Nøkkelinformasjon
Bebyggelse
Representativ og totalrenovert bolig med fantastisk design og gode kvaliteter. Dobbel garasje med stor bod i bakkant.
Standard
Denne eiendommen fremstår i elegant og tidsriktig stand, med materialvalg av topp kvalitet på utstyr og innredning.
I 1. etg er det lagt Design sparkel m/polyuretan lakk. Teppet som er lagt over er Ege highline 1000 80/20 ull/polyamid. Det samme teppet er lagt i loftsetasjen.
Ellers er det gjennomgående en-stavs heltre eikeparkett fra Boen på øvrige gulv.
Det er hovedsakelig malte slette veggflater og fliser i baderommene.
Rikelig med eksklusiv kjøkkeninnredning fra Boform i heltre eik. Hvitevarer med alt fra Gaggenau, dampovn, stekovn med grillelement og pizzastein, kaffemaskin og keramisk koketopp. Oppvaskmaskin er fra Miele. Elegant Corian benkeplate, Gutmann Campoo kjøkkenventilator.
Hovedbadet har Unoform baderomsinnredning i valnøtt m/corian benkeplate, Vola armaturer i kobber, dusjgarnityr og øvrig utstyr. Geberit AquaClean toalett (spyledo)
Bad nr 2 har Antonio Lupi innredning i valnøtt utførelse med corian benkeplate, Antonio Lupi armatur på vask og Grohe dusjgarnityr. Geberit AquaClean toalett (spyledo)
Toalettrommet i 1. etg er utstyrt med Allessi toalett og Montana baderomsinnredning
Spesialinnredninger i soverommene med garderobe og skuffeseksjoner fra Grindberg Trevare AS.
Trappen og garderoben på soverommet som gir adkomst til loftsetasjen er designet og bygget av ROSArkitektur
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jens Christian Edvardsen den 22.08.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig fra 1961 som er renovert og ombygd fra 2020-2022 i henhold til opplysninger fra eier og dokumentasjon fremlagt. Manglende snøfangere på taktekking. Krypkjeller/blindkjeller under deler av boligen med fuktproblematikk som må sees i sammenheng med mangler på drenering/fuktsikringer. Tiltak med rotoravfukter for senking av relativ luftfuktighet i konstruksjonen anbefales. Etasjeskille med skjevheter registrert utover standardens krav til godkjente måleavvik registrert, fuktproblematikk mot stubbeloft registrert og borrebille. Takkonstruksjon der gjennomgang av diffusjonstetting der denne mangler anbefales slik at ikke kondensskader oppstår i undertak. Videre fremstår boligen med normal bruksslitasje. Sammendrag er ikke utfyllende for rapportens innhold og må leses i sin helhet.
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Utvendig
Snøfangere, TG3
Det er manglende snøfangere på taktekking utfra årstall og gjeldende teknisk forskrift. Befaring utført fra bakkenivå
Vurdering av avvik:
- Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.
Tiltak
- Det må monteres snøfangere for å oppfylle byggeårets krav.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
Takkonstruksjon/Loft, TG2
Saltak med sperrekonstruksjon. Begrenset besiktelse fra delvis åpen konstruksjon i loftsetasje. Røstet himling og begrenset besiktelse.
Vurdering av avvik:
- Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen.
- Isolert direkte mot undertak, opplyses fra eier om utvendig lufting i konstruksjonen. Synlig noe misfarginger på eldre undertak. Er dampsperra utett, vil fuktig inneluft strømme opp i takkonstruksjonen. Når lufta avkjøles til doggpunktet, utfelles kondensvann eller rim. De vanlige årsaker til utett dampsperre kan være: – hull og/eller utette skjøter i dampsperra, gjerne i kombinasjon med utett himling, for eksempel trepanel – utette gjennomføringer i dampsperra. Under montering av skorstein, ventilasjonskanaler, elbokser eller innfelte lysarmaturer lages det ofte hull i dampsperra som ikke tettes rundt gjennomføringen. – utette overganger mellom dampsperre i vegger og dampsperre i tak – utettheter i overganger. Det kan for eksempel være innervegger som er montert før dampsperra. Det kan mangle klem der plastfolien er avsluttet.
Tiltak
- Det bør gjøres lokale tiltak.
- Store og ikke lett tilgjengelige utettheter i dampsperra er ofte vanskelige å utbedre lokalt. Et eksempel er der folien er montert på tvers av takstolene uten klemte omleggsskjøter, eller der det mangler dampsperre i større deler av himlingen. Løsningen kan være å demontere deler av tak- eller himlingskonstruksjon og utbedre klemmingen av dampsperra, eller montere ny og tett dampsperre. Man må sørge for gode tetteløsninger i alle overganger og rundt alle gjennomføringer. Lett tilgjengelige utettheter i dampsperre, som ved gjennomføringer av ventilasjonskanaler o.l., kan tettes med fugemasse. Uttettheter ved overganger mot yttervegg kan tettes med fugemasse eller med remser av plast som limes og klemmes i omleggene. Der det er tilgjengelig fra loftet, kan man fjerne isolasjonen og tette fra oversiden. Man tetter ved å lime/klemme ny plastfolie til den opprinnelige slik at det blir lufttett. Limet som brukes, må kunne hefte til dampsperra. Alternativt kan tetting utføres med tape.
Dører, TG2
Enkel funksjonstest av dører, det er ikke utført vurderinger av vindtetting/tetthet da dette innebærer inngrep i konstruksjoner.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke.
- Noe heng i ytterdør som går i terskel.
Tiltak
- Dører må justeres.
Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG2
Balkong, terrasse oppført i betong og treverk.
Vurdering av avvik:
- Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Flisene har bom (hulrom under) eller er løse.
- Skifer tekkingen med sprekkete fuger og delvis løse skifer (ved banking). Eier har fremlagt kommentar fra utbygger der terrasse er bygd opp som en kompakt konstruksjon med vip isolasjon, undertegnede har ikke mottatt videre dokumentasjon.
Tiltak
- Tekkingen må skiftes/utbedres.
- Utbedring av rekkverk og skiferplattinger anbefales.
Utvendige trapper, TG3
Trapp oppført i betong.
Vurdering av avvik:
- Det er ikke montert rekkverk.
Tiltak
- Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
Kostnadsestimat : Under 10 000
Innvendig
Etasjeskille/gulv mot grunn, TG3
Det er utført visuell undersøkelse og enkel nivellering på tilfeldig valgte plasser. Innredede rom og alle flater er ikke undersøkt.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist fuktskader i etasjeskiller
- Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Synlig borrebille angrep i konstruksjoner som relateres til høy relativ luftfuktighet ved besiktelse av stubbeloftsgulv i krypkjellere.
Tiltak
- For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
- Se krypkjeller for utbedringstiltak med hensyn til fuktproblematikk.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000
Radon, TG2
Bygget er ikke oppført med radon duker utfra byggeår og normal utførelse. Det er ikke utført radonmålinger som er fremvist.
Vurdering av avvik:
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad
- Kartet kan ikke benyttes til å forutsi radonkonsentrasjonen i enkeltbygninger. Den eneste måten å få sikker kunnskap om radon i en bygning, er å gjennomføre en måling. Radon i inneluft avhenger ikke bare av geologiske forhold, men også av bygningens konstruksjon og drift, samt kvaliteten av radonforebyggende tiltak
Tiltak
- Det bør gjennomføres radonmålinger.
- Ved eventuelle forhøyede verdier må det eventuelt utføres sikring mot radon.
Rom Under Terreng, TG2
Rom under terreng med utforet vegger. Utvendig grunnmur er ikke utvendig isolert og konstruksjonen vurderes som en risikokonstruksjon med høy skadefrekvens. Det er tilgang delvis til konstruksjoner via blindkjeller og krypkjeller. Punktet gjelder hele konstruksjonen.
Vurdering av avvik:
- Det er høy luftfuktighet i kjelleren med stor fare for en skadeutvikling
Tiltak
- Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr.
- Golv og vegger i en uinnredet og dårlig isolert kjeller kan avgi mye fuktighet til rommet. Dette kan skyldes at jordmassene rundt bygningen får en viss oppvarming fra bygningen. Dermed stiger damptrykket i grunnen, og drivkraften for transport av vanndamp inn i kjelleren øker. Fuktighet som suges opp i vegger fra grunnen under fundamenter, kondens og lekkasjer kan også gi et fukttilskudd til romlufta ved avdampning. Årsaken kan være at golvet ligger i direkte kontakt med betonggolv som på grunn av manglende drenering, kapillærbrytende sjikt og/eller fuktsperre får tilførsel av fukt fra grunnen. Svært mange fuktproblemer i kjelleryttervegger kan avhjelpes ved utvendig etterisolering og fuktsikring. Utvendig isolering eliminerer kondensproblemer.
Krypkjeller, TG2
Krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv.
Vurdering av avvik:
- Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren.
- Det er manglende fuktsperre på bakken.
- Krypkjelleren har kondensutfordringer.
- Fuktskader i kryperom skyldes lange perioder med relativ luftfuktighet (RF) over ca. 80 % og temperaturer over 5–6 °C. Den høye luftfuktigheten kan være et resultat av manglende fuktsperre mot grunnen og utilstrekkelig ventilasjon. Kryperom som er ventilert med uteluft, får også høy luftfuktighet fordi temperaturen i kryperommet i deler av sommerhalvåret er lavere enn utetemperaturen. De varmetrege massene i bakken i kryperommet holder på kulda, og gjør at temperaturen der stiger saktere enn i utemiljøet. Fuktig, varm luft som trekkes inn i kryperommet på forsommeren, kjøles ned, og da stiger den relative luftfuktigheten.
