Hjelper å spraye utvendig langs panelet med Permetrin.

Pkt. 24: Har du bygd på eller gjort om kjeller, loft eller annet til boligrom?
Svar: Ja.
Pkt. 25.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 25.1.2: Årstall.
Svar: 30+.
Pkt. 25.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 25.1.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Bygd på mot syd, samt utvidet gang og etablert vaskerom.
Pkt. 25.1.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: ???.
Pkt. 25.1.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Nei.

Pkt. 28: Er det andre forhold av betydning eller sjenanse for eiendommen eller nærområdet?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Påkobling til offentlig spillvann via sjøkabel. Er under utredning. En gammel falleferdig bu på nabotomten. Er klagd inn til Arendal Kommune. Visstnok planer om å utbedre/restaurere. Eid av Gimle Bruk.

Pkt. 32: Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Vedlegger en grundig utredning om alt jeg vet om huset. Dobbeldør mot sjø bør skiftes etterhvert. Er blitt reparert for råte flere ganger. Kan absolutt "holde" i noen år til. Vindu på soverom, sydvegg, får
dugg mellom glassene når det regner "vannrett". Vinduet er forholdsvis nytt, men har muligens en feilkonstruksjon. Produsert på Fokus, Tvedestrand, der alle de andre vinduene kommer fra. Prøvde å klage/spørre om råd hos Fokus, men bedriften hadde brent ned.
Produktnummer: 8B3A7405-762B-405E-A5B3-E17BC96D5C25 Kategori: