Gautefall/Rytterspranget

Rytterveien 118

Prisantydning
3 250 000 kr
Omkostninger
97 720 kr
Totalpris
3 347 720 kr
Formuesverdi
912 000 kr
Kommunale avgifter
25 642 kr / år
Byggeår
2021
P-rom
76 ㎡
Bruksareal
79 ㎡
Tomteareal
931 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

VISN SØN 14-15 Moderne og arealeffektiv hytte(2021) med stor tomt og fantastisk utsikt - Ski in/out til skianlegget.

Om eiendommen

Standard

Moderne og arealeffektiv hytte oppført i 2021 fra Norgeshus med en nydelig beliggenhet på Rytterspranget. Her har man muligheten til å sikre seg en nyere hytte med lite vedlikeholdsbehov.

I entré er det flis med varmekabler i gulv og panel på vegger. Panel er det også i tak i alle rom. Videre fra gangparti går man inn i en luftig og åpen stue med kjøkkenhjørne. Stuen har høye vinduer mot nord og en nydelig utsikt mot fjellheimen. Her kan det møbleres med både sofaseksjon og spisegruppe for familien. Peisovn med stålpipe er montert i rommet, som et nødvendig element for hyttekosen.

Moderne kjøkken fra Norema er installert i hjørne med kjøkkenøy. Innredningen har slette mørke fronter og laminert benkeplate. Komposittkum med ett grep blandebatteri. Det er panel på vegg under overskap. Innredningen inneholder integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp med induksjon og  oppvaskmaskin, samt et frittstående kjøleskap.

Badet fremstår delikat og lunt med flis på gulv og panel på vegger. Det er flis på vegger i dusjsonen. Rommet er innredet med servantskap, wc og dusjnisje med glassvegger. Det er plass til skap på siden for mer lagringsplass.

Vaskerom/bod har tilkomst via gang med flis på gulv og panel på vegger. Rommet har 200 L varmtvannstank, samt opplegg for vaskemaskin. Rommet er også praktisk som lagringsplass til aktivitetsutstyr osv.

Det er 4 soverom i hytta hvorav et er hovedsoverom med plass til dobbeltseng. Alle rommene har plass til minimum 2 soveplasser, og et av rommene har overbygget enkeltseng.

I tillegg til soverommene har det blitt bygget en hems med umålbar høyde, men med mulighet som loftstue eller gjestehems.

Ute er det bygget en terrasse i solveggen med tilkomst via stue, slik at ettermiddagssolen kan nytes med familie og venner.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 76 kvm. Sekundærrom: 3 kvm.

Hytta går over 1 plan med hems og inneholder: Entré/gang, stue, kjøkken, bad, vaskerom/bod og 4 soverom.

Hems er ikke måleverdig grunnet lav høyde men grunnflater er ca. 15 kvm.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2021 i følge Drangedal kommune.

Hytta har saltak med bæring på yttervegg og innervegg. Taksperrer med bordtak. Taket er isolert i skråhimling.
Yttervegg består av bindingsverk som er kledd med liggende kledning.
Vinduer med isolerglass med malt ramme og karm fra 2021.
Tak er av torvtak med underliggende duk. Takutstikk med torvstokk. Vindski og pannebord er overflatebehandlet.
Ytterdør i malt utførelse med isolerglass fra 2021.
Verandadør i malt utførelse med isolerglass fra 2021.
Terrasse oppført i impregnert bjelkelag påmontert spaltegulv.

Oppvarming

Peisovn i stue.
Varmekabler i de fleste rom foruten 4 soverom.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Oversikt over kostnader vedrørende hytta:
Kommunale avgifter, internett(fiber), forsikring og strøm.
Det betales ca. 9000 kr i året til Gautefall velforening for strøing, brøyting og vedlikehold av veier og løypenett. Det kan også bestilles brøyting av egen innkjørsel.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den , og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
- Innvendig > Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk ved trapp opp til hems.
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht.forskriftskrav.

TG2:
- Utvendig > Vinduer
- Innvendig > Flisoverflater i entrè
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad
- Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken
- Tekniske installasjoner > Vannledninger

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.
Kjør inn ved skiltet mot Rytterspranget og følg veien oppover bakken. Hytta vil ligge på venstre side i Rytterveien langs hovedveien. Veien opp er fri for bommer.

Beliggenhet

Velkommen til Rytterspranget på Gautefall!

Denne moderne og nyoppførte hytta ligger på populære Rytterspranget i Drangedal kommune med nydelige solforhold og ski-in/ski-out til Gautefall alpinsenter. Gautefall ligger sentralt i Sør-Norge på Gautefallheia mellom Drangedal og Nissedal/Treungen, og tilbyr alle slags aktiviteter for store og små. Området passer perfekt for deg som ønsker å tilbringe tid på hytta sommer som vinter. Her kan man parkere bilen på hytta og gå til skianlegg, skiløyper, Gautefall kafe, turområder m.m.

Gautefall på vinterstid:
Om vinteren omgjør Gautefall seg til et paradis for de som elsker skisport. I området finner du kilometervis med merkede og preparerte løyper innover Gautefallheia. Gautefall Biathlon er et av Norges flotteste skiskytteranlegg, og er til bruk for alle som vil. Her er det lysløype og gode preparerte løyper på 4,3 km. Gautefall skisenter ligger ca. 5 minutter unna hytta med bil, og tilbyr mange ulike løyper nedover fjellet. Senteret har skiheis, barnebakker og bakker for de mer erfarne. På toppen av bakken finner du Bjørnehiet som ofte har Afterski på vinteren og god stemning. Ellers har senteret leie for utstyrt, skiskole og skiverksted.

Gautefall på sommerstid:
Om sommeren er Gautefall et fantastisk sted å være for både store og små. Det finnes flere ulike utendørsaktiviteter som sykling, fisking, bading, bærplukking, turgåing m.m. Området har uendelig med merkede turløyper i både krevende terreng og for hverdagstur. Man kan parkere ved Gautefall hotell og gå oppover mot Himmelriket, eller ta seg til fots ved Bjønntjønn hvor man har svært mange turalternativer. For barnefamilier kan man besøke Hulfjell vannpark som ligger et lite stykke unna hytta - Telemarks eneste utendørs vannpark.

Tomt

Areal: 931 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten ligger høyt og fritt langs Rytterveien og som ende på rekken av feltet. Her har man nydelige solforhold fra morgen til kveld. Det er opparbeidet terreng rundt hytta, og det er lagt terrasse mot sør-vest slik at man får kveldssolen her.

Parkering

Parkering skjer i gruset innkjørsel.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 15.09.2021. Ferdigattesten gjelder fritidsbebyggelse. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Grønlihallen, gnr. 44, bnr. 133, datert 21.06.2007.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til fritidsbebyggelse - nåværende og reguleringsplanen skal fortsatt gjelde, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 17.11.2016 og 04.02.2021.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Det har vært inne en søknad hos kommunen "Godkjenning av detaljregulering for Rytterspranget Syd". Reguleringen omfatter bebyggelse for flere fritidsboliger i området syd for Rytterspranget. Dette kan på sikt medføre en større bebyggelse av hytter i samme område som Rytterveien 118. Kontakt megler for mer informasjon.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
1978/1671-6/31  Erklæring/avtale  
Tinglyst: 25.07.1978 
KGL RES AV 28 04 1978 VEDR OPPRETTELSE AV GAUTEFALL OG
HELLHEIA NATURRESERVATER PÅ D. EIEND.
Overført fra: 3815-44/133
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Hytta har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Drangedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,-)) 97 720,- (Omkostninger totalt) 3 347 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 25 642 pr. år

Kommunale avgifter inkluderer gebyr for vann og avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og eiendomsskatt.

Formuesverdi

Primær: Kr. 912 000,- for år 2021. Sekundær: Kr. ,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Rytterveien 118, Gnr. 44 Bnr. 276 i Drangedal kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Alle hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 98 83 27 82.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-23-0017

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-23-0017. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rose Røstberg, tlf. 98 83 27 82

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,9%, Tilretteleggingshonorar kr 10 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3067790