Tiltak
- Fuktsperre på bakken bør etableres.
- Tiltak mot kondensutfordringer må utføres.
- Isolering av bakken vil dempe det temperaturmessige etterslepet og gi lavere relativ fuktighet (RF) i de kritiske periodene sommerstid. Isolering av bakken erstatter ikke varmeisolasjon i bjelkelaget. Grunnen avrettes med løs lettklinker eller pukk. På avrettingen isoleres det med isolasjonsplater, for eksempel 50 mm ekspandert polystyren (EPS) eller mineralull innstøpt i plastfolie (vintermatter). Alternativt isoleres grunnen med minimum 300 mm lettklinker. På oversiden av isolasjonsmaterialene legges en fuktsperre, for eksempel 0,2 mm polyetylenfolie. Ved bruk av vintermatter er det ikke behov for separat folie. Høy grunnvannsstand, vann som følger bart fjell eller som transporteres kapillært opp til overflaten, kan tilføre kryperommet fritt vann. I tillegg kan vann som trenger inn gjennom lave ventiler eller sår i ringmuren, samt lekkasjevann fra rørinstallasjoner i kryperommet, samle seg i groper. Fritt vann må dreneres bort før videre utbedring starter.
Innvendige trapper, TG2
Lakkert tretrapp.
Vurdering av avvik:
- Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Tiltak
- Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet.
Våtrom
Undetasje > Vaskerom
Overflater Gulv, TG2
Belegg, betongoverflater på gulver. Visuell befaring med enkle undersøkelser som nivellering og undersøkelse av bom under fliser på tilfeldige plasser.
Vurdering av avvik:
- Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
Tiltak
- Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet.
Undetasje > Vaskerom
Tilliggende konstruksjoner våtrom, TG2
Krypkjeller og blindkjeller.
Vurdering av avvik:
- Det er registrert symptom på fuktskader
- Se krypkjeller og rom under terreng avsnitt.
Tiltak
- Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
1. etasje > Bad
Overflater vegger og himling, TG2
Fliser på vegger.
Vurdering av avvik:
- Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet
Tiltak
- Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes.
1. etasje > Bad 2
Overflater vegger og himling, TG2
Fliser, plater på vegger.
Vurdering av avvik:
- Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet
Tiltak
- Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes.
Tomteforhold
Drenering, TG2
Dreneringsmasse og eller dreneringsrør er skjult under bakkenivå ukjent tilstand. Ved visuelle observasjoner er det ikke avdekket fuktsikring i sin helhet.
Vurdering av avvik:
- Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt.
Tiltak
- Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak.
- Anbefaler generelt å benytte drenerende masser under hele bygningen og ved tilbakefylling mot yttervegger under terreng. Drenerende masser sikrer at vann som finner veien ned i grunnen, ledes til et lavere nivå enn bygningskonstruksjonene og enten forsvinner videre ned i grunnen eller ledes bort i drensledningene. Dermed unngår man vanntrykk inn mot veggen. Drenerende masser må beskyttes med fiberduk mot inntrenging av finpartikler fra byggegrunnen og de øvrige gjenfyllingsmassene. Vegger mot terreng skal utformes fuktsikre. Fuktsikre betyr i denne sammenhengen at veggen må ha et kapillærbrytende og vannavvisende sjikt på utvendig side som sikrer at vann som dreneres ned i massene på utsiden av veggen, ikke kan trenge inn til veggen. Utvendig isolering av veggen og god lufttetthet er også viktig med hensyn til veggens fuktsikkerhet.
Grunnmur og fundamenter, TG2
Betonggrunnmur.
Vurdering av avvik:
- Innsiden av grunnmuren har misfarging.
Tiltak
- Andre tiltak:
- Tiltak med grunnmur innvendig mot innredet rom anbefales med hensyn til kondensproblematikk og isolering anbefales.
Forstøtningsmurer, TG2
Forstøtningsmurer av betong, gråsteinsmur.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.
- Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Tiltak
- Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet.
- Lokal utbedring må utføres.
Terrengforhold, TG3
Kupert terreng rundt bolig med hagebed, plen etc.
Vurdering av avvik:
- Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren.
Tiltak
- Det bør foretas terrengjusteringer.
- Terrenget rundt bygningen bør ha tilstrekkelig fall fra byggverket dersom ikke andre tiltak er utført for å lede bort overvann. Fallet ut fra bygningen bør være minst 1 : 50 over en avstand på minst 3 m fra veggen. Man må ta hensyn til at tilbakefyllingsmassene kan sette seg over tid og at angitt minimumsfall må etableres etter at massene har stabilisert seg. Hvis det ikke er mulig å etablere fall ut fra bygningen, kan man etablere fall langs veggen til lavereliggende terreng dersom forholdene ligger til rette for det. Fallet bør være minst 1 : 50.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
Enebolig
Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk
Fremlagt bygningstegninger ved renovering men fremgår ikke rom benevnelser. Loftsetasje har ikke plantegninger.
Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei
Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja
Se egenerklæring.
Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja
Underetasje der takhøyde er delvis under 2.20 (2.16 meter) 1. etasje der himlingshøyde er under 2.40 (2.36) Loftsetasje med skråhimling og lav takhøyde.
Garasje
Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk
Påbygd i bakkant med bod som ikke fremkommer av opprinnelig plantegninger datert 1975
Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei
Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja
Se egenerklæring
Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei
Enebolig
Standard : Normal standard
Vedlikehold : Videre oppgraderinger utfra bygningsmessig beskrivelse anbefales.
Garasje
Standard : Normal standard
Vedlikehold : Normalt vedlikeholdt.
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.
Renovert
2022
Hvitevarer
Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap, stekeovn og koketopp, oppvaskmaskin, kaffemaskin og vinskap.
Legalpant
Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.
Servitutter
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1960/3681-3/36 17.12.1960 BESTEMMELSE OM GJERDE
Bestemmelse om strand/fellesstrand/strandlinje
1997/4979-4/36 02.07.1997 ERKLÆRING/AVTALE
Gamle rettigheter tgl. 17/12 1960 og 12/1 1968 skal bestå
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
1997/4979-5/36 02.07.1997 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Med flere bestemmelser
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde
ledninger m.m.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
1960/3681-2/36 17.12.1960 BEST. OM BÅT/BRYGGEPLASS
Rettighet hefter i: KNR: 4203 GNR: 306 BNR: 1
Bestemmelse om adkomstrett
1969/135-1/36 12.01.1969 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Med flere bestemmelser
1997/4979-4/36 02.07.1997 ERKLÆRING/AVTALE
Gamle rettigheter tgl. 17/12 1960 og 12/1 1968 skal bestå
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
1997/4979-5/36 02.07.1997 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Med flere bestemmelser
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
2006/167516-1/200 17.03.2006 ELEKTRISKE KRAFTLINJER
Rettighetshaver: GLITRE NETT AS
ORG.NR: 982 974 011
Bestemmelse om ryddebelte
2011/461632-1/200 16.06.2011 BESTEMMELSE OM VEG
Rettighet hefter i: KNR: 4203 GNR: 306 BNR: 1
Info kommunale avgifter
Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp og renovasjon.
Personopplysningsloven
I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern
Sammendrag selgers egenerklæring
Pkt. 2: Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Svar: Ja.
Pkt. 2.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 2.1.2: Årstall.
Svar: 2021.
Pkt. 2.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 2.1.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Membran.
Pkt. 2.1.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Gunnar Gundersen.
Pkt. 2.1.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 4: Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Svar: Ja.
Pkt. 4.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 4.1.2: Årstall.
Svar: 2021.
Pkt. 4.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 4.1.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Nytt utvendig platetak fra Plannja utført av Nilsen Ventilasjon as Byggmester 1 platet undertak med osb og lufting over tak.
Pkt. 4.1.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Nilsen Vetilasjon.
Pkt. 4.1.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 10: Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Svar: Ja.
Pkt. 10.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 10.1.2: Årstall.
Svar: 2021.
Pkt. 10.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 10.1.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Nytt el.anlegg, tavle.
Pkt. 10.1.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: GT installasjon.
Pkt. 10.1.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 13: Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Svar: Ja.
Pkt. 13.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 13.1.2: Årstall.
Svar: 2021.
Pkt. 13.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 13.1.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Nye avløpsrør, nytt rør i rør i hele huset, 2 spyletoiletter, 1 vanlig WC, 2 nye bad, nytt kjøkken med armatur m.innebygd Quooker, 2 utvendige frostfrie kraner med varmt og kaldt vann. Water guard montert. Nytt vaskerom.
Pkt. 13.1.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Kristiansen rør&service.
Pkt. 13.1.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.
Pkt. 16: Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg?
Svar: Ja.
Pkt. 16.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 16.1.2: Årstall.
Svar: 2021.
Pkt. 16.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 16.1.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Balansert ventilasjonsanlegg installert av Nilsen Ventilasjon as Vannbåren gulvvarme med luft/vann varmepumpe installert av Ramsland rør as.
Pkt. 16.1.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Nilsen Ventilasjon as, Ramsland Rør as.
Pkt. 16.1.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